Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nokia 5800 XpressMusic

xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

Symbian falan geçin, ben 230 ytl'lik Win Mobile 6.1 telefonumla en kral Symbian telefonun yapabildiği her şeyi hatta fazlasını yapabiliyorum. PDA'lar için yapılmış Windows Mobile Pro'yu da hacklemiş bi Rus telefona flashlanabiliyor, onu da deneyecem bi ara fake cursorla ufak ve ucuz PDA'm olacak :p
Sosyal ağlarda paylaş

Ne gibi bir özelliği var ki dokunmatiğinin, tactile feedback diyorlardı da detayını aramadım pek, henüz kimsede de deneyemedim. Multitouch'tan daha iyi olduğunu düşündürecek bir özelliği var mı da öyle dedin?

İncelik ve multitouch dışında bir olayı kalmadı çünkü iPhone'un resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

ben temasta ve denemede bulundum.
alet müzik dışında normal N serisinin yaptığı işlevleri yapıyor.
müzik dışında dediğim de müzik kalitesi arka cephesinde bulunan minik aralıklı hapörlör sayesinde inleten bir ses seviyesine ulaşıyor ve ayrıca ipod gibi bir çok dolby sound hapörlör ve speaker lara sahip kulaklıkta bir ipod'da dinlediğimiz kaliteden açıkcası daha net bir ses alıyordum ama açıkcası deneme yani demo olduğu için nanik bir durum olabilir düşüncesindeyim çünkü volume un çok fazla açık olmaması gerekiyor ya o yüzden ama kalemle kullanılması iyi değil gerçi kalem diğer telefonlarınkine göre daha hoş ve seçebiliyor hemen hassasiyet çok iyi ve cebime koyduğumda omnia'dan daha dikkatli yani menüde kafasına göre göre dolanmıyor iyi bir yanı bu.

ama tr fiyatlarına bakınca arada 300 tl fark varmış buradan almak daha mantıklı geldi bana göre unblocked olarak 100 tl ekleniyor ama olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

bence bu telefon i-phone a rakip olmasi icin yaratilmami$. hani dokunmatik bir xpress music yapalim, bi deneyelim demi$ler.

walla bazen stylus ya da kalem kullanmaniz gerekiyor internette. ama diger $eyler icin cok da gerekli degil, full screen qwerty acilinca kral sensin.

aletin bir kusuru da acayip bir finger magnet olmasi.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:
bi de i-phone la kiyaslanacak gibi degil ki bu alet. Bariz cok daha ustun? Yani ben mi yaniliyorum diye ara$tirdim ama, N97 oncesi bozgun resmen..

Şu iPhone un neden sükse yaptığını bi anlatamadık...

iPhone un 3 te biri fiyata çok çok daha fazla özelliği olan samsunglar da var.

Iphone u özel kılan yaptığı işleri sorunsuz yapması... Wi-fi bağlantı var, gayet bilgisayarımdaki wi fi gibi çalışıyor.

Nokia N serilerinde de var wi-fi, ama bir gün kullanabildiğimi hatırlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca yaptığı her işi sorunsuz yapması. Binlerce iş yapması değil önemli olan, yaptıklarını iyi yapması.

iPhone'da N serisi hantallığı olsa, Omnia ekranı olsa böyle 10 kere basılınca anlamayan, stylus mecburiyeti olan ufak tuşları olsa, wireless bağlantısında problem olsa kim kullanırdı acep.
Sosyal ağlarda paylaş

Nokia N80 kullandım, bin pişman oldum...

Pek çok arkadaşımda N95 N96 var, hiç bir ilerleme kaydedememişler nokiadakiler şaka gibi...

Vasat pil ömrü,kullanışsız menüler, zırt pırt kilitlenme, telefonun hafızasını doldurdukça yavaşlama.

İğrenç yani. Sözde herşeyi yapabilecek kapasitede telefonlar ama iş icraata geldiğinde fısss.

iPhone um bugüne kadar daha sadece 1 kez kilitlendi (nokia N80 im günde 2-3 kez kilitlenirdi). iphone da kilitlendiğinde force shut down yaptım, cihazı kapatmadan düzeldi...

İnternette rahat geziyorum, zerre takılma yavaşlama yok.

Telefon dediğin öyle olur arkadaş.

Esas Nokia reklam yapa yapa dandik dubara telefonlarını çok satıyor...
Sosyal ağlarda paylaş

valla 5800da pek bir yava$lama goremedim, ama memory i fullemedim de, belki ondandir.

yani toshibanin 1ghz lik bi aleti cikiyor yakinda, onu da incelemek lazim bakalim ne kadar fark war. genelde balon oluyor bu rakamlar ama neyse.

kulaklikla muzik dinlerken en yuksek ses bana biraz kisik geldi ama tonlama mukemmel, ipod umdan daha iyi onu garanti ederim.

genelde tum programlar 2 saniyede falan aciliyo. lag derken multitasking mi kastedildi acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
5800'ın videosunu bile izlemeden N serisi üzerinden yorum yapıyorsun belli ki..

Ben zaten 5800 dan bahsetmiyordum.

Video falan da izlememiştim evet teşvik ettin beni...

Multitouch yok, dokunmatik ekranı çift tıklamayla çalışacak şekilde programlamışlar sanki. İlk tıklama seçiyor, 2. si açıyor.

Ekranı yan çeviriyorsun önce kararıp sonra yan hale geliyor falan...

Eski N serilerinden çokta üstün bi cihaz gibi durmuyor yani. Symbian la bu kadar oluyor demekki =)
Sosyal ağlarda paylaş

N serisi kullanıcıları:
Esh said:
genelde tum programlar 2 saniyede falan aciliyo. lag derken multitasking mi kastedildi acaba?

bu dereceyi normal buluyorlar. Ondan dolayı yavaş abi bu deyince hızlı işte 2 sn ne var şeklinde cevaplar geliyor.

2 saniye az mı, yapma kardeşim yapma arkadaşım.

Ama 5800 hoş telefon ve ucuz gerçekten, yani ayfon içn 1400 vereceğime bi iki ay sonra 700 e 5800 alırım daha iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

İlk touchscreen telefonu çıkaran LG'dir, buna benzer dizaynı da yine. Apple'ın en sağlam alanının pazarlama olduğunu bir kez daha gösteren bir örnek bu mesela, fikri icat eden adamlara taklitçi diyorsunuz, daha önce de olmuştu benzer bir şey iPhone topiğinde.

Multitouch nasıl olacak onu anlamadım ama, multitouch ve hatta gesture'ların patentini almıştı Apple yakın zamanda.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
fikri icat eden adamlara taklitçi diyorsunuz

ne alaka şimdi?
şekli %90 iphone değil mi?

touch screene laf mı ettim, o lg aynısını yapmış multitouchta koymuş kolpa iphone gibi mi dedim.
donanımforumda fln şu telefonla ilgili yorumları okuyup sonra gaza gelip sunuz diyip durma
Sosyal ağlarda paylaş

multi touch'un patenti nasıl alınabilir ki, saçma geldi bana :) o zaman LG'de en başında touch screeni alıp olayı bitirirdi yani. arka plandaki teknik olarak apple kendi bulduğu yöntemin patentini almıştır, diğerleri de kendi teknolojilerini üretip çıkarırlar.

iphone ile hangi yönden karşılaştırıldığına bağlı diğer konu da. performans mı fiyat/performans mı? fiyat/performans olarak zaten apple'ın bir iddiası yok :)
Sosyal ağlarda paylaş

Garadia said:
donanımforumda fln şu telefonla ilgili yorumları okuyup sonra gaza gelip sunuz diyip durma

Biryerden birşey okuduğum yok, şahsi birikimlerim seni rahatsız ettiği için özür dilerim.

Daha LG çıkmadı bile onun için bir veri yok elimizde de, 5800 ile performansı bile karşılaştırsan çok mantıklı olmuyor. Eski N serisi hantallığı yok, ilginçtir ki deli gibi hızlı menüler. Symbian v5'in marifeti heralde o kısmı. Hız ve multitouch dışında bir eksiği yoktu zaten, birçok fazlası var hatta.

Sırf multitouch pratikliği için 500-600 lira fazla verilir mi, orası da kullanım alanı meselesi yine. GPS'le zerre işin yoksa, dosya sisteminin kısıtlı hali (JB'lesen bile) sinirini bozmuyorsa, aşırı günlük kullanıyorsan, çok paran da varsa iyidir gene.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...