Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nokia 5800 XpressMusic

xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

12 sayfanın tamamına bakamadığımdan atlamış olabilirim, bu telefonu almayı düşünmüş ama dokunmatik olduğundan çekinmiştim. Dokunmatik sisteminde bir süre sonra sorun yaşamaya başlayan oldu mu? Veya dokunmatik sisteminde gecikme, aksama, hata gibi şeyler yaşıyor mu kullananlar? Dokunmatiğe ne kadar güvenilir?
Sosyal ağlarda paylaş

norveçten almıştım 2-3 ay kadar once, orda norveç hattı ile cok güzel kullandım, şimdi istanbuldayım turkcellle kullanıyorum bir haftadır.

Dün "sim card registration failed" diye bi error vermeye başladı, çekmiyor telefon, takıp çıkardım, üfledim, kapadım açtım, sim kartı sildim işe yaramadı.

sim kart başta telefonda çalışıyor, telefona da norveç hattını takınca çalışıyor, ama bu 2si bi araya gelince bi türlü olmuyor

yardım
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

12 sayfanın tamamına bakamadığımdan atlamış olabilirim, bu telefonu almayı düşünmüş ama dokunmatik olduğundan çekinmiştim. Dokunmatik sisteminde bir süre sonra sorun yaşamaya başlayan oldu mu? Veya dokunmatik sisteminde gecikme, aksama, hata gibi şeyler yaşıyor mu kullananlar? Dokunmatiğe ne kadar güvenilir?

2005 ten beri 7710 kullanıyorum dokunmatik ekran, tek sorun cebimde anahtarla aynı yere koyup ekranı çizmek ve özel kalemini 2 kere kaybetmek oldu :(
Sosyal ağlarda paylaş

Quel-Thul said:

norveçten almıştım 2-3 ay kadar once, orda norveç hattı ile cok güzel kullandım, şimdi istanbuldayım turkcellle kullanıyorum bir haftadır.

Dün "sim card registration failed" diye bi error vermeye başladı, çekmiyor telefon, takıp çıkardım, üfledim, kapadım açtım, sim kartı sildim işe yaramadı.

sim kart başta telefonda çalışıyor, telefona da norveç hattını takınca çalışıyor, ama bu 2si bi araya gelince bi türlü olmuyor

yardım

telefonun türkiye'deki imei kaydı ile alakalı bir sorun olabilir mi acaba? aklıma direkt o geldi zira 1 hafta olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim en korktuğum şeydi ekranın dokunmatik olması. Dik duran bir iphoneda kesinlikle yazı yazamıyordum ve hala da yazamıyorum. Teknosada açık görüp denemiştim ve çok memnun kalmış, korkularım geçmişti. Yine de kendin de bir dene. Iphoneda yazı yazamayan tek kişi de benim herhalde.
Yaşadığım tek problem türkçe klavye seçiliyken bazen yavaşlık yaşatabilmesi. Bu sorunun son firmware epey azaldı sanırım. Bununla birlikte İngilizce ayarlı kavyede tuşlara daha çok yer olduğundan yazım daha kolay oluyor. Kullanım ile ne kadar dandikleşebileceğini bilmiyorum ekranın. Haziran başında almıştım cihazı, çok normal şimdiye kadar. Hatta bu mesajları telefondan yazdım.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Quel-Thul said:

yardım

telefonun türkiye'deki imei kaydı ile alakalı bir sorun olabilir mi acaba? aklıma direkt o geldi zira 1 hafta olmuş.

ne yapmak lazım?
Sosyal ağlarda paylaş

yeni alanlar direk fw update etsin.
telfonun işlemcisi biraz daha hızlı olsaymış keşke diyorum bazen. gerçi pek yavaşlığını görmedim ama. 2010 da canavar telefonlar geliyor-fiyatları ne olur bilinmez-, 1ghz işlemcili falan. onları görünce öf pöf diyorum arada bi. :D

ha bu arada pyhton kuruluyo telefona. peki pyhton uygulamaları nerde buluruz?
Sosyal ağlarda paylaş

benim arkadaş almış bugün, telefonun arkasında tırnak gibi birşey var onu çekince uzun bir stylus geliyor bu iyi. onun haricinde bana göre multi touch SMS yazma haricinde saçmalık üstelik bayağı kalın cebime falan zor sığıyor 6600 bile bundan daha ince.

multitouch sevmiyorum, ama seviyorsanız alın bence de. gayet şık ve kullanışlı bir telefona benziyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Multitouch kesinlikle yok 5800'de. Ama bir tane oyun vardı şimdi adını hatırlayamadığım ve araştırmaya üşendiğim ama bulursam vidyosunu koyacağım; multitouch benzeri bir şeyler vardı. Dört köşeden ikisine basıp orta noktadan çıkan bir şeyleri basılan iki köşeye doğru çekiyor gibi bir şey. Multitouch çakması kısaca. Basılan iki noktanın ortalaması veri olarak telefona gittiğinden kesin olmamakla birlikte önceden ayarlandığı için tespit edilebilecek noktalar sonuçta. Kafam biraz çizik olduğu için berbat Türkçe ile yazdım, anlayabilene helal. Vidyo bulayım ben iyisi mi.

edit; ahan da vidyo:

Bu arada, multitouch 5800 yazınca youtube'da farklı şeyler de çıkıyormuş da incelemedim. Benzer mantıkla çalışan şeyler olduğunu tahmin ediyorum. Bildiğim kadarıyla yukarıda anlatmaya çalıştığım oyun ilk yapılanı.

Bir de: çıksın artık 5800'e update, çok fazla beklenti ve yapılabilecek şey var. Yine de beklentilerin karşılanacağı konusunda iddiaya girmem. Umarım haksız çıkarım.
Sosyal ağlarda paylaş

Opera Mini'nin 2. betası fena değil. Ama arada bir göçmesine rağmen kendi browserı daha işlevsel geliyor bana sayfaların düzgün açılmaları, rahat okunabilmeleri vb. kriterler ile. Operayı da çok sık kullanmadığım için göçüp göçmediğini bilemeyeceğim ama symbian'ın ayıbı olduğu için o da göçüyor olabilir diye tahmin ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

mozilla fennec i symbian için de çıkarsa keşke.

ben de bugün operayı kurup denedim ama sitelerin gösterimi sapıttı (en azından ilk girdiğim sitede). nokia nın kendi tarayıcısı her ne kadar arada göçüp sinir etse de siteleri gösterimi falan çok başarılı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...