Diazepam Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Zaten dikkat ederseniz RTE'nin yaptığını tartışmadım henüz. Bireysel anlamda yazdıklarım. Bazı arkadaşlar bana ne filistinden falan yazmış onaydı cevabım. Olayları televizyondan canlı izledim. One minute diye başlayınca hafiften kıllandım. Sonra Peres'e sen benden yaşlısın diye girince içim pırpır etti. Sonuçta tanıyoruz kendisini olaydan kopma potansiyelini. O anda anlamıştım densizlik edeceğini. RTE'nin yaptığının benim için hiçbir anlamı yoktur. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı'nın yüzüne siz katilsiniz demek, bunu televizyonda yapmak velevki katil olsalar bile anlamlı değil. Zaten olayın gece mitingine dönüşmesi, gecenin bir yarısı ben diplomat değilim yiğidim tarzı açıklaması gerçek niyetini ortaya çıkardı.
Buyse Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 fastreloader said: ermeni tasarısı geçerse geçsin diyenler sonuçlarını düşünerek mi konuşuyorlar acaba? geçerse geçsin diyen olmadı zaten geçecekti yazdım ben. obama clinton ermenilere kimsenin vermediği vaatleri verdiler kampanyada. benim dememle olsa keşke, geçmesin deyince ben geçmeyecek birşey değil bu.
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 ısrail diyince hamas denecek tabi baska ne denecek? ADAMLAR SAVASTA İKİ TARAF. nerede hamas'a gosterilen tepki? ben mi goremiyorum. o filistin asala'yi egiten, kamp veren filistindi zamaninda. simdi avukatlari biz olduk. kardes oldular bize.
|Joker| Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Ya Amerika'nın izni olmadan RTE'nin İsrail'e böyle kafa tutabileceğine inanıyor musunuz? Her şey belli şeylere zemin hazırlamak için, tiyatro izler gibi izliyoruz. Erdoğan yine seçilir, Ermeni tasarısı kabul edilir, İsrail ile ilişkilerde bir değişiklik olmaz. Ermenilerin istediği olur, Türkiye - Erdoğan'ın istediği olur, İsrail'in istediği olur. Amerika zaten bu tezgahı kuran. Herkes mutlu. Haydi hayırlı traşlar.
Sam Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 matama onu da gördüm zaten, benim de hoşuma gitmedi hiç. suya sabuna dokunmayan obama oldubitti geçirtirse yasayı şaşırmam pek. israil bizi karşısına almak istemez, müşteriyiz ama lobinin öyle bir zorunluluğu yok.
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 erdogan'in aciklamalarin duyduktan sonra hala davranislarinin duzeyini savunabilmek gercekten zor. diplomat degilsen orada isin ne?
matama Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 @sam ne musterisi ya siz gercekten 2 milyar dolarin onemi var mi saniyorsunuz israil icin. benim tk guvendigim sey adamlarin bolgede tek dostu bizdik cikislari yoktu. nasilda pozisyonlar degisicek yakinda. ya 500 senelik politika ya iki oy icin degisir mi yapmayin .
Eaglewingg Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 ya kuzey Irakta o kadar türkmen öldürülürken, mehmetcigin basına cuval gecirilirken, onca gencecik vatan evlatları bir hiç ugruna şehit olurken neredeymiş BOP eş başkanı? Bizim ülkemizin olmayan bir sorun için bu derece sacma bir cıkış yaparak hala milli görüş gömleğini cıkaramadığını, ümmetçi kafada oldugunu görmüş olduk. Arsızca rteyi savunanların ülkemize araplar yüzünden verdiği zararı beyinleri almıyor herhalde?
