Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 said: Ben, KEMALİSTİM. Ben, CUMHURİYETÇİYİM.. Ben, LAİKİM. Ben, ANTİ-EMPERYALİSTİM.. Ben, BAĞIMSIZ TÜRKİYE'DEN YANAYIM. Ben, ÖZGÜRLÜKÇÜYÜM. Ben, İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSUYUM. Ben, TERÖRÜN KARŞISINDAYIM. Ben, YOBAZLARIN-VURGUNCULARIN, ÇIKARCILARIN DÜŞMANIYIM. UĞUR MUMCU O , Tam Bağımsız Türkiye için, Yarının Gençlerine Aydınlık bir Türkiye bırakmak için mücadele ediyordu. İşine gelmedi işbirlikçilerin! 24 Ocak 1993’te bombalı saldırı sonucu ŞEHİT edildi. AYDINLIĞA KARŞI AMPUL YAKANLARA İNAT KARANLIĞA KARŞI MUM YAKIYORUZ… 24 Ocak 2009 Cumartesi günü Uğur Mumcu’yu anmak için yapacağımız basın açıklamasına bütün Vatansever-Atatürkçü arkadaşlarımızı bekliyoruz. TÜRKİYE GENÇLİK BİRLİĞİ ANTALYA TARİH : 24 Ocak 2009 Cumartesi Buluşma Saati ve Yeri : 11:00 -- Kışlahan oteli önü (kapalı yol) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Oha güncelliycem diye alıntı yaptım bu mesajı silebilir misiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 TGB işçi partisi ile yoğun bağlar içindeki bir örgüt çok organize görünüp içten içe çalkalanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 İp ile bir bağlantısı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 2,5 saat öncesi itibariyle, %70 oy oranıyla menderes türel önde gidiyor. nerden biliyorsun, ne biliyorsun diye sormayın. yerel seçim sonucu %63. 60'ın altına insin, yemek ısmarlarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Tabi ki menderes türel alıcak.Adam çok şanslı bir vakitte geldi işte.Yok altgeçitle yok raylı sistem neyin herkes o yaptı sanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Bu tür gençlik oluşumlarının seslerini duyurmak için siyasi kanalda ip, tkp gibi partilere muhtaçlar. Yoksa komünizmi savunduklarından değil. Sadece birleşilebilecek başka odak nokta yok. Naçizane düşüncemdir. Muhalif hısmı gelişmiş aydın gençleri yaftalamamanız için söyleme gereği duydum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 "yaftalamak" kelimesine hastayım =Etiketlemek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 huun said: 2,5 saat öncesi itibariyle, %70 oy oranıyla menderes türel önde gidiyor. nerden biliyorsun, ne biliyorsun diye sormayın. yerel seçim sonucu %63. 60'ın altına insin, yemek ısmarlarım. CHP,ÖDP,TKP,İP,SHP,YP,DSP,TGB Akaydın'ı destekliyor. Türel alamaz. İddiaya girelim mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 ben iddaaya girerim senle kazanamazsın sen :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Türel büyük bi farkla alıcak gene ya.Adam şehrin içine s...tı resmen AMA ARTIK RAYLI SİSTEMİMİZ VAR! diyip millet oy vericek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 -007- said: "yaftalamak" kelimesine hastayım =Etiketlemek Yaftalamak kelimesinin kökenini bilmiyorum fakat etiketlemek, etiketten gelir, etiket de fransızcadan. O yüzden etiketlemek doğrusudur diyemezsin sadece kişisel olarak gıcık olabilirsin, o da keyif meselesi. e: Heh, sayende araştırdım ve öğrendim :P Yaftalamak bildiğin türkçe bi kelimeymiş. http://tdkterim.gov.tr/ttas/?kategori=derlay&kelime=yafta saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Abi raylı sistemi bozuk yapmış mal insanlar. Aletin altı sürtüyormuş Çallı tarafını söktüler boydan boya. 29 Mart'a yetiştiremezler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 raylı sistem yapcam diye bissürü dükkanın rızkını kesti o yüzden biraz oy kaybedebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 valla ne zmn biter bilmiorum da turizm sezonuna böyle girerse çok süper olucak.adam trafik derdi olmayan şehri istanbuldan beter etti.yolların yerlerini degiştirmiş,gelişi gidiş yapmış gidişi geliş.ben havaalanından migros kavşağına 1,5 saatte geliosam lanet olsun öyle raylı sisteme.daha çarşının içine gitmedim oralara naapmış acaba merak ediorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
