Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

oha uo ne hale gelmiş.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bu aralar uo gazım geldi oynim dedim
takılıyorum bütün serverları gezindim.
şöyle bişey oluşmuş girmeyeli ortamlara:

2 çeşit server var

PVP server
RP+PVP Server

şimdi dönemi pale uocularına göre
pvp server : giriyosun direk skiller gm işte item fln yapıyosun adam kesip pvm yapıp o kadar. direk pvp.
rp+pvp server: giriyosun skill kasıyosun fln. o da skill dummy ile tabi:)

oha lan. rp=skill kasmak olmuş. o da PH %100.
hayır ph'ın anlamı bu bile diil de o ayrı konu hadi o yıllardır oturdu artık, ph=skill gelme ihtimali olarak literatürümüze yerleşti yani. power hour fln eskide kaldı:)

herkes böyle bilior diye iddia etmiyorum ama önümde birsürü kişinin böyle bildiğini dışa vurdugunu gördüm.

ulan düşündüm de ne hale gelmişiz yaw.
eski nebulayı sylveriayı bilemedin hobbiti fln düşündüm de üzüldüm resmen. ne güzeldi lan uo.
Mesaj tarihi:
şu ph işi komik hakkatten onu kim çıkardıysa!!!!

uo artık resmen counter-strike oldu. hatta şöle diyim artık kimse ölünce küfür etmio :D
çünkü hiç bişi kaybetmio, azcık emek verdiği için dert de edinmio bunu..

ben hep düşünürdüm ulan cs de ölünce büyük çounluk küfretmez uo da ediolar neden diye. cevap buymuş işte.
Mesaj tarihi:
Arada çoook ph sız ciddi roleplay serverı açıldı ama player sıkıntısı çektiler hep, koskoca haritada 20-30 kişi olunca ancak innkeeper npclerle rp yapılıyodu, fazla duramayıp birer birer kapandılar.

"Gılıçlı Kantır" mantığı UO nun içine etti gerçekten de. ph olmazsa oyuncu gelmiyo ya, çok saçma. UO nun asıl zevki zor olduğu zamanda vardı bence, şimdi full ph noobcore serverlarda oynadıklarının UO olduğunu filan mı sanıyolar? O karaktere emek harcamadıktan, vanq katananı çocuğun gibi sevmeden, her actiona çıktığında lan ya ölürsem de giderse diye tırsmadan UO nun bi anlamı yok ki.
Mesaj tarihi:
abi nebulada ilk kaybettiğim +12 halberd için resmen aglıyodum yaw. bide pisliğine kaybetmiştim cok kotu koymustu.

şimdi bendede oluyo bazen boyle bi uo oynama istegi ama sonra diorum ki şimdi baslıcam sonra

biraz skill kasıcam sonra bi bakmıssın yapıcak bişey kalmamıs. eskiden ss alabilmek için tum guild üyelerini toplar çeşitli ne bilyim bole yerlere para dizmeler boyle yanyana en guzel zırhlerı robe ları giyip dizilmeler falan.

bunlar işte oyunun rp si idi. şimdi nooluyo?

bi kez gaz yapıp %70 mage %51.3 poi ile serverda lord oldum ustumde giyecek bişey yok lord yazıo

bi gun oynuyorum serveren birinde gm geldi brit bank ın ustune yerlere +15leri dagıttı gitti. agzım acık kaldı millet kapış kapıış falan die bagırıyo.

sonra oynamaya baslıyorum server kapanıyo. insanın tadı damagında kalıyo

en azından 150 kişilik serverlarda ne guzel oynardık saatlerce limit acılsa die tekrar tekrar denerdik de baglanamazdık. serverda 50 kişi var gösterio herkes macroya bırakmıs pvp yapıcaz die eskiden brit kopru ne bilem mezar en işlek yerler olurdu cove un cıkısında pklar beklerdi biri cıksa die. gidiyosun bi allahın kulu yok. sinir olup pk oluyorum. pk halimle geliorm brite bakıyorum yine bi allahın kulu yok.

uo benim orta okul ve lise hayatımın en onemli aktivitelerinden birisidir. cok pis saygı duyatım hala...

eskiden her yastan amcalar cocuklar falan da oynardı bole. simdi ortalıkta dolaşan veletlerden geçilmiyo.

eski uocuların bi çogu benim gibi dusunuyo adam gibi bi server kurulsa bi çok kişi kalkıp gelir ama adam gibi olucak işte o zor...
Mesaj tarihi:
evet yaw. ibranice nedir:)
hayır bi de yenilik yok. nebula ne yaptıysa hala aynı devam.
her serverda aynı healing sistemi aynı yeşil *kendini tedavi eder* yazısı. (baş harfi büyüten oluyo)

nebulanın son zamanlarından kalma kulukça sistemi, ice robe fire robe sistemi.
bronx dağttı scriptleri zamanında hala millet kullanıo. hala biri çıkıp yeni bi healing sistemi yazmadı :)

runuoya gelirsek runuo aslında fena değil. türkiyede klasikleşmiş bi runuo sistemi var bodcu sistemidir fln bence gayet de güzel insanı kasmak zorunda bırakan zevkli bi sistem. ama şuan adam gibi server yok orası ayrı. (kd vardı patladı o da)

voice demiş reborn diye. evet o dönemi çok isterdim tekrar olmasını ben de. ama yapacak bişey yok bitti işte:(

uogamer var şimdi. osi standartında çok kaliteli server tabi player az. napacaksın. ordayım şimdilik beklerim herkesi :)
Mesaj tarihi:
peki sizce osi standartları mı olması gereken?

osi de bence uo'ya baya baya zarar verdi. oyunu pvm ye o kadar çok kaydırdılar ki bi çok serverda artık pvp yapan kalmadı. herkes df de, herkes ml zindanlarında falan. skill de rahat gelio artık.
ayrıca evet osi büyük bir kitleye hitap ettiği için bu sistemler osi de mantıklı ama free-shardlarda biraz komik oluo.

mesela df..zaten yeni açılınca server herkes df ye abanıo.zaten totalde 100 kişi ha oynuo ha oynamıo. sonra server bomboş. luna da takılan macrocular. df de kasan tamerlardan ibaret. e herkesin derdi pvp yapmak için kasmak.ama pvp yok.

sonra faction. faction az oyunculu sunucularda çok komik oluo bence. sigil i savunan adam yok. zaten 2 guild factiona girebilcek kadar güçlü oluo. o ikisi amele amele kapışıo sonra silverlar, vendorlar havada uçuşuo.

ben osi standartlarına karşıyım açıkçası. evet yıllardan gelen büyük bir kitle ile mantıklı ama free-shard lar için değil diye düşünüuyorum ve serverların bazı değişiklikler ve sistemler getirmesi gerektiğini düşünüyorum ki şu anda yapılan bir uo projesine de bu yüzden katıldım.
he burda dediğim yenilikler tabii ki "ibranice", "küfür sistemi", "kuluçka" gibi değil daha çok oyun dinamiğini etkileyecek şeyler.

buraya yaziyim mesela benim geliştirdiğim ve proje dev. imizin yazdığı bir sistemi:

OCM Sistemi

O/C/M SİSTEMİ:

OCM Ne Demek?
OCM, Order-Chaos-Murder ‘ın kısaltılmış halidir.