Horizon Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Hamasın soba borularından bozma , zarar verme olasılığı düşük attığı roketleri (yersen) söyleyip , israilin sivilleri hiç yokmuş farzedip yerleşim bölgelerini bombalaması , sivillere ateş açıp öldürmesini buaraya gelip karşılaştırmayın. Hamasın o gönderdiği roketleri kimse savunmuyor. Kimsenin ağzından öyle bir laf çıktığını duymadım. Burada eleştirilen israilin sivillere olan saldırısı ve binin üstünde insanın ölümüne sebep olmasıdır. Neden burada tam olarak neyin eleştirildiğini görmek istemiyorsunuz ? Körmüsünüz diyeceğim artık. Hiçmi haber video , gazzeden görüntüler seyretmediniz. Tarlalar ağaçlar yakılmış , inekler öldürülmüş. Öldürülen inekler havatan atılan bomba ile değil kurşunla öldürülmüş. Tarlanın ortasında. Adam içinde hamaslı var diyerek içinde yüzlerce yaralının hastanın olduğu hastaneyi başlarına yıkıyor. Bunun dışında birçok vahşet olarak yaşanan şey var , araştırırsanız bulursunuz. Sadece mete çubukçunun haberlerini videolarını seyredin o bile yeter. Daha bana gelip hamasın attığı roketleri söylemeyin... (ki kimse bunu desteklemiyor zaten ) Hepsinin dışında , erdoğanın tepkisini sadece filistin için yapılmış birşey gibi görmek yanlış. Konuşmayı seyredenler bu tepkinin karşı tarafın hareketleri ve söyledikleri ile de alakalıdır. Mod. zaten bitik. E üzerine açıkça peresin yalanlarını provake ederek , biz kendimizi savunuyoruz argümanı yapması ve hatta mağdur olduklarını yedirmeye çalışması da etkendir. Erdoğan orada bu laflar ithamlar geçerken not aldı , bunlara cevap verecekti çünkü cevap hakkı doğdu. Ama konuşturulmadı , resmen susturulmaya çalışıldı. Bu tepki de bunun üzerine haktır.
matama Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 15 yasinda falan misin sen ya her abd baskani bu vaatleri verir secim oncesi sonra unutur ulusal cikarlar falan diye. Buyse said: fastreloader said: ermeni tasarısı geçerse geçsin diyenler sonuçlarını düşünerek mi konuşuyorlar acaba? geçerse geçsin diyen olmadı zaten geçecekti yazdım ben. obama clinton ermenilere kimsenin vermediği vaatleri verdiler kampanyada. benim dememle olsa keşke, geçmesin deyince ben geçmeyecek birşey değil bu.
Diazepam Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 matama said: @diaz rahatsiz olabilirsin, tepki gosterebilirsin ama 500 senedir dost oldugun bir irka basin gidin diyemezsin, hele ki bu irk seni dunyada herseyde savunuyorsa bos konusma derim. Bu konuda hem fikiriz belirttiğim gibi. İlla 500 senelik geçmişimizin olmasına da gerek yok. matama said: @filistine gelince, 100 sene once topragimiz falan birakin bu isleri kandirmayin kendinizi. o zaman hadi gidelim alalim iraki suriyeyi nasil sacmaliklar bunlar. Kibrisa gelince orada oz ve oz turk vatandaslari vardi. TURKCE konusan(kibris vatandasiyim ben bu arada gel istersen bir tarih dersi veriyim sana bir halt bilsen keske.) turk evlatlari oturup kicinizdan tarih yazmayin, filistin bizim topragimizmis ulan belgradta bizimdi hadi gidip alalim orayi. Gidip alalım demedim ki. Duyarsız olmanızı ırkçılığa bağlıyorsanız problem var dedim. Ne yani sadece Türklerin başına gelince mi üzüleceğiz? Bosna'da olanlara darfurda olanlara vb. üzülmeyecek miyiz? Sence bu normal mi? matama said: ben basit olara sunu soyluyorum, arkanda yahudi destegi olmasi arap destegi olmasindan bin kat iyidir, mazlum larin koruyucusu olduysan git hayir kurumu ac ulke bu oyun degil. eger filsitindeki hareketten rahatsizsan gidersin kapali kapilar ardinda cozersin bu isi. oturup sulukule karisi gibi bagirarak bir halt olmaz maymun oldugunla kalirsin. ac bak cnn i simdi filistin bayrakli karsiliyanlar disinda bir haber yok. olan iliskilere oldu bu kadar basit. umarim bu is bir danisikli dovustur. bu kadar aptalca hic bir basbakan hareket etmez. Bu konuda sonuna kadar haklısın. Devlet yönetimi fevri hareketlerle yapılmaz. Dediğim gibi RTE'nin yaptığının benim içn bir anlamı yok. Ayrıca insan olmak bu tarz şeylere duyarlı olmayı gerektirir. Yukarda maddeleri sıralarken 1. önceliğin insan olmamız olduğunu söyledim. Dünyanın neresinde bir zulüm, acı varsa ona tepki göstermemiz lazım. Nasıl sadece Türk iseler üzülürüm demek sakat bir davranışsa, sadece müslümanlar diye üzülmek aynı şekilde sakat bir davranış.
