Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

6-7 milyarlık laptoplar

Bone

Öne çıkan mesajlar

yazın çalıştığım yerin sahibi vaio almaya niyetlendiği zaman sormuştum ne gerek var o kadar para vermeye diye, oda şirketlere sunuma gittiğimde daha prestijli gözükmesi için demişti.

kıyafet zorunluluğu olmayan bi yerde takım elbiseli olana öbür kişilere göre daima insan psikolojisi gereği daha fazla saygı gösteriliyo mesela, buda benzer bişey.
Sosyal ağlarda paylaş

Asus a kadar dusuluyor diye bisey oldugunu dusunmuyorum ben. Sonucta barebone piyasasinda ciddi calismalar yapip donanim ureticiligindeki tecrubesini kendi tasarimlarinada aktariyorlar ve donanim konusunda kendim kadar guvendigim bi arkadasim da kullandigi asus makineden(son notebook tufanindan degil 5 kusur yasinda bir makine) boyasinin bileklere gelen yerden solma yapmasi disinda tek bir sikayeti yok. Elbetteki tum makinelerden bu rijiditeyi beklemek mantiksiz olur ama ben gordugum/kullandigim tum makineler icin iyi dusundugum markalardan biridir.

Neden pahali bilgisayar pahali konusuna gelirsek; Sadece makinenin markasiyla ve stiliyle verdigi prestijle degil malzeme ve uretim kalitesiylede one cikar. Makinenin icini actiginizda dusunulmus detaylar, darbe alabilecek yerlere icten mudehaleler, heatpipe dizaynindan makinede kullanilan ve gorunce en az disi kadar hosa giden malzeme kalitesidir pahali yapan.

Sadece marka gozukmesi olarak bakilinca su ornegi verebilirim, herseyiyle mukemmel olup uzerinize oturan bir bisse, veya ne bileyim beymen gomlek yerine sizin icin dusunulmus ve belki daha iyi belki ayni kumas kalitesinde dikilmis bir tailormade gomlek daha buyuk haz verir, burdaki nedende budur, detaylar.

Sony vaio lardada "halk" seviyesine inmis(fw,fz, c,cn, ...) makinelerde bile markanin hali hazirda "dusunmus" oldugu detaylardan esintiler gorup takdir edersiniz. Ayni detaylara ilgi bir asusda, mac de, ve xps serilerindede gorebilirsiniz.

Yoksa size onlarca makine gosterebilirim casper falanca4215 modeli icersinde 9600gt olup yaninda sony fw21h 3470 lik kartiyla testlerde casper karsisinda uzulen ama markasiyla degil albenisiyle orda olan makineler.
Eminim makineden anlayan birisi casper in uzerinde sony, sony nin uzerinde casper yazsa dahi "uzerinde casper yazan orjinal sony" yi alacaktir.

Bu falanca detay bit bit fln gecelim, firmalarin top notch modellerde "nihaha 40rms hoparloru ben koydum ilk ,bakin bakin jbl ile anlastim nasil??" veya, "Benim sadece lcd min kalinligi sizin board unuz kadar , hadi isiniize" tarzinda gosterisleri vardir, nasil ki corsair 256mb lik flashlarindan daha yavas 64gb lik usb flash yapip en buyuk flash bellek ureticisi diye diger satislarini patlatiyor, olay biraz da budur.
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
Prestij de önemli tabii. Bazıları mecbur buna. Büyük çaplı bir anlaşma için toplantıya gelen adam, önüne eski bi laptop koysa, ne bileyim şahinle falan gelse binaya biraz tedirgin olur insan ne yaptık lan biz diye.
Tanisma toplantisinda adamin adina degil de laptop'ina bakiyorsa bir firma, zaten o firmayla is yapmaya degmez :)
Saka bir yana, bu mantikla buyuk firmalarin is almalari imkansiz olurdu, toplu halde alim oldugu icin en ucuz ne geliyorsa ellerine onu almayi tercih ediyorlar..
Sosyal ağlarda paylaş

Ya iyi güzel marka da, bilgisayar sonuçta sadece bir araç son ürün değil.

Starbucks -> Kahve+Mekan, son ürün.
Tekstil -> Son ürün.
Araba -> Son ürün.

Direk kullandığınız şeyler, ve tamam bunları kullanırken "farklı" bir deneyim yaşamak istiyorsa insanlar herşey güzel.

Ama bilgisayar öyle değil ki, bir bilgisayar sadece ve sadece software çalıştırmaya yarayan bir elektronik devreler grubudur. Son ürün, yani esas kullandığınız şey sadece software'dir. Software'i düzgün çalıştırması ve sorun olmaması önemli. Bu yüzden önemli olan teknik özellikler, teknik servis, ve hadi laptop için ağırlık, büyüklük vs. Ötesinde daha ne var ki?

Çok sık yapmıyorum ama starbuck'da oturup kahve içtiğimde özellikle yorgun ve stresliysem, hakkaten iyi geldiğini ve dinlendigimi hissediyorum. Param olsun gidip Ferrari alıp İst-Ankara arasında maksimum hızda tur atabilirim. Ama mesela oturup da aynı özelliklere 2 milyara alacağım laptop'u 6'ya almam cünkü eger istedigim programları yeteri kadar hızlı calıstırıyorsa ve servisine güvenebiliyorsam gerisi önemli değil. Tabi burda Kaspersky mi Symantec mi tartısması dönseydi o zaman ayrı iste.

