-007- Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Sam said: -007- said: Bugünkü Türiye 1938'den sosyal açıdan ve demokrasi açısından daha iyi değil. Aslında hiçbir açıdan daha iyi değil. Bugün kitlelerin "demokrasi" zannettikleri durum ülkenin bölünmesidir. İyi olduğu zannedilen konular yabancıların ekonomimizi ele geçirmesi sebebiyle sadece birer yanılsama. bilmiyorsun madem, öğretelim. tarihi gerçek: türkiye 1938'de demokrasiyle yönetilen bir ülke değildi. o tarihte demokrasi zaten bulunmadığından daha iyi veya daha kötü diye kıyaslamak mümkün değil. said: Coca Cola'yı da ters çevirince La Muhammed La Mekka yazıyormuş.. lol bilinçsizce yapılmışsa da tebrik ediyorum, o renk ve şekil kombinasyonunu tutturabilmiş tek türkiye cumhuriyeti siyasi partisi olsa gerek. gidip sayısal oynasın tasarımcısı, tutturur kesin. Bir ülkede yol adı altında yolsuzluk yapılıp adına demokrasi deniyorsa tek parti dönemini tercih ederim zeki insanların yaptığı gibi. Bu ülkenin demokrasiden daha çok ihtiyaç duyduğu temel değerleri çürütüldü. Böyle koşullarda demokrasi diye ağlama lüksünüz yok. İşte bu temeller çürütüldüğü için 1938 daha iyi. Orda rüşvet yok çünkü. "Yola devam" da yok. O zamanlarda demokrasi yok diyorsun da bugün mü var? Bugünün geneli eminim daha cahil o zamandan. Eğitimsiz ortamda özgür irade tercihi olmaz. Bilmiyorsan öğretelim. Logoyla alakalı olarak da gidip düşüncesini bilmediğin bir adamı alakasız biçimde hitlere sadece logo sebebiyle bağlaman baya komikmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 sir said: eheh yani böyle düşünmekte serbestiz ama ifade edince suç işlemiş oluyoruz? siz de forumun ve devletin doğal sahibi, veya belki de keyfimin kahyası olmalısınız. hangi fikrimi nasıl ifade edeceğimi size danışmak zorunda değilim. benim için devletten ve milliyetten önemli şeyler de var hayatta, biliyorum sizin için hayal etmesi epey zor. Senin için ne olduğu kimsenin umrunda bile değil. Olayı kişisel temelden çıkarıp eylem boyutuna geçirdiğiniz ve yasalara ters düştüğünüz an suçlusunuz. Bu teknik bir bilgi sadece. Yoksa eksik kişisel ideolojiniz tamamen sizin probleminiz olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 yolsuzlukla demokrasinin ne alakası var? yolsuzluk yapıcak olan her rejimde yapar zaten, sanki hiçbi tek partili rejimde yolsuzluk dönmüyomuş gibi. o tek parti yönetimi senin ideolojinle uyuşmazsa napıcaz bond? ağlarsın sonra demokrasi diye, bu kadar hor görme. şimdi bu fikirlerle siyaset yapabilme şansın var iktidarda senin görüşlerine zıt bi parti olmasına rağmen. ben seni anlayamıyorum, benim yazdıklarım "kişisel boyutta" zaten? kimsenin beynine zorla fikir enjekte etmiyorum, kendimi, düşüncelerimi ifade ediyorum burda. yaptığım da siyasi propaganda değil, bir ideolojinin ve devlet düzeninin eleştirisidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 sir said: eheh yani böyle düşünmekte serbestiz ama ifade edince suç işlemiş oluyoruz? siz de forumun ve devletin doğal sahibi, veya belki de keyfimin kahyası olmalısınız. hangi fikrimi nasıl ifade edeceğimi size danışmak zorunda değilim. benim için devletten ve milliyetten önemli şeyler de var hayatta, biliyorum sizin için hayal etmesi epey zor. devletten milletten daha önemli para var sanırım senin için.o yüzden devleti satanları destekliyosun?paradan önemli ne var?şeref? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Jadelith said: gerici de demedim zaten kimseye. türkiyede benim gerici değil diyebileceğim bir politikacı yok ne yazıkki. yani oy alan politikacı. o yüzden baştan kimseye gerici demiyorum : ) tek istediğim düzgün bir muhalefet partisi. kılıçdaroğlu filan parti kursa net olabilir aslında. Sendeki problem de bu. "Gerici" kavramı yok kafanda. Gerici diye bir şey yok diyorsun yani, o da güzel lol. Bir kavramın ne olduğunu bilmeyen insan genelde o kavramın önde giden temsilcisidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 he ya para para, müthiş zenginim, babam da akpden bissürü ihale alıyo falan tey gidi.. demokrasi benim için bütün değerlerden ve ideolojilerden üstündür, ok? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Lorrotar said: sam,kuru gürültüsün yemin ederim. post kasacaksan 10char yaz bırak. 007, demokrasiden daha önemli hiçbir değer yok benim açımdan rejimle ilgili. laikliği de kapsıyor zaten doğası gereği, milliyetçilikmiş bilmemneymiş, tınn. ve evet bugün demokrasi var, bulup da bunuyorsunuz resmen. şöyle kuzey kore'de doğup ameliyat olabildiğiniz için ulu öndere tapınacaktınız da görecektim sizi. hitler'e bağlamadım adamı, bayrakları yanyana koyup rastlantıya hayret ettim, eğer rastlantı ise. değilse çok manidar olur elbette ki. savunmak için gözü dönen insan benzerliği göremiyor olabilir tabii, malum göz bebeğinin belli bir açıda durması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 sir said: yolsuzlukla demokrasinin ne alakası var? yolsuzluk yapıcak olan her rejimde yapar zaten, sanki hiçbi tek partili rejimde yolsuzluk dönmüyomuş gibi. o tek parti yönetimi senin ideolojinle uyuşmazsa napıcaz bond? ağlarsın sonra demokrasi diye, bu kadar hor görme. şimdi bu fikirlerle siyaset yapabilme şansın var iktidarda senin görüşlerine zıt bi parti olmasına rağmen. ben seni anlayamıyorum, benim yazdıklarım "kişisel boyutta" zaten? kimsenin beynine zorla fikir enjekte etmiyorum, kendimi, düşüncelerimi ifade ediyorum burda. yaptığım da siyasi propaganda değil, bir ideolojinin ve devlet düzeninin eleştirisidir. Şeref, namus nedir bilir misin? benim için bunlar ideolojilerin tümünden daha öncelikli. Bu ülkede namus ve şeref "demokrasi" adı altında pazarlandıysa diktatörlükte hiçbir ideoloji bana uymuyor diye ağlamam. namuslu bir diktatörlük bile daha iyidir, işte o yüzden TC'nin en yüksek zamanı Atatürk dönemidir bir diktatör olmadığı, size gerçek demokrasiyi öğrettiği halde. Memleketin anası ağlıyor çakma demokrasinizle, mutlu musunuz? Bazı insani temeller vardır, onların olmadığı ortamda siyaset yapılmaz. İşte o zamanlardayız. Demokrasi en son planda şu an. Edit: bu mesaj Sam'in son mesajına da cevap. "hitler'e bağlamadım adamı, bayrakları yanyana koyup rastlantıya hayret ettim, eğer rastlantı ise. değilse çok manidar olur elbette ki. savunmak için gözü dönen insan benzerliği göremiyor olabilir tabii, malum göz bebeğinin belli bir açıda durması lazım." =düşük iq muamelesi yapmak, ya da kıvırmak. Çok hayret ettim cidden logoları görünce.. şaka mısınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Nedir abi benzerlik, kırmızı zemin, ortada beyaz üstüne siyah şekil. Bu mu? :D bu kadar aşırı benzeyeceğini tahmin etmezdim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 -007- said: sir said: yolsuzlukla demokrasinin ne alakası var? yolsuzluk yapıcak olan her rejimde yapar zaten, sanki hiçbi tek partili rejimde yolsuzluk dönmüyomuş gibi. o tek parti yönetimi senin ideolojinle uyuşmazsa napıcaz bond? ağlarsın sonra demokrasi diye, bu kadar hor görme. şimdi bu fikirlerle siyaset yapabilme şansın var iktidarda senin görüşlerine zıt bi parti olmasına rağmen. ben seni anlayamıyorum, benim yazdıklarım "kişisel boyutta" zaten? kimsenin beynine zorla fikir enjekte etmiyorum, kendimi, düşüncelerimi ifade ediyorum burda. yaptığım da siyasi propaganda değil, bir ideolojinin ve devlet düzeninin eleştirisidir. Şeref, namus nedir bilir misin? benim için bunlar ideolojilerin tümünden daha öncelikli. Bu ülkede namus ve şeref "demokrasi" adı altında pazarlandıysa diktatörlükte hiçbir ideoloji bana uymuyor diye ağlamam. namuslu bir diktatörlük bile daha iyidir, işte o yüzden TC'nin en yüksek zamanı Atatürk dönemidir bir diktatör olmadığı, size gerçek demokrasiyi öğrettiği halde. Memleketin anası ağlıyor çakma demokrasinizle, mutlu musunuz? Bazı insani temeller vardır, onların olmadığı ortamda siyaset yapılmaz. İşte o zamanlardayız. Demokrasi en son planda şu an. işte onların anası ağlamıyor o yüzden sorun yok onlar için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Ağlasa bile sadaka almaktan memnunlardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 sir said: dolayısıyla ister 1299 olsun, ister 1938 olsun eski zihniyetleri pişirip pişirip önüme sunan herkes, benim gözümde gericidir. bu ülkeyi AB'ye, yani geleceğe kim taşıyacaksa ben oyumu ona veririm. eski zihniyet veya ideolojilerle geleceği karşılamak mümkün değil çünkü. Eski zihniyetler yanlıştır demek yanlış. Bugün felsefede yanlış olmadan milenyumlar görmüş akımlar var. İnkar ettiğin ebedi doğruları AB'ye mi satacaksın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 sir said: Ama şahsen bir sosyo-ekonomik model olarak devletçiliğe ve bir ideolojik görüş olarak milliyetçiliğe itirazım var, bunlar artık gerçekten geçmişte kalması gereken zihniyetler, yani kökenimizden, ırkımızdan bağımsız olarak, önce insan olarak düşünmeyi öğrenmemiz şart. bu topik vesilesiyle bunu da açıklığa kavuşturmuş olayım, beni Atatürk düşmanı diye etiketleyen arkadaşlara selam ederim. Sen komple yanlış birisin. "İnsanlık" sizin ütopyalarınızdan fırlamış derecede mantıklı ve iyi niyetli robotlar değil. İnsan egoisttir. Egoist olduğu için "Yabancı" kavramı vardır. Yabancı kavramı varsa da "kendinden görme" doğası vardır. Bunlar her zaman olacaktır çünkü insanlık budur. Bunlar olduğu ve her zaman olacağı için de milliyetçilik her zaman olacaktır ve bu insanlık doğasının bir gereğidir. Milliyetçilikle Irkçılığı karıştırmayın! İnsan olduğumuzu unutmayın! Ütopyalar ayaklarınızı kaydırmış hafif. Atatürk'ün tüm ilkeleri dogmatik olmayacak derecede milenyumlar görece felsefi temellerdir. Ayrıca bold kısımla tekrar Atatürk inkılaplarına aykırı laf etmişsin. Ülkenin temellerine ve anayasaya ters düşüyorsun. Anayasanın 2. ve 3. maddelerinin geçmişte kalması ve değişmesi gerektiğini önererek 4. maddeye de ters düşüyorsun. Bu sebeple paticiğin 2. maddesine de aykırı olduğunu ifade ediyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 -007- said: =düşük iq muamelesi