Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Ardeth said: bot musunuz abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 adamın inancı 38'den sonra yapılanların yanlış olduğu belki de. düşüncesi bu, politikasını bunun üzerine inşa ediyor, şimdi bu adama gerici diyebilir misin? 38'e geri döneceğiz lafı tabii ki reklam, bir slogan (aynı adalet ve kalkınma partisinin adındaki "enayi" kalkınma lafı gibi), sonuçta kalkıp da 38'in kıyafetlerini giyip o günlere dönelim diyecek hali yok (her ne kadar bazılarımız bunu üç aşağı beş yukarı böyle anladıysa da), adam fikrini böyle bir slogan üzerinden empoze etmeye çalışıyor(ne kadar samimi olduğunu bilemeyiz, aynı rte'nin ne kadar gelişerek değiştiğini bilemeyeceğimiz gibi, ama otomatikman "atatürk edebiyatı rulz" diye de yaftalamaya hazır bir güruh olduğu da belli). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 ahah o lafı eden bendim. ama hıncal uluca laf ediyordum orda. bak burda tartışıyoruz ne güzel : ) gerici de demedim zaten kimseye. türkiyede benim gerici değil diyebileceğim bir politikacı yok ne yazıkki. yani oy alan politikacı. o yüzden baştan kimseye gerici demiyorum : ) tek istediğim düzgün bir muhalefet partisi. kılıçdaroğlu filan parti kursa net olabilir aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 ha o senin hıncala söylediğin söz de değişik kelimelerle burada defalarca söylenen bir sözdü zaten, seninki biraz daha patavatsızca olanı olmuş. gericilikle ilgili yazdıklarım sana değil o zaman. yerine ulaşır o. pamukoğlunu tek demeciyle ırkçı, gerici ilan edenler tayyip'e toz konduramıyorlar liberal, ab'ci, "değişerek gelişti" diye. zamanında dinci bi teröristin dizinin dibinde oturmuş bi başbakanımız var beyler. gericilikten bahsedeceksek, ırkçılıktan bahsedeceksek oradan başlayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 eh ben de zaten ne geçmişte ne de gelecekte "muhafazakar", "ümmetçi","milliyetçi" takılan insanlara oy vermedim, vermeyi de düşünmüyorum. bu devletin çok büyük bir yeniden yapılanmaya ihtiyacı var, bu da yeni bir zihniyetle olacak bişey. dolayısıyla ister 1299 olsun, ister 1938 olsun eski zihniyetleri pişirip pişirip önüme sunan herkes, benim gözümde gericidir. bu ülkeyi AB'ye, yani geleceğe kim taşıyacaksa ben oyumu ona veririm. eski zihniyet veya ideolojilerle geleceği karşılamak mümkün değil çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Eski zihniyet derken biri 60 senelik diğer 1400 senelik karıştırmamak lazım. Atatürk ve onun görüşleri ile ilgili yorumlarınıza dikkat edin ben daha ölmedim öyle aklınıza geleni atıp tutmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 sir said: bu ülkeyi AB'ye, yani geleceğe kim taşıyacaksa ben oyumu ona veririm. AB demek gelecek demek öyle mi ? Tek yol AB mi ? Yani birisi çıksa hertürlü demokratik atılımı gerçekleştirse ama AB sürecini iptal etse ve ABD ve AB emperyalizm ine karşıyım dese oy vermekyeceksin yada bunları gerici olarak göreceksin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 sir said: dolayısıyla ister 1299 olsun, ister 1938 olsun eski zihniyetleri pişirip pişirip önüme sunan herkes, benim gözümde gericidir. bu ülkeyi AB'ye, yani geleceğe kim taşıyacaksa ben oyumu ona veririm. eski zihniyet veya ideolojilerle geleceği karşılamak mümkün değil çünkü. Beni AB'ye sokun ama geçmişimi, onurumu, şerefimi alın diyosun yani. Göç etsene, biz istemiyoruz AB'ye, yani geleceğe taşınmak. 1938'e gericilik gözüyle bakıyorsan Tayyip'in ayaklarına kapandığı şeyhin kaç yıl öncesinin kurallarına riayet ettiğini biliyor musun? Biliyorsun da işine gelmiyor şu an di mi. Haklısın sende, 1938 gericiliği anımsatıyor sana, Kubilay'ı kesen adamlar gibisin, çağdaş ve modern. Hatırlarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 çok gericisin sir, ab ye körü körüne bağlanmışsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 gereksiz hamasi çıkışlara cevap vermicem, mani'nin sorduğu soru güzel ona değinicem. şu anda bu ülkenin geleceği için en mantıklı seçenek AB gibi görünüyo. ha ülkeye başka türlü de demokrasi gelecekse başımızın üstünde yeri var. ancak AB'ye sırtımızı döndüğümüzde, bunun getireceği ekonomik zorlukları da bir kenara koyuyorum, kiminle ittifak kuracağız? alternatifi nedir? çin, iran ve rusya gibi aşırı-otoriterliğe kaymakta olan rejimlerle mi ittifak yapalım? bizim devletimiz de onlara mı benzesin? hoş, bazı yönlerden benziyo da zaten.. bişeylere "anti" diye yaklaşarak demokrat olmak zor, içe kapanmacı ve karşıtlıklar üzerinden tanımlanan bir siyasi pozisyon, demokrasinin gerektirdiği çok seslilikle çelişmekte diye düşünüyorum. o yüzden günümüzdeki en önemli demokrasi projesi AB'dir, çok seslidir, çok kültürlüdür, çok dillidir ve çok katmanlıdır. biz de bu projeye katılarak, bu standartları ülkemize uygulayabilirsek, zaten geçmişte Atatürk'ün uyguladıklarından çok farklı birşey yapmış olmayız. 20li ve 30lu yıllarda muasır medeniyetlerde "medeni kanun" vardı. bugün bunun yerini insan hakları sözleşmesi ve kopenhag kriterleri aldı, bu kadar basit. Atatürk'ün en önemli ilkesi inkılapçılıktır bence, sürekli bir değişimi ve yeniden yapılanmayı öngörür. zaten demokrasinin mutlak koşulu da bu esneklik ve yenilikçiliktir. o yüzden 1938e "geri dönmek", zaten inkılapçılığa karşıtlık oluşturur. laiklik, demokrasinin en temel koşullarından biri, nasıl uygulandığı ayrı bi tartışma konusu ama ilke olarak hiçbir demokrat itiraz etmez zaten. cumhuriyetçilik de halkçılık da aynı şekilde. Ama şahsen bir sosyo-ekonomik model olarak devletçiliğe ve bir ideolojik görüş olarak milliyetçiliğe itirazım var, bunlar artık gerçekten geçmişte kalması gereken zihniyetler, yani kökenimizden, ırkımızdan bağımsız olarak, önce insan olarak düşünmeyi öğrenmemiz şart. bu topik vesilesiyle bunu da açıklığa kavuşturmuş olayım, beni Atatürk düşmanı diye etiketleyen arkadaşlara selam ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 demek ki ben dötümle bazısının kafasıyla düşünmesinden daha iyi anlamışım, üzüntü verici doğrusu forumumuz adına. :( 38'den sonra tek partili yönetim gitti, demokratik bir sistemle seçilen hükümetler geldi. sadece bu değişim bile 38 ile günümüz arasında devasa bir sosyal gelişme olduğunu gösteriyor. onu da mı geriye alacak? fikri bu değilse zikri bu, zikrini düzeltsin. ha ayrıca bayrağa gelince, bunu ilk ben farketmedim. parti kuruluşu haberini tv'de ilk gördüğümüzde "ya bu bayrak nazi bayrağına benzemiyor mu" diye bir muhabbet oldu. sonra baktım, hakikaten çıkar gamalı haç, koy kartal. herhalde parti bayrağı tasarlayacak insanlar tarihin en ünlü bayraklarından birinin neye benzediğini bilmeyecek kadar cahil değildir. ha ama belki de son 70 yıl boyunca mağarada yaşamış birine tasarlattılar, o nedenle kim yapmış merak ettim zaten. asker emeklisi parti başkanının söylevi de böyle olunca çok fazla rastlantı olmuş, tayyip'e devamlı hitler benzetmesi yapanlar farkedemiyorsa gerçekten tarih bilgileri ilkokul kitaplarının ötesinde olmasa gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 