Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Extra-Terrestrial Concept (Açıkfikirli insanların bakması rica olunur)

Sovereign

Öne çıkan mesajlar

alayı antroposentrik yaklaşımlar.

ben tanrının bir lütfuyum. bash maymunla ortak atadan geliyorsun.
evrenin merkezinde ben varım. bash dış kenarda kıça yakınsın.
güneş yıldızlar benim etrafımda dönüyor. bash alelade bir gezegendesin.
evrendeben varsam başka canlılar da vardır. bash bilemezsin, senin varlığın sadece senin varlığının delilidir.
ben uzaylı gördüm. bash sen zaten ömrünü böyle bir şey görmeye çalışarak geçirdin. sadece bu yüzden bile özellikle sen saylanmazsın.
ben kanıtları gördüm. bash herkes deli bir sen akıllı ? sen neymişsin bea.
ben biliyorum siz inanmıyorsunuz. bash sen inanıyorsun biz bilmiyoruz.
ben doğru yaklaşıyorum siz yanlış. bash metodolojin yok. veri nedir ? veri nasıl bilgiye dönüşür. bilimsel yöntemlerin dışında bir yöntemle elde edilmiş bilgi safsatadan ibarettir. Bertrand Russell
[
işiniz gücünüz hokkabazlık. şapkadan uzaylı çıkarıyorlar. kızınca da açık fikirli cart curt. açık fikirli olmakla kandırılmak arasında çok fark var. zaten bu uzaylı dalgalarıyla uğraşanlar acaba başka hangi konularda açık fikirliler ?
mesela.
din ile ilgili tanrı ile ilgili görüşler ?
günlük ve derin siyasi düşünceler ?
üniversiteler eğitim bilim hakkında görüşler ?
ülkemiz-mezhep-ırk-dil-bölgelerle ilgili görüşler ?
uefa kupası için hazırlanan videoda g.s. dan bahsedilmemesi ile ilgili görüşler ?
cinsellikteki açık fikirlilikleri nedir ? uzaylıyla sex ?
cart curt. birazda belden aşağı vuralım. ad hominem

yok abi biz kaçıyoruz. mevcut durumuzu kabul edemiyoruz. eğitim, bilgi, para v.s. sorumluluklarımızdan bunaldık. ciddiye alınmak istiyoruz. ajdar anık'ın müzikle iştigali gibi bilimle iştigaliz. en büyük bilim insanı biziz. maya tapınaklarından, uzaydaki mekiklerin çektiği görüntülere kadar her şey bir de bizden geçer. bunlarda kendi kafamıza göre görmek istediklerimizi görürüz. sonra da bu yalanı millete yuttururuz. arada birileri çıkar dar kafalı. işte "onlar tv'de uzaylıları görünce yüzlerini görcem." yanılıyorsun göremiycen canım. o hayalle yaşıycan sadece. zaten kanal değiştiricez, sıktı bu saçmalık diye. çık hayal dünyasından yeryüzüne in. işine gücüne bak. arada carl sagan falan oku. git dünyalar savaşını izle. evren ne büyük yermiş de. niye biliyor musun ? zamanında yediğin hurmalar gün olur tırmalar.
Sosyal ağlarda paylaş

ego da bir parçası evet. Ama bütün sebep değil malesef.

İnsanın önüne sayısız kanıt konulduktan sonra hala bir konunun doğruluğunu konfirme etmesi ona zor geliyorsa demekki bu işte bir iş var.

Çocukluğumuzdan beri haber kanallarında gördüğümüz davranışlar, gazetelerde okuduğumuz reaksiyonlar, arkadaşlarımızdan/çevremizden dinlediğimiz reaksiyonlar kapsamında UFO konusu tamamen tabu olmuştur.

Örnek vermek gerekirse bir grup arkadaşınızla dışarda beraber iken UFO konusu açılırsa ve bu topikte savunduğumuz teoriyi destekleyen bir şahıs çıkarsa eğer, o şahıs sosyal değerler çerçevesinde dalga geçilir, yerle bir edilir ve söylediği hiçbir şey ciddiye alınmaz.

Bu gibi mentaliteyle gelişen halkımız bu tür deliller gösterilince malesefki böyle tepkiler vermeye "ayarlanmış" diyebiliriz.

Abartıyorsun diyeceksiniz ama burda yaptığımız çoğu argümana:

"Peki ama bu dediğin uzaylıların varlığını direk doğrulamaz"

cevabını defalarca kez aldık. Bu cevap şahsın delilleri ve ima ettikleri gerçekleri kabul ettiğini (karşı çıkamadığını) ama işin içine ET konsepti gelince aklınız direk ET'lerin gerçek olabilitesini imkansız veya hiç gerçekçi olarak algılamadığı için reaksiyonunuz farklı oluyor.

Kısacası:

Bu konuya güçlü bir şekilde inanmayan insanlar ET'lerin hakkaten Dünya'ya gelip gidiyor olabileceği teorisini HİÇ gerçekçi bulmuyorlar. Bütün hayatları boyunca bu konuyla dalga geçmeğe alıştıkları için olabilitesi garip/komik/fictional geliyor. Bu duruma katkı sağlayan unsurlardan biri ise ET konseptinin en çok işlendiği yer filmler/diziler/kitaplar olduğudur.
Sosyal ağlarda paylaş

Sovereign said:
Yani şöyle düşün.. şimdiye kadar görülen veya görüldüğü iddia edilen milyonlarca vakadan sadece 1 tanesi gerçek olsa bize yetiyor.

Bu açıdan bakınca skeptikler daha bir komik duruma düşüyor çünkü açıklamaya çalıştıkları görülen cisimler veya ışıkların hepsini tek bir teori altında toplayamadı kimse hiçbir zaman. Ya Jüpiter.. ya temperature inversion.. ya uçak ya bişey. Hani hakkaten doğal bir olay olsa bu görülen vakalar aurora borealis gibi.. bi isim uydursanız bilmemne bilmemnesi gibi.. çok daha yardımı dokunacak skeptik safhasına.

Ama böyle bir teorinin eksikliği yine bizim teorimizi desteklemekte.

Açıkçası ben hala neyi tartıştığımızı anlamıyorum:

Cover-up kanıtlandı

Onlarca doküman "Freedom of Information Act" sayesinde declassify edildi. Bu dokümanların hakkaten hükümet tarafından bu konuyu araştıranlara verilmesi direk zaten hükümetin yalan söylediğini kanıtlıyor, çünkü Amerika UFO'lar yoktur diyor. İngiltere/Fransa/Brezilya/Meksika ve etc. bu ülkeler hepsi vardır diyor, adamlar seneler boyu incelemişler yani. Skeptikler diretmeye devam ediyor.

Açıklanamayan sightinglerin sayısı her geçen gün artıyor:

Hani o bunla açıklanır, şu da bunla açıklanır diyorsunuz da, açıklanamayan onlarca sighting var. Üzerine bilimsel araştırma yapılmış ve görülen şeyin insan yapımı hiçbir cisimle aynı olmadığı kanıtlandı. Skeptikler hala işbaşında.

Elle tutulur kanıt:

Jonathan Reed'in elinde "The Link Artifact" var. Bütün testleri yapıldı ve kanıtlandı. Yakın zaman içerisinde aletin özelliklerini ve amacını da gösterecektir bütün dünyaya eminim. Bunu da geçtim, Dünya'ya ait olmayan element örnekleri incelenmek için labaratuvarlara gönderildikten sonra ani ve beklenmedik bir şekilde kaybolduğunu gösteren 3 değişik vakadan örnek verebilirim. Skeptikler inada devam ediyor.

Tarihimiz boyunca ziyaret edildiğimizi gösteren kanıtlar:

Bunu zaten yukarda tartışıyorduk.

Whistleblowers:

Bu tür programlarda çalışmış insanlar çıkıp başından geçenleri anlatıyor. Adamların geçmişleri doğrulanıyor, çok önemli şahıslar oldukları kanıtlanıyor. Ona rağmen kimse inanmamaya devam edip "para kazanıyordur, manyaktır, ilgi çekmeye çalışıyor" gibi hiçbir dayanağı olmayan iddialar atıyorsunuz ortaya. Hepsininin aksini kanıtladık.

Tartışılmaz NASA Videoları:

Tonla var. Yukarda 3-4 tanesini koydum, komiktir ki hala yorum yazıp "debunk" etmeye çalışan çıkmadı. Ama hala diretiyorsunuz.

Anlatabildim mi sayfalardır burda niye uğraştığımı? Anlatabildim mi bu topiğe gelip komik olmaya çalışıp benimle dalga geçip yapmaya çalıştığım şeyi kötülemeye çalışanları niye umursamadığı mı?
Sosyal ağlarda paylaş

@Ged

25 dolar. Verdim izledim ve iyi ki de vermişim. Adamın böyle bir film yapmak için sarfettiği çabayı düşünürsek ve kendisi gibi bu konuda efor gösteren araştırmacılara yapılan yersiz eleştiriler ve riske attıkları kariyerleri gibi unsurlar bence 25 doları tamamen haklı çıkarıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

adamın nasadan maaş bordrosunu da gördün mü?

yani tutup ben de nispeten eli yüzü düzgün bir adam çevirebilirim yoldan al dayı ben bu filmi çektim sen de nasadan adamsın sen yayınlıyosun kariyerini riske atıyosun gelsin 25$$$ yapabilirim.

ya ne bileyim. bul dokuman getir getir koy o da eyvallah bi yere kadarama. daha önce de söyledim sanki burdan topladığın adamları bir çiftliğe doldurup uzaylılar bizi öteki galaksiye götürecek ayağına toplu intihara sürükleyecekmişsin havası oluştu artık.

bide sıkıldım yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Estel_Anorien said:
herhangi bir yaptırım uyguladım mı? hayır
moderatörlüğün yanı sıra aynı zamanda fikir belirtebilen bir kullanıcı mıyım? evet

Estel_Anorien said:
daha önce de söyledim sanki burdan topladığın adamları bir çiftliğe doldurup uzaylılar bizi öteki galaksiye götürecek ayağına toplu intihara sürükleyecekmişsin havası oluştu artık.

Burda yaptığım okumak isteyene bilgi sunmak. Kimseyi inandırmaya çalışmıyoruz. İsteyen gelir okur. Bunu defalarca belirttim. Bunu kavrayamıyorsanız veya yaptığım şey sizi ilgilendirmiyorsa mesaj atmayın. Bu kadar basit.

Konuyu beğenip takip eden, üzerlerine sizin gibi saygısız insanlardan dikkat ve aşağılayıcı yorum çekmek istemeyen birçok paticik kullanıcısı var. Çoğu ile de MSN'den muabbete devam ediyoruz.

Bana ve yaptığım şeye saldıracağınıza videolara saldırmak zor birşey değil. Eğer koyduğum materyalin gösterdiği ve ima ettiği sonuçlara karşı çıkıyorsanız, nedenlerinizi detaylı bir şekilde dasaa gibi yazıp açıklayabilirsiniz.

Gelip yazdığınız aşağılayıcı ve karaktere saldırı amaçlı yorumlar size duyulan saygıyı ve isminizi kirletmekten başka hiçbir işe yaramıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

uzaylı diye birşey var. kainatta bir yerdeki canlılara göre biz de uzaylıyız. muhtemelen bizim dışımızda akıllı canlılar var. bu canlıların dünyaya geldiğine dair tartışma götürmez kanıtlar yok.

uzaylıyı allah gibi düşünün. isteyen inanır isteyen inanmaz.

din konusunda atıp tutanların, ufo meselelerine inanmayanları sindirememesi asıl düşünülmesi gerekendir bence. sence hükümdarım?
Sosyal ağlarda paylaş

ilk aklıma gelen, şu binlerce kişinin gördüğü ve gps sistemi ile nerelere gidip geldiği ispatlanan! ufo.

ufonun gerçek boyutları belli değil ki etraftaki binalara göre orantılama yapıp mesafe ölçemiyorsun. ufonun üstünde gps uydularına sinyal yollayan bir cihaz yok ki nerde ne zaman olduğu bilemiyorsun.

sayfa numarasını hatırlayamadım. o konuya açıklık getirin, net aklıma yatacak bu konu.
Sosyal ağlarda paylaş

İzledim videoları peki, hareket eden bir cisim var, ışığı ise hem zaman hem şiddet olarak random. Hani periyodik ve/veya sabit şiddette olsa bir derece bir şeye benzeyecek de, ne bu şimdi?

Edik: Diğeri de keşke montajlarla, müziklerle, remixlerle uğraşana kadar biraz materyal koysaymış.

Bu işten para kazanan insanlara inanmanız, ortaya sürdükleri şeylere güvenmeniz de ayrıca garip. Sonra "bu işin endüstrisi var" diyince kızıyorsunuz bize.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:
ilk aklıma gelen, şu binlerce kişinin gördüğü ve gps sistemi ile nerelere gidip geldiği ispatlanan! ufo.

ufonun gerçek boyutları belli değil ki etraftaki binalara göre orantılama yapıp mesafe ölçemiyorsun. ufonun üstünde gps uydularına sinyal yollayan bir cihaz yok ki nerde ne zaman olduğu bilemiyorsun.

sayfa numarasını hatırlayamadım. o konuya açıklık getirin, net aklıma yatacak bu konu.

Kardesim orda kelime hatasi yaptim HALA ordasin, IZLE o bolumu tamamen, delirtmeyin adami.

farkli kaynaklardan cekilen videolarin, cekildigi yerlere gidilip, GPS position'i bulunuyor, sonra cekilen goruntuler karsilastiriliyor, cekilen noktalardan ucgen alan olusturularak cismin yeri ve tahmini yuksekligi belirleniyor, onun ardindanda kameranin objektifinin olcegi ile cismin buyuklugu yaklasik olarak olculuyor. Zor mu sunu anlamak?

Birde millet gelip konuyu kapatalim diye yargida bulunuyor, hayretsiniz. Kapanmiyor isede trolleyerek kapatmaya calismakta bilinen bir yontem zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...