|Joker| Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Eaglewingg said: ya kuzey Irakta o kadar türkmen öldürülürken, mehmetcigin basına cuval gecirilirken, onca gencecik vatan evlatları bir hiç ugruna şehit olurken neredeymiş BOP eş başkanı? Bizim ülkemizin olmayan bir sorun için bu derece sacma bir cıkış yaparak hala milli görüş gömleğini cıkaramadığını, ümmetçi kafada oldugunu görmüş olduk. Arsızca rteyi savunanların ülkemize araplar yüzünden verdiği zararı beyinleri almıyor herhalde? (tu)
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 gercekten israile bir tepki verilmeliydi ama bunu o sekilde yaptiki gemileri yakti adam. israil yine gayet mantikli davraniyor. olayi abartmiyor. peres gercekten akilli bir adammis. gerek telefon isi gerek sonradan aciklamalari gayet mantikli adamin. hatta konusma sirasinda davranislarina bakiyorum adamin, tamamen erdogan ustune oynuyor adam. bariz baski kuruyor patlamasi icin.
matama Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 @horizon israil dogru yapiyor , hamas yanlis veya tam tersi diyen falan yokki, ben diyorum ki gidip bunun icin israile niye biz kafa tutuyoruz 160 tane daha ulke var. ulke bu ulke kendinize gelin. onun disinda donersin moderatore ben kimim, turkiye cumhuriyeti basbakani, eger benim konusmam senin bir yemeginden onemsizse zaten ben konusmiyayim kalkiyim dersin. o moderator bir daha sesini cikaramaz sana karsi. sonra donup moderatore kizdiysa, koskoca bir ulkeye katilsiniz nasil dersin adamlar senin en buyuk dostlarindan. sonra karin perez yalan soyluyor uhuhu diye agliyor. Ulan soylerse soylesin sen taraf misin bu iste sanane. Hamas baskaninin karisi aglasin zirlasin, aa unuttum onun 10 karisi var hangisi agliyacak. ya elle tutulur hicbir yani yok ben bir cikis goremiyorum.
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 @horizon savas istersen savas bulursun. insanlar gibi milletler de ne zaman kaybettiklerini anlamali. eger anlamiyorlarsa sonuclar boyle olur. orada olan bir savastir. savas pis istir. cok uzaga gitme bizim guneydoguda yaptiklarimiza bak. suriye pkk hamiligi yapiyordu. savas ile tehdit ettik adamlari. eger korkmasalardi savas ciksaydi ortaya cikan manzara bundan farkli mi olacakti saniyorsun? emin ol israil suc isliyor ve bu sucun cezasini cekme ihtimallari var. ama boyle olcusuz tepkiler buna yardimci olmuyor.
