Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni UO Projesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selamlar arkadaşlar. Yakın zamanda bu proje hakkında hafif çıtlatmalarda bulunduk. Buraya artık yarı-resmi bir yazı yazabilirim.
Server uzun zamandır üstünde çalışılan bir taban üstüne kuruluyor. Amacımız uyuyan devi uyandırmak. Ve UO'yu yozlaştıran bütün şeyleri uzaklaştırıp eski güzel tadı yakalamak.
Ben serverda ar-ge'deydim. Artık bırakıyorum yakında. Belki sonra devam ederim.
Yanlız ufak ufak kamuoyu yoklamasına ihtiyacımız var.Bunun için buraya bazı şeyleri yazıcam. İlk eleştiri de patiden gelsin :)

Genel Özellikler

- Server AoS temeli üzerine kuruldu.
- Felucca hariç bütün facetler kapalı.
- Ilshenar kapalı olduğundan paragonlar fel zindanlarında çıkıyor.
- Malas kapalı olduğundan dooma bir giriş bulunuyor.
- Bodcu sistemi yok.
- Ph kapalı. Ortalama skill gain %10 civarında.
- Unattended macro yasak.
- Servera 2 clienttan fazlasıyla girilemiyor.

Ve bazı sistemler yaptık işte bir kaçı :)

OCM Sistemi

OCM Ne Demek?
OCM, Order-Chaos-Murder ‘ın kısaltılmış halidir.

Neden Böyle Bir Sistem Yapma Gereği Duyduk?
Faction sistemi PVP’nin canlandırılması için tasarlanmış bir sistemdi.Ancak Türkiye sunucularındaki az oyuncu sayısı ile bu sistemin tüm nimetlerinden faydalanamıyor.Faction daha büyük kitleli orjinal serverlara hitap edebilecek bir sistem.Aynı zamanda mevcut RunUO bünyesinde oldukça hatalı ve tam kapsam çalışmayan bir sistem.
Faction’ı iptal edince geriye sadece mevcut O/C ve guild savaşları kalıyordu PVP’ye renk katabilecek.Biz de bu mevcut ve nostaljik sistemi geliştirmeye karar verdik.
Bu sistemi yazmamızın ikinci amacı ise, oyunda süregelen bazı hataları düzeltmek.Bunların başında şunlar geliyor;
1- Oyun PvM ‘ye kaydırılmak istenerek sadece Dark Father’ın ve artifactlerin etrafında döner bir hale geldi. PvP ikinci plana atıldı ve yeni serverların hepsinde insanlar artifact toplamadan PvP yapmaz oldu. PvP olmayınca oyunun heyecanı düştü, oyun sadece eşya toplama üzerine kuruldu ve bu bir kısır döngüye dönüştü.
2- Bir çok sunucu PvP Serverı yaftalamasından kaçmak için buna bir çözüm bul(a)madı ve oluruna bıraktı.
3- Oyundaki aksiyon seviyesi zamanla azaldı.İnsanlar sadece eşyalarını göstermek için oyuna girer oldu.
İşte biz bu 3 maddeyi yıkmak için böyle bir sistem yazdık.Yazının devamında sistemi iyice kavrayarak ne kadar önü açık bir sistem olduğunu anlayacaksınız.

Order/Chaos/Murder Nedir?
Order, Chaos ve Murder; dünyayı yöneten üç gücü simgeler. Order’lar varolan Brittania Krallığı’nı temsil eder ve Lord British’e bağlıdır. Chaos, Lord Blackthorn’ün temsil ettiği Chaos Erdemi’ni savunan gücün adıdır. Murder ise Lord Bane’in emrinde katillerden ve korsanlardan oluşan bir güçtür. Bu üç büyük güç dünyanın şekillenmesinde en çok etkisi olan krallıklardır ve birbirleri ile amansız bir savaş halindedirler.
(Not : Tarihçe bölümünde savaşın ve sistemin tarihini öğrenebilirsiniz.)

Nedir OCM Sistemi?
OCM Sistemi guildleri baz alan bir sistemdir. Her guildin bir ‘Guild Tipi’ bulunmaktadır. Bu guild tipi, sadece guildin Guildmaster’ı tarafından değiştirilebilmektedir.
Her guild kurulduğunda tipi : Standart olarak başlar. Seçebileceğiniz üç tane tip bulunmaktadır; Order, Chaos ve Murder. Bu üç guild tipi, birbirileriyle savaş halindedir. Seçeceğiniz guild tipinin dışındaki guild tipine bağlı guildlerin üyeleri ile direk savaşabilirsiniz.

