Efrasiyab Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Abi swazilandla Güney Afrikanın farkı ne? Güney Afrika Cumhuriyet değil mi Nelsn Mandela filan, Kral ne arıyor:S? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Dartanian said: Yazın Romadayım allahtan yoksa daha İzmir-Foça arası gezmeye devam edicektm ne alakasız olmuş ahah ayrıca yenilerin falan da eskiden buralar böyle miydi geyiğine bayılıyorum. Bu arada uyurgezer yazdığın her şeyi okudum bizlerle paylaştığın için çok saol iyi düşünmüşsün valla Afrikayla ilgili bu yazdıklarınla ilgili heralde iskoçyanın son kralı filminden gördüğüm şeyler hariç pek bir şey bilmiyodum. bu filmden aklımda kalan bir şey sorucam acaba orda diktatörlük mü var yoksa oranın başındaki kişi sevecenmi böyle dışarda ulusa sesleniş gibisinden bir şey yapıyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uyurgezer Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 arayı uzattığım için özür dilerim çoooooooooooooook iş vardı hiç giremedim internete. şimdi paskalya tatili için türkiyeye geldim. özlemişim memleketi valla.. http://www.northcanton.sparcc.org/~ptk1nc/cinderella/mcgowan/south%20africa%20map.jpg güney afrika denilen yerde beş tane ülke var. güney afrika cumhuriyeti, mozambik, lesotho, botsvana ve swaziland. üste haritayı koydum. svaziland en küçük afrika ülkesi ve afrikada kalan son mutlak monarşi. hakimiyet babadan oğla geçiyor. eskiden ingiliz sömürgesiydi. 1968'de bağımsızlığını kazandı. bugüne kadar olan iki kralda mutlak monarşi istedikleri için ülkede siyasi parti kurulmasını yasaklamışlar. ha bana sorarsanız zaten kimsenin siyasi parti kuracak gücü yok ülkede. swaziland siyahlara ait olan bir ülke. beyazlar onlar istedikleri için ordalar.(çünkü ülkeye maddi kaynak getiren ve yerlilere iş uğraş öğreten onlar) ama herkes barış içinde yaşıyor. en sakin afrika ülkesi zaten. çok büyük bir ingiliz komünite var. ayrıca mbabane, benim okuduğum şehir çinin başkenti taipei'nin kardeş şehri. (ülkede feci bir çinli çoğunluk var, genelde ticaret ve yemek işiyle falan uğraşıyorlar.) kralın ne yaptığını kimse bilmiyor. (yani ben düşünmüştüm ki madem mutlak monarşi herşey kral üstüne olmalı ülkede yaşanan) kralın aldığı kararlar falan bir tek ülkenin resmi radyosu olan swazi radio'da yayınlanıyor ülkenin ingilizceyle beraber resmi dili olan siswati'de. (tabii anlayamıyoruz biz yani şahsen benim siswati bilgim naber nassın yigenim ve yemek için sağol ve birkaç küfürden öteye gitmiyor. yani diyorlarki siz işinize bakın kral sizi ilgilendirmez. unjani babe? (naber nassın yigenim) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 uyurgezer said: unjani babe? okunduğu gibi mi söyleniyor ? merak ettim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uyurgezer Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 evet. sani bonani. iyi akşamlar. (okunduğu gibi söylenir) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uyurgezer Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 bu arada naber nassın derkene erkeğe hitap ediliyorsa "babe" kadına hitap ediliyorsa "mage" deniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 ztn bir insanın yabancı dili öğretmen değilde arkadaşından öğreniyorsa ilk öğreniceği şeyler: merhaba nasılsın ve 1-2 tane küfür:) Her ulusta böyle resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uyurgezer Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 çok güzel italyanca, fransızca ve isveççe yaptım yanlız. meraba ve küfürden ileri gittik yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 nassın mage ( meyc ) xD nassın priest diyesim geldi alakasız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stifler Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 uyurgezer said: bu arada naber nassın derkene erkeğe hitap ediliyorsa "babe" kadına hitap ediliyorsa "mage" deniyor. benim gibi seksi erkeklere babe diyebilirlerde, mage derlersede yadırgamam hacı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rajeesh Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 geçen okulda hoca afrikaya giden türk doktorların ordaki hastalarının resmini çekmesi ile oluşmuş bi slayt gösterdi o resimleri gördükten sonra o kıtanın üstünden uçakla bile geçmem :( çok kötüydü ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kazýmkarabekir Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 kıskandım ya millet dünyayı keşfediyor bizde evde oturup hala wow oynuyalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raincloud Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 oturdum okudum hepsini eline sağlık =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uyurgezer Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 swaziland'dan paticiğe girerken yaşadığım problemler sebebiyle bir tumblog açtım. oraya yazacağım artık. takip edebilirsiniz isterseniz. http://www.tumblr.com/afrikajurnali Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 We couldn't find the page you were looking for. Feel free to contact support if there's anything we can help you find. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uyurgezer Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 daha yazmadım birşey o yüzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 ya tembellik basti afrikada sana, ya da patinin turuncusu olmayinca birsey yazmak gelmiyor icinden. bu ne yav, kac ay olmus tik yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 ben fotoğrafları göremedim.. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 fotoğrafları bende göremedim yau :L çok acayipmiş yalnız olay vay be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uyurgezer Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 9 ağustos 2009 herkesten çok özür dilerim. 3 aydır çok yoğundum hiç yazamadım. 9 mayısta uçağa bindim. 10 mayıs sabahı johannesburg oliver tambo havaalanındaydım tekrar. 2010 dünya kupası sebebiyle yeniliyorlar. böyle çok garip bir düzen var şimdi. gümrük gişeleri plastik masa ve sandalyelerden oluşuyor falan. gelen turistler için çok kötü bir ilk intiba bence. 11 mayıs 2009'da tekrar dersler başladı. arkadaşlarımı görmek güzel oldu tekrardan. dünyanın her tarafından gelen öğrenciler olarak domuz gribi testinden geçmek zorunda kaldık. swaziland'a gelmemiş henüz birşey. (okul ülke çapında yüksek risk grubu olarak gözüküyor.) havalar soğumaya başladı. malum kış geliyor. afrika kışı çok garip. hiç yağmur yağmıyor. tepede güneşte olsa hava çok soğuk oluyor. "afrika kurak ve sıcaktır." genellemesini "afrika kuraktır." olarak değiştirmek istiyorum. :) haziran sonu, temmuz ortası gibi hava gerçekten çok soğudu. okulun dağın tepesinde olması rüzgar seviyesini daha da arttırıyor gibi. opsiyonel bir toplum hizmeti seçeneği olan "mpaka refugee camp"e gittim haziranın son haftası. iki saatlilk yoldan sonra, prefabrik binalardan oluşan bir komplekse geldik. fiziki açıdan çok kötü gözükmüyordu ama asıl durumu tabii içeriye girince gördük. nüfusun çoğunu sivil savaştan kaçan angola'lılar oluşturuyor. günde üç öğün yemek alıyorlar. (swazi yemeği gerçekten çok kötü. ama herşeye razılar mülteciler olarak.) yatacak yer, yemek ve temiz suları var. çocuklarla oyunlar oynadık bütün gün boyunca. bizim gitmemizi istemediler. alkışlar ve çığlıklarla uğurlandık. üzücü bir andı aslında. swaziland'da tek bir müzik festivali var. üç yıldır düzenleniyor. ismi bushfire. (http://www.bushfire.co.sz) afrika müziği temalı. cumartesi johnny clegg vardı. gayet eğlenceliydi. (afrikalılar çok bira tüketiyor bunu da görmüş oldum.) dün sabah geri döndüm türkiyeye bir aylık tatil için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 teşekkürler uyurgezer, ilgiyle okudum gene. hoşgeldin bu arada. ara mevsimi yaşamadan kış ortamından yaz ortamına gelmişsin, dönüşte ise sıkı bir yazdan sıkı bir kışa geçiş yapacaksın desene :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kenjuro Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 resim yokmu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 eet ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Ooo güzel şeyler yaşamıssın :) . Şimdi ordan mezun olduğunda diploman her ülkede kabul edilecekmi ? Ediliyorsa herhangi bir avantajı varmı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The Blue Casket Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 üşendim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar