Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RPG hastalarına sorum var!


Eulogy

Öne çıkan mesajlar

e hem bg hem bloodlines ı sevemiyo muyuz?

konu dünya güzel olsun, gerisi gelir... arcanum un savaş sistemi bi acaipti ama çok güzel bi rpg ydi.

m&m serisi, bloodlines, infinity engine oyunları (hatta bunlarda kendi aralarında ayrılır, fallout filan hepsi çok güzel rpglerdi. ortak noktaları atmosfer, konu güzelliği filan...(bi de müzikler)

said:
O önemli değil, önemli olan engine ı. İkisinde de pause tabanlı action engine var mı, yok mu?

aynı motor zaten de; iki oyun arasında dünya kadar fark var. o yüzden önemli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunlar örnek sadece ya, benim bahsettiğim hangi engine ı sevdiğiniz. Torment ile Baldur arasında fark yok, engine açısından tabi ki. Yoksa oyunlar açısından çok fark var. Yanlışımı düzelteyim, ne tip bir oyun olmalıyı soruyorum ben, hangi oyun doğru rpgdir i değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

satranç gibi düşünmeye kaşınmaya ve gerinmeye süre tanımalı yani turn based olmalı, historical veya modern çağ olmalı, aliens-dragons-witchs ve bilumum uydurma yaratık olmamalı, fallout+jagged alliance+gaia+silent storm karışımı olmalı, mümkünse 10 sene bekletmeden çıkmalı:)-D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@silentstorm
Tabi de, mesela fallout 3 konusunda uzun tartışmalar sürdü ve izometrik olması gerektiğini, turn-based olması gerektiğini savunan koca bir kitle vardı. İnsanlar fps-rpg istemiyorlar mesela. Gelenekçilik diyebilirsiniz, değişime açık değiller diyebilirsiniz ama sonuçta adamlar haklı çıktı. Sebebi de izometrik yapan gelenekçi adamların falloutun ilk ikisindeki tadı verebileceğiydi ve tahmin edilen gibi fallout3 te verilemedi. Bu çok garip bir paradoks. Ama bence 3d olup da eski tat, atmosfer yakalanabilir hala. Gene de aklımı kurcalıyor, hala insanlar nasıl rpg istiyor diye. Herkes izometrik turn-based istiyorsa, neden fps yapalım ki, değil mi?

not: yorumları yapan arkadaşlar anketi de oylamayı unutmazlarsa çok sevinirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...