Buyse Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 matama said: 15 yasinda falan misin sen ya her abd baskani bu vaatleri verir secim oncesi sonra unutur ulusal cikarlar falan diye. Buyse said: fastreloader said: ermeni tasarısı geçerse geçsin diyenler sonuçlarını düşünerek mi konuşuyorlar acaba? geçerse geçsin diyen olmadı zaten geçecekti yazdım ben. obama clinton ermenilere kimsenin vermediği vaatleri verdiler kampanyada. benim dememle olsa keşke, geçmesin deyince ben geçmeyecek birşey değil bu. vallaha mı? az dış politika takip edin yahu. neyse çok celallenmişsin sen.
Horizon Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Dozajı daha az olabilirdi , ama ben hareketi haklı buluyorum. Peres erdoğanı küçümseyen ve alaya alır gibi laflar etti , bunları sesini yükselterek , el kol hareketi yaparak , erdoğana özellikle dönüp bakarak yaptı. Bunların cevap görmesi gerekiyordu. Susturulmaya çalışıldı ve bu tepki verildi. Birşeyi kaçırıyorsunuz. Dürtülen Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı orada , erdoğan değil. Dışarıda insanlar Türklere ne yapsan boyun eğerler , ses çıkarmazlar , bize bağlılar gözlemi var. Bu gözlem ve güvenle her istedikleri pisliği , küçük düşürmeyi yapıyorlar. Bu hareket birçok konuda cevaptır. Sadece filistine bağlıyorsunuz ama öyle değil. Yahudi lobisinin kepazelik demesi de hiçde şaşırtıcı bir açıklama değil. Umrumda da olmaz. Haksız olanlar onlar , ellerinde güç var diye haksız oldukları halde tüh tüh ne yaptık biz diye ağlamanın hiç bir manası yok.
Horizon Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Rahatsız , oradaki savaş filan değil. Katliam , etnik temizliktir. Ölenlerin yarısına yakını kadın ve çocuk , bu savaş olamaz. Biz böyle bir savaş görmedik. Apoya bebek katili diyoruz , "israil yönetimi"(düzeltme) bebeklerin katili. Mantık böyle ise , güneydoğuya girelim , yerleşim bölgelerini köyleri heryeri tarayalım yıkalım , bombalayalım. Köylerin içinde pkk lar var diye. Sığınıp askerimizi öldürüyorlar diye. Ki bu dediğim karşılaştırılmaz bile. Sen savaş diyorsun , unutuyorsun ki filistin toprakları 40 küsür yıldır işgal altında. İŞGAL. İşgalciler kim ? hamas mı ? Çok geniş konu , savaş muhabbetine taraflar muhabbeitne gelirsen çok derinlerde o tarafların niye olduğu , kime göre taraf kime göre taraf olmadığı tartışılır.
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 ya adam oy için yaptı, milletin tepkisi de onu yanıltmadı haliyle, buradaki mesajlardan da anlaşılacağı üzere.. bu kadar basit.
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 israil-filistin olayini cesitli nedenlerle gayet yakindan takip ederim. oyle bir paragrafta anlatilmaz. ve kimin hakli oldugunu soylemek emin ol cok zor. israile toptan katil dedin guzel, filistinliler farkli mi? filistinin yapmasi gereken silahli olarak kaybettiklerinini farkina varmak ve masada kazanmaya calismak. ha dersen israil bunu istemiyor, yillar boyu kacti masadan bunda son derece haklisin. ama bunun anlami sen hem savas alaninda hem de masada kaybediyorsun demektir. bunun farkina var icinden duzgun adamlar cikart. adamlarin sectikleri hamas, zamaninda israil tarafindan el altindan desteklenmis hatta bizzat olusturulmus bir orgut. israille basetmenin yolu onlara oyle veya boyle saldirmak degil. bunu aptal olan bile anladi.