yapmak, ya da kıvırmak. Çok hayret ettim cidden logoları görünce.. şaka mısınız? yoo, sen? |Joker| said: Nedir abi benzerlik, kırmızı zemin, ortada beyaz üstüne siyah şekil. Bu mu? :D bu kadar aşırı benzeyeceğini tahmin etmezdim :D evet gamalı haç eksik, onu da koymaları lazımdı benzemesi için. ama dur bir dakika, aynı olurdu zaten? -007- said: Sen komple yanlış birisin. "İnsanlık" sizin ütopyalarınızdan fırlamış derecede mantıklı ve iyi niyetli robotlar değil. İnsan egoisttir. Egoist olduğu için "Yabancı" kavramı vardır. Yabancı kavramı varsa da "kendinden görme" doğası vardır. Bunlar her zaman olacaktır çünkü insanlık budur. Bunlar olduğu ve her zaman olacağı için de milliyetçilik her zaman olacaktır ve bu insanlık doğasının bir gereğidir. Milliyetçilikle Irkçılığı karıştırmayın! İnsan olduğumuzu unutmayın! Ütopyalar ayaklarınızı kaydırmış hafif. 220 yıllık olayı insan doğasına bağladın ya, bravo. geçici akımlar bunlar, dünya üzerinde çoğu insan sallamıyor çoktan. yararı olsa neyse de bir yararını da göremiyorum, dinler bile hadi hırsızlık yapma, temiz dur vs biraz faydalı öğütler verdi en azından. said: Atatürk'ün tüm ilkeleri dogmatik olmayacak derecede milenyumlar görece felsefi temellerdir. yavaş biraz ya, atatürk'ün kendi iddiası yok böyle. onun adına bu kadar uçmaya hacet yok. binyıl ile yetinseydin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Sam said: 220 yıllık olayı insan doğasına bağladın ya, bravo. geçici akımlar bunlar, dünya üzerinde çoğu insan sallamıyor çoktan. yararı olsa neyse de bir yararını da göremiyorum, dinler bile hadi hırsızlık yapma, temiz dur vs biraz faydalı öğütler verdi en azından. "220 yıllık olay" değil o. Felsefi açıdan bakarsan Osmanlı'da 600 sene vardı. (Osmanlı=komple ümmet demek cahillik. "Osmanlı" kelimesi milli değer temellidir) Sandığın gibi "geçici akım" olmaktan çok dünyayı yönetmek için şart olan temeldir milliyetçilik insan doğası gereği. "artık kimse sallamıyor" demen komikmiş.. Afrika'da sallanıyor mu bilemem ama ABD'de sallandığını hepimiz biliyoruz. Sam said: said: Atatürk'ün tüm ilkeleri dogmatik olmayacak derecede milenyumlar görece felsefi temellerdir. yavaş biraz ya, atatürk'ün kendi iddiası yok böyle. onun adına bu kadar uçmaya hacet yok. binyıl ile yetinseydin. Atatürk'ün öyle bir iddiası olsaydı zaten ben böyle bir yorum yapmazdım. Hangi filozof demiş "ebediyen geçerli olacak" diye? Bir felsefenin ebedi olması için illa filozofunun böyle bir iddiası mı olması gerekiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Sam said: |Joker| said: Nedir abi benzerlik, kırmızı zemin, ortada beyaz üstüne siyah şekil. Bu mu? :D bu kadar aşırı benzeyeceğini tahmin etmezdim :D evet gamalı haç eksik, onu da koymaları lazımdı benzemesi için. ama dur bir dakika, aynı olurdu zaten? Türk Bayrağı'nda bir siyah şekil eksik, o da olsaydı, onu da benzetirdin sen, ucuz kurtarmışız :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Sam said: kırmızı zemin üzerine beyaz daire içine siyah amblem. sanki biraz fazla benzerlik var? merak ediyorum cidden logoyu kim tasarlamış. Kırmızı-beyaz zemin üzerine lacivert dikdörtgen içine yıldız. sanki biraz fazla benzerlik var? merak ediyorum cidden kim tasarlamış. Yok yok siz kesin şakasınız.Nolur şaka olsun yoksa utanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 