urmesque Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 onu bilmemde yollar gün içinde yön değiştirebiliyor. gerçekten eşi benzeri olmayan bi trafiğe sahip şu anda. evime dönemiyorum mesela yada yürümek zorunda kalıyorum baya. raylı sistem zımbırtısı yüzünden gerçekten rezil durumda her yer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 yav said: -007- said: "yaftalamak" kelimesine hastayım =Etiketlemek Yaftalamak kelimesinin kökenini bilmiyorum fakat etiketlemek, etiketten gelir, etiket de fransızcadan. O yüzden etiketlemek doğrusudur diyemezsin sadece kişisel olarak gıcık olabilirsin, o da keyif meselesi. e: Heh, sayende araştırdım ve öğrendim :P Yaftalamak bildiğin türkçe bi kelimeymiş. http://tdkterim.gov.tr/ttas/?kategori=derlay&kelime=yafta saygılar. Cahillik yapmışsın. 1) Yaftalamak kelimesinin kökeni Yafta'dır. Yafta da iddia ettiğin gibi Türkçe kökenli değildir. Farsça kökenlidir. Senin kaynak diye gösterdiğin kısım "Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü" Yani yerel kelimeler sözlüğü. Altında bölgesi falan yazıyor şaka gibi. Bir de benim kaynağıma bak: [tdk.org.tr] 2) Bu kaynakta "yaftalamak" kelimesine bakarsan orda kocaman bir "Etiketlemek" kelimesi görürsün. Ancak etiketlemek kelimesinde "yaftalamak" yazmaz. Bu durumda Etiket kelimesi Yafta kelimesinden daha çok Türkçe. Dil yaşayan bir organizmadır bunu da belirteyim. 3) Dilime daha yakın ve güncel hayatta daha popülerse Farsça ya da Arapça kelime kullanacağıma Fransızca kökenli kelime kullanırım. 4) Yaftalamak kelimesinin Zaman gazetesinin reklamında geçmesi ve bundan önce hiçbir yerde/kimse tarafından kullanılmaması sebebiyle bana antipatik geliyor. Şeriatçıları falan hatırlatıyor. O yüzden kullananlara da kılım bilinçaltında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 ee ergenekondan içeri girmek için iyi bir fırsat. kemal gürüz bile ben amerikancıyım diyorsa ben direkt neoconcuyum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Yok bir sorun çıkmaz, haberi var emniyetin basın açıklamasından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Heh, sağol. Aslında ilk başta biran için 'aa sağol ben de bu kelimeyi arıyodum' dicektim etiketlemek için, çünkü kendimi zaman gazetesinin etkisinde kalmış gibi hissediyodum ne yazık ki (reklam iyi bir reklamdı orası ayrı. reklam açısından tabi tamamen) Sonra etiket kulağıma daha 'sonradan gelme' gelince osuruktan bir araştırma yaptım. Uyumam gerekiyo sanırım hakkaten =p Onun dışında yaftalamak kelimesi reklamı izledikten sonra gidip sözlükten öğrendiğim bir kelime değildir hani. Duymuşluğum kullanmışlığım önceden de mutlaka vardır. Sonuçta hala etiketlemek daha doğrudur diyemem; ikisi de kullanılabilir. Hatta ikisinin de söyleniş bakımından yarattığı nüanslar anlama da hafiften yansıyor. Mesela sen beni cahil olarak yaftaladın, etiketledin desem yandan yemiş bir söyleyişi oluyor. Öte yandan, 'mesela' kelimesine antipati duymuyorsan ama yaftalamak kelimesine antipati duyuyorsan bu da senin reklamın etkisinde kaldığını gösterir. Çok pis demagoji yaptım sanki sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Reklamın etkisinde kaldım bariz. o kelimeyi de daha önce duymamıştım/bilmiyodum kullananı da görmemiştim. Ama "mesela" kelimesini tartışmak ya da bu açıdan ele almak da gayet abzürd olur. "Örneğin" kelimesinden daha popüler olduğunu düşünüyorum. O yüzden antipati duymam öyle bi kelimeye. Asıl batan bir kelime değil. Bugün Türkiye'de Türkçe kelime seçmek yerine kasten Arapça/Farsça eş anlamlı seçen insanlar var. Bu insanların varlığı batıyor. Mesela "velev ki" kelimesi acayip antipati duyduğum bi kelime. Adama zorla Arapça-Türkçe Farsça-Türkçe sözlük aldıracaklar heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2009 Sonuçta popüler olan kelimelere kökeni fransızca veya ingilizce olduklarında antipati duymuyorsun. Velev ki, arapça olunca tüylerin kalkıyor. Güzel böldüler gerçekten hepimizi. Tam ortada bir yerde bulunduğumuz için hem batıdan hem doğudan kelimelerin dilimizde yer kaplaması aşırı normal bir durum. Hatta daha da normal bir şey varsa, o da arapça farsça kelimelerin fr-ing olanlardan daha yaygın kullanılması ve hatta daha türkçe sayılabilmesidir. Çünkü kocaman bir divan edebiyatımız var geçmişte. İngilizce, fransızca etkisi ise asrını bile doldurmadı. Kısacası, laf ebeliği bir kenara.. Sadece hoşlanmadığımız bir ideolojinin ağzına laf oldu diye dilimizi ona göre ayıklamak, ayıklamayan insanları da aynı süzgeçten geçirerek 'etiketlemek' kesinlikle olmaması gereken bişey. Diye düşünüyorum. Çok manyak trolledik başlığı sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar