Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

''Müslüman'' Türkiye'nin askeri bizi korusun

Nessarien

Öne çıkan mesajlar

valla ben demiyorum, ordunun kendisi diyor. şehitlik kavramı dini bir kavramdır, "vatan uğruna ölmek" filan değildir. kafamızdan uydurmayalım duruma göre kelimelere anlam rica ederim. ordunun dini yoksa, şehitlik diye birşey olmaz, KIA'ın türkçesi neyse o olur. eğer ordunun dini yoksa hakikaten, (ki aşağı yukarı herşey ona işaret ediyor) o zaman böyle nabza göre şerbet işleri bıraksın. kimseyi kafalamasın.

ayrıca gayrimüslimleri çok güzel kovaladık ülkemizden cumhuriyet dönemi boyunca, bilemiyorum artık laik devletimiz hangi hesapların peşindeydi.

dünyadan izole, bu kafayla devam ama. rahatımız bozulmasın aman. sonra istediğimiz zaman tankla topla gireriz nereye gerekiyorsa, amerika'yla da savaşırız nolacak. bir türk > * ne de olsa.

anlamakta zorlandığınız şey yukarıda bahsedildiği gibi orada can riski olacak bir durum yok, elde edilecek kazanç olduğunu da düşünmüyorsanız "iyi" der bırakırım.
Sosyal ağlarda paylaş

İsraili karşımıza almıycaz işte. Akp seçmeni filistini koruyan müslüman asker gazına gelse de bizim olayımız israilin stratejik ortağı olarak tampon bölge bekçiliği. Gavurların tabiriyle unique bi durumumuz var filistinde.

3 koyup 5 alıncak bi durum yok ortada tabi, ama alınacak bi üçün biri de yok.
Sosyal ağlarda paylaş

KIA türkçesi ne ya kısaltmadan yaz ne yazacaksan.
Yani ille açıp Türkçe sözlük bakın mı demeliyim ?
Püsküllüpğlu Ali;Türkçe Sözlük ;yapı kredi yayınları; İstanbul;1995.Türkiye Türkçesinin En BÜYÜK SÖZLÜĞÜ
Şehitlik:a.AR. Kutsal bir ülkü ve inanç,Özellikle
Yurt için ölen kimse

Uydurmayın rerörö diyeceğine bi aç sözlük bak.
Sosyal ağlarda paylaş

Zamanla şehit kavramı Türkçe'de dini anlamından sıyrılıp vatanını veya milletini müdafaa yolunda ölen herkes için kullanılır hale gelmiştir. Türkçe'de şehit olarak nitelendirilen kimseler şu kategoriler altında toplanabilir:

* Vatani görevini yapmakta iken herhangi bir şekilde yaşamını yitiren tüm askerler,
* Herhangi bir terörist saldırı sonucu yaşamını yitiren eğitim, sağlık, güvenlik vb. görevlileri ile
* Görev başında yaşamını yitiren polis, itfaiyeci vb. diğer görevliler.

ama tabi ki 99% musluman olan ulkenin ordusunda gayrimuslum olmaz, o yuzden hepsi allah yolunda "sehit" oluyo.
Sosyal ağlarda paylaş

dini askere de oyuncak ettiler sonunda. dinin insanın kendisiyle allah arasında olduğunu bir türlü kabullenemedi gitti insanlar. devletin dini, sporcunun dini, sanatın dini derken askerin de dini oldu en sonunda. hayırlı uğurlu olsun. haçlı seferleri çoktan bitti gözünüzü açın da şu savaşın gerçek nedeninin ne olduğuna bakın.

sırada ne var fransız yemeklerini boykot etmek mi var "lütfen müslüman yemeklerini tercih edelim" diye?
Sosyal ağlarda paylaş

"Şehit" ünvanından yola çıkıp askeri "Müslüman" yapan, millet savaştıktan sonra gidip "Barış Gücüyüz biz höt!" demeyi uluslararası prestiji arttıran bir eylem olarak gören arkadaşlar gerçekten garip geliyor bana.

Hani saf adamlar olsanız, basit düşünüyorlar diyeceğim de, öbür türlüsü kasıta giriyor direkt.
Sosyal ağlarda paylaş

söylenen askerin müslüman olduğu değil, halk müslüman olduğu için müslümanlıkta en öenmli görülen bir mertebeyi alıp kendi çıkarına kullanması. onca anlatmadan bunu anlayamayan varsa cidden tebrikler, ilk defa da yazdığım birşey değil bu forumda.

türkiye'nin bugüne kadar yaptığı ve halihazırda sürdürdüğü uluslararası görevlere bir göz gezdirin önce. kötü niyete değil de saflığa yoruyorum ben de.
Sosyal ağlarda paylaş

sehitlerimiz canalrimiz derken kimse islam ugruna savasirken niyazi olan ve cennete gidenler orda instant yer alicak olan mucahitler anlaminda kullanmiyor

sehit kavrami bu ulke icin gorev yaparken olen insanlara kullanilir, dini olarak degil milli olarak degeri vardir

ki dunyadaki hemen hemen her ulke ve din benzer kavramlar kullanir kaybettigi askerini yuceltmek milli gururu pompalamak icin

ateist sin insallah masallah diyorsun ne is? demeye benziyor bu sacma arguman

ama laikcilerle bi dalgamizi gecelim enginarkic modunda, bak ben senden daha cok biliyorum dusuk varlik, egitimsiz cahil insanalra tepeden bakan bocek!

cok farkimiz oluyor insanalra tepeden bakiyorlar dedigimiz elestirdigimiz kisilere tepeden bakmakla
Sosyal ağlarda paylaş

Türk askerinin dini var!!!111 dan asker müslüman değil ,aslında halk müslümana çevirişini tebessümle izliyoruz.
Eline sözlük verdik hala diretiyorsun peki.Din uğruna ölmüyor askerlerimiz.Müslümanlıkta Şehit olmak için de din uğruna ölmek lazım .Biz bi yerlerde din savaşı mı veriyoruz ki şehit oluyor askerlerimiz.
Burn heretic!!!
Sosyal ağlarda paylaş

çeviriş? valla dini olmayan ordu şehit kavramını kullanmaz, sevgili viktor'un iddiasının aksine dünyanın hiçbir medeni ülkesinde görmedim de, duymadım da. varsa buyurun, siz örnekleyin. yapamıyorsanız başka. ha madem yok dini, o halde kandırılan bir halk var.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
çeviriş? valla dini olmayan ordu şehit kavramını kullanmaz, sevgili viktor'un iddiasının aksine dünyanın hiçbir medeni ülkesinde görmedim de, duymadım da. varsa buyurun, siz örnekleyin. yapamıyorsanız başka. ha madem yok dini, o halde kandırılan bir halk var.

Yahu Sam doğuya gidip teröristler tarafından öldürülen doktora, öğretmene de şehit deniyor, ne saçmalıyorsun hala?

Eğitim/Tıp sistemimizin de dini var o zaman bu mantıkla?

"Şehit" kelimesi, ülkesi uğruna can veren kişiye yakıştırılan bir sıfat haline gelmiştir, Victor'un da dediği gibi "Cihad yaparken ölen mücahit" anlamı taşımıyor.

Dil Bilgisi dersi mi vereceğiz politika tartışmasında bir de?
Sosyal ağlarda paylaş

türkiye de kullanılan şehitlik kavramı viktor un dediği gibi. vatanı, milleti , bayrağı uğruna ölen insanlara şehit diyoruz. Tabiki şehitlik kavramı dinden geçmiş. ama zamanla anlamı bizim için değişmiş bulunmakta. ordunun din i olsaydı her ölen askerin ardından komutanlar tekbir diye bağırırlardı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...