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Bir sey ekleme ihtiyaci duydum. Butun oturumu izledim simdi, 1 saat 10 dk soruyor. Tayyip 7/24 "kiro" yasayan bir insan. Ne uslup biliyor, ne konusmasini. Entellektuel derinlik olmadigi icin neye nasil cevap verecegini bilmiyor. Yalniz Simon Peres denen zibidi Tayyip'i resmen azarliyor konusmasinda. 25 dk nin 15 dk si Tayyip i azarlamakla geciyor. Orada bir tepki verilmesi gerekiyordu, kalkarak gitmekte kabul edilebilinir bir tepkidir. Tayyp'in tabii bazi davranislari, yetersizliginden kaynaklanan sorunlar var. Ornegin baska bir sorun ingilizce sorunu. Tayyip'in ingilizce bilmemesi de kotu etkiliyor konusmayi. Ornegin moderator'e 1 minutes, 1 minutes, olmaz, 1 minutes derken orada 1 dk ek konusma istemiyor. hop birader adam 25 dk konustu, bizi azarladi, 2 dk musaade ette bizde lafimizi soyleyelim diyor. (2 dk yine zaman bildirgeci degildir turkcede) Bunun gibi durumu etkileyen durumlar oluyor konusma surecinde. Moderator orada elini omzuna attiginda tutacak elini indirecek. Sen teknik bir adamsin ben bir ulkenin basbakaniyim, haddini asma diyecek. Simon Peres'e de konusma ile alakasi olmayan bir cevap vermeyecek. Iste dedigim gibi entellektuel derinliginin olmamasindan, yetersizliginden kaynaklaniyor. Neye nasil cevap vermesi gerektigini bilmiyor. Orada mutlaka bir tepki verilmesi gerekiyordu. Soylenen sozler, uslup, Tayyip'in yetersizligi tartisilir ama tepkisi, kizmasi, hatta gitmesi bile dogru kabul edilebilinir. Bu dis politikadan cok ic politikada donus saglayacak. Son zamanda dogru kartlara oynadi tayyip. Kurtce tv, nazim olayi, madimak olayi, filistin tepkisi.. Birde kilicdaroglu nun ismini zedeleyecek birsey bulursa (CHP nin elinde bir tek o kaldi cunku) Tayyip % 60 i goturur. Tabii birde suradan bakmak lazim, bu %60 kime hizmet eder. Bu baglamda Amerika, Ingiltere ve Israil i birbirinden ayiramayiz. Donup dolasip bu %60 onlara hizmet edecektir. Tayyip yine danismanlarini yollayip, beni delige supurmeyin, sifonu ustume cekmeyin diyecektir. Basladigimiz noktaya AKP nin oy artisiyla geri donecegizdir.
scorch Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 nerden izledin nedanko linkini verebilirmisin? perezin konusmasını bende dinlemek istiyorum.
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 http://au.youtube.com/watch?v=cR4zRbPy2kY
Horizon Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Haklı haksız kısmının dediğin tartışması uzun , burada söylemek istediğim şey her ne olursa olsun , israilin yönetiminin bilinçli bir şekilde sivil ölümlerine sebep olması. Hiçbirşekilde dünya toplumundan kimseyi dinlemeyip o hastanede hamaslı var , öldür hepsini , bm nin kordinatını verdiği sivillerin sığındığı okulu gene bilinçli olarak bombala. Bunu yapan israil yönetimi , karşısındaki haklı ya da haksız olsun , kendi haklı ya da haksız olsun bu savaş dediğin eylemde , bu yaptıkları meşruda görülemez , tepki göstermemizi de engelleyemez. Tepki hamasa karşı savaşması değil , sivilleri öldürmesi bukadar basit bir konu. Neyini uzatıyoruz anlamıyorum. Bizim ülkede ben görmedim ki israil hamas militanı öldürdü diye haberler çıktığında tepki gösteren. Ama nezaman çocuk cesetleri sokak ortasında , evleri yıkılmış altında ezilmiş aileler görürse ozaman tepki veriyoruz. İsraile toptan katil demedim , dikkat edersen orda düzeltmemi yaptım. "İsrail yönetimi" diye. İsrailin içinde de bu olanlara şiddetle karşı çıkan insanların ve kesimlerin olduğunu zaten biliyoruz. Sorun yönetimdedir.
Öne çıkan mesajlar