Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Haydi İmam Hatipliler İstediğiniz! Bölüme, Üniversiteye

eagle_dnz

Öne çıkan mesajlar

Hayatta farklı bir yön istiyorsa dinini ayrıca öğrenecek ailesinden falan, ve imam hatip yada başka bi meslek lisesi yerine normal bi liseye gidecek.

Ayrıca akıl ve mantık sahibi bir azınlık için ülkede üst kademelere bir yığın yobazın gelmesi riski göze alınamaz. Ayrıca dediğim gibi. O kadar dindarsa ailesi dinini kendileri öğretirler, çocuğu da normal bi okula yollarlar.
Sosyal ağlarda paylaş

sorun şurda toplumun kendi kendine ürettiği bi oto-kontrol mekanizması var. her zaman kendini etrafındakilerle kıyaslamasına sebep açan. tabii ki bu kötü bişey değil ama öyle olmadığı halde kendini daha iyi göstermek icin veya öylesinin daha iyi olucağını sandığı için cok fazla sey yapan adam var. en basitinden hepimizin anası babasından hayatı boyunca en az bi kere duyduğu bi laf vardı "aman gören duyan ne der?" bu aynı açıdan bakıldığı zaman görebilirsiniz sorunu.

kim ne derse desin yani. tamam bi anne baba cocuğu icin en iyisini isteyebilir, istemelidir de ama onun için en iyisi kendi akıllarında ki değil cocuğun aklındaki olucaktır. direk örnekte veririm yani, ankara'nın önde gelen anadolu liselerinden birindeydim, lise den cok fazla insanla görüşmüyorm ama bu görüştüğüm birisi su an odtü de aynı sene girdik ben bitiriyorum o 2. sınıfta hala, okuduğu bölümden nefret ediyo, okulu bırakmayı düşünüyo. tabiki burda suç tamamen ailenin deil, cünkü büyük ihtimalle cocukta ne yapacağını bilmiyo, çünkü neyin ne olduğunu bilmiyo. burda baskasının hakkını yemiş olmadı mı simdi?

işin komik tarafı daha bi kaç sene önce koydular mesleki bilgilendirme gibi bi ders. haftada bilmemkaç saat mat vs. gibi derslerin yerine bunu koysalar emin olun cok daha hazır olucaktır cocuk hayata. ki lise bile geç bana sorarsanız. ortaokula baslar baslamaz yavas yavas verilmeli böyle seyler.

işin imam hatiple vs. ile ilgili kısmıda bununla cok alakalı, cünkü sorunun cözümü katsayıyı kaldırmakla bilmemneyle olmuyo. bastan bu kararı cocuğun sağlıklı bi şekilde kendi kendine verebilmesi gerek. yoksa direk meslek okulu amacıyla calısan bi imam hatip lisesinin kimseye dokunucağını sanmıyorum. (tabiki coğunluğu müslüman olan bi ülkedeyiz sadece islama yönelik olması anlaşılır ama genede laik bi devlet modeli benimsendiyse ya bütün ana dinler düşünülmeli ya da hiç biri olmamalı, özele bırakılmalı)

tabi ki mesleklerin kendisinde de durum pek ic acıcı değil su anda, teknikerlik yapan uni. mezunları, düşük maaşla sigortasız calısan insanlarımız vs. vs. ama gene de soruna bastan bi çözüm getirilirse eğer zaman içinde diğer sorunlarında ortadan kalkacağını düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Katılıyorum bu yazdıklarına.

Zaten yeterli sayıda üniversitemiz olsa idi bu tartışmayı yapmıyor olacaktık. Sistem böyle bozuk iken , üniversite sınavında okul cinsine göre öğrencileri sınıflandırmak , o öğrencinin daha eğitim hayatının en büyük dönemecinde bir karışıklığa sürüklemek , baltalamak oluyor.

Herşeyin dışında , okulları üniversite sınavına yönlendirme şeklinde hiç düşünmeyelim. Bir gerçeği biliyoruz ki okulların verdiği eğitim ile üniversite saınavının alakası yok.

Öğrenciler dershaneler ile hazırlanıyorlar. Bu durumda ha imamhatip ha meslek lisesi okumuş farketmez , bilmese bile dershanelerde öğrenci sınav için gereken bilgiyi alıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Kimsenin önümü kapamaya hakkı yok ne demektir ya, bu kadar saçma birşey duymadım. O adam senden daha iyi başarı gösterirse sınavda, adamın hakkıdır o gireceği yer. Eğitim sistemi baştan kolpa zaten, her adamın yeteneğine ve zekasına uygun mesleği belirleyemediğimiz gibi direk rastgele dolduruyoruz meslekleri. Misal ögretmenlik bölümüne girmiş adam, doğru dürüst cümle kuramıyor. Bu adam nasıl yeni nesile birşeyler ögretebilir ki? Zaten ülkenin gelişiminde en büyük engel budur bence. Çoğu insanımızın yaptıkları iş onlara uygun değil, bu da işlerini sevmemelerini ve tabiki bu da iş kalitesinde büyük bir düşüşe neden oluyor. O yüzden eğitimin ilkögretimden üniversitelere kadar en baştan tekrar yapılanması gerektiğini düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