Kazıklanmak değil bu, pazarlamanın paranın söğüşlemesi resmen :) Başka konularda "en iyisi" olsun diyen tabii laptop'da da istiyor sonuc bu yani.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:
roket adam said:
Prestij de önemli tabii. Bazıları mecbur buna. Büyük çaplı bir anlaşma için toplantıya gelen adam, önüne eski bi laptop koysa, ne bileyim şahinle falan gelse binaya biraz tedirgin olur insan ne yaptık lan biz diye.
Tanisma toplantisinda adamin adina degil de laptop'ina bakiyorsa bir firma, zaten o firmayla is yapmaya degmez :)
Saka bir yana, bu mantikla buyuk firmalarin is almalari imkansiz olurdu, toplu halde alim oldugu icin en ucuz ne geliyorsa ellerine onu almayi tercih ediyorlar..

laptopun tabiki işi aldırmak konusunda blirgin bi etkisi olmaz ama insan piskolojisi işte.

mesela karşındaki bişeyi imzalamak için dandirik tükenmez kalem değilde cross marka bi kalem çıkarırsa direk ister istemez bi saygı uyanıyo çevresindekilerde.

crossun işleviyle 1 liralık kalemin işlevi pratikte aynı halbuki.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:

yanlışsın başar.

arabandan, arabanı kullanan tipe, arabadan indiğinde pardesünü sırtından alan adama kadar tanıştığın adamlarda bırakacağın intiba çok önemli.

açık konulaşalım, vaio o konuda gerçekten iddialı bir alet. masaya koyduğun zaman kendini gösteriyor business class'ları.

he şirket çalışanı adama hp ideal :P
Sosyal ağlarda paylaş

Uzuuun uzun bir cevap yazmistim ama gitmis tabikine...

Soylediklerine katiliyorum. Karsina cikan herkeste birakacagin intiba onemli. Ancak pahali bir laptop'in adamda birakacagi etkinin pozitif olmayacagi kanisindayim. Araba ornegi guzel tabi, ama soyle dusunun, eger ben is gorusmesine porsche'mle gidersem bu kotu etki yapar. GM'den daha iyi arabasi olan gise memuru adayi sizce isi alabilir mi? Bence alamaz...

Laptop'in gorunusu onemli, ama 6-7k'liklar gercekten ihtiyaci olan insanlar icin olabilir anca. Kimin ihtiyaci olur, mevcut sistemlerin yavas kaldigi isleri yapanlar icin olur. Kendi sektorumden soylersem, PoC yapan danismanlar icin olabilir mesela. Yaninda desktop tasimasi gereken ancak tasiyamayan insanlar icin olabilir. Ama asla satiscilar icin uygun degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Prestij, marka, dayanıklılık ve servis, aynı gibi görünen işi aslında daha az imkan veya girdiyle yapma, teknolojik veya kozmetik büyük bir yenilik getiriyorsa market skimming payı gibi birçok etkenden bu tip laptop alınabilir sanırım.

Prestij olarak işe yarayıp yaramayacağı da tabii ki karşınızdaki topluluğa bağlı, ne olduğunu bile bilmeyecekleri veya abartı kaçacağı bir konumdaysanız manası yok, ama genel olarak böyle şeyler iyi intibalar bırakır, bilinçaltında bile olsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Oyle degil, is icin kullanacagin programlarin bircogunun muadili yok. Oturup program yazacaksan tabii ki ortam farketmez ama hazir programlari kullanmani gerektiren bir isin varsa fazla secenegin yok. Sanal makina araciligiyla kullanman gerekiyor. Bahsettigim programlarin performans canavari oldugunu dusunursen, gercegini kullanmak varken niye sanalina yoneleyim diyorsun haliyle. Bu 6-7k'lik makinalari da yukarida bahsettigim isleri yapanlar alacagina gore Macbook Pro'nin bahsi pek mantikli degil.
Sosyal ağlarda paylaş

az sabredin bitirme projemi bu konuya yakın şekilde hazırlıyorum ehe biştince jüriye sunduktsn sonra *.pdf formstındsa koyarım buraya :)

ama size ödev vereyim internette "farketing" kelimesi ve içeriğini bir araştırın hatta işletme okuyupda pzarlsma vs üzerine ihtisas yapanlar varsa onlar da anlatabilir :)
Sosyal ağlarda paylaş

mayıs-haziran

ya esasında benim çalıştığım konu oyun sektörünün ekonomiye olan etkielri de ben "blizzard şu akdar oyuncudan şu akdar kazanıyor" hesabıyla başladığım araştırmamda diğer sektörelere de girdim.. sonra iş uluslararası pazarlama dinamiklerine dönüştü..

ya konu uzun.. benim halen elimde eksik olan bilgiler var.. ama şöyle de birşey var ki olay firmaların hedef kitlesine görepazarlsma stratejisi geliştirmesine dayanıyor.. mesela sony netbook üretimine bsaşlıyor (hatta başladı) sözgelimi bende aspire one var çok memnunum 800 ytl gibi bir fiyata aldım ana sony bunun muadilini 1000 dolar gişbi bir fiyattan satacak.. ama nedi bu kadar pahalı olaiblmesi için herifler makinaya gps bile koymuş "ananınaaaaaa" dedim sony e

olaya şirketlerin pazarlama straatejileri ve eknomik boyutundan baktığımızda işin rengi çok değişiyor.. isteyenlere bir ara bir4 pasti buluşmasında uzun uzun "case study" lerle anlatayım :P

aslında işte bu durum başlı başına bir "case study" de bende yeteri akdar kaynak yok
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:
az sabredin bitirme projemi bu konuya yakın şekilde hazırlıyorum ehe biştince jüriye sunduktsn sonra *.pdf formstındsa koyarım buraya :)

ama size ödev vereyim internette "farketing" kelimesi ve içeriğini bir araştırın hatta işletme okuyupda pzarlsma vs üzerine ihtisas yapanlar varsa onlar da anlatabilir :)

işletmede marketing üzerine ihtisas yapıyorum ve projeyi pdf halinde heyecanla bekliyorum (:
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...