http://malezya.blogspot.com/2007/10/malezya-bayragi-ve-aciklamasi.html Rastgele bir benzerlik değil o zaten, adamlar amerikan bayrağını model almış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 oha ya feodal düzende milliyetçilik mi vardı? sen hakkaten şaşırmışsın bond. aç komünist manifestoyu ilk cümleyi oku: insanlık tarihi bir sınıf çatışması tarihidir. milliyetçilik insanlık tarihiyle karşılaştırıldığında çok yeni, ondan önce insanlar yönetilmiyo muydu? yani bu derece cehalet ancak "tercih edilmiş" olabilir diye düşünüyorum. marx, "işler yolunda giderse" yabancı diye bi kavramın kalmayacağını öngörmüştü. ona göre ezilenin ırkı, toprağı olmazdı, ezilen her yerde ezilendi. enternasyonalizm diye bir kavram ortaya attı. marx bugün dünyanın dört bir yanında hala heyecanla tartışılıyor, ama onun bile her öngörüsü veya ilkesi tutmuş değil. post-modernizmle birlikte zaten bütün felsefi akımlar ve ideolojiler tartışmaya açılıyor, gelecek de eski zihniyetlerin inkarıyla kurulacaktır. siz daha zihniyet olarak 30larda ve sadece bu ülke sınırları içinde kaldığınız için bu durumun farkında bile değilsiniz. enternasyonalizmi biraz daha genellersek insan her yerde insandır, günümüzün demokrasi anlayışı da bu "tevazu" etrafında şekillenmektedir. insanların sizden farklı düşünme, sizden farklı bir ifade biçimini benimseme, şiddet içermediği sürece de her türlü siyaseti yapma hakkı. "doğru"nun tek bir elde veya ideolojide toplanmadığı, herkesin kendi doğrusunu bulmakta ve yaşamakta özgür olduğu (ve tabii kimseye zorla dayatmadığı) bir dünya. bu dünyayı belki ben göremem, ama çocuklarım görsün isterim, o yüzden de böyle bir dünya için uğraşırım. milliyetçilikle beraber ulus-devletler kuruldu ve tarihte görülmemiş katliamlara ve savaşlara yol açtılar. ötekileştirerek, düşman tanımlayarak ve diğerlerinin başına ne geldiğini hiç umursamadan kendi çıkarlarını maksimize etmeye çalıştılar. bugün lanet yağdırdığınız israil, bizim gibi tipik ulus devlettir işte. hem milliyetçiliğin hem ümmetçiliğin en korkunç tezahürlerinden biridir. evet, feodal düzenden çıkış için milliyetçilik kaçınılmazdı, halklar kendi gelecekleri üzerinde söz sahibi olmak istiyordu. ancak sonrasında bu akım yarardan çok zarar sağladı insanlığa. 70lerdeki ülkücülerden tutun, 40lardaki nasyonal sosyalizme, dünya savaşlarından tutun, etnik kökenli terör örgütlerine, milliyetçilik son iki yüzyılın zehiridir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Dennis said: http://malezya.blogspot.com/2007/10/malezya-bayragi-ve-aciklamasi.html Rastgele bir benzerlik değil o zaten, adamlar amerikan bayrağını model almış. Model almak ikisinin aynı kategoride olduğunu mu gösterir peki? Model aldı diyelim. Bu da mı model? O zaman Bangladeş=Japonya.. komiksiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 sir said: oha ya feodal düzende milliyetçilik mi vardı? sen hakkaten şaşırmışsın bond. aç komünist manifestoyu ilk cümleyi oku: insanlık tarihi bir sınıf çatışması tarihidir. milliyetçilik insanlık tarihiyle karşılaştırıldığında çok yeni, ondan önce insanlar yönetilmiyo muydu? yani bu derece cehalet ancak "tercih edilmiş" olabilir diye düşünüyorum. marx, "işler yolunda giderse" yabancı diye bi kavramın kalmayacağını öngörmüştü. ona göre ezilenin ırkı, toprağı olmazdı, ezilen her yerde ezilendi. enternasyonalizm diye bir kavram ortaya attı. marx bugün dünyanın dört bir yanında hala heyecanla tartışılıyor, ama onun bile her öngörüsü veya ilkesi tutmuş değil. post-modernizmle birlikte zaten bütün felsefi akımlar ve ideolojiler tartışmaya açılıyor, gelecek de eski zihniyetlerin inkarıyla kurulacaktır. siz daha zihniyet olarak 30larda ve sadece bu ülke sınırları içinde kaldığınız için bu durumun farkında bile değilsiniz. enternasyonalizmi biraz daha genellersek insan her yerde insandır, günümüzün demokrasi anlayışı da bu "tevazu" etrafında şekillenmektedir. insanların sizden farklı düşünme, sizden farklı bir ifade biçimini benimseme, şiddet içermediği sürece de her türlü siyaseti yapma hakkı. "doğru"nun tek bir elde veya ideolojide toplanmadığı, herkesin kendi doğrusunu bulmakta ve yaşamakta özgür olduğu (ve tabii kimseye zorla dayatmadığı) bir dünya. bu dünyayı belki ben göremem, ama çocuklarım görsün isterim, o yüzden de böyle bir dünya için uğraşırım. milliyetçilikle beraber ulus-devletler kuruldu ve tarihte görülmemiş katliamlara ve savaşlara yol açtılar. ötekileştirerek, düşman tanımlayarak ve diğerlerinin başına ne geldiğini hiç umursamadan kendi çıkarlarını maksimize etmeye çalıştılar. bugün lanet yağdırdığınız israil, bizim gibi tipik ulus devlettir işte. hem milliyetçiliğin hem ümmetçiliğin en korkunç tezahürlerinden biridir. evet, feodal düzenden çıkış için milliyetçilik kaçınılmazdı, halklar kendi gelecekleri üzerinde söz sahibi olmak istiyordu. ancak sonrasında bu akım yarardan çok zarar sağladı insanlığa. 70lerdeki ülkücülerden tutun, 40lardaki nasyonal sosyalizme, dünya savaşlarından tutun, etnik kökenli terör örgütlerine, milliyetçilik son iki yüzyılın zehiridir. Ben sosyolojik akımlara "siyaset tarihi" açısından sınırlı bakacak kadar at gözlüğü takmış bir insan değilim. Teknik gereksiz detaylar, işin özünü anlatılmak istenen felsefeyi anlamamanız sebebiyle sizi haklı çıkarmıyor. Milliyetçiliğin insan doğasıyla bağlantısı açıklanınca "milliyetçilik teknik olarak 200 seneliktir" demek at gözlüğü takmaktır. Marx yanılıyor, çünkü işler yolunda gitse de gitmese de insan insandır. İnsan insan olduğu için işler yolunda gitmez. Marx bunu öngöremiyor. Yaratıcı hariç her şey insan temellidir. Dolayısıyla her şeye bu temelle bakmak gerekirken siz ütopyalarınızla insana teorik olarak mükemmel robotlar gibi bakıyorsunuz, işte bu yüzden yanlışsınız çünkü insanın ebedi doğasını görmezden geliyorsunuz! Gelecek eski zihniyetlerin tümünün inkarıyla kurulacaktır diyerek ebediyen geçerli bazı temelleri bilmediğini/yok saydığını kabul ediyorsun. İşte bu senin eksikliğindir. Herkesin kendi doğrusu olduğu bir dünya yoktur. Doğrular bilimsel olarak tektir, sadece bunu kabul eden ve anlayan insanla anlayamadığı/yetmediği için inkar eden insan vardır. Bilimsel olarak da yanlışsınız yani. İsrail ulus devlet tanımlamasının ötesinde din temelli ırkçı terörizm uygulayan bir devlet. Siz milliyetçilikle ırkçılığın farkını anlayamayan eksik ve yanlış insanlarsınız. Benim bahsettiğim asırlar öncesinden gelen felsefi akımlar milliyetçilik akımının çok ötesinde temelleri içeriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Hmmm konu dışına çıkılmaş ben baya birşeyi anlamadım ama. aklıma takılan birkaç şey oldu. Milliyetçilik akımı yayılana