Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

taksim'de fıçı biraya su karıştırmayan ender mekanlar


Ferrero

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...
nasıl karıştırılmaz yahu?
neden şişe bira fıçı dan kat be kat pahalı?
33 lük şişe 50 lik fıçı dan daha pahalı.
tabi fıçı daha ucuza geliyor ama bu kadar fark olamaz.
eloy'da fıçı bira için,
arsen lüpen'de için.
gidin sonra küçük beyoğlu'nda için.
ki zaten eloy'da içtiğiniz birada direkt anlayacaksınız.
bence su değil hatta kattıkları, o kadar ekşi bir tadı başka bir şey veriyor, ya da terkos suyudur tabi. böyle ekşimsi tadı o da veriyor olabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fıçıyı üreten su katmadığı sürece o fıçıya hiçbişey sokamazsınız arkadaşlar.
nerdeyse 3senedir barmen olarak çalışıyorum mümkün değil.
ama şöyle birşey var. bekletilen bira sizin deyiminizle sulu bira.
motoru soğutmayan bira size göre sulu bira.
birde o birayı doldurmak için tüplerle gelen hava var. onun ayarını kaçıran yerlerde çok olur bu. ki genelde kasten o ayar kaçırılır ki biradan kazanç sağlanabilsin.
ya da tam tersi olursa ekşi tad alırsın tüpü açar abazanlar gibi.
seri bira doldurulan barlarda en büyük sıkıntı bekletilen biralardır ki bunu hepsi yapar.
o da artık musluğun ağzını sonuna kadar açar sonra bira köpermeye başlar o bardak bekletilir köpük biraya döner sonra üstünü tamamlar soğuk gelsin insanlara diye.
ama inanın su katmanın imkanı yok.
ancak bardağa koyduktan sonra yapar o işlemi. o da mümkün deil barmen kafayı yer onla uğraşıcam diye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de fıçıya su katılabileceğini sanmıyorum lakin fıçı bira içince sulu bira geliyor. bayatlık olduğunu hiç sanmıyorum. her hafta yeni fıçı alıp o fıçıyı bitiren mekanlar bu söylediklerim.
seri bira dolduran mekan küçük beyoğlu örneğin. fakat orası da her hafta 250 fıçı bitiriyordur. orası da taze yani.
bayat bira ücra köşelerde olur. bu saydıklarım her gün dolan mekanlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

asiti kaçıyor. yoğun hava basıyo ya da az. geldiğinde bira ztn böyle bi asitsiz gelir.
bekletilmediğini de asla düşünme
ztn fıçı değişirken 4-5bardak zai olur.
ama zai yapmazlar onları bekletir üstlerine ekler satarlar.
fix bu dediklerim. mekan ismi vermicem ama inan düşünemiyeceğin yerlerde var bu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fıçıyı ilk taktığında gelen köpük bekleyince de biraya dönmüyor yahu.
gerçi saatlerce bekletmedim hiç fakat ona uğraşacak bar olduğunu zannetmiyorum.
en azından saydıklarım uğraşmaz.
yalnız arsen lüpen de bayat bira olduğunu kimseye anlatamazsın bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ferrero said:
ben de fıçıya su katılabileceğini sanmıyorum lakin fıçı bira içince sulu bira geliyor. bayatlık olduğunu hiç sanmıyorum. her hafta yeni fıçı alıp o fıçıyı bitiren mekanlar bu söylediklerim.
seri bira dolduran mekan küçük beyoğlu örneğin. fakat orası da her hafta 250 fıçı bitiriyordur. orası da taze yani.
bayat bira ücra köşelerde olur. bu saydıklarım her gün dolan mekanlar.


eet o yüzden diyoruz, çok iş yapan yerlere gidin eğer biranızı kaliteli istiyorsanız diye. ben skol içerim, üzerinde hiçbir marka vs yazmayan yeşil şişedeki şaraplar içerim fiyatı 2ytl dün aldım. o yüzden koymuyor bana biranın bayatı, kötüsü. ama eğer çok önemliyse sizin için, çok iş yapan yerlere gidin. fıçılar değişiyor sürekli, taze kalıyor biranız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...