Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Extra-Terrestrial Concept (Açıkfikirli insanların bakması rica olunur)

Sovereign

Öne çıkan mesajlar

İşte yine anlamamışsın veya işine geldiği gibi çarpıtmışsın. Adam biliyormuş da yazmış doğrusunu, biz de çeşitli bilgi ve mantıklı açıklamalarımızı yazıyoruz yeri geldiğinde. Ama mesela yakın bir örnek, kalkıp NASA'nın termal bilmemne kamerasından uzaydaki parçacıkların yörünge hareketleri videosunu koyarsan buradan cevap verecek tecrübeli profesör çıkmasını bekleyemezsin, bizden de bu oldukça bilimsel konuyu haftalarca derinlemesine araştırıp cevap vermemizi bekleyemezsin. Umrumuzda değil çünkü, hatta duruma göre bilimsel temelimiz veya bu saatten sonra öğrenme imkanımız yok, genelde senin kadar boş vaktimiz de yok. Bunu yapmadık/yapamadık diye "tamam işte ben kazandım" havasına girmen de bahsettiğim ego sorunundan kaynaklanıyor. "Daha iyisini çekemeyenin film eleştirme hakkı yoktur" gibi bir düşünceden farkı yok bunun.

"Boş" yakıştırmasını da yeterince mantıklı delil gördüğüm için yapıyorum valla, Vizyon/Oyunlar/Ufo Topiği dışında bir yere mesaj atmadığın ve bütün boş vaktini buraya bunları atarak geçirdiğin için. Madem bu kadar OHASÜPERBELGE olarak görüyorsun bunları, burada bir avuç Pati camiasına anlatmak yerine ya dünyaya faydası olacak şekilde bir yerlere taşı, ya da bir blog falan aç. Yok ama tabii öyle faydalı işler, burada ego büyütmece daha zevkli.

Dip not: Kardeşin değilim, "cuğun" da değilim, yeterli olgunluğa sahip olduğunu iddia ediyorsan öncelikle bu ricalarıma göre hitap edersin bana. Yok liseli gibi aynı tas aynı hamam devam edersen de sorun değil, sen üzülme yeter :p İsteyenin bir yüzü kara hesabı.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne cevabı bekliyosun Baggio ya? Herkes kuşkucu mu yaklaşmak zorunda?

Havada asılı duran spacecraft ne yapıyo neden uzaktan bakmıyo diyosun da ne yaptığını nerden biliyosun?

Belki atmosferimizle ilgili bi deney yürütüyolar, değerleri inceliyolar o sırada? Onu da mı yörüngeden yapsınlar? Vakumla yörüngeye atmosferden örnek mi çeksinler? :D

Gözünüzün önündekileri göremiyorsunuz, aklınızı açamıyorsunuz sonra biz boş beleş insanlar oluyoruz..
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL:

Ya bizim hic arastirma yapmadan, sagdan soldan duydugumuzu, 2 youtube videosu izleyip gorduklerimizden mi burda bu konulari savundugumuzu saniyorsunuz? Bilgisiz mi saniyorsunuz?

Sovereign oldukca kapsamli ve ciddi arastirma yapiyor. Bende kendi capimda arastiriyorum, saga sola mailler atip kontak kuruyorum, konusuyorum insanlarla.

Su ana kadar inceledigimiz tonlarca bilginin birbirine olan baglantilari inanilmaz derecede.

20 tane tarihi resim koyuyoruz, 1 tanesini bir aciklama getirilince AHANDA HEPSI BITTI ACIKLANDI! saniyorsunuz. Zerre arastirma yaptiginiz yok geliip burda laf dalasina giriyorsunuz. Eger adam yerine konmak istiyorsaniz dasaaa gibi donanimli geleceksiniz. Hicbirsey bilmeden yazmakla ne bizi kucuk durusmus oluyorsunuz, ne siz "ahanda laf soktum, derslerini verdim" havasinda yucelebiliyorsunuz. Aksine basit oluyorsunuz.

Baggio'nun surda yazdigi mesajlarin hicbirinde ne bir bilgiye cevap var, ne elle tutulur teori var ne bisey var. Bahsettigi konu UFO universitesinde "UFO 101" sinifi olsa orda bile sorulmaz/yazilmaz. Ilkokul 1 sorulari. "AMA ISTE UZAYLILAR GELIYOR GIDIYOR, AMA KONUSMUYOR EHU"

UFO dosyasi cogu kisi icin "inanc" meselesi, bu dosyayi arastiran icin gerceklik meselesidir. Ortada yadsinamaz vakalar, olaylar olmaktadir. Cogu farkli olaylarin inanilmaz benzerlikleri vardir, baglantilari vardir. En eski caglardan gunumuze aciklamalarla ve cevaplarla doludur.

Hadi gercek oldugunu gectim, hikaye olsa bile diger inanclardan cok daha gercekcidir. Mesajida daha gucludur. Kaldi ki bu, bu konuyu hikaye olarak var sayarsak cikan sonuctur.

Oturup bahsettigimiz vakalari izleyip iki dakka "neden" sorusunu sorunca dugumler cozulmeye baslaniyor zaten. Ama bunu bile yapmayip olay cikarmak gereksiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ay'a ayak basan 6. astronot olan Edgar Mitchell "ABD ve diğer bazı yönetimler uzaylılarla ilgili gerçeği saklıyorlar" dedi ve müthiş iddiasını ortaya attı.
http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=11503761

O değilde, bende var olduğuna inanıyorum ama, belki 1000 yıl sonra karşılaşabiliriz
ya da teknolojik olarak ilerdelerse geldiklerini belli ederler..

ya da belki biz basacaz bi gezegeni zuzaylı olarak :D
Sosyal ağlarda paylaş

:D

Bizim kolay inandığımızı düşünüyorsunuz, ama siz de inanmakta fazla zorlanıyorsunuz. Bu konuda kesin bir kanıt olsa zaten tartışılmaz bile. Zaten kesin kanıt olamaz, olduğu anda alıyorlar kanıtları. Eğer ki bir kesin kanıt ortaya çıkarsa zaten dünya değişecek. O yüzden elinizdeki uçak, balon, yıldız, tencere kapağı falan olmadığı kesin olan kanıtları biraz göz önünde bulundurarak yada evrenin sonsuz genişliğinde tek zeki ırk olma olasılığımızın zavallı küçüklüğünü göz önünde bulundurarak inanabilmeniz lazım.

Ayrıca biz inanmıyoruz, biliyoruz. Yada bildiğimizi sanıyoruz. Ama inançla karşılaştırılamayacak bir mesele dünya dışı zeki yaşam ve dünyaya ziyaretleri meselesi
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL:

Ayrica "UFO'lar neden uzaktan bakmiyorda gelip atmosferden bakiyor" sorusu ancsa su asagida ki aksesuar ile olaya bakanlar tarafindan dile getirilebilir.

http://img126.imageshack.us/img126/9784/untitledqz0.jpg

EDIT: Sove'ye de account'unu kullanmasina izin verdigi icin tesekkur ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bulvar gazetesi tarzında ufo var aha burda,aha şurda mesajlarını aptalca bulduğumdan mesaj atıyorum,bir düzgün şeyler yazın diye,böyle diyincede sonra kırılıyorsunuz ama,birşey demiyim diyorum fakat birbirinizden aldığınız gazla yürü ya kulum modunda gidiyorsunuz.

Bu kadar kanıt al ulan,al sanada gerçeklik tarzında olsaydı bahsettiğiniz şeyler bütün dünya bunları kabul etmiş olurdu zaten,ama hala olayların net olmadığını varsayımlardan öteye geçmediğini görmeyen mesajlar gelirse bende yeter bir göz zevki bozmayın derim.

Neye inanmak istiyorsanız inanın ayrıca kimse size inanmayın demiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya az önce yazdım o kadar okumuyo musun? Tabii ki hard evidence getiremez kimse sana. Ne olmadığı belli, ne olabileceği belli. Mantık kurup düşününce çok net.

Ya en basitinden önce UFO kaptık hacı diyip ertesi gün "balondu o balon" diyolar yani. :D Kanıt bırakırlar mı sanıyosunuz medyaya?

Biz yakalarsak olur.

Ayrıca Sove ve Lath'in yaptıkları araştırmaların %10'u kadar araştırıp öyle konuşun ya. Ben bu konuyu savunmama rağmen o kadar araştırma yapmadığımdan utanıp yazmıyorum bu konuya bişeyler

Edit:
said:

Biz inanmıyoruz biliyoruz, yada bildiğimizi sanıyoruz. Ama inanç değil bizimkisi. Kaç kere söylemeliyiz?
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:
Bulvar gazetesi tarzında ufo var aha burda,aha şurda mesajlarını aptalca bulduğumdan mesaj atıyorum,bir düzgün şeyler yazın diye,böyle diyincede sonra kırılıyorsunuz ama,birşey demiyim diyorum fakat birbirinizden aldığınız gazla yürü ya kulum modunda gidiyorsunuz.

Bu kadar kanıt al ulan,al sanada gerçeklik tarzında olsaydı bahsettiğiniz şeyler bütün dünya bunları kabul etmiş olurdu zaten,ama hala olayların net olmadığını varsayımlardan öteye geçmediğini görmeyen mesajlar gelirse bende yeter bir göz zevki bozmayın derim.

LathspeLL:

Ben hard evidence bile gelse kimsenin yine inanmayacagina adim gibi eminim. Insanlarin inanmasi icin major medya kuruluslarinin isin icine girmesi gerekiyor. Ayrica artik direk bir kontak olmasi gerekiyor. Suana kadar olan olaylardan hard evidence'i olanlar var, bisey degisti mi? Hayir.

Doktorlar vucuttan cok enteresan nesneler cikardi, nesneler inceletildi ve son derece rare olan materyaller ile uretildigi kanitlandi, bu nesnelerin vucuttaki reaksiyonlarida anormal idi. Bu hard evidence idi hicbirsey olmadi.

Bazi contactee'lerin elinde artifact'ler var, iddia ediyorlar falan, inceletiliyor advance teknoloji urunu oldugu ortaya cikiyor, cevabi yok. Buda hard evidence'tir ama bisey degismiyor.

Cok zor bir konu bu. Insanlari inandirmak zor. O yuzden bu topic'i actik. Aradan eleyip gercekligine inandigimiz olaylari paylasiyoruz. Benim bahsettigim olaylara inancim %100. Ve inanmak icinde yeterli. Ama siz kafa yormuyorsunuz ama parmak yoruyorsunuz burda.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...