Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bisikletim çalındı/Bisiklet tavsiyesi?

Drall

Öne çıkan mesajlar

• 1 ay sonra ...
Ben de istiyorum aslında bir tane bisiklet de sogudum bir bisiklet yüzünden.
Arkadaşlarım 5-6 sene önce çok istiyorum diye bana bir tane hediye MTB tarzı bir şe hediye ettiler. Çin işiymiş. o zaman 150YTL civarına felan almışlar. Ortasında da amortisör olan tiplerden var ya üçgen olmayan şekilde sanırım daha çok dağdan inmeye yarayan cins gövdesi olanlardan. Anamdan emdiğim süt burnumdan geldi. Evden kafeye mesafe 1 km. felandır herhalde nerdeyse bisikleti sırtıma alıp gidecektim. Küçükken vitessiz dana gibi bir bisikletle sabahtan akşama üstünden inmezdim eve gelince de 3 kat taşırdım eve sonra elime alır tekrar binerdim. Nasıl yapıyormuşum diye çok düşünüyorum şimdi.
Neyse sonra o bisikleti aldım bir bisikletçiye ne yapabilirim diye götürdüm
"bir şey yapamazsın buna bir şey yapmak yazık"
dedi ve bakım yaptı yok ben memnun değilim hala
bu sefer oturup arkadaşla tamir ettik sıkıştırdık ettik, çark yamukmuş düzelttik vs...vs..Ondan sonra 2 gün biraz daha rahat binilebilir duruma geldi. Sonra yine aynı oldu bir daha da binmedim.
Sanırım çark yamukluğundan ve pedalların çarka bağlandığı yerde boşluk yapması esnemesinden bacaktan verilen kuvveti boşa harcatıyordu çünkü o bölümlerde düzeltme yapınca bayağı bir fark oluştu kullanımda ama tabii bir yere kadar.
Şimdi de korku var hem acayip binmek istiyorum, işten eve evden işe yürüme mesafesinde 15-18 dakikalık bir yol var hem ona gidip gelmek, akşamüstüleri spora gidiyorum o da 20 dakikalık mesafede ona gitmek arada spor için kondisyon için arada da pazarları felan şöyle gezmek için. Tamamen şehir içi yolda binmek için tabii arada kaldırıma çıkıp inilebilir.
MTB'lere biraz soğuk bakıyorum. Hem çok güç istiyor hem ağırlar hem de arazide ya da dağda kullanmak gibi bir fikrim hiç yok. O yüzden road modellere bakıyorum özellikle şu yarış bisikleti tipli olanlara. Sizce yanlış bir şeçim mi?

Ben İzmirdeyim henüz bir dükkana gidip bakmışlığım yok ama netten bakıyorum neler var diye. Taksit olaylarına bağlı biraz ayda 100-125 verebilirim hani çok güzel çok tavsiye edilen bir şey olursa 150 YTL'ye de çıkabilirim. Bilmiyorum 12 taksit yapıyorlar mı? 10 falan yapıyorlar galiba.

Netten bir kaç firmaya baktım. Delta, Yeşil, Marintek hatta yerleri İzmirde olan Ata ve Motis Doruk gibi. İzmirde Sarda ve Seda varmış bir de ama henüz onların sayfasına ulaşamadım. Öncelikle nelere bakmam gerekiyor onu da bilmiyorum. Fikir verebilecek olan var mı?

Bu arada boyum da 1.85. Yok 28", 26", XL, L vs...
gibi şeyler yazıyor. Neye göre karar vericem?
Sosyal ağlarda paylaş

Hakikaten o garip bisikletler eziyetin bisiklet formu almis hali.

mtb istememekde haklisin bu tarz bi guzargahin varsa casual kullanim icin, ama yol bisikletleride dislileri ve yapilari acisindan hem kullanimi nispeten zor, hemde pahalidir komponent acisindan.

benim tavsiyem mtb tipi bir bisiklete slick lastik takarak urban tip bisikletlere donusturmen. Butcen acisindan da en dogrusu bu olur.

izmirdede motis bisikleti tanirim narlideredeki ,ankara delta bisikletle anlasmalidir , fiyatlar genel anlamda iyidir gayette bilgililerdir, gidip danisirsan istediginden fazlasini rahatlikla yarim saatte ogrenirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Sonradan aklima geldi, ayrica uyarmak istiyorum.

Motis bisiklet dedigim gibi ankarada delta bisikletin bayiisi tarzinda bi yer, o acidan onerecekleri bisiklet ilk olarak butcende geotech kadro ustunde biseyler olacaktir. Burda bunu deneyip fiyatlarini aldiktan sonra, guzelyalida seda bisiklete de ugramani siddetle tavsiye ederim. (adi dorukta olabilir emin degilim ismi degismisti)

burasi sedona ve amoeba kadrolari izmirde satan tek yer yanlis hatirlamiyorsam. burdada butcen dahilindeki modellere goz atarsan bisikletini alirken neyi eksik neyi fazla aldigini daha rahat gorursun. fiyatlar genel anlamda biraz fahis vede direk patronla muhattap olmadiginiz icin indirim imkanlari kisitliydi orda.

bu 2 yeride gorup irdeledikten sonra ayni bisikletleri birde erdoganlarbisiklet in internet sayfasindan kontrol edin derim. az once kontrol ettim yeni sezon baslamasiyla birlikte eski stoklarini eritiyorlar sanirim, uygun indirim secenekleri ve sehir disina bedava kargo gibi imkanlari var(kargo min 70 liradir !) goz atmamak ayip olur. yine tanidigim ve guvendigim yerlerden biridir.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:
Hakikaten o garip bisikletler eziyetin bisiklet formu almis hali.

mtb istememekde haklisin bu tarz bi guzargahin varsa casual kullanim icin, ama yol bisikletleride dislileri ve yapilari acisindan hem kullanimi nispeten zor, hemde pahalidir komponent acisindan.

Biraz daha açar mısın ne tür zorlukları var?
Yani sadece öne eğilip kullanmak değil zorluğu sanırım. Dişliler felan da dediğine göre.
Sosyal ağlarda paylaş

Oncelikle jantlar 26 yerine 28 olucak, yani kadro boyu esken yerden daha yuksek olucaksin, buda dusuk hizlarda denge faktoru daha zorlu olacak demek.

Gidon genisligi hayli dar olucak, yuksekliginide katarsak manevra kabiliyetini baya bi dusurucek bu, surus pozisyonunu hesaba katmiyorum hem klasik hem yatar konumda kullanabiliyorsun netekim.

lastiklerin hayli slick olacak, buda sehirici kullanimda cukurdu falandi filandi acisindan buyuk dert, semi slick disli teker kullanmak sehir icinde daha avantajli.

drivetrain acisindan on tarafta daha fazla disli olucak, arka taraftada yine kucuk disliler olucak, teker boyutuda hesaba katilirsa pedal hayli agir olacak yani. sehir ici gibi kadans sabitlemesi zor kosullarda hayli zorlu bi durum.

ayrica bu sebeplerden dolayi yol bisikleti icin komponentler daha buyuk olmasina ragmen daha hafif olmasi hedeflendigi icin parcalar da mtb drivetrain ine gore pahali olacaktir.

bang for buck icin urban donusumlu mtb diyorum ben yani. detayli bilgi icin motis i oneririm ayrica.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • 3 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...