Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RTE Strikes Back / Davos

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
matama said:
neye uzuluyorum biliyor musunuz

bu kadar sehit verdik guney doguda, o kadar terore destek veren ulke varken cikip bir posta koymadi hicbirinede, elin filistinlisi icin olecek nerdeyse.

bizim dingillerde filistin diye olsun, bu halka hersey mustehak.

Ya böyle birşey olamaz ya. Yok yani sakinliğimi koruyorum da bir yere kadar. Asıl dingillik ne biliyormusun, her olaya onu yapacaklarına bizim ülkemizde neler oluyor bunlara üzülmemiz lazım bırakın elin susunu busunu demek. O teror orgutune destek veren ülkeler bunu açıkca yaptığı ve ya bu ortaya çıktığı zaman gör bakalım nasıl posta koyuluyor. Yani o filistine üzülen insanlar bizim şehitlerimize üzülmüyorlar mı diyorsun, ya da üzülme kotasımı var bilmediğimiz, oraya üzülünce buraya mı kalmıyor? Dini, ırkı, görüşü ne olursa olsun sivil insanların ölmesine ben üzülücem ve tepkimi ortaya koyucam kusura bakma, bunu kaybedersem zaten insanlığımı sorgularım. Açık açık söyleyin, burada bazı müslümanlığı yanlış yorumlayan ve tanıtan kişiler yüzünden müslüman halklara gıcığım diye derdiniz buysa, yanıbaşımızda ortadoğuda olan olay hiç de "el" olmuyor çünkü.
Mesaj tarihi:
Nefr said:
durtme kismi harbi komik olmus, densizlik direk orasi ayri da, ben mi yanlis anliyorum olayi diye gozden gecirmek istedim;

yok şöyle ki tayyip ve bm genel sekreteri dahil herkes konuşuyor 10-12'şer dk, peres 25dk konuşuyor. en son konuşan peres, diğerlerinin suçlamalarına cevap veriyor. lakin tayyip de cevap vermek istiyor tekrar ama panelin süresi dolmuş, moderatör 1dk süre veriyor konuşması için. ne var ki 1dk ile yetinmiyor, kafadan dalıyor zaten içerikle. el kol olayları da devreye girince alt + f4. (:P)

peres'in konuşmasını da dinledim ama özellikle saygısızca birşey duymadım doğrusu, suçlamaları inkar ediyor ki e zaten öyle yapacaklar ve yapıyorlar, orada "tamam haklısınız" diyecek hali yok kendi istese bile. tayyip hele hele bitmiş panelin üzerine çok ağır ve yakışıksızca girişti, türkiye'ye de zerre faydasını göremiyorum bu hareketin. gazze'de çocuklara türkçe isim verilse kim takar çok afedersiniz, bizim çıkarımıza zararı var ama yararı yok.

ha moderatör de bayağı acemiymiş, "indir o eli" dese hakkı vardı tayyip'in o ayrı heh. az konuşturma kısmı başlıbaşına büyük acemilik zaten. ona kızmaya hakkı var ama peres'e gürleme kısmı çok yersiz oldu.
Mesaj tarihi:
Şahsen çok büyük ikilemde kaldım, sevinsem mi üzülsem mi bilemedim.. Türkiye olarak tüm millet filistin'de yapılan katliamlara karşı tepki veriyoruz. Gazze yerle bir olurken her zaman mazlumun yanında olan türkler olarak onlara üzülüyoruz. İsrail'e lanetler yağdırıyoruz. Bunu hepimiz yapıyoruz. Yalansa yalan deyin. Erdoğan'ın bu tepkisi açıkçası içimin yağlarını eritti. Orada İsrail cumhurbaşkanını azarlamak her babayiğidin harcı değil. Ayrıca Olayı çok derin düşünmemekte lazım. Burada iki çift laf ettiği için adamlarla savaş konumuna geçmeyeceğimiz aşikar. Şimdi asıl soru şu; Erdoğan'ın bu sözleri söyleyebilmesi için bir arka planı olması gerekliydi. Yıllarca ABD'nin maşası olmuş, Türkiye topraklarını ABD'nin Irak'ı işgali için açmaya çalışmış bir adamın ağzından bunları duyunca ister istemez ikileme düşüyorum. Erdoğan yine mi evrim geçirdi? Erdoğan v3.0 mıdır bu karşımızdaki? Şahsen ben bu hareketi ve çıkışı yapmacık buldum nitekim Erdoğan'ın geçmişiyle, huyuyla suyuyla uzaktan yakından bir alakası yok. Yani kimileri Atatürk ile karşılaştırma yapmış, Atatürk gerçekten kaba tabiriyle göte göt diyebilen biriydi ama bunu her zaman yapardı. üç gün önceki davranışlarıyla üç gün sonraki davranışı farklı değildi. Bunları hesaba katmak lazım. Eğer Erdoğan başından beri bu şekilde tepkiler vermiş olsaydı hakikatten adamın alnından öperdim fakat değil. Yazdı ve oynadı resmen, yerel seçim öncesi oy topladı başka birşey yok burada. Konu da çok büyümeden kapanacak 1 hafta sonra herkes unutacak. İsrail ile olan ilişkilerimizde en ufak değişmeyecek.
Mesaj tarihi:
atatürk'le karşılaştırma gibi bir niyetim yok bunu söylerken, ancak, sovyetlere filan köprüyü geçene kadar dayı muamelesi yapmıştı. göte 7/24 göt demek marifet değil.
Mesaj tarihi:
said:
wish:
abi konunun
wish:
ne alakasi var zaten
wish:
economic forumu
wish:
ABI OLCEM YA
wish:
KONUSTURMUYORSUNUZ
wish:
GELMEM DIYOR YA
Joscelin:
olm adam
Joscelin:
çocuk gibi
Joscelin:
oynamıyom o zaman diye
Joscelin:
küsüyo
wish:
SANKI O GELMESE
wish:
YAPMICAKLAR YA
wish:
dotaya +1 sanio kendini *** ya
Mesaj tarihi:
said:
AP: "Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Peres’in Gazze saldırılarını savunan ateşli monoloğunu dinleyen moderatörün kendisinin sözünü kesmesine sinirlendi." AP, haberinde Başbakan Erdoğan’ın Peres’e "İnsanları öldürüyorsunuz" dediği, Peres’in ise parmağı ile işaret ederek, "İstanbul’a roketler düşse siz de aynısını yaparsınız" dediği kaydedildi.
Mesaj tarihi:
Lafla yapcagına ıcraatla yap artızlıgını gerı adam ya ...Yarın gene ıstıceksın sılah tohum cart curt sonra pahalıya satacaklar goreceksın ...
Bıde havaalanına karsılamaya gıtmısler ya onceden planlanmıs bıraz secım yatırıımı adamlar secım ıcın ulkeyı rıske edıyolar ya bu kadarda kör olmayın
Mesaj tarihi:
heh pahalıya zaten pek satamazlar, genelde ucuz olduğu için tercih ediyoruz da onun yerine gider rus malı defolu birşey filan alırız, elimizde patlar sonra.
  • Yeni Oluştur...