Katılım Kuralları:
Order ve Chaos tipindeki guildlere kill sayısı 5 ve 5’ten büyük oyuncular (PK’lar) katılamaz.
Murder tipindeki guildlere de kill sayısı 5’ten küçük oyuncular katılamaz.
Guild tipini değiştirirken, eğer guildinizde değiştireceğiniz tipe uygun olmayan üye varsa tipi değiştiremezsiniz.
Point ve Silver:
Aynı zamanda sistemin içinde OCMPoint ve Silver alt-sistemleri bulunmakta. Rakip guildlerden oyuncuları öldürerek OCMPoint ve Silver kazanabilirsiniz.OCMPoint’ler web-sitemizde gösterilir ve sizin saygınlığınızı belirtir. Silver ise yeni bir tür paradır. Bu gümüş paralarla bağlı olduğunuz krallığa ait eşyalar/binekler satın alabilirsiniz. Ayrıca puanınıza ve guild tipinize göre rütbeler alırsınız. Bu rütbeler isminizin altındaki guild etiketinin altında 2. bir etikette gözükür.

Her oyuncu 0 OCMPoint ile başlar. Guild’e girdikten sonra Britain’de bulunan 10 adet questi yaparsanız, toplamda 100 puan kazanırsınız. Öldürdüğünüz her rakip oyuncunun puanının %10’u rakipten düşürülür ve size eklenir. Ancak öldürdüğünüz oyuncunun puanı 20’den düşükse ondan 1 puan eksilir, size de 1 puan eklenir. Rakibin puanı 0 ise iki tarafın puanında da bir değişiklik olmaz. Aldığınız puanın 10 katı kadar da Silver Coin kazanırsınız. Aynı zamanda her gün belirsiz bir saatte, puanı 20’nin üstünde olan oyuncuların puanı %10 artacaktır.

Rütbeler:
Rütbeler her guild-tipleri için benzerdir. Hepsinde en yüksek puanlıdan en düşük puanlı oyuncuya kadar dizilir.

ORDER:
En yüksek 1. kişi :
1. kişiden sonra:
%5 Silver Serpent Of Lord British
%20 Holy Knight Of Codex
%25 Knight Of Virtues
%25 Dealer Of Order
%25 Seeker Of Order

CHAOS:
En yüksek 1. kişi :
1. kişiden sonra:
%5 Titan of Lord Blackthorn
%20 Crimson Lord of Chaos
%25 Knight of Freedom
%25 Dealer of Chaos
%25 Seeker of Chaos

MURDER:
En yüksek 1. kişi :
Dragon of Lord Bane
1. kişiden sonra:
%5 Warlord of Destruction
%20 The Ripper
%25 Dread Knight
%25 Head Hunter
%25 Servant

Şu anda aktif olmasa da ilerleyen zamanlarda aktif olacak bir özellik de Artifact özelliğidir. Server ilk açıldığında bu özellik açık olmayacaktır. İlerleyen zamanlarda oyuncuların ortalama puanı göz önüne alınarak bir matematiksel algoritma yazılacaktır.

Artifact Özelliği:
Her rakip karakter öldürdüğünüz zaman, o oyuncudan sizin ve rakibinizin puanları dikkate alınarak bir artifact düşürme şansınız olacaktır. Bu şans maximum %0.1 (Binde bir) olabilir. Aynı oyuncudan 20 dakika içerisinde artifact düşürme şansı kazanamazsınız.

OCM Sistemi İle Elde Edebileceğiniz Artifactler:
Ægis
Arcane Shield
Armor of Fortune
Axe of the Heavens
The Berserker's Maul
Blade of Insanity
Bone Crusher
Bracelet of Health
Breath of the Dead
Divine Countenance
The Dragon Slayer
The Dryad Bow
Frostbringer
Gauntlets of Nobility
Hat of the Magi
Helm of Insight
Holy Knight's Breastplate
Hunter's Headdress
Jackal's Collar
Legacy of the Dread Lord
Leggings of Bane
Midnight Bracers
Ornament of the Magician
Ornate Crown of the Harrower
Ring of the Elements
Ring of the Vile
Serpent's Fang
Shadow Dancer Leggings
Spirit of the Totem
Staff of the Magi
The Taskmaster
Tunic of Fire
Voice of the Fallen King

OCM Sistemi İle Neler Kazandık:
1 – Oyunda DF’nin tekeli kırılarak yeni bir artifact kapısı açılmıştır. Ayrıca bu artifact kapısı ile artifactlerini tamamlamadan PvP’ye çıkmayan oyuncular da olmayacaktır. Artık özlem duyduğumuz günlerdeki gibi insanlar artifactleri olmadan da aksiyona katılacaktır.

