Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows 7

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

ben de kurdum beta
yalnız driver konusunda çok pis bi şey yaşadım.
kurdum açıldı işte. netten update yapıp driverları kurucam ama bi baktım ki wireless adapter'ı kuramamış. elimde lan kablosu da yoktu o yüzden hiçbişey yapamadım. sonra gidip başka bi bilgisayardan wireless adapterın vista driverını indirip kurdum. sonra update ettim. ses hariç her şey süper oldu. sesi de asusun sitesinden kurdum hallettim. şu an her şey çok güzel gidiyor. bi tek webcam driverları uyumsuz çıktı ama onu da çok zorlamadım. ama baya güzel olmuş bence, xpden hızlı diyebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de bu sabah kurarak denemeye başladım yeni Windows'u.

İlk izlenim olarak çok hoş ve zarif göründüğünü söylemeliyim. Vista da böyleydi fakat şu anda sorunsuz ve hızlı bir işletim sistemi havası veriyor. Gerçi format sonrası denediğim için şu anda kesin bir şey söylemek doğru olmaz.

Media Player'da bazı görsel değişiklikler var. Örneğin video izlerken kendi penceresi açılıyor, eskisi gibi sekmeler arasında yer alan "şimdi yürütülüyor" diye bir sekme yok artık. Medya ekleme daha kullanışlı olmuş. Mp3 çalarımdan müzik dosyalarını da eskisine göre çok daha hızlı atabildim.

Masaüstünü göster tuşunu en başta yadırgıyor insan, ama zamanla buna da alışılacaktır.

Live Messenger, Movie Maker gibi program standart olarak gelmiyor, netten ayrıca yüklenmesi lazım sanırım.

Ayrıca açılan programların altta isim olarak değil, ikon olarak dizilmesi çok hoşuma gitti. Tek satır görev çubuğu kullanılmasına rağmen 10 civarı pencere ve görev aynı anda takip edilebiliyor.

Bu arada, laptop kullanıcıları dikkat etsinler. Yüksek performans seçeneğini seçebilmek için, gizli güç ayarları bölümüne girilmesi lazım. Eskisi gibi sağ alttaki şarj ikonuna tıklayınca karşımıza çıkmıyor ilk anda.

Radeon hd2600 ekran kartımın sürücüsünü ve diğer sürücüleri güncelleştirme yapmadan (ya da ben farketmedim bunu) kurdu. Yalnız, Realtek model sürücüyü kuramadım bir türlü. Digital Audio şeklinde birşeyler var ve eskisine göre ses daha "dipten" geliyor gibi.

World of Warcraft'ı özellikle denemek için kurdum yeni Windows'u. Eskisine göre daha "stabil" geldi fps miktarları. öyle akım şahım artış gözlemlemedim. Ama fareyi 180 derece çevirip arkaya bakmak istediğimde yaşadığım takılmaları da artık yaşamadım.

Son olarak masaüstümün sade görüntüsünü vereyim :)

Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz said:

World of Warcraft'ı özellikle denemek için kurdum yeni Windows'u. Eskisine göre daha "stabil" geldi fps miktarları. öyle akım şahım artış gözlemlemedim. Ama fareyi 180 derece çevirip arkaya bakmak istediğimde yaşadığım takılmaları da artık yaşamadım.

Vista ile bunu yasiyor muydun ? Eger degilse, ram management la ilgili bir ton sey degistirmisler demek ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet Vista'da fareyi döndürme sırasında takılmalar oluyor. Gerçi şu an Dalaran boş olduğu için takılma olmuyor olabilir. Ama aynı tespiti loncamdan da insanlar yapmıştı:

said:
Now on the WoW side, there has been a significant increase of ~20fps in all areas, except ofc Dalaran which still is quite laggy.

There has also been a quite noticeable improvement on the way files and graphics are fetched from the disk or the memory. On Vista and on XP, when graphics had to quickly be read eg while turning the character for 360 degrees around, there was noticeable fps spikes. On windows 7 these spikes are completely gone.

Ventrilo also seems 100% functional, although I found it impossible to connect because for some strange reason, when I create a new server for eq and try to connect, I get a message that I have given wrong user name or password, but this happened on Vista as well, and worked only after changing the server on an existing and working server entry.
Sosyal ağlarda paylaş

virtual pc'ye kurdum, 512 mb ram ayırdım. işlemcim centrino 2 ve ekran kartım 9600M gt. performans yerlerde sürünüyor. hiçbir şeyi tanımadı. ne ekran kartımı ne de sesle ilgili bir şeyi. herkes gayet iyi olduğundan bahsediyor ama benim yüzüme gülmedi win7. bir b*k beklemiordum zaten, iyi ki de beklememişim.

bu arada -6 sayfayı da okumadım belki yazılmıştır- linuxjournal'da bir yazı var. ben KDE kullanmadığımdan bilemedim ama bu yazıda KDE ile win7 arayüzünün benzerliğine dikkat çekiyor. okumanızı tavsiye ederim yazıyı:

http://www.linuxjournal.com/content/windows-7-linux-users-perspective
Sosyal ağlarda paylaş

ben şimdilik ie 8.0 beta'yı kurabildim xp'i üstüne, gayet iyi gidiyor.

sayfa kurtarma diye bişi eklemişler, ie'nin çakıldığı anlarda görüntülediğiniz sayfayı son haliyle açmaya çalışıyor. bazen sayfayı kurtarmaya çalışırken sistemi kitleyebiliyor.

downloadlara kaldığı yerden devam etmek gibi bir niyeti hala yok.

bir de private browsin diye bişe var ama işe yaramıyor sanırım şimdlik. ayrı bir pencere olarak açılıyor bu güvenli gezinti şeysi ama adres çubuğunda otomatik tamamlama aktif hala. kullanıcıya göre masaüstü özelliği olarak düşünülmüşe güzel; ama daha test edemedim.

genel olarak hızlı olduğunu söyleyebilirim.

windows 7 de menun ediyor çevreden gördüğüm kadarıyla.
Sosyal ağlarda paylaş

ie8 betayı win7'den önce de denemiştim. incognito her zaman vardı. chrome çıkmamıştı o zaman. hatta pati'deki ie8 topicinde de yazıyor olabilir..

arayüz konusuna gelince. karar verilsin artık, macos'a mı benziyor, linux'a mı? =)

nitekim şunu demek isterim; bazı şeyler, mevcut konumdaki en doğru/mümkün çözümdür ve standartlaşır. eğer biraz daha geriden bakarsanız, temelde bilgisayar programlarındaki arayüzlerin zaten birbirine çok benzediğini görürsünüz. çünkü zamanla o arayüzler kabul görmüştür. eğer böyle olmasaydı, masaüstü deneyimleri çoook farklı olurdu. misal hepimiz sol tuşla dosya/klasör/link açıyor, sağ tuşla ortamdaki menüye erişiyor değil mi? işletim sistemlerindeki arayüz gelişimlerini bu düzlemde düşünmek lazım.

incognito konusu mesela, firefox da yeni sürümünde incognito özelliğini getirecek. "aaaa ff c/p yapmış" mı diyeceğiz? burda biraz da ms'in kötü imajı etken tabii, yakıştırmalara çok çabuk kurban gidiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

günümüz internet sayfalarına bakınca, işletim sistemi, donanım ve gezgin arasında eşsiz bir uyum olması gerektiğini biliyorsunuz.

linux, kendisini ticari ürün geliştirmek isteyenlere sağladığı imkanlarla haklı bir saygıyı hak ediyor.

bense tekel davalarının, insanların önünü tıkamadığı bir dünyada; parasını verdiğim cd ile herşeyi satın alabilmek istiyorum.

windows 7'de çok cesur kararlar var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...