allah belalarını versin ya.
meslek lise mezunuyum ve zamanında seçtiğim için pişmanım.şimdi adam gibi bi meslek sahibi olmak için uğraşıyorum allahın kıbrısında burslu.daha sonra master vesaire.adamlar direk seçicekler :p
sokayım böyle yönetime be
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

kaldı ki einstein inançlı bi adamdı, newton da büyüye ve hurafelere inanan bi adamdı. o adamların bilim yapması engellenseydi ne olurdu?

einstein dinlere inanmazdi, yaratici kavramina inanirdi. ayni minvalde ornegin harun yahya olsaydi daha yakin olurdu :)

Imam hatiplerin acilma amaci din adami yetistirmek ne hakkindan bahsediliyor? O zaman ben gidip universitede sosyoloji okuyayim sonra doktor olmak isteyeyim lisans versinler. Hem neden ki benim ailem aristo yu ogrenmemi istedi ama ayni zamanda doktor olmak istiyorum.

Sosyoloji okursan, sosyolog ya da alakali bir sey olursun, doktor olamazsin. Sosyoloji onlari yetistirmek icin vardir. Ayni sekilde imam yetistiren bir okula gidersen imam olursun. Boyle sacma sapan bir mantik var mi allasen.

Laiklik tamam corbaya cevrildi de, bunu da savunuyorsunuz ya. Bu hak degil, bu resmen benim hakkima tecavuz.

Illa imam olmak istemiyosa kat sayiyada katlanir. Kat sayiyida savunmuyorum kaldirilsa bile bunlara dez avantaj getirilmeli, duz liseden mezun olanla ayni olmamali, kariyer degisikligi yapmak isterse cefasini ceker, cok daha fazla calismasi gerekir.

Her sekilde esit tutulmasi kadar sacma bisi yok diger liseye gidenlerle.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada kaç Üniversiteli işsiz var farkında mısınız?

Üniversite yetmiyormuş! Hadi ordan 30 küsür Hukuk Fakültesi var, memleket işsiz Avukat doldu hala va halada çıgınlar gibi Hukuk Fakültesi açıyorlar. Birçok dalda da böyle, en sadece kendi işimden örnek gösteriyorum.

Ayrıca konuya dönersek, neden düz lise mezunu bir adam ile elinde mesleği olan bir adam üniversite sınavında aynı olsun? Neden biri kendini sadece üniversite için riske atsın diğeri zaten elinde meslek varken?

Benim ailemde benim hukuk okumama karar verdi onların ailesi onları oraya göndermeye karar verdiyse. Kaç tanemiz küçüklüğünden beri istediği yönde ilerleyebildi ki? Afedersin ama bu işler böyle işler, ailen seni okula gönderir.
Sosyal ağlarda paylaş

Zorla gonderildim de bir sebep degil. Zorla gonderildiysen zaten zorlasindir kariyer degisikligi yapacak durumda degilsindir. Ha yapabiliyosan zorlamayi engelleyecek kudrette vardir senin elinde.

Ben 2 defa universiteye girdim, ikisinide terkettim. Bunun cefasini , ceremesini cektim hem ailemden hemde hayattan. Bu isler boyledir karar degistirirsen zarari vardir. Akilli kararlar alacaksin, kendi yolunu kendin cizeceksin. Dedigim gibi cizemeyecek kadar baski varsa ustunde zaten kariyer degisikligi yapacak gucu nereden bulacaksin?
Sosyal ağlarda paylaş

Ya kufredesi geliyo insanlarin hala su olayi savunan insanlar oldugunu gorunce.

"Ben teknik lise mezunuyum, bilirim eziyetini bla bla", buna tek bi cevap var, gitmeseydiniz teknik liseye arkadaslar.
teknik lise duz lise degildir, belli bi konuda uzman yetistirir. Alani ne olursa olsun, oyle bi temelden sonra, kendi alani disina cikilmamasi lazim zaten ilk olarak.

Ikincisi, imam hatipler bu ulkenin basindaki en buyuk belalardandir. Dinini bilen ogrenci yetistirme olayi kadar da duygu somurusu ve cirkin bir aciklama yok, duz liseye gidenler dinini bilmiyor mu? Imam hatiplerin kontenjanlari cekiceksin imam kontenjani + biraz da kadinlar icin hatiplik falan gibi bisey icin, gulluk gulistanlik olacak her yer.

