Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Söz verilmiş İsrail toprakları

Cin Ruhi

Öne çıkan mesajlar

Aket-Atum said:
ee beyler..tiye aldığımız konunun inananları olduğunu unutmayalım :)

bak şimdi az sonra "İNANMIYORSAN SAYGI DUY" diye yazar birisi. az daha devam etsin konu. çok seviyorlar bu konularla dalga geçmeyi. her din konusunda biri çıkıp "ALLAH YOK" falan yazar yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:
tanrı baya eşitmiş o zaman :)

tanri zaman zaman fikir degistirir zaten. esitlikci degildir..
bakara suresinde ne yaziyo bak:

Ey İsrailoğulları !6 Size verdiğim nimeti hatırlayın. Bana verdiğiniz sözü yerine getirin ki ben de size verdiğim sözü yerine getireyim. Yalnız benden korkun.

baska bir ornek

Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetimi ve (bir zamanlar) sizi cümle âleme üstün kıldığımı hatırlayın.

gibi.. museviler onun icin ayri bi anlam ifade ediyormus yani.. kuran bile onayliyor, adamlarin kendisi nasi gaza gelmesin artik..
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:
Red said:

Ey İsrailoğulları !6 Size verdiğim nimeti hatırlayın. Bana verdiğiniz sözü yerine getirin ki ben de size verdiğim sözü yerine getireyim. Yalnız benden korkun.

baska bir ornek

Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetimi ve (bir zamanlar) sizi cümle âleme üstün kıldığımı hatırlayın.

gibi.. museviler onun icin ayri bi anlam ifade ediyormus yani.. kuran bile onayliyor, adamlarin kendisi nasi gaza gelmesin artik..

yok artık!
eksik olan inancım için bile; losing my religion böyle yazıyorsa.tamam kabul akıl ermez ama, aklım almıyor, bana ters diye de suçlanmam heralde? yoksa? vurayım dibine iyisimi :P
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:
Red said:

baska bir ornek

peki bu söz verilmiş ya da vaadedilmiş her neyse topraklar sözle nasıl tasvir ediliyor merak ettim. şu nehirden şu denize kadar filan diye tasvir edilmiyodur heralde.

inanıyor ya da inanmıyor olmamız, inananların ya da inanmayanların varlığını değiştirmiyor.. o açıdan bu konuyu merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada tevrattaki olaylar baya ilginç

adamlar buraya ilk gittikleri zaman "canaanite" diye bi tipler var. canaan, nuh'un torunu.

nuh bir gece sarhoş olup (diye hatırlıyorum) üstü çıplak uyuyor. canaan gidip bunun üstünü örtüyor. nuh bunu görünce sinirlenip canaan ı lanetliyor.

nese bundan x zaman sora musa yahudileri buraya getiriyo. diyo ki bak bu canaaniteler sizin promised land inizde.

erkekleri kesin. kadınları ve çocukları köle olarak alın.

öle yapıyolar.

tarih tekerrürden ibaretmiş demekki :p
ha bi de allaha merhametli filan diyoruz. herif direk saykoya bağlamış tevratta.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...