matama Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 hala askerlerden medet uman bir toplumuz ne kadar kotu :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 söylediklerinde doğruluk veya tutarlılık da yok ki, apaçık ırkçılık var..ve işin kötüsü bu laflar da popülist sonuçta, bakın hepiniz "oo nası koymuş lafı" diye yazıyosunuz, birileri de bunları duymak istiyo işte. bu ülkeyi 11 kasım 1938e götürmek nedir peki? ben size söyleyeyim: gericilik. hayır bi de trt şeş neresine batıyo ki bu adamın onu çözemiyorum..kime ne zarar geldi şimdi? kimse de federe devlet falan kurmuyo, geçmişteki en azılı kürtçüler bile bu söylemi bıraktı..ama yok, nefret tohumları ekmeye devam. bikaç bin şehit daha verirsek "temizleriz". ayriyeten "itirafçılık" diye bi müesseseyi de babam kurdu heralde..madem güvenilir değiller, niye itirafçı olup paçayı sıyırıyolar? hangi anlattıkları doğru hangi anlattıkları yanlış nerden bilicez? hah buldum, bizle ilgili bişi söylerse yalan, pkk ile ilgili bişi söylerse doğru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Şeş TV diyorlar. Ben o şeşe bir de beş ilave edip tavla oynatacağım. lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 aa faşist. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 bu fazla sert olmuş bence de. ki ben bu partiye vereceğim oyumu genel seçimlerde. amaçları çalıp çırpmak değil, ülke için birşeyler yapmak.(tanıyorum biliyorum evet) ayrıca HEPAR yerel seçimlere girmeyecek, genel seçime hazırlık yapıyor. daha genel seçime çok var, izleyip göreceğiz hepimiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 fazla sert bir uslup. ordu'nun siyasete girmesi zaten sıkıntılı bir konuyken eski ordu mensuplarının kurduğu partinin bu kadar sert bir demeç vermesi çok olumlu karşılanmıyor haliyle. oy vermeyi düşünüyordum ama daha yumuşak bir politika izlemeliler. ab ile ilişkilerin durdurulması hususunda fayda görmüyorum. öte yandan terete şeş in reytinglerini de merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Estel'e katılıyorum ben de. Oy verebilirim ama çok hoyrat (hoyrat olması bir yerde iyi, kıvırmasından iyidir eheh) ve AB'ye sırt çevirerek olacak gibi değil. Ha alternatif söyleyip sırt çevirsin, o zaman gıkım çıkmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Estel_Anorien said: fazla sert bir uslup. ordu'nun siyasete girmesi zaten sıkıntılı bir konuyken eski ordu mensuplarının kurduğu partinin bu kadar sert bir demeç vermesi çok olumlu karşılanmıyor haliyle. partinin çok güzel bir sitesi var parti programının açıklandığı. orada ordunun siyasete etkisi hakkında takındıkları tavırı net bir şekilde açıklamışlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 ee? akpnin de parti programinda eminim cok guzel aciklanmistir din ve devlet islerinin ayriligi konusundaki tavirlari ama mevcut gercek tavirlarini epeyce elestiriyoruz ab ile iliskileri dondurma muhabbeti de denildigi gibi yerine alternatif koyulmadan ortaya atilacak laf degil hic olmamis bence de, uslubu ayri nahos icerigi ayri, ben begenmedim sahsen beklentim acikcasi yuksekti bu olusumdan, ama oyle kenarda kosede kalip kendi halinde takilmayi tercih edecek demek ki, zira boyle hayt huyt konusmalarla bir yere varmak pek olasi degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chastise Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 İşte bilinen öküz siyasetçi üslubu. "böyle çok sert falan konuşsam bişey olur mu lan acaba bi deniyim" durumuyla da bir yere varılmaz. öyle dayanaksız atıp tutmalarda kalır. edit: istemeden nefr den alıntı yapmışım hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Fazla sert falan değil bu. Siyasetçiler sert demeç verebilir bu düpedüz IRKÇI. Hem de en klasik, en demode, en eski anlamında IRKÇI. Yeni hiçbirşey yok söylemde, sadece NEFRET vardır bu faşistlerde. Nazilerden fark yok, ÖTEKİNDEN NEFRET temelinde kurulmuş politikalar SADECE YIKIM GETİRİR. Şimdilik başlamış, kürtler, dinciler diye. Güç buldukça büyütür nefret çemberini. Sırada Ermeniler var. Sonra TÜM komşularımız, Yunanlılar, ruslar, bulgarlar, suriyeliler... Hemen ardından eşcinseller, onlardan sonra her türlü kendine benzemeyen... Uzun saçlı küpeli adamlar, türbanlı ve mini etekli kadınlar. Mümkünse tüm topluma üniforma giydirmektir bu ve bunun bigi faşistlerin rüyası, dünyanın neresinde yetişmiş olurlarsa olsunlar. Bir de yağ çeke, yağ çeke dengesini bozmuşlar bu Asker Eskilerinin. Kendini adam sanıyor bu da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 katılmamak elde değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 hemen faşist damgası vurarak yargılamak da istemiyorum bu partiyi. önce biraz daha incelemeli ve takip etmeli.. ama bu kafayla olacak gibi durmuyo pek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Çok sert bir üslup. Üslübu bir tarafa bırakırsak açıkçası TRT 5 konusu hariç baya güzel konuşmuş bence. %1'i geçemez bence parti olarak ama keşke bağımsız aday olsaymış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 "Söyleyin o kadına, gelirsek bakanlığın önünde avenesiyle birlikte yağlı kazığa oturturuz." çok fark yok usluplararası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 sir said: söylediklerinde doğruluk veya tutarlılık da yok ki, apaçık ırkçılık var..ve işin kötüsü bu laflar da popülist sonuçta, bakın hepiniz "oo nası koymuş lafı" diye yazıyosunuz, birileri de bunları duymak istiyo işte. bu ülkeyi 11 kasım 1938e götürmek nedir peki? ben size söyleyeyim: gericilik. hayır bi de trt şeş neresine batıyo ki bu adamın onu çözemiyorum..kime ne zarar geldi şimdi? kimse de federe devlet falan kurmuyo, geçmişteki en azılı kürtçüler bile bu söylemi bıraktı..ama yok, nefret tohumları ekmeye devam. bikaç bin şehit daha verirsek "temizleriz". ayriyeten "itirafçılık" diye bi müesseseyi de babam kurdu heralde..madem güvenilir değiller, niye itirafçı olup paçayı sıyırıyolar? hangi anlattıkları doğru hangi anlattıkları yanlış nerden bilicez? hah buldum, bizle ilgili bişi söylerse yalan, pkk ile ilgili bişi söylerse doğru. 1) Kürt ırkı demiyor hiçbir yerde. Kürt milliyetçiliği diyor, sonuna kadar da haklı. Kürt milliyetçiliği kahrolsun evet! Çünkü o bu ülkenin düşmanıdır bunda itirazı olan mı var! 2) Ülkeyi 1299'a götürmek gericilik değil de 1938'e götürmek mi gericilik! Bu adam ilk seçeneğe göre ilerici. 3) TRT şeş bu ülkenin "tek dil" temeline aykırı. Anayasaya da aykırı. Bölücü bir kanal, dil birliği kavramını böldüğü için millet birliğini de bölüyor. TRT Şeş'i savunan bölücüdür bu mantıkla. 4) "İtirafçılar" politikayı belirtliyor bugün TC'de. O kadar işler batmış yani. İtirafçı olmaktan çok belirleyici konumuna gelmişler. Susturmak lazım doğal olarak. sostizm said: Fazla sert falan değil bu. Siyasetçiler sert demeç verebilir bu düpedüz IRKÇI. Hem de en klasik, en demode, en eski anlamında IRKÇI. Yeni hiçbirşey yok söylemde, sadece NEFRET vardır bu faşistlerde. Nazilerden fark yok, ÖTEKİNDEN NEFRET temelinde kurulmuş politikalar SADECE YIKIM GETİRİR. Şimdilik başlamış, kürtler, dinciler diye. Güç buldukça büyütür nefret çemberini. Sırada Ermeniler var. Sonra TÜM komşularımız, Yunanlılar, ruslar, bulgarlar, suriyeliler... Hemen ardından eşcinseller, onlardan sonra her türlü kendine benzemeyen... Uzun saçlı küpeli adamlar, türbanlı ve mini etekli kadınlar. Mümkünse tüm topluma üniforma giydirmektir bu ve bunun bigi faşistlerin rüyası, dünyanın neresinde yetişmiş olurlarsa olsunlar. Bir de yağ çeke, yağ çeke dengesini bozmuşlar bu Asker Eskilerinin. Kendini adam sanıyor bu da. 2 ihtimal var. Ya ülkede doğrudan bölücü ve TC düşmanları olduğunu görmüyor/bilmiyorsun. Ya da onlara karşı çıkanlardan rahatsız oluyorsun. Adam Irk demiyor hiçbir yerde! TC düşmanı her türlü akıma sonuna kadar net tavır belirleyen adam lazım. Fırıldak gibi dönen ve işler çeviren adamları gördük. Atatürk de böyle sert ve netti. Sizin gibi adamlar Atatürk'e de faşist ırkçı sert falan der bu mantıkla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 kürt milliyetçiliğinin türk milliyetçiliğiyle hiçbir farkı yok. ikisi de milliyetçilik ve ikisi de zararlı. benim milliyetçiliğim iyidir mi diyeceksin? böyle bişey yok. valla sene 2009, bence politikacılar 2010-2020 arasını falan hedeflemeli şu günlerde. bu ülkenin "resmi dili" türkçe sadece, bu da resmi yazışmalar, mahkemeler, belgeler, resmi gazete için falan geçerli. lozan anlaşmasının uygulanmayan bir kararına bakarsan bu ülkedeki bütün dillerde serbestçe yayın yapılabilmelidir, bu da anayasaya aykırı değildir. trt şeşi savunmak bölücülük falan değildir dolayısıyla. o itirafçının daha önce anlattığı herşey doğru çıkmıştı hatırlarsan, tarif ettiği noktalarda cesetler bulunmuştu vesaire. hatta herşeyi anlattığı bi kitabı bile var. neyse çok tipik bir faşistsin, daha fazla uğraşmaya gerek yok, herşey akla-kara, herşey genellemeler üzerine kurulu. Atatürk'ü kendi zamanına göre değerlendireceksin, bu adamı bu zamana göre. ha ama zaten siz 80 yıl öncesinin kafalarındasınız, gelemediniz bugünlere o yüzden uyum sağlamak zor geliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 sir said: kürt milliyetçiliğinin türk milliyetçiliğiyle hiçbir farkı yok. ikisi de milliyetçilik ve ikisi de zararlı. benim milliyetçiliğim iyidir mi diyeceksin? böyle bişey yok. valla sene 2009, bence politikacılar 2010-2020 arasını falan hedeflemeli şu günlerde. bu ülkenin "resmi dili" türkçe sadece, bu da resmi yazışmalar, mahkemeler, belgeler, resmi gazete için falan geçerli. lozan anlaşmasının uygulanmayan bir kararına bakarsan bu ülkedeki bütün dillerde serbestçe yayın yapılabilmelidir, bu da anayasaya aykırı değildir. trt şeşi savunmak bölücülük falan değildir dolayısıyla. o itirafçının daha önce anlattığı herşey doğru çıkmıştı hatırlarsan, tarif ettiği noktalarda cesetler bulunmuştu vesaire. hatta herşeyi anlattığı bi kitabı bile var. neyse çok tipik bir faşistsin, daha fazla uğraşmaya gerek yok, herşey akla-kara, herşey genellemeler üzerine kurulu. Atatürk'ü kendi zamanına göre değerlendireceksin, bu adamı bu zamana göre. ha ama zaten siz 80 yıl öncesinin kafalarındasınız, gelemediniz bugünlere o yüzden uyum sağlamak zor geliyo. Kürt milleti diye bir şey yok, halkı olabilir. Kürt milliyetçiliği de devletleri olmaması sebebiyle TC çıkarlarına terstir. TC'nin milliyetçiliği Türk milliyetçiliğidir ve ülkenin hayatta kalabilmesi için hayati olan birlik ve beraberliğin temeli de bir Atatürk ilkesi olan Türk milliyetçiliğidir. "Milliyetçilik" zararlı demek öncelikle bu ülkenin temellerine karşı çıkmaktır. Bunlar ideoloji değil, hukuksal anayasal temeller. Fakat sen TC yasalarına ters ideoloji yapıyorsun burda. "bu ülkenin "resmi dili" türkçe sadece, bu da resmi yazışmalar, mahkemeler, belgeler, resmi gazete için falan geçerli. lozan anlaşmasının uygulanmayan bir kararına bakarsan bu ülkedeki bütün dillerde serbestçe yayın yapılabilmelidir, bu da anayasaya aykırı değildir. trt şeşi savunmak bölücülük falan değildir dolayısıyla." Biz bu ülkede Türkçe konuşuyoruz. Ülkede resmi veya değil Japonca ya da Zuluca gibi kabile dili yaymaya çalışan adama sıcak gözle bakmıyoruz. Bu lafa karşı çıkan adam da Türk milletine, Türk diline, Türk olmaya, Türk devletine sıcak gözle bakmaz. Milletin ve ülkenin diline "sadece resmi" demeni büyük bir terbiyesizlik olarak görüyorum. Sen millete faşist etiketlemesi yapmadan önce millet ve Atatürk gibi kavramları ve bu ülkenin ayakları üzerinde durduğu temel değerleri hatmetmeye bak, yoksa yasalarla ilgili sorunlar yaşayabilirsin diye düşünüyorum. "Atatürk'ü kendi zamanına göre değerlendireceksin, bu adamı bu zamana göre. ha ama zaten siz 80 yıl öncesinin kafalarındasınız, gelemediniz bugünlere o yüzden uyum sağlamak zor geliyo." Atatürk'ün ebedi temellerini 80 sene öncesinde öldürmeyeceğiz. Ek olarak: Sen bu mesajınla Anayasa'nın şu maddelerine ters düşüyorsun: I. Devletin şekli MADDE 1. – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir. II. Cumhuriyetin nitelikleri MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir. III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır. IV. Değiştirilemeyecek hükümler MADDE 4. – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 şaka gibisin bond. TC'den çook önce vardı bu ülkede kürtler, milletleriyle, dilleriyle ve kültürleriyle. bunu inkar etmek cahillikten ya da ırkçılıktan kaynaklanır. TC'nin milliyetçiliği diye bişey yok, kimse milliyetçi olmak zorunda değil, hele devletin zaten milliyetçi olmaması gerekiyor. bak trtşeş açıldı noldu? devlet mi yıkıldı, isyanlar mı çıktı, terör saldırıları mı arttı? yoo, aksine ortalık yatıştı, birçok kürt kendini devlete bir adım yakın hissetti, ve bu "birlik beraberliğimiz" için çok daha önemli bence. anayasa ideolojik bir metin olmamalıdır, mümkün olduğunca sade ve adil olmalıdır. bizim anayasamız, senin de bildiğin gibi bir darbe anayasasıdır, o yüzden faşisttir. avrupada ideolojik olmayan anayasalar mevcut, milliyetçiliğin m'si bile yok, ama adamlar bölünmüyo, aksine bütün bi kıta bütünleşiyo. acaba milliyetten daha değerli, daha üstün ve kapsayıcı bir evrensel değerde buluşuyor olabilirler mi? mesela, insanlık? demokrasi? pardon 30lu yıllarda bunları yerden yere vurmak modaydı.. dili yaymak diye bişey yok, bu dil zaten konuşuluyo bond. yüzyıllardır konuşuluyo hem de. ve nası biz edebiyatımızı şiirimizi türkülerimizi yaşatmak istiyoruz, kürtler de doğal olarak aynı şeyi istiyorlar, kültürlerini, geçmişlerini, dillerini yaşatmak. bunu bile çok görüyosunuz yıllardır. kimse ölümsüz değildir. ve değişmeyen tek şey de değişimdir. sen de bunu hazmet, yoksa daha çoook faşist nostaljiler yaşarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Sir sen millet ve halk kavramlarının ne olduğunu bilmeyen birisn. Kürt vardı demek onlar milletti anlamına gelmez. Kürtlerin hiçbir zaman ne tarihi ne ülkü ne dil hiçbir birliği ve bağı olmadı. Onlar bugün olduğu gibi hiçbir zaman millet değillerdi. Asıl bunu inkar etmek cahillikten kaynaklanır. Bu gerçekleri size hatırlatan insanlara "ırkçı" demenizi tamamen kişisel niteliklerinize bağlıyorum. Ayrıca bu mesajın sebebiyle de TC Anayasası'nın ilk 4 maddesinden belli bölümlere ters ideoloji yayıyorsun. Yasadışı kısımlar: "TC'nin milliyetçiliği diye bişey yok, kimse milliyetçi olmak zorunda değil, hele devletin zaten milliyetçi olmaması gerekiyor. bak trtşeş açıldı noldu? devlet mi yıkıldı, isyanlar mı çıktı, terör saldırıları mı arttı? yoo, aksine ortalık yatıştı, birçok kürt kendini devlete bir adım yakın hissetti, ve bu "birlik beraberliğimiz" için çok daha önemli bence." TRT Şeş açıldığı için cahil kesim anadilini eksik bilecek ve belki de bir yabancı dil öğrenmeye ve onu anadili yapmaya teşvik edilebilecek. Bahsedeceğin "anadili kürtçe olan" kesimse azınlıktır ve Türk milletinin bir parçası olmayı kabul ederek Türkçe öğrenmek isteyecek kesimdir. Diğer yasadışı kısım: "anayasa ideolojik bir metin olmamalıdır, mümkün olduğunca sade ve adil olmalıdır. bizim anayasamız, senin de bildiğin gibi bir darbe anayasasıdır, o yüzden faşisttir. avrupada ideolojik olmayan anayasalar mevcut, milliyetçiliğin m'si bile yok, ama adamlar bölünmüyo, aksine bütün bi kıta bütünleşiyo. acaba milliyetten daha değerli, daha üstün ve kapsayıcı bir evrensel değerde buluşuyor olabilirler mi? mesela, insanlık? demokrasi? pardon 30lu yıllarda bunları yerden yere vurmak modaydı.." Atatürk'ü bugünün değerleriyle bir tutmayan sen alakasız coğrafyaları Türkiye'yle bir tutabiliyorsun. Bu da senin eksikliğin sebebiyledir. Türkiye'yi bu coğrafyada ayakta tutacak olan Atatürk'ün anayasadaki Türk Milliyetçiliğidir. "dili yaymak diye bişey yok, bu dil zaten konuşuluyo bond. yüzyıllardır konuşuluyo hem de. ve nası biz edebiyatımızı şiirimizi türkülerimizi yaşatmak istiyoruz, kürtler de doğal olarak aynı şeyi istiyorlar, kültürlerini, geçmişlerini, dillerini yaşatmak. bunu bile çok görüyosunuz yıllardır." Bunu demek başka devlet bölünsün birkaç dil konuşulsun demek başka. Kimse onları Kürtçe konuştukları kültürlerini yaşadıkları için yargılamıyor zaten! Çarpıtmaya bayılıyorsunuz! Özgürlük adı altında ülkeyi bölmek deniyor buna. Bölücülük yapmak yasadışıdır bunu unutma. "kimse ölümsüz değildir. ve değişmeyen tek şey de değişimdir. sen de bunu hazmet, yoksa daha çoook faşist nostaljiler yaşarsın." T.C. de birgün yıkılacaktır Atatürk de birgün ölecektir diyorsun yani? Bu laflar yüzünden canın çok yanar uyarayım. Başındayken vazgeç yoksa ilerde başını çok vurursun demirlere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Lafları çarpıtıyorsun. Atatürk beden olarak öldü, yaşayacak olan onun fikirleri ve arkadaşlarıyla bu ülkeye kazandırdıklarıdır. Bu devlet hep bir cumhuriyet olarak, demokratik anlayış ile yönetilecektir onun sayesinde. Ama sir'in demek istediği o zamandan bu zamana bazı dengelerin değiştiği ve bazı fikirlerin daha demokratik şekilde değişime uğramasının gerekliliğidir. Sen kürt diye bir millet yok diyip, adamları eritmeye çalışırsan, dağdaki çapulcuların peşinden giderler bu kadar basit yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 hapse de atsaydın, iddianame falan hazırla istersen. hangi kavramın ne olduğunu ve ne için kullanıldığını senden çok daha iyi biliyorum, merak etme. yeni birşey de söylemiyorum, bu fikirlerimi paylaşan birçok insan var bu ülkede. fikirlerimden rahatsız oluyosan şikayet butonu mevcut, silsinler mesajlarımı. veya cevap vermeyebilirsin korkuyosan falan. ama oraya anayasa maddeleri koymak komik oluyo doğrusu, ne bekliyosun ki "hass anayasa maddesi koydu susayım en iyisi" falan mı dicem? bugün türkiye sınırlarında kendini "kürt" olarak tanımlayan 11 milyon civarı insan yaşıyo bond. çok azınlıklarmış gerçekten. edit: bu ülkeyi gerçekten ayakta tutacak olan, o 11 milyon insanın da devletle barışık olması, bu devlete ve ülkeye hizmet etmesidir. bunun karşılığında en temel haklarından mahrum olmamaları gerekiyo tabii, devletten gördüğü şey dayak-işkence-baskı ve yasaksa, napsın, türk milliyetçisi mi olsun? sonuçta, ben bu ülkenin ilerlemesini ve refaha kavuşmasını istiyorum. bu, ideolojilerle olmayacak, demokrasiyle olacak. hem yabancı dil öğrenmek kötü bişey mi? keşke sen de oturup biraz ingilizce, biraz fransızca, biraz japonca, biraz kürtçe falan öğrensen, at gözlüklerini de çıkarıp okuma gözlükleri taksan. bi de şey demişsin, "kimse onları kürtçe konuştuğu için yargılamıyo" ahaha niye yıllardır yasak bu dil o zaman kardeşim? maşallah yargılanmadan cezaları kesilmiş bile.. aslında sadece şunu söylemem yeterli, AB'de 200 dil konuşuluyo bond. yaşam standartları da bizim kat kat üstümüzde. sence bütün farklı dilleri yasaklayarak mı geldiler bugünlere? yoksa "aga bu iş faşizmle olmayacak, demokrasi gelsin" falan diye bi akıl yürütmeleri oldu mu? bölücülük filan yapmıyorum, TC'nin sınırlarına saygım var. ayrıca bu sınırlar içinde yaşayan halka da senden çok daha fazla saygım var. ben sevgiyi-saygıyı öyle keyfi kavram veya ideolojilere sıkıştırmam, sığlık olur bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Dennis said: Lafları çarpıtıyorsun. Atatürk beden olarak öldü, yaşayacak olan onun fikirleri ve arkadaşlarıyla bu ülkeye kazandırdıklarıdır. Bu devlet hep bir cumhuriyet olarak, demokratik anlayış ile yönetilecektir onun sayesinde. Ama sir'in demek istediği o zamandan bu zamana bazı dengelerin değiştiği ve bazı fikirlerin daha demokratik şekilde değişime uğramasının gerekliliğidir. Sen kürt diye bir millet yok diyip, adamları eritmeye çalışırsan, dağdaki çapulcuların peşinden giderler bu kadar basit yani. ben lafları mı çarpıtıyorum? Diyalog şu: -Atatürk temelleri üzerine kurulmuştur -Atatürk kendi döneminde incelenmeli -Fikirleri temeldir ve 80 sene öncesinde bırakılamaz. -"kimse ölümsüz değildir. ve değişmeyen tek şey de değişimdir. sen de bunu hazmet, yoksa daha çoook faşist nostaljiler yaşarsın." = Atatürk'ün de fikirleri bir gün ölecek. Burda fiziksel ölümden bahsedilirken konuyu fikirlere getirerek çarpıtma mı yapmışım!? Fiziksel ölüm nerde geçmiş! Adam bariz Atatürk'ün değerleri ve ilkeleri de ölecek diyor! "Kürt diye bir milleti yok edersen" dyorsun. Onlar hiçbir zaman millet olmamış! Halklar o ayrı, onu yok saymam ya da değiştirmem. Ama millet kavramına uymuyorlarsa neden ısrar edliyor! Millet kavramını araştırın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar