Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

olmuyor yahu olmuyor!

kaborah

Öne çıkan mesajlar

Ya arkadaşlar burda bnim gibi zilyon tane insan olduğuna eminim ergenlik midir ne halttır yahu bir tür ders çalışamıyorum. Ikına sıkına biraz çalışıyorum ama o çalışma çalışmamayla aynı anasını satayım! Herkez bana ders çalışma programı falan yap diyor ve çalışma tarzını deiştir diyorlar.
Ne yapmalıyım 2.sınıftayım(lise) notlar yerlerde bi gittim fen seçtim ki bizim okul fransızca ve dersler iki kat zor! Ne yapsam acep!

Eyyy Paticik ahalisi yardım et
Sosyal ağlarda paylaş

Kimse ders çalışmayı sevmez ki. Bu iş biraz sorumluluk duygusuyla alakalı. Lise döneminde normaldir diye düşünüyorum. Gelecekle ilgili pek bi şey belli diil çünkü, hedefler tam olarak belirlenmemiş.
Ama kendine bi hedef seçtin mi, o hedefe ulaşma isteği seni ders çalışmaya motive ediyo. Şu anki eğitim sistemine bakılırsa, daha lise 2. sınıftan ileriyi planlamak gereksiz olur. O yüzden "ilerde ne olmak istiyosan onu bul ona göre çalış" demek yerine, "kendine ufak hedefler edin, onlara ulaşmaya çalış" diyeyim. Oyunlardaki achievement sistemleri gibi.
Ha bi de, şu an önemli gelmiyo olabilir ama, ÖSS'de falan çok işine yarıyo AÖBP (bu muydu adı, unuttum sdf). Düşük AÖBP yüzünden benden yüksek ÖSS puanı olduğu halde farklı üniversiteye gitmek zorunda kalan arkadaşlarım var. Demem o ki, ortalamanı mutlaka yüksek tutmaya çalış. İlk hedefin bu olsun mesela :P
Sosyal ağlarda paylaş

Abi lisede ne yap yap çalış, olmadı dur ulan iyi not alıp kıza hava atayım filan gibi saçma olduğunu bildiğin hedefler koy ama çalış.

Üniversitede o baygınlığın ne boyutlara varacağını daha iyi göreceksin ama liseden görece daha rahat olduğu için yavaş yavaş bitirirsin :)
Sosyal ağlarda paylaş

abi cocukluktan gelen bisi bu psikopat aile yapisiyla alakali
mesela benim kiz arkadasimin psikopat babasi kiz okuldan eve geldiginde daha ilk okuldan zorla 3 saat falan tekrar yaptiriyomus yoksa disari cikmak falan hicbi aktiviteye izin yok oda ole ole alismis ben odamda 1 saat oturup gameboy oynayip calistim anneeaaa diye disari cikardim universiteye geldik kiz 8 saat falan ders calisabiliyor ben bi bok calisamiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

başlığa bakınca xaenin'in imzası geldi aklıma. neyse.

Çalışmanın belli bir motivasyon yolu veya ne bileyim... kriteri yok bence. 2 kat zorsa 2 kat daha fazla çalışacaksın, motive olamıyorsan olacaksın, hani öyle bi "öss kazanayım" falan da değil. sadece ders çalışmaya motive olacaksın. çünkü öyle. olmazsa olmuyor. ama böyle çalışmak zorunda olduğun için çalışırsan, ama baştansavma falan değil, gerek "gösterildiği" gibi çalışırsan gayet de oluyor. ama bence "ne yapsam da çalışsam" şeklinde aranmak zaman kaybı.
Sosyal ağlarda paylaş

ardeth forum kasıyor resmen, ben işszi olduğum halde adam benden daha çok online, kandırıyor sizi

bi günde 2 yazılı yoksa, derste anlatılanların yüzde ~70 ini anlıyorsan, ezber olayın çok kötü değilse sınavdan önceki gün çalışcaksın benim bildiğim olay bu, 4-5 saat kendini verceksin
gerçi çok kasış oluyor hergün sınav varsa

sınavdan baya önce genel olarak çalışmakta güzel bir olayda motivvasyonu düşürüryor, son güne bırakmak kadar iyi çalışamıyorsun, nasıl olsa ben bunu çalışmıştım biliyorum deyip
Sosyal ağlarda paylaş

ders calismak sart olan bisi deil ki
ben hic bir zaman calismadim
dersi derste ogren
git dinle zaten site site kursa gitceksin
mecburen ogrenceksin
bide benden farli becerebilirsen test cozmeyi hayatin bi parcsi halne getir
o ne demek dersen mesela
her gun kendine bi limit koy
ne bilem mesela 60 soru cozcem
nerde cozersen coz
tualette minubuste derste yatakta
60 saoru coz gerisinde naparan ya gibi dusun
2 senen war 40k soru eder 2 senede
Sosyal ağlarda paylaş

ilk olarak dikkat dagıtıcak,moral bozucak şeylerden ve olaylardan uzak durmayı başarabilmek gerekiyor.
hemen ardından,iki üç kere çatlasanda patlasanda bir şekilde ders çalışmaya devam etmek lazım.ki zaten bir süre sonra alışıyorsun çalışmaya.
eskiden herhangi bir şeye sinirlendiğimde ya da kafamı meşgul etmek istediğimde ders çalışırdım.lise sona kadar mükkemmel geçmişti bu yüzden ders hayatım.
şimdi ise saçma sapan bunalım depresyon yapıp oturup aglıyorum.bu sebepten üniversite hayatım mok gibi^^
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...