demokrat dediğiniz adamlar şeriat şeriat diye bağırırken bu adam yine aynı değerleri savunuyordu.televizyona çıkar da izlerseniz görürsünüz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reogmar Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 heil osman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 38 i demokrasi yili ilan edip 10 kasimda zil takip oyniyalim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Sam said: "kraldan çok kralcı" denir ya, burada hakiki örnekleri ne kadar bol, hayret ediyorum. aynı fikirde olup olmamayı geçtim, atatürk'ün fikirlerinin sonsuza kadar tek ve değişmez doğru kalacağını düşünmeyen insanı hakaret etmekle suçladınız ya, böyle fanatikliğe pes doğrusu. suddi arabistan'ta tanrıya küfretti diye idama mahkum edilen türk geldi aklıma şimdi. ha ayrıca 1938'e geri götürmek isteyen adama da irticacı sıfatı pek güzel uyar. Aynı adam "Türk milliyetçiliği zararlıdır" demiş bir adam. Bu hakaret değil de ne? Biz mi fanatiğiz bu durumda? Bkz. melek gibi savunmalar, bkz. domokrasi kelebeği sendromu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 kime hakaret? neye hakaret? sizinle aynı fikirde olmayan her insan atatürk düşmanı mı? atatürk size vekalet mi verdi, nedir olayınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Bize değil. Türkiye Cumhuriyeti'ne, onun Anayasasına, temel değerlerine, kurucusunun değerlerine, kurucusunun takipçilerinin değerlerine, kurucusuna, takipçilerine, kısaca BİZ ve ülkemizin temeline hakarettir. Bu ülkenin temelleri Türk'ler tarafından atılmıştır. Bununla ilgili maddeler de Anayasa'da bellidir. Bugün hala bu temel değerlerin ideoloji olduğunu zanneden ilginç insanlar var. Sam said: ikisi de gericilik, ama siz 38'e götürmek gericilik diyebiliyor musunuz? diyebiliyorsanız buyrun. atatürk'ün vefat ettiği zamandan ekonomi vs'yi bir yana bırakıyorum, sosyal ve demokratik açıdan da çok daha ileri bugünkü türkiye. kendi yapmak istediği çoğu şeye ömrü vefa etmedi, hayatta olduğu son günlerin en iyi halimiz olmasını gerektiren bir neden yok. Bugünkü Türiye 1938'den sosyal açıdan ve demokrasi açısından daha iyi değil. Aslında hiçbir açıdan daha iyi değil. Bugün kitlelerin "demokrasi" zannettikleri durum ülkenin bölünmesidir. İyi olduğu zannedilen konular yabancıların ekonomimizi ele geçirmesi sebebiyle sadece birer yanılsama. Sam said: kırmızı zemin üzerine beyaz daire içine siyah amblem. sanki biraz fazla benzerlik var? merak ediyorum cidden logoyu kim tasarlamış. =yaygara. Coca Cola'yı da ters çevirince La Muhammed La Mekka yazıyormuş.. lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 bence milliyetçilik zararlıdır ve milliyetçi değilim. nerde burada hakaret? bence ümmetçilik de zararlıdır ve ümmetçi de değilim. bu da dinlere hakaret mi oldu? ülkeyi kuranların milliyetçi olması hiçbişeyi değiştirmez, ben değilim, bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 valla şahsen türk olmakla övünürüm, tarihimle gurur duyarım ama millyetçiliğin zararlı olduğu görüşünü ne kendime ne de ülkeme ya da onun değerlerine bir hakaret olarak görmüyorum. yarın dünya çapında referandum yapılsa bütün sınırlar kalksın mı, devletler ve bayraklar kaldırılsın mı diye, düşünmeden evet oyu veririm heh. bu hareketim türklüğümü de bozmaz. ha kaldı ki mevcut anayasayı cuntacılar yaptı, zerre kadar bir anlam ifade etmiyor kendine saygısı olan, demokrasiye inanan bir vatandaş için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Polyanna ve kankası Pamuk Prenses Sam said: yarın