2 – Oyundaki PK oyuncular arasında bir dayanışma sağlanmıştır.

3 – Daha fazla ve daha kaliteli bir aksiyon ortamı sağlanmıştır.

4 - Web sitesinde bir sayfa ile puan sıralamalarını ve en iyileri görmeyi mümkün kılmak.

Sorular:
1- Bu sistem bizi bir PvP Serverı haline mi getirir?
Kesinlikle hayır. Günümüzde PvP server değil de RP serverıyız diye ortada dolaşan bir çok server var.Bu serverda oynayanlar ne adam gibi RP ne de adam gibi PvP görebilmiştir. Bu etiketten kaçınmak amacıyla da hiç bir şey yapılmamıştır.
Bu sistem ile ölmekte olan PvP’ye yepyeni bir soluk ve yepyeni bir tad getirmiş oluyoruz.Özlem duydumuğuz büyük savaşları tekrar görebileceğiz. Ayrıca yazıda belirttiğim gibi bu sistem ile RP’ye de oldukça güzel bir temel atmış oluyoruz. Bu savaş ile oyunun tarihi yazılacak.

2- Bu sistem ile tamer karakterlerin bir önemi kalmıyor mu?
Hayır. Tamer karakterler yine oldukça etkili karakterler olarak kalıyor. Tamer’lar için yaptığımız ‘Animal Leveling’ sistemi de bizim tamerlara verdiğimiz önemin en güzel kanıtı bence.
Tamer’lar için Dark Father da bu sistemin puanları devreye girdiğinde girecek. Ancak DF’den kar elde etmek oldukça zor olacak. Maksimum artifact düşme şansını DF’de %0.01 olarak (Onbinde bir) olarak belirledik.Burada bir yanlış anlaşılma olmasın. Bugüne kadar bir çok server arti düşme şansını %0,01 olarak söylemiştir.Ancak ne yazık ki burada bir yanılgı var. O serverlarda bu şans %1’dir.Ne yazık ki o arkadaşlar scriptleri iyi incelememiştir.
Ve ayrıca yine Tamer’ların elinde oldukça iyi gelir kapıları var. Paragon’lar yine tamerların elinde, Barracoon hariç diğer championlar da öyle. Barracoon’dan 120 PS düşmemesini de Tamer karakterlerin kaybolan önemi için yaptık.

3- Sistem ile ilgili gelecek planlarınız var mı?
Bu sistem sunucumuzun bel kemiğini oluşturan bir sistem. Evet planlarımız var. İleride Chaos tarafından kuşatılan bir Britain görmemiz muhtemeldir.

Quest Sistemi

Quest Sistemi Nedir?
Quest Sistemi oyuncuların otomatik olarak gidip ‘Quest Giver’dan alıp yapabileceği bir sistemdir. Buradaki questler oldukça karmaşık olabileceği gibi, oldukça basit de olabilir.
Quest sistemindeki questler kendi içlerinde 3’e ayrılır;
Level Questler, OCM Questler, Diğer Questler

Level Questler
Level questler oyun içinde size sonlarında belli bir miktar skill hediye edecek olan skillerdir.
Bu questlerin sonunda questin levelına göre bir miktar skill point kazanırsınız. Bu skill pointleri kullanarak çıkacak olan menüdeki skilleri arttırabilirsiniz. Level questleri bir karakter sadece “1” kez yapabilir.

Level questlerini ilgilendiren skiller;
Swordsmanship, Fencing, Mace Fighting, Wrestling, Tactics, Parrying, Magery, Evaluating Intelligence, Resisting Spells
Bu skilleri quest sonunda hediye olarak kazanabilirsiniz.

Level 1 : (10 tane quest bulunuyor)
Oldukça basit questlerdir. Bu questleri veren quest-giver npc’lerin üstlerinde sarı bir top bulunur.
İlgili skillerinden herhangi biri 0-80 arasında olanlar bu questleri alabilir.
Her quest için Skill Puan ödülü 20’dir.

Level 2 : (5 tane quest bulunuyor)
Ortalama zorluktaki questlerdir. Bu questleri veren quest-giver npc’lerin üstlerinde mavi bir top bulunur.
İlgili skillerinden herhangi biri 80-100 arasında olanlar bu questleri alabilir.
Her quest için Skill Puan ödülü 40’tır.

Level 3 : (3 tane quest bulunuyor)
Zor ve karmaşık questlerdir. Bu questleri veren quest-giver npc’lerin üstlerinde kırmızı bir top bulunur.
İlgili skillerinden herhangi biri 100-120 arasında olanlar bu questleri alabilir.
Her quest için Skill Puan ödülü 60’tır.

Skill Puanı : 1 skill puanı seçeceğiniz skill’i 0.1 kadar arttırır.

OCM Questler:
OCM questler, OCM sistemi için geçerli olan questlerdir. Order, Chaos ya da Murder tipinde bir karakteriniz olması gerekir. Bu questlerin her biri 10 OCMPoint verir. Bu tip quest-giver npc’lerin üstlerinde siyah bir top bulunur. Bu questleri bir karakter sadece “1” kere yapabilir.

Diğer Questler:
Bu questler genelde belli birer ödül verecek olan questlerdir. Oyun içinde dolaşırken zaman zaman karşınıza çıkabilir. Bazıları bir kaç günlüğüne eklenmiş, bazıları ise oyunda hep duracak questlerdir.
Bazen de belli bir etkinlik dolayısı ile koyulmuş quest-giver’lar olabilir. Bu tip quest-giver’ların üstünde gri bir top bulunur.
Bu questlerin tekrar edilebilme zamanları değişebilir.

evet arkadaşlar yorumlarınıza ve sorularınıza açığız..
Mesaj tarihi:
Skill Gain %10 ve Unattended Macro yasak.

Tamam anladık eski tadı yakalamaya çalışıyosunuz da piyasanın tamamı oyuna doymuş adamlar. Bir çok kişi eeeh bu ne be bu saatten sonra aylarca skill mi kasıcam diyip login olduktan 30 dk sonra bir daha girmemek üzere gidecektir.

Onun dışında çabanız güzel, edit vb. sorun olmazsa üstteki yazdıklarıma rağmen belki 30-40 player toplayabilirsiniz.

ek olarak : Nedense sistemleriniz daha çok PvP'yi canlandırmak için. Questlerin de geneli PvP üzerine. Tam anlamıyla bir craft karakter oynatmak isteyenler ise PvP'cilerin questlerinin ve eğlencesenin yarısına bile sahip olamayacak gibi görünüyor. Hani o kısma da biraz el atsanız dengeyi sağlamak adına iyi olur.
Mesaj tarihi:
evet dediklerinize katılıyorum ama şöyle bir durum da var.

bugüne kadar bir çok server herşey serbest açtılar insanlar 2-3 ay takıldı maksimum ve kapandılar.
ayrıca herkes her karakteri de kasmamalı diye düşünüyoruz. o yüzden bu kadar zor ve hakkını verircesine olacak.

ek olarak: zaten runuo da craft karakterlerin oldukça fazla opsiyonu var. ama pvp oldukça düştü. çünkü insanlar hep herşeyimizi tamamlıyalım öyle pvp yapalım diye düşündüler. zaten zor bir serverda crafterların değeri ortaya çıkıyor...
Mesaj tarihi:
Haklısınız tabi ama en azından açılırken skill olayını tam ayarında olacak şekilde bırakmalısınız çünkü kendi açımdan örnek verirsem 1 saatimi maden kazmaya ayırıp, oreları da ayırarak erittiğimde 1.0-1.5 gibi komik gainler alırsam fazla kalmam. 1 saat full maden için 3.0-4.0 ideal olabilir. Ne çok fazla ne çok az.
Mesaj tarihi:
ama bakın yine orda bu iğrenç kaosa sürüklenioruz. skill kolay olursa craftların değeri düşüyor..
zaten craftların özellikleri var. barbed kit ve bod zaten değerli craft sistemleri ama kolay skill yüzünden bunnarın artık bi değeri yok olmazsa olmaz oldu bunlar.
Mesaj tarihi:
Craftların üstün olduğuna ise katılmıyorum ben. Magical yapmak için gereken Runic Hammer'i elde etmek şu yazdığınız skill sisteminde minimum 1 ay falan sürecek bir large bod tamamlamak ve runic hammer almak. 1 ay içinde o runic'ten gelicek magicalların ayarında bir sürü şey çıkartabilecek diğer playerlar gibi geliyor(tabi bod süresi 6 saat olacak ise).
Mesaj tarihi:
ama zaten uo bir mmorpg.ortaklaşa çalışarak elde edilebilir bunlar. guild de bu yüzden var zaten :)
o eski günlerde de kimse tek başına kısa sürede ihya olamazdı. ben zor runuo serverlarında da oynadım grupça oynıyınca oluyor.
Mesaj tarihi:
evet tam da tahmin ettiğim gibi skill gain meselesi baş köşeye oturdu :)
bizim belirlediğimiz skill gain tam olarak şu tabloya göre.

Skill Gain

Tailoring , Blacksmithing ve Animal Taming ve Poisoning için;
50-70 arası %10
70-80 arası %8
80-90 arası %7
90-110 arası %5
110-120 arası %4 tür.

Swordsmanship, Fencing, Mace Fighting, Magery, Alchemy, Inscription, Tinker için;
50-70 arası %13
70-80 arası %10
80-90 arası %8
90-110 arası %7
110-120 arası %5 tir.

Diğer tüm skiller için;
50-70 arası %15
70-80 arası %12
80-90 arası %9
90-110 arası %7
110-120 arası %6 tir.

aslında o kadar da düşük değil..
biz testi hepsi %5 olarak yapmıştık bezdirmeden skill geliyor.
ama o kadar alıştı ki insanlar artık kolaya gerçekten çok hassas bir denge bu.

ayrıca şöyle bir durum var;
mesela şimdi ph oldukça yüksek ve newbie centerlı bir server düşünelim. insanlar oyunu oynamadan skill kasıyorlar ve direk ekşın amaçlı oynuyorlar.e o zaman pvp serverından çok da bir farkı olmuyor. verelim itemları skilleri insanlar savaşsın.
böylece insanlar skill kasmak için oturmayacak oyunu oynayacak.

not: ve herkesin her karaktere sahip olmasını da istemiyoruz açıkçası.
Mesaj tarihi:
arkadaşlar bakın bi yazı yazdım uzun baya. ben 2001-2002 yılından beri ultima oynuyorum. 2004 gibi runuo ile tanıştım. ve o yıla kadar zaten spherede kaşarlanmıştım 2004 sonrası da runuoda da kaşarlandım. bunu neden belirtiyorum çünkü sphere serverlarında 10 kişiye sorduysam 8'i runuo sux diyor. runuo'da 10 kişiye sorsam 10'u ben hayatımda sphere oynamadım diyor:) ben bütün bu insanların fikirlerini, dertlerinin neye dayandıgını öğrendim. yani amacım ben süper bilgili deneyimliyim demek değil. gerçekten çoğu şeyin-evet belki de herşeyin- farkındayım.

konuyla ilgilenen herkesin okumasını şiddetle tavsiye ediyorum. rica ediyorum hatta.

şimdi baş fikrimi söylüyorum:
runuo serverlarında phın fln önemi yok.
neden? çünkü türk runuo serverlarında yıllardır oturmuş, benim de karşı olmadıgım oynamaktan çok zevk aldıgım bir sistem var. sistem derken daha çok, alışkanlık ve bununla gelişen bir akım bir demek doğru olur.

şöyle ki türk runuo serverlarında zaten skill kasmakla işin bitmiyor. bodcu sistemi oluyor genelde oturup 400-500 tane bodcu kasmak, item çıkarmak için günlerini blood elemlerde, meerlerde bilemedin doomda geçirmen gerekiyor.
bunları yapmadan actiona çıkarsan zaten genelde 1-2 vuruşta ya da 1 comboda ölüyorsun.
bu yüzden zaten skill kasmak bir kaç saatini alıyor ki ondan sonra oturup haftalarca action yapmak için item toplamak zorunda kalıyorsun.

dediğim gibi runuoda skillin çok önemi yok.
bak 200 playerlı, 1-2 aylık bir runuo serverına girersen ne olur sırayla anlatayım bilmeyenler için.

-newbie center(varsa)da oyuna başlarsın.
-charı kasarsın 2-3 saate biter.
ve işte sen runuo'yu az bilen bir insansan:
-e char bitti. action yapayım dersin.
-bi spined set alırsın bi de silah bulursun
-brit köprüye gidersin. bir mf gelir bir kere paralyze vurur. sonra bir de concussion blow vurur. sen adama 2-3 kere miss geçebilmişsindir ancak bu süreç içersinde ve ölürsün.

o adam o charı o hale getirmek için
belki çok parası olmuştur belki 10 kere champ yapıp basılmalarla uğraşmış bütün skillerini 115-120 yapmıştır.
o itemleri çıkarmak için kaç kere doomda, meerda sabahlamıştır.
e hani burda kılıçlı kantır mantalitesi?

bu yüzden bunun üstüne bir de skill kasma zorlugu getirirseniz playerlar tercih etmiyorlar haklı olarak.
bu yozlaşmadır belki (sonuçta avalon, dark venue böyle değildi) ancak bu yozlaşma: spherede oldugu gibi hiçbir zaman emek verme dengesini bozmuyor. çünkü adam belki tamerını, craftını 1-2 saatte bitiriyor ancak action yapabilmesi için yine çok uzun bir süre sabah akşam runic kit, hammer basması, bunun için tabii bodcu kasması, item çıkarması gerekiyor.

ama şimdi bana şöyle diyebilirsiniz:
neden bize türk runuo serverlarını anlatıyorsun zaten biliyoruz.
bizim server türk runuo serverlarının mantalitesinden uzak olacak. işte malesef o zaman da player olmuyor. rağbet olmuyor.

ancak sizin serverın tutulabilme ihtimali şuna dayanır:
adamlar bodla falan uğraşmaz, direk itemleriyle enchance fln ederek action yaparlar.

ancak bunun fail olma ihtimali çok büyük:
1) alıştıkları sistemi bulamayan playerların login olup vaziyeti görüp direk çıkması.
2) skill kasmaya üşenen/vakti olmayan.
3) oturup yüzde 1 ph'da bile bir sürü bodcu kasacak olan robot playerların serverda üstünlük sağlayabilecek olması.
tabi bunlar hep varsayım ya da bir kaç kişiden duydugum belki bir adamın düşündüğü kişisel şeyler. özellikle sonuncusu çok havada.

gelelim sphere'ye.
sphere'de noluyor. adam aynen 1 saatte mage'ini kasıyor. setini giyiyor ve actiona çıkıyor. zaten bakın yeni açılmış serverlara herkes mage'dir. neden acaba:) çok az vardır warlock onlar da zamanı bol olup magical çıkarabilmiş kimselerdir. warrior zaten serverda 70 kişi varsa bi tane var ya da yoktur:)

işte UO'nun bitişi budur. Skill dummy'dir. PH100 dür. Spherede sadece skill kasarak oyundan full zevk alabilirsin. dediğim gibi kasarsın mage'ini biter. studded set giyer 2 bandaj alır actiona çıkarsın.

runuo'da olan tek bozulma serverların salakça açılıp kapanması veya edittir. çünkü runuoda edit sistemleri tamamen altüst eder sphere'de ise en fazla diğerlerinin emeğine saygısızlık olur.

bakın türkiyede tutmuş serverların hepsinde bayağı üstlerde bahsettiğim sistem vardı. tabii önceleri dark venue ve avalon vardı ve onların sonlarına doğru playerların istekleri doğrultusunda sistemler şekillendi.

mesela bu serverlar:
-Kayıp Diyarlar
-World of UO
-Anet Lost Realms

Bu serverlar türk runuo akımının başını çekti ve oyunun tarzını belirledi. herkesin gıcık olduğu bu emek vermeden gılınçlı kantır olayı bu serverlarda kesinlikle yoktu çünkü skill kasmakla (kaç kere söyleyeceğim daha:))iş asla bitmiyordu.

o yüzden bas bas bağırıyorum.

demek istediğim şey: bir şeyleri düzeltmek istiyorsanız sphere'i düzeltin. runuo zaten adamı kastırmaya deliler gibi teşvik eden bir, daha doğrusu mecbur bırakan sistem asla yozlaştıgını düşünmüyorum. sadece skill değil kasılan: item ve bodcu.

yazımı okuyanlara teşekkür ederim.
Mesaj tarihi:
Blackice'a büyük ölçüde katılıyorum. Yazının altına bir imza da ben atabilirim.

Senin söylediğine gelince, server yeni açıldığında ortalıkta guild falan olmayacak ve herkes en üste ulaşmak için savaş verecek. Craft dünyası için konuşuyorum çünkü ben de 2004-2005 gibi Pati UO'da oynadım runuo ve sadece craft charım vardı. Craft olduğunda ilk zirveye ulaşan parayı, ünü vs. toplar. Bunun önüne nasıl geçilir bilemiyorum ama mesela ben oyuna 15 arkadaşımla birlikte başlamayacağım yeni server açılırsa. Belki 1 olur 2 olur. Şimdi 15 kişilik bir grup gelicek çok kısa sürede champları domine edicek, craft kasıcaklar en üste ilk onlar ulaşacak sonra onlar gelmeden 15 gün önce servera başlamış adamın emeğine yazık olacak çekip gidecek doğal olarak. Yani grup olarak oynamanın tabi ki bir avantajı olsun ama god mode gezmesinler demek istiyorum.

Böyle aklıma geldikçe açık noktaları belirtiyorum ama bu yukardakine nasıl bir çözüm üretilir onu da bilmiyorum sanki çözümü ben sadece QQ yaptım :P
Mesaj tarihi:
ben de nebula'da quann'da başlamıştım adım elrond'du.
daha sonra exile ve sonra anımsıyamadığım zilyon tane sphere serverda oynadım rashune'du nickim.
venue de runuo ile tanıştım nickimi hatırlamıyorum.
pagan da oynadım rashune du adım yine.
ve sonra zilyon runuo :)

ben de bu güzel günleri ve yozlaşmayı adım adım izlemiş bir insanım.
mesela ben pagan zamanı öyle bodcu kasiyim falan derdim yoktu.paladinle geziodum gayet de eğleniyordum.ama oyun artık ondan çıktı...
zaten server ilk açıldığında champion ve df kapalı olacak kademeli olarak açılacak onlar.

ben hala skill konusuna katılamıyorum ne yazık ki. evet dedikleriniz bir nebze doğru ama, zaten sonsuz account alabiliyorsunuz.yani her karakterden açabiliyorsunuz.ben bir adamın her karaktere sahip olmasını hiç ama hiç desteklemiyorum.o zaman nerede kaldı ticaret? nerede kaldı takas falan? guild olmanın da bir anlamı yok o zaman. zaten herkes kendini supply edebiliyor. kit öyle peynir ekmek gibi dolaşan birşey olmamalı zaten. account sınırı olan sunucularda o kitlerden bastığınız herşey değerli oluyor mesela bizim burdaki gibi "tırt çıktı" diye atmıo kimse kenara.
evet belki skill pvp de önemli değil ama ticarette gerçekten önemli.ben son bir kaç yıldır oynadığım serverlarda ne set parçası aldım, ne keg aldım, ne runebook ne fullspellbook ne bodbook hiç bir şey almadım.paramla arti alıodum df kasmak canımı sıkıyor diye o kadar diğer herşeyimi kendim supply ediyordum.

zaten 400 bodcu da artık açgözlülük. osi bu sistemi 400 bodcuya göre tasarlamadı zaten :)

bir çok server kolay olduğu için yavşadı bozuldu gözlerimle de gördüm ben bunu.hatta bir serverda yere saçılan kitler ve checkle görmüştüm.
Mesaj tarihi:
işte onu diyorum ben de türkiyede alışılan sistem o yani.
bence değişiklik yapmak istiyosanız- ben server açacak öyle yaparım- bod denen sistemi direk KAPATIRIM.
bslerin ecnhance ihtimalini tailorla aynı seviyeye getiririm(120 bs ile 120 tai gibi enchance yapabilsinler) işte böyle bir server açarım.

bu güne kadar açılmadı açılırsa belki devrim olur kimbilir.
herkes tamerla çıkardıklarını enchance ederek fln action yapar güzel olur diye düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
evet runuoda skill kasmayı zor yaparsanız oynamanın bir anlamı kalmaz zaten actiona çıkman aylar alıyo.

ayrıca sphere diyen arkadaşlar bi çift sözüm var sphere kadar kötü bir sistem yoktur. sphereda tek class vardır o da magedir denge denen bişey yoktur. warrior oynamak isteyen adam napacak oyunun zevki bu mudur sadece mage pvpsimidir. ha nebuladan sonra sphere değiştiyse bilemicem tabide zannetmiyorum pek.
Mesaj tarihi:
bod çok temel bir sistem onu yıkmak gerçekten şu an öngörülemeyen sorunlara yol açabilir..
bu bodcu sayısı da her geçen zaman artıyor.4-5 yıl önce 100 bodcu yeter derdik. sonra ph çıktı 200 bodcu yeter dedik.sonra bodcu sistemi çıktı 400-sonsuz bodcu yeter oldu.

bence şöyle bir şey var.tabii ki hiç bir server bunu tam garanti edemez de, biz serverın kapanmayacağına dair söz verebiliyoruz.çünkü çok emek var sunucunun üstünde.
insanların emeklerinin boşa gitmeyeceği bir sunucuda kasmaları bence gayet doğal.açıkçası ben kasıcam ve oynıcam bu yüzden stafflığı bıraktım zaten.çünkü bu sefer emeklerimin gitmeyeceğine inanıyorum.
ve diğer insanlar sunucunun devamlılığını görünce oynadıkları serverlar patır patır kapatınca gelir diye düşünüyoruz.öyle bir ayda 200 player gelecek balon bir sunucu değil çünkü.
çok şey kısır döngüye alındı uo'da inşallah kırılcak bu proje ile.

ps: ayrıca evet pvp için skillin yeterli olmadığına katılıyorum ama bu ph ticaret dengelerini alt üst ediyor.
Mesaj tarihi:
bu proje bizi kurtaracak.
eski bir frp cafe işletmecisi ve uo delisi olarak bende varım bu işte.

Aylık güzel eventler ve heray çıkarılacak olan çizgiromanımız olacak =) kendidünyamızı anlatan ve ilüstre eden
Mesaj tarihi:
işte benim korktuum başıma geldi.artık uo sadece +ph, -ph olduğu için yine aynı argümanlar..
deniyelim görelim bence yanılmadığımızı düşünüorum
Mesaj tarihi:
peki şuna ne dersiniz.bu ar-ge zamanında yaptığım bir proje vardı ama ertelemiştik ileri dönem için. owner-dev ile konuştum ve yapılabileceğini söyledi.

craftlara yeni bir soluk Craftable Artifacts

çok acelem var.kısaca yaziyim.
oyunda artık bundan sonra hiç artifact düşmicek.artifact parçaları düşecek.bu parçaları craftlar birleştirip artifact yapçak.yani ml de gelen ufak sistem bütün artiler için çıkmış olcak.

mesela ornament mı yapçaksınız.
ornament body sadece paragonlardan
ornament gem sadece df den
ornament sand hem df hem paragonlardan düşer.
üçünü birleştirince arti yapılır.

evet ne dersiniz?
Mesaj tarihi:
bide benim fikrimce oyunun mekanigini değiştirmek mantıksız. çünkü sen ne kadar pvp yi öne çıkarmaya çaalışsanda ben üstümde güzel set olmadan pvpye çıkmam runuo oynıyan çogu kişide böyledir. ha sen diosun artifact alıcam ama ben düzgün bi full 70 set yapmadan pvpyi bırak combat charla oyuna girmem.
Mesaj tarihi:
pvp yi canlandırmak istiyorsun yüzde 10 gain veriyorsun,
100 tane karakter 7x gm ledim 101 olmaz bu saatten sora
yüzde 40-60 yaparsın daha iyi
power hour sistemi yparsın gece saat 4-5 arası yok sabah 9-10
olmadı lise öğrencilerinin öğle tatillerinde yaparsınki veletleri oyuna cekmek için
böle şeler gerekli yoksaa
zor zor yüzde 10 gain ile,
bırak sphere var nebula da kasarım daha zevk alirim
tavsiyem yüzde 10 az az
benim oyundan tad alma zamanım 6 ay sonra gelcekse başlamam
eskiden kasıorduk evet ama ozmnlar sadece online olarak bu oyun wardı bunlarıo düşünün
ölüyü canlandırıosun ama organlarını koymuosn yerine
fazla yaşamaz kanımca
/spompas
Mesaj tarihi:
demek ki uo nun tek derdi ph mış ya :)
bakalım bu ph konusunu bir daha teste alcaz..güzel oldu patide konuşmak bunu.

ayrıca o arti konusunda da ben bütün artiler için demiştim.sadece ml artileri için değil.
bütün gauntlet,stealable,virtue,minor artifactler kalkıcak onun yerine bu yöntemlerle parçalar buluncak. yani ml artilerinde olan sistem hepsi için olcak.
  • Yeni Oluştur...