Neden Böyle Bir Sistem Yapma Gereği Duyduk?
Faction sistemi PVP’nin canlandırılması için tasarlanmış bir sistemdi.Ancak Türkiye sunucularındaki az oyuncu sayısı ile bu sistemin tüm nimetlerinden faydalanamıyor.Faction daha büyük kitleli orjinal serverlara hitap edebilecek bir sistem.Aynı zamanda mevcut RunUO bünyesinde oldukça hatalı ve tam kapsam çalışmayan bir sistem.
Faction’ı iptal edince geriye sadece mevcut O/C ve guild savaşları kalıyordu PVP’ye renk katabilecek.Biz de bu mevcut ve nostaljik sistemi geliştirmeye karar verdik.
Bu sistemi yazmamızın ikinci amacı ise, oyunda süregelen bazı hataları düzeltmek.Bunların başında şunlar geliyor;
1- Oyun PvM ‘ye kaydırılmak istenerek sadece Dark Father’ın ve artifactlerin etrafında döner bir hale geldi. PvP ikinci plana atıldı ve yeni serverların hepsinde insanlar artifact toplamadan PvP yapmaz oldu. PvP olmayınca oyunun heyecanı düştü, oyun sadece eşya toplama üzerine kuruldu ve bu bir kısır döngüye dönüştü.
2- Bir çok sunucu PvP Serverı yaftalamasından kaçmak için buna bir çözüm bul(a)madı ve oluruna bıraktı.
3- Oyundaki aksiyon seviyesi zamanla azaldı.İnsanlar sadece eşyalarını göstermek için oyuna girer oldu.
İşte biz bu 3 maddeyi yıkmak için böyle bir sistem yazdık.Yazının devamında sistemi iyice kavrayarak ne kadar önü açık bir sistem olduğunu anlayacaksınız.

Order/Chaos/Murder Nedir?
Order, Chaos ve Murder; dünyayı yöneten üç gücü simgeler. Order’lar varolan Brittania Krallığı’nı temsil eder ve Lord British’e bağlıdır. Chaos, Lord Blackthorn’ün temsil ettiği Chaos Erdemi’ni savunan gücün adıdır. Murder ise Lord Bane’in emrinde katillerden ve korsanlardan oluşan bir güçtür. Bu üç büyük güç dünyanın şekillenmesinde en çok etkisi olan krallıklardır ve birbirleri ile amansız bir savaş halindedirler.
(Not : Tarihçe bölümünde savaşın ve sistemin tarihini öğrenebilirsiniz.)

Nedir OCM Sistemi?
OCM Sistemi guildleri baz alan bir sistemdir. Her guildin bir ‘Guild Tipi’ bulunmaktadır. Bu guild tipi, sadece guildin Guildmaster’ı tarafından değiştirilebilmektedir.
Her guild kurulduğunda tipi : Standart olarak başlar. Seçebileceğiniz üç tane tip bulunmaktadır; Order, Chaos ve Murder. Bu üç guild tipi, birbirileriyle savaş halindedir. Seçeceğiniz guild tipinin dışındaki guild tipine bağlı guildlerin üyeleri ile direk savaşabilirsiniz.

Katılım Kuralları:
Order ve Chaos tipindeki guildlere kill sayısı 5 ve 5’ten büyük oyuncular (PK’lar) katılamaz.
Murder tipindeki guildlere de kill sayısı 5’ten küçük oyuncular katılamaz.
Guild tipi değiştirildiğinde, guild tipine uymayan üyeler ilk save ile guildden atılır. (Dikkat!!: Eğer bir guildmastersanız ve değiştirdiğiniz guild tipine uymuyorsanız guildden atılırsınız ve guildiniz başka bir üyeye geçer.)

Point ve Silver:
Aynı zamanda sistemin içinde OCMPoint ve Silver alt-sistemleri bulunmakta. Rakip guildlerden oyuncuları öldürerek OCMPoint ve Silver kazanabilirsiniz.OCMPoint’ler web-sitemizde gösterilir ve sizin saygınlığınızı belirtir. Silver ise yeni bir tür paradır. Bu gümüş paralarla bağlı olduğunuz krallığa ait eşyalar/binekler satın alabilirsiniz. Ayrıca puanınıza ve guild tipinize göre rütbeler alırsınız. Bu rütbeler isminizin altındaki guild etiketinin altında 2. bir etikette gözükür.

Her oyuncu 0 OCMPoint ile başlar. Guild’e girdikten sonra Britain’de bulunan 10 adet questi yaparsanız, toplamda 100 puan kazanırsınız. Öldürdüğünüz her rakip oyuncunun puanının %10’u rakipten düşürülür ve size eklenir. Ancak öldürdüğünüz oyuncunun puanı 20’den düşükse ondan 1 puan eksilir, size de 1 puan eklenir. Rakibin puanı 0 ise iki tarafın puanında da bir değişiklik olmaz. Aldığınız puanın 10 katı kadar da Silver Coin kazanırsınız. Aynı zamanda her gün belirsiz bir saatte, puanı 20’nin üstünde olan oyuncuların puanı %10 artacaktır.

Rütbeler:
Rütebeler her guidl-tipleri için benzerdir. Hepsinde en yüksek puanlıdan en düşük puanlı oyuncuya kadar dizilir.

ORDER:
En yüksek 1. kişi :
1. kişiden sonra:
%5 Silver Serpent Of Lord British
%20 Holy Knight Of Codex
%25 Knight Of Virtues
%25 Dealer Of Order
%25 Seeker Of Order

CHAOS:
En yüksek 1. kişi :
1. kişiden sonra:
%5 Titan of Lord Blackthorn
%20 Crimson Lord of Chaos
%25 Knight of Freedom
%25 Dealer of Chaos
%25 Seeker of Chaos

MURDER:
En yüksek 1. kişi :
Dragon of Lord Bane
1. kişiden sonra:
%5 Warlord of Destruction
%20 The Ripper
%25 Dread Knight
%25 Head Hunter
%25 Servant

Şu anda aktif olmasa da ilerleyen zamanlarda aktif olacak bir özellik de Artifact özelliğidir. Server ilk açıldığında bu özellik açık olmayacaktır. İlerleyen zamanlarda oyuncuların ortalama puanı göz önüne alınarak bir matematiksel algoritma yazılacaktır.

Artifact Özelliği:
Her rakip karakter öldürdüğünüz zaman, o oyuncudan sizin ve rakibinizin puanları dikkate alınarak bir artifact düşürme şansınız olacaktır. Bu şans maximum %0.1 (Binde bir) olabilir. Aynı oyuncudan 20 dakika içerisinde artifact düşürme şansı kazanamazsınız.

OCM Sistemi İle Elde Edebileceğiniz Artifactler:
Ægis
Arcane Shield
Armor of Fortune
Axe of the Heavens
The Berserker's Maul
Blade of Insanity
Bone Crusher
Bracelet of Health
Breath of the Dead
Divine Countenance
The Dragon Slayer
The Dryad Bow
Frostbringer
Gauntlets of Nobility
Hat of the Magi
Helm of Insight
Holy Knight's Breastplate
Hunter's Headdress
Jackal's Collar
Legacy of the Dread Lord
Leggings of Bane
Midnight Bracers
Ornament of the Magician
Ornate Crown of the Harrower
Ring of the Elements
Ring of the Vile
Serpent's Fang
Shadow Dancer Leggings
Spirit of the Totem
Staff of the Magi
The Taskmaster
Tunic of Fire
Voice of the Fallen King

OCM Sistemi İle Neler Kazandık:
1 – Oyunda DF’nin tekeli kırılarak yeni bir artifact kapısı açılmıştır. Ayrıca bu artifact kapısı ile artifactlerini tamamlamadan PvP’ye çıkmayan oyuncular da olmayacaktır. Artık özlem duyduğumuz günlerdeki gibi insanlar artifactleri olmadan da aksiyona katılacaktır.

2 – Oyundaki PK oyuncular arasında bir dayanışma sağlanmıştır.

3 – Daha fazla ve daha kaliteli bir aksiyon ortamı sağlanmıştır.

4 - Web sitesinde bir sayfa ile puan sıralamalarını ve en iyileri görmeyi mümkün kılmak.

Sorular:
1- Bu sistem bizi bir PvP Serverı haline mi getirir?
Kesinlikle hayır. Günümüzde PvP server değil de RP serverıyız diye ortada dolaşan bir çok server var.Bu serverda oynayanlar ne adam gibi RP ne de adam gibi PvP görebilmiştir. Bu etiketten kaçınmak amacıyla da hiç bir şey yapılmamıştır.
Bu sistem ile ölmekte olan PvP’ye yepyeni bir soluk ve yepyeni bir tad getirmiş oluyoruz.Özlem duydumuğuz büyük savaşları tekrar görebileceğiz. Ayrıca yazıda belirttiğim gibi bu sistem ile RP’ye de oldukça güzel bir temel atmış oluyoruz. Bu savaş ile oyunun tarihi yazılacak.