dünya çapında referandum yapılsa bütün sınırlar kalksın mı, devletler ve bayraklar kaldırılsın mı diye, düşünmeden evet oyu veririm heh. sir said: bence milliyetçilik zararlıdır ve milliyetçi değilim. nerde burada hakaret? bence ümmetçilik de zararlıdır ve ümmetçi de değilim. bu da dinlere hakaret mi oldu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 sir said: bence milliyetçilik zararlıdır ve milliyetçi değilim. nerde burada hakaret? bence ümmetçilik de zararlıdır ve ümmetçi de değilim. bu da dinlere hakaret mi oldu? ülkeyi kuranların milliyetçi olması hiçbişeyi değiştirmez, ben değilim, bu kadar basit. Senin kişisel tercihlerini kimse yargılamaz, bizi de bağlamaz. Ama gelip kuralları olan mekan ve platformlarda saçma sapan bozuk ideoloji yayman suçtur. Dediğini hatırlatayım: "TC'nin milliyetçiliği diye bişey yok, kimse milliyetçi olmak zorunda değil, hele devletin zaten milliyetçi olmaması gerekiyor." Bu cümlelerin TC anayasasına da aykırı bir ideoloji olması sebebiyle bu ortamın kurallarına aykırı. Devlet ve "herkes" hakkında laf edip neden sonra kişisel konuşuyorum diye dönüyorsun ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 -007- said: Bugünkü Türiye 1938'den sosyal açıdan ve demokrasi açısından daha iyi değil. Aslında hiçbir açıdan daha iyi değil. Bugün kitlelerin "demokrasi" zannettikleri durum ülkenin bölünmesidir. İyi olduğu zannedilen konular yabancıların ekonomimizi ele geçirmesi sebebiyle sadece birer yanılsama. bilmiyorsun madem, öğretelim. tarihi gerçek: türkiye 1938'de demokrasiyle yönetilen bir ülke değildi. o tarihte demokrasi zaten bulunmadığından daha iyi veya daha kötü diye kıyaslamak mümkün değil. said: Coca Cola'yı da ters çevirince La Muhammed La Mekka yazıyormuş.. lol bilinçsizce yapılmışsa da tebrik ediyorum, o renk ve şekil kombinasyonunu tutturabilmiş tek türkiye cumhuriyeti siyasi partisi olsa gerek. gidip sayısal oynasın tasarımcısı, tutturur kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 sam,kuru gürültüsün yemin ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Sam said: valla şahsen türk olmakla övünürüm, tarihimle gurur duyarım ama millyetçiliğin zararlı olduğu görüşünü ne kendime ne de ülkeme ya da onun değerlerine bir hakaret olarak görmüyorum. yarın dünya çapında referandum yapılsa bütün sınırlar kalksın mı, devletler ve bayraklar kaldırılsın mı diye, düşünmeden evet oyu veririm heh. bu hareketim türklüğümü de bozmaz. ha kaldı ki mevcut anayasayı cuntacılar yaptı, zerre kadar bir anlam ifade etmiyor kendine saygısı olan, demokrasiye inanan bir vatandaş için. Senin tercihlerin kendinedir, gelip bu ideoloji temelli devletle alakalı yorum içeren yayın yapman suç olur internette. Bu senin görüşün olmaktan çıkar yani. Doğrudan devletin yapısına laf etmiş ve yasayla ters düşmüş olursun. Ayrıca anayasa değişene kadar da o geçerlidir. Ayrıca ilk 4 madde hiçbir zaman değişmeyecek. Her durumda yanlışsınız. Yanlışlığınızı yargılamıyoruz. Yanlışlık temelli düşüncelerinizle devlet ve millet kavramlarıyla alakalı yorum yapınca yasalara ters düşüyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 eheh yani böyle düşünmekte serbestiz ama ifade edince suç işlemiş oluyoruz? siz de forumun ve devletin doğal sahibi, veya belki de keyfimin kahyası olmalısınız. hangi fikrimi nasıl ifade edeceğimi size danışmak zorunda değilim. benim için devletten ve milliyetten önemli şeyler de var hayatta, biliyorum sizin için hayal etmesi epey zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar