Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uluslararası Antiemperyalist Gençlik Forumu/ Beyrut 2009

Çokakýllýadam

Öne çıkan mesajlar

Chaotic said:
oyum ben =)
area masterz ı açanda arkadaşımdı hatta öyle diyim ben sana .)

selam doktor, bir arkadaşım sertlik problemi yaşıyor gibi bişey olmuş bu.

ha bir de sanat ve bilim siyasi çalkantıların olmadığı ekonomik refahın yuksek oldugu ortamlarda yeşerir. bunu saglayan bir devlet olusturmadan da bisey yapamazsın. sanatın kotu olur bilimin kotu olur iyi yapabilecek adamlar da kaynakları bol olan cografyalara gider, yoksa afrikadaki insanlar avrupadakilerden daha mı salak?
Sosyal ağlarda paylaş

Chaotic said:
yanlız harbiden merak ediyorum ben süpersimetri sting teorisini hala ayakta tutan tek şeymi. yada sting cortlayalı baya oldumu. evren 11 boyut diyip 3 tane kız yapmıştım üniv2 de o yüzden ayrı bir sempatim var sicim teorisine de ondan soruyorum =)

kızları eline mi çizdin duvara mı?
Sosyal ağlarda paylaş

vay anam vay neler dönmüş serhat ya

ayrıca
Chaotic said:

benim düşüncem ülkemiz siyasetle ilgilenmesi gereken oranın çok çok üzerinde ilgileniyor ve çok fuzuli bir şekilde yapıyor bunu. platonun devletinden başlamıyor okumaya gidip orhan pamukoğlundan başlıyor v.s.

O KİM LAN???

bi de siri tebrik ediyorum konu israil-filistin tepki-protesto ama burada bile ulus devlet konseptine laf sokmaya çalışmış bi an ermeni soykırımı ve kürtlere b.k yedirilişinden felan da bahsedecek sandım git bi hava al gel diyorum kendisine.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
türkiyedeki diğer gençlik hareketlerini de sayabilirsen, hangilerinin başını çektiğini daha güzel anlarız hepimiz =)

örgütlenmek, tepki koymak, direnmek, tarafını belli etmek güzeldir tabii ki. ancak kullanılan üslup ve dil, zihniyetinizi ortaya koyar.

siteye girdim baktım, özgürlükçü ve de farklı fikirlere saygılı bir üslubun yanından bile geçilmiyo. bu minvalde, tıpkı emperyalist bir devlet gibi, otoriter zihniyetin dışında düşünememektesiniz. emperyalistlerle aynı dili kullanmakta, "düşman" olarak gördüklerinizi ne pahasına olursa olsun "yok etmekte" kararlısınız. "düşman"a zarar veren her yol da mübah sayılıyo tabii; ahlaki ve vicdanı meseleler sonra geliyo.

uzlaşıdan da, diplomasiden de uzaksınız. mesela halkların kardeşliği'ne israil halkı dahil değil mi? savaşa karşı olduğu için vicdani retçi olmayı seçen ve bu yüzden hapse giren 7 israilli genci de "siyonist" diyip damgalıyo musunuz?

ayriyeten ittihat ve terakki yöneticilerinin vatan savunması yapan bağımsızlık savaşçıları olduğunu da gördüm aynı sitede, vah vah dedim, ah ah dedim, üzüldüm. madem bu kadar şerefli kahraman insanlardı, ne diye apar topar kaçtılar savaş sonrası a yurdum gençliği? emperyalist komplo mu? yoksa bal gibi biliyolar mıydı ermeni soykırımı yüzünden yargılanacaklarını?

dünya, bir şiddet kısır döngüsü içinde ve bugün yaşanan kısır döngüye ulus-devletlerle girdi. ulus-devletler yıkılmadığı ya da en azından "yumuşamadığı" sürece de kısır döngü devam edecek. o yüzden bence mücadele emperyalizme karşı değil, bütün ulus devletlerin "insanileşmesi" için verilmeli. ve her mücadeleci de işe kendi ülkesinden başlamalı. yoksa emperyalizm-antiemperyalizm ekseninde didişir dururuz, kendimizi karşıt olduğumuz şeylerle tanımlamak bizi bir "karşıtlığa" yani bir "düşmana" muhtaç bırakır ve o düşman olmadan kendimizi tanımlayamayız.

Bu çok güzel yazılmış.

Komunizmin de teoride çok farklı olmasına rağmen pratikte faşizmden otokrasiden en ufak bir farkının olmaması gibi aynen, bunda da isyan edenler pek farklı değil yapanlardan. 2. dünya savaşının mazlumları yahudiler nasıl şu anda nazilerin yerini aldıysa isimler değişiyor ama dengeler hep aynı kalıyor, başa gelen aynısı yapıp dehşet saçıyor, elinden emziği oyuncağı iktidarı alınan da aynısını yapıyor isyan ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Greeny said:
böyle kıvranıosunuzda, filistin yerine türkiye o durumda olsaydı. filistin napardı acaba?

Karşıt görüşte değilim de, bu genelleme hata, Türkiye kurtuluş savaşındayken Hindistan nasıl hiç alakası olmadığı halde altın ve para yardımında bulunduysa aynı şekilde zaman zaman ülkeler arasında böyle iyilik ve yardımlaşmalar yapılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

evet konu israil, ve israil de bir ulus devlet, tıpkı abd gibi. ve bütün ulus-devletler gibi, karşı tarafın ne yaşadığını düşünmeden, bunun vicdani sorgulamasını yapmadan, ne pahasına olursa olsun kendi avantajını maksimize etmeye uğraşmıştır, uğraşmaktadır. günümüzde hikaye emperyalizm-antiemperyalizm değildir artık; sermaye zaten artık serbest dolaşıyo, kukla hükumetler veya uluslararası anlaşmalar sayesinde toprak işgalinin de bi anlamı kalmadı. bugün artık herşey "benim ulusuma (veya çıkarıma) karşı senin ulusun (veya çıkarın)" meselesidir.

ulus-devlet ahlakı böyledir, "ben tek, siz hepiniz" şeklindedir. hani şu hiç bitmeyen "milli çıkar" teranesi canım. zorunlu askerlik, milli güvenlik dersi, "iç ve dış düşmanlar" kapsamına paranoyakça her türlü farklı düşünen insanın eklenmesi, hep bu zihniyetin uzantılarıdır. mesela bütün filistin halkının yok olması, israil için "milli çıkar"dır. veya israil'in yok olmasından iran "milli çıkar" sağlayabilir. bu tutumu da din, ırk, vaadedilmiş topraklar, tehlike ve tehdit algısı gibi subjektif kavramlarla, kendi dışındaki herkesi düşman olarak gören bir tutumla, kendi içinde meşrulaştırmaya uğraşmaktadırlar.

tıpkı bizde de kürtlerin tamamının yok edilmesini, veya zamanında ermenilerin bu topraklardan gönderilmesini "milli çıkar" olarak görenler olduğu gibi. muğlak ve tek taraflı kavramları kullanarak hukuk dışı ve insanlık dışı eylemleri meşrulaştırmaya çalışmak, karşı tarafı da tek boyutlu ve yüzeysel bi şekilde tanımlamak işte o bahsettiğim otoriter zihniyete ve ulus-devletlere mahsustur. dolayısıyla mücadele edilmesi gereken de budur.
Sosyal ağlarda paylaş

Greeny said:
böyle kıvranıosunuzda, filistin yerine türkiye o durumda olsaydı. filistin napardı acaba?

Abi bizim amacımız Filistin-İsrail savaşında Filistini desteklemek değil.

Orta Doğuda bulunan Türkiye dahil 22 ülkenin sınırlarını ve refimlerini değiştiricek, Tayyip'in de Eş Başkanlığını yaptığı BOP projesini engellemek.

İsrail ABD'nin silahşörlüğünü yapmaktadır, İsrailin Filistine yaptığı saldırı BOP projesinin ellerinde yükselmiş bir saldırıdır, İsrail, ABD iradesi ile Filistine girmiştir.

Bizde Atamızın bize verdiği görevi yerine getiriyoruz:

''Orta Doğu'nun Batı emperyalizminin oyun sahası olmasına izin vermeyeceğiz''
M. Kemal
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...