Bu adamlarin amaclarina gelince, imam hatiplilerin hukuk bolumlerine girdigi bir gun bu ulke biter benim icin. Hepimiz icin biter aslinda.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet anlasilmayan durum o. Ben elektrik ile alakali birsey okudum diyelim lisede. Iki tane ayni kapasitede ogrenciyi aldigimizda, digeri duz liseden mezun oldugunda, elektrik ile ilgili okuyanin is bulmasi cok cok daha kolaydir. elinde meslek var. Digerinin elinde hic bir meslek yok.

Imam hatip din adami yetistirir, meslek lisesi meslek sahibi yapar. Bunlarin disinda yasam kurma ozgurlugunde var ama katsayi ya da benzer gibi bir handikapida goguslersin, olay o.

Aci ama insanlar secimleriyle yasar.
Sosyal ağlarda paylaş

imam hatipleri kaldırırsın, dini eğitimi kişilerin bireysel tercihlerine bırakırsın ve serbest bırakırsın, bu işler çözülür. herkes aynı temel eğitimi alır, isteyenler de normal eğitim dönemi dışında arta kalan zamanlarında jedi felsefesi mi öğrenir tekke bekçisi olmayı mı öğrenir kendisi bilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Pardon yani 13 yaşındamı insanlar ne olacağına karar vericek? Değiştirme şansı yok yani sonra? Onu geçtim bilgisayar ögrenimi görmüs biri bilgisayar mühendisi olamıyordu diyorum, hala ne diyorsunuz. Yani sizin mantığınız şu açıkca söyleyin, zaten üniversiteler kısıtlı sayıda kişi alıyor, ne kadar az kişi girerse o kadar iyi. Meslek lisesi okumuş insan zaten düz liseliye oranla birçok şeyi daha az görüyor, hatta hiç görmüyor (Matematik, fizik,kimya....vb.). Ha o dezavantaja ragmen adam sizi gecip oraya girebilecek kadar size zeka farkı atmışsa, kusura bakmayın da o adamın hakkı zaten. Neyse sonuçta konuşmak birşeyi değiştirmicek gecikmiş ama yerinde bir uygulama diyip, bitireyim konuyu kendi açımdan.
Sosyal ağlarda paylaş

Belli bir yerden sonra okumadım cevabım

"islamla bilim ters düşmüyor" diyen arkadaşa.

tek bir cümle söylüyorum; müslüman dünyasındaki bilim seviyesiyle hristiyan,yahudi,ateist çoğunluklu ülkelerdeki bilim seviyesine bakarak islamın insanları kafasızlaştırdığını anlayabiliriz.

edit: son 200-300 yıldaki islam için söylüyorum bunu öncesinde diğerleri daha da beyinsiz olduğu ve avrupa karanlık çağda olduğu için islamın bu özelliği göze batmamış.
Sosyal ağlarda paylaş

13 yasinda liseye gidiyorsan zaten katsayiya ihtiyacin yoktur. Baska burslardan kontenjanlardan MIT ye gidersin..

Her ulkenin bu tip okullari vardir meslek edindiren. Bu liseler ve okullar bu gorevi gorur. Sen ya da ailen buna gore karar verir. Yanlis bir kararsa bu yine seni ve aileni ilgilendirir. Buna cozum uretilcekse aileleri egitimden gecirme ile ilgili projelere destek verilir. Aileler bilinclendirilir. Bunlarin adi ustunde ama meslek edindirme ile alakali liseler oldugu soylenir. Sistemin degismesi ile alakasi yok.

Meslek liselerini guclendirelim desinler ayri bir olay, yeni okullar calisma alanlari lazimdir tabii ki destek verilir. Ama sorun varsa bile sorunun odagina egilinir, sistem kokunden degistirilmez.. Yani birisinin ailesi muhendis olsun diye imam hatip e yolluyorsa cocugunu ailede sorun vardir, sistemde degil.
Sosyal ağlarda paylaş

ben turk egitim sistemi kadar alman sistemini bilirim mesala. meslek lisesinden mezun olan sahsin uni'ye gidebilmesi cok cok zor. oyle katsayi filan degil adamlar direk kaale almiyorlar. meslek lisesinden mezun olanlarinda oyle uni gibi bir dertleri olmuyor adam meslegini yaparak gayet iyi kazanabiliyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam diyelim ki meslek liseleri, o meslege yönelik bilgi verilen liseler ve oradan mezun olanların başka mesleklerle uğraşmamaları gerekli. Ve hatta diyelim ki tüm aileleri bilinçlendirip(ki imkansız ötesi bir durum, Türkiye'nin bilinçlendirme konusunda ne kadar zayıf olduğu malum) çocukları hangi liseye giderse ne olacagını ögrettik. Peki bilgisayar egitimi almış bir insanın bilgisayar mühendisi olamamasını bana açıklarmısınız?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...