2- Bu sistem ile tamer karakterlerin bir önemi kalmıyor mu?
Hayır. Tamer karakterler yine oldukça etkili karakterler olarak kalıyor. Tamer’lar için yaptığımız ‘Animal Leveling’ sistemi de bizim tamerlara verdiğimiz önemin en güzel kanıtı bence.
Tamer’lar için Dark Father da bu sistemin puanları devreye girdiğinde girecek. Ancak DF’den kar elde etmek oldukça zor olacak. Maksimum artifact düşme şansını DF’de %0.01 olarak (Onbinde bir) olarak belirledik.Ve ayrıca yine Tamer’ların elinde oldukça iyi gelir kapıları var. Paragon’lar yine tamerların elinde, Barracoon hariç diğer championlar da öyle. Barracoon’dan 120 PS düşmemesini de Tamer karakterlerin kaybolan önemi için yaptık.

3- Sistem ile ilgili gelecek planlarınız var mı?
Bu sistem sunucumuzun bel kemiğini oluşturan bir sistem. Evet planlarımız var. İleride Chaos tarafından kuşatılan bir Britain görmemiz muhtemeldir.

artık açılması baya yaklaştığı için ve çok detayı ve çok test edilmesi gereken bir sistem olduğu için yazdım.
hem böylece ilk izlenimleri de patiden almış oluruz. yazıyı direk web için hazırlanan dökümandan aldım o yüzden düzensiz olabilir kusra bakmayın :=)
Mesaj tarihi:
Black-ice said:
buyur işte :)
donanımhaber uo bölümü

uhur kullanıcısı benim. okursanız görüceksini.

"Eski şartlar RP'yi öyle gerektiriyordu fakat zaman değişti.
Eski UO ile yeni UO çok farklı. "

adamın dediğine bak :D Sanki eski rp yeni rp varda eski uo rpsi yeni uo rpsinden sözediyor
Mesaj tarihi:
b1vRiP said:
peki sizce osi standartları mı olması gereken?

osi de bence uo'ya baya baya zarar verdi. oyunu pvm ye o kadar çok kaydırdılar ki bi çok serverda artık pvp yapan kalmadı. herkes df de, herkes ml zindanlarında falan. skill de rahat gelio artık.
ayrıca evet osi büyük bir kitleye hitap ettiği için bu sistemler osi de mantıklı ama free-shardlarda biraz komik oluo.

mesela df..zaten yeni açılınca server herkes df ye abanıo.zaten totalde 100 kişi ha oynuo ha oynamıo. sonra server bomboş. luna da takılan macrocular. df de kasan tamerlardan ibaret. e herkesin derdi pvp yapmak için kasmak.ama pvp yok.

sonra faction. faction az oyunculu sunucularda çok komik oluo bence. sigil i savunan adam yok. zaten 2 guild factiona girebilcek kadar güçlü oluo. o ikisi amele amele kapışıo sonra silverlar, vendorlar havada uçuşuo.

ben osi standartlarına karşıyım açıkçası. evet yıllardan gelen büyük bir kitle ile mantıklı ama free-shard lar için değil diye düşünüuyorum ve serverların bazı değişiklikler ve sistemler getirmesi gerektiğini düşünüyorum ki şu anda yapılan bir uo projesine de bu yüzden katıldım.
he burda dediğim yenilikler tabii ki "ibranice", "küfür sistemi", "kuluçka" gibi değil daha çok oyun dinamiğini etkileyecek şeyler.

buraya yaziyim mesela benim geliştirdiğim ve proje dev. imizin yazdığı bir sistemi:

OCM Sistemi

O/C/M SİSTEMİ:

OCM Ne Demek?
OCM, Order-Chaos-Murder ‘ın kısaltılmış halidir.

Neden Böyle Bir Sistem Yapma Gereği Duyduk?
Faction sistemi PVP’nin canlandırılması için tasarlanmış bir sistemdi.Ancak Türkiye sunucularındaki az oyuncu sayısı ile bu sistemin tüm nimetlerinden faydalanamıyor.Faction daha büyük kitleli orjinal serverlara hitap edebilecek bir sistem.Aynı zamanda mevcut RunUO bünyesinde oldukça hatalı ve tam kapsam çalışmayan bir sistem.
Faction’ı iptal edince geriye sadece mevcut O/C ve guild savaşları kalıyordu PVP’ye renk katabilecek.Biz de bu mevcut ve nostaljik sistemi geliştirmeye karar verdik.
Bu sistemi yazmamızın ikinci amacı ise, oyunda süregelen bazı hataları düzeltmek.Bunların başında şunlar geliyor;
1- Oyun PvM ‘ye kaydırılmak istenerek sadece Dark Father’ın ve artifactlerin etrafında döner bir hale geldi. PvP ikinci plana atıldı ve yeni serverların hepsinde insanlar artifact toplamadan PvP yapmaz oldu. PvP olmayınca oyunun heyecanı düştü, oyun sadece eşya toplama üzerine kuruldu ve bu bir kısır döngüye dönüştü.
2- Bir çok sunucu PvP Serverı yaftalamasından kaçmak için buna bir çözüm bul(a)madı ve oluruna bıraktı.
3- Oyundaki aksiyon seviyesi zamanla azaldı.İnsanlar sadece eşyalarını göstermek için oyuna girer oldu.
İşte biz bu 3 maddeyi yıkmak için böyle bir sistem yazdık.Yazının devamında sistemi iyice kavrayarak ne kadar önü açık bir sistem olduğunu anlayacaksınız.

Order/Chaos/Murder Nedir?
Order, Chaos ve Murder; dünyayı yöneten üç gücü simgeler. Order’lar varolan Brittania Krallığı’nı temsil eder ve Lord British’e bağlıdır. Chaos, Lord Blackthorn’ün temsil ettiği Chaos Erdemi’ni savunan gücün adıdır. Murder ise Lord Bane’in emrinde katillerden ve korsanlardan oluşan bir güçtür. Bu üç büyük güç dünyanın şekillenmesinde en çok etkisi olan krallıklardır ve birbirleri ile amansız bir savaş halindedirler.
(Not : Tarihçe bölümünde savaşın ve sistemin tarihini öğrenebilirsiniz.)

Nedir OCM Sistemi?
OCM Sistemi guildleri baz alan bir sistemdir. Her guildin bir ‘Guild Tipi’ bulunmaktadır. Bu guild tipi, sadece guildin Guildmaster’ı tarafından değiştirilebilmektedir.
Her guild kurulduğunda tipi : Standart olarak başlar. Seçebileceğiniz üç tane tip bulunmaktadır; Order, Chaos ve Murder. Bu üç guild tipi, birbirileriyle savaş halindedir. Seçeceğiniz guild tipinin dışındaki guild tipine bağlı guildlerin üyeleri ile direk savaşabilirsiniz.

Katılım Kuralları:
Order ve Chaos tipindeki guildlere kill sayısı 5 ve 5’ten büyük oyuncular (PK’lar) katılamaz.
Murder tipindeki guildlere de kill sayısı 5’ten küçük oyuncular katılamaz.
Guild tipi değiştirildiğinde, guild tipine uymayan üyeler ilk save ile guildden atılır. (Dikkat!!: Eğer bir guildmastersanız ve değiştirdiğiniz guild tipine uymuyorsanız guildden atılırsınız ve guildiniz başka bir üyeye geçer.)

Point ve Silver:
Aynı zamanda sistemin içinde OCMPoint ve Silver alt-sistemleri bulunmakta. Rakip guildlerden oyuncuları öldürerek OCMPoint ve Silver kazanabilirsiniz.OCMPoint’ler web-sitemizde gösterilir ve sizin saygınlığınızı belirtir. Silver ise yeni bir tür paradır. Bu gümüş paralarla bağlı olduğunuz krallığa ait eşyalar/binekler satın alabilirsiniz. Ayrıca puanınıza ve guild tipinize göre rütbeler alırsınız. Bu rütbeler isminizin altındaki guild etiketinin altında 2. bir etikette gözükür.

Her oyuncu 0 OCMPoint ile başlar. Guild’e girdikten sonra Britain’de bulunan 10 adet questi yaparsanız, toplamda 100 puan kazanırsınız. Öldürdüğünüz her rakip oyuncunun puanının %10’u rakipten düşürülür ve size eklenir. Ancak öldürdüğünüz oyuncunun puanı 20’den düşükse ondan 1 puan eksilir, size de 1 puan eklenir. Rakibin puanı 0 ise iki tarafın puanında da bir değişiklik olmaz. Aldığınız puanın 10 katı kadar da Silver Coin kazanırsınız. Aynı zamanda her gün belirsiz bir saatte, puanı 20’nin üstünde olan oyuncuların puanı %10 artacaktır.

Rütbeler:
Rütebeler her guidl-tipleri için benzerdir. Hepsinde en yüksek puanlıdan en düşük puanlı oyuncuya kadar dizilir.

ORDER:
En yüksek 1. kişi :
1. kişiden sonra:
%5 Silver Serpent Of Lord British
%20 Holy Knight Of Codex
%25 Knight Of Virtues
%25 Dealer Of Order
%25 Seeker Of Order

CHAOS:
En yüksek 1. kişi :
1. kişiden sonra:
%5 Titan of Lord Blackthorn
%20 Crimson Lord of Chaos
%25 Knight of Freedom
%25 Dealer of Chaos
%25 Seeker of Chaos

MURDER:
En yüksek 1. kişi :
Dragon of Lord Bane
1. kişiden sonra:
%5 Warlord of Destruction
%20 The Ripper
%25 Dread Knight
%25 Head Hunter
%25 Servant

Şu anda aktif olmasa da ilerleyen zamanlarda aktif olacak bir özellik de Artifact özelliğidir. Server ilk açıldığında bu özellik açık olmayacaktır. İlerleyen zamanlarda oyuncuların ortalama puanı göz önüne alınarak bir matematiksel algoritma yazılacaktır.

Artifact Özelliği:
Her rakip karakter öldürdüğünüz zaman, o oyuncudan sizin ve rakibinizin puanları dikkate alınarak bir artifact düşürme şansınız olacaktır. Bu şans maximum %0.1 (Binde bir) olabilir. Aynı oyuncudan 20 dakika içerisinde artifact düşürme şansı kazanamazsınız.

OCM Sistemi İle Elde Edebileceğiniz Artifactler:
Ægis
Arcane Shield
Armor of Fortune
Axe of the Heavens
The Berserker's Maul
Blade of Insanity
Bone Crusher
Bracelet of Health
Breath of the Dead
Divine Countenance
The Dragon Slayer
The Dryad Bow
Frostbringer
Gauntlets of Nobility
Hat of the Magi
Helm of Insight
Holy Knight's Breastplate
Hunter's Headdress
Jackal's Collar
Legacy of the Dread Lord
Leggings of Bane
Midnight Bracers
Ornament of the Magician
Ornate Crown of the Harrower
Ring of the Elements
Ring of the Vile
Serpent's Fang
Shadow Dancer Leggings
Spirit of the Totem
Staff of the Magi
The Taskmaster
Tunic of Fire
Voice of the Fallen King

OCM Sistemi İle Neler Kazandık:
1 – Oyunda DF’nin tekeli kırılarak yeni bir artifact kapısı açılmıştır. Ayrıca bu artifact kapısı ile artifactlerini tamamlamadan PvP’ye çıkmayan oyuncular da olmayacaktır. Artık özlem duyduğumuz günlerdeki gibi insanlar artifactleri olmadan da aksiyona katılacaktır.

2 – Oyundaki PK oyuncular arasında bir dayanışma sağlanmıştır.

3 – Daha fazla ve daha kaliteli bir aksiyon ortamı sağlanmıştır.

4 - Web sitesinde bir sayfa ile puan sıralamalarını ve en iyileri görmeyi mümkün kılmak.

Sorular:
1- Bu sistem bizi bir PvP Serverı haline mi getirir?
Kesinlikle hayır. Günümüzde PvP server değil de RP serverıyız diye ortada dolaşan bir çok server var.Bu serverda oynayanlar ne adam gibi RP ne de adam gibi PvP görebilmiştir. Bu etiketten kaçınmak amacıyla da hiç bir şey yapılmamıştır.
Bu sistem ile ölmekte olan PvP’ye yepyeni bir soluk ve yepyeni bir tad getirmiş oluyoruz.Özlem duydumuğuz büyük savaşları tekrar görebileceğiz. Ayrıca yazıda belirttiğim gibi bu sistem ile RP’ye de oldukça güzel bir temel atmış oluyoruz. Bu savaş ile oyunun tarihi yazılacak.

2- Bu sistem ile tamer karakterlerin bir önemi kalmıyor mu?
Hayır. Tamer karakterler yine oldukça etkili karakterler olarak kalıyor. Tamer’lar için yaptığımız ‘Animal Leveling’ sistemi de bizim tamerlara verdiğimiz önemin en güzel kanıtı bence.
Tamer’lar için Dark Father da bu sistemin puanları devreye girdiğinde girecek. Ancak DF’den kar elde etmek oldukça zor olacak. Maksimum artifact düşme şansını DF’de %0.01 olarak (Onbinde bir) olarak belirledik.Ve ayrıca yine Tamer’ların elinde oldukça iyi gelir kapıları var. Paragon’lar yine tamerların elinde, Barracoon hariç diğer championlar da öyle. Barracoon’dan 120 PS düşmemesini de Tamer karakterlerin kaybolan önemi için yaptık.

3- Sistem ile ilgili gelecek planlarınız var mı?
Bu sistem sunucumuzun bel kemiğini oluşturan bir sistem. Evet planlarımız var. İleride Chaos tarafından kuşatılan bir Britain görmemiz muhtemeldir.

artık açılması baya yaklaştığı için ve çok detayı ve çok test edilmesi gereken bir sistem olduğu için yazdım.
hem böylece ilk izlenimleri de patiden almış oluruz. yazıyı direk web için hazırlanan dökümandan aldım o yüzden düzensiz olabilir kusra bakmayın :=)

pekte bişey yapmamışsınız
  • 2 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Türkiye' de şu oyunu bitiren Bronx' un kendisidir bence. O scriptler dağıtılmayacaktı abi, şu ülke için UO konusunda en büyük hata odur, ben hep ona bağlarım.
Mesaj tarihi:
Ben de şu muhabbeti yapanları anlamıyorum hiç. Scriptleri dağıtmasam ne olacaktı ki? Nebula yeni "vizyonuyla" yine bu hale gelecekti, 2 sunucu daha olacaktı farklı tellerden çalan, o kadar...

0+0 elde var 0.
Mesaj tarihi:
arkadaşlar, kişileri veya sunucuları hedef alan mesajlardan kaçınalım. başlık gidişatını bir yere dayandıramadığınız suçlama mesajları ile kaydırırsanız bronx örneğinde olduğu gibi insanlara cevap hakkı doğurmuş olursunuz. böylelikle ikili tartışmalara yol açar, sonunda ise bir yere varmaz.

ayrıca adamın scripti, istediği şeyi yapar yani. insanlar script yazmayı beceremiyor diye, veya beceremeyen insanların açtığı sunucularda oynayan insanlar hayal kırıklığına uğruyor diye bir insanı suçlayamazsınız.

"türkiyedeki freeshard durumu" tartışıcaksanız buyrun. ama olaya "sunuculardaki konseptler", "script bütününde oluşturdukları sistemler" gibi developer seviyesinde tutarsanız çok daha iyi olacaktır. yoksa bu başlığın burada değil garbage'da olması gerekecek.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...