kadar dünyada katliamlar yokmuydu? herkez birbirine kucakmı açıyordu? insanlar,ezilen yada ezen,farklılaştırmak için neden bulamıyorlarmıydı başkalarını? iç savaşlarda var mesela,heh,dünya tarihinin kana bulanık olmasını milliyetçiliğe bağlamak bana gerçekçi gelmiyor. geçelim,nazi almanyasında yaşananları,nazi almanyasının oluşumunu milliyetçiliğe bağlamakta gerçekçi değil,1.dünya savaşından yıkılmış bir durumda ayrılan bir halkın birden "vatan millet sakarya" gazına gelmesinden daha çok neden var nazilerin gücü ele geçirmesinde. ayrıca şu 1938 olayına çok takmışsınız. 1945'te türkiye BM'ye katıldığında salona giren türk delegeler ayakta alkışlanmıştı. bugün AB kapısında binbir takla atıyoruz. ayrıca Osman Pamukoğlunun AB sürecini dondurması üzerindeki düşüncemde:AB'nin temsil ettiği fikirlerin ülkemde benimsenmesi beni mutlu ederdi,ama bariz nedenlerden dolayı başımız dik bir şekilde AB'ye girebileceğimizi hiç ama hiç sanmıyorum.Türkiyenin parçası olduğu her platformda başı dik olmasını isterdim,underdog misali takılmasını değil,bu yüzden AB'ye üyelik sürecinin dondurulmasında yanlış birşey görmüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 teknik gereksiz detaylar dediğin, bu işe kafa yoran hemen her akademisyenin kabul ettiği dönüm noktaları bond. sosyal bilimler, fen bilimlerinden ayrılır. şöyle ki mutlak doğru yoktur, göreceli doğrular ve yorumlar vardır. mutlak doğru, sadece matematik için geçerlidir. "milliyetçilik insanları yönetmek için şarttır" kesinlikle "mutlak doğru" bir argüman değildir. ha bunu destekleyebilirsin veya karşı çıkabilirsin. ama "mutlak doğru" diyemezsin, değil çünkü. insanın ebedi doğasında milliyetçilik olsaydı ilk çağlardan beri süregelmesi gerekirdi, ki böyle bişeyin olmadığını zaten ilkokul tarih öğretmenleri bile söyleyebilir sorarsan. bugüne kadar tarihin şeyri hep devrimlerle değişti, sabit kalan sınıf çatışmasıydı, ama insanlar arası ve ülkeler arası ilişkilerin üzerine oturduğu taban hep değişti. milliyetçilik, bu dönemlerden biri yalnızca, sonsuza kadar devam etmeyeceğini görmek hiç de zor değil, çünkü görüyorsun küreselleşme diye bişey var ve sınırlar ortadan kalkmaya, sermayenin serbest dolaşımıyla birlikte "yabancı" kavramı etkisini yitirmeye başladı bile. çok basit bi öngörü yani, bugün milliyetçilik 30lu yıllardaki kadar güçlüdür diyebilir misin dünyada? mümkün değil diyemezsin. herkesin kendi doğrusunun olduğu bi dünya vardır, zaten demokrasinin anlamı ve amacı da budur. burada bilimsel doğrulardan değil, vicdani ve ahlaki doğrulardan bahsediyoruz, o da insandan insana değişir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 ben 1683 e geri götürecem türkiyeyi http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/06/OttomanEmpireIn1683.png/637px-OttomanEmpireIn1683.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 akpnin faşizan uygulamalarında ses çıkarmayanları parti amblemi ile nazi partisinin ablemi benziyor diye konuşmaları pek manidar oldu.arkadaşlar sizi akpnin uygulamaları ile faşist nazi partisinin uygulamaları konusunda benzerleiklerde de konuşmanızı bekliyoruz. hani yaftalamayacaktık hani isim sıfat takmayacaktık.zaman gazeteniz öyle diyordu.şimdi hepar ile nazi partisinin simgesi aynı demek demokratlığınıza yakışıyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar