BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 israilin hedefi heralde gazze'dei herkesi öldürmek. böyle orayı süpürüp gitmek. bina filan kalmicak ki. insanlar nerde yaşasın. ordaki insanların çoğu intihar bombacısı olucak işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 İsrail'e kızdığınızın onda biri kadar Mısır'a da kızsanıza... Hani o Rafah sınır kapısını kapatan, kaçan Filistinlilere ateş açan, yiyecek ve tıbbi yardımların içeri, "Müslüman" kardeşlerine ulaşmasını engelleyen Mısır'a? Bilmem farkında mısınız bu ambargo İsrail kadar Mısır'ında. Hiç kimse ses etmez bu heriflere? 2005 ten beri Rafah kapısı İsrail kontrolünde değil, Filistin-İsrail karşılıklı. Rafah sınır kapısı hakkında bilgi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 dünya kamuoyu çok unutkan.merak etmeyin israil operasyonunu bitirir.istediğini elde eder sonra hiçbirşey yokmuşcasına hayat devam eder.dünya gündemini değiştirmek kolay birşey onlar için.hele amerikada basın varken 2 ay bile sürmez,unuturuz.belki şimdi üzülüyoruz,haksızlığa karşı gelmek istiyoruz ama kısa bir süre sonra unutacağız.ben bu şekilde olacağını düşünüyorum.çünkü hep bu şekilde oldu.israil lübnan a girdi yakıp yıktı.çok sürmedi operasyon bitti,unutuldu pek çok şey. isterim ki unutulmasın hesabı sorulsun ama sanmıyorum böyle bir güç olduğunu :( :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Acaba Obama geldiği zaman ilk aynı ayakta açıklamalar mı yapıcak yoksa daha sert adam gibi birşey diyebilir mi ben onu merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 El Beşir ve Darfur katliamı: Ömer El Beşir hakkındaki başvuruda Ocampo, elindeki kanıtların, El Beşir’in Fur, Masalit ve Zaghawa gruplarının önemli bir bölümünü, etnik özelliklerinden dolayı, ustaca hazırlanıp uygulanan bir planla yok ettiğini gösterdiğini ve toplanan delillerin, El Beşir aleyhinde insanlığa karşı suçlar, soykırım ve savaş suçları dahil 10 ayrı suçlamayı doğrulamakta olduğunu belirtiyor. Bu başvuruya göre, 5 yılı aşkın süredir, El Beşir’in emrindeki Cancavit milisler ve silahlı kuvvetler, köylere saldırmış ve köyleri yok etmiş, hayatta kalanları çölde takip etmişlerdir. Yerinden edinmiş kişiler için kurulan kamplara ulaşmayı başaranlar ise, imhalarına neden olan koşullara maruz kalmışlardır. El Beşir, uluslararası yardıma mani olmaktadır ve Beşir’in emrindeki kuvvetler, kampları kuşatmış durumdadır. Kamplarda kadınlara tecavüz edildiği, erkeklerin öldürüldüğü, milyonlarca sivilin yüzyıllardır yaşadıkları kendi topraklarından koparıldığı, topraklarının yeni yerleşimciler tarafından işgal ve talan edildiği, hayatta kalmayı sağlayan her türlü aracın yok edildiği ve El Beşir’in Fur, Masalit ve Zaghawa mensubu insanların tarihini bitirmek istediği, yine Ocampo tarafından iddia edilmektedir. Linki Bu katliamlardan sonra hayata geri dönebildik mi? Adamın katıldığı toplantıya cumhurbaşkanımız gidip oturup sohbet etti mi? Hamdolsun. Görüşmede ekonomik konular da ele alınırken, Cumhurbaşkanı Gül, El Beşir`den Sudan`ın petrol yataklarına ilişkin Türk yatırımcılara daha çok öncelik tanınmasını istediği. Darfur`da 35 bin doğrudan, 100 bin kişinin de dolaylı olarak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle UCM Başsavcısı Luis Moreno-Ocampo geçen ay Beşir için tutuklama emri çıkartılmasını istedi. Soykırım suçundan tavsiye niteliğinde tutuklama kararı bulunan El Beşir`in ocak ayındaki Ankara ziyaretinde basın danışmanının kapüşonunu çıkarmadan Anıtkabir Özel Defterini imzalaması tartışma yaratmıştı. Linki Başınızı çevirip hiç Darfur'da ne olmuş diye ilgilendiniz mi acep? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Karisik biraz... Okulu vurdular. Hani ben savasta olsam, cephanemi saklayacagim ilk yer okul bodrumu olur heralde. Vurulmayacagini biliyorum cunku. Veya vurulursa birilerinin "empati" ayagi altinda bana destek cikacagina da eminim. Israil okulu vurdu. Hamas daha fazla yandas kazandi. Nedeni olmasa Israil bunu yapmazdi, cok fazla tepki toplayacaklarini biliyorlardi. Demekki okulu vurmak onlara daha buyuk bir kazanc getirdi... 100 200 masum cocugun umurlarinda da oldugunu pek sanmiyorum su siralar. Daha buyuk bir kazanclari vardir eminim. Basimizi cevirip hayata devam etmek... Bu insanlar Ingilizlerle birlikte bizi arkamizdan vurmamis miydi? Hayatimiz devam etti. Hayat tabii ki devam edecek... Ek olarak, bize gelen haberlerin hepsinin sansurden gectigini dusunursek... Ateskes bitmeden Hamas'in saldirdigini, Filistin halkinin buna sessiz kaldigini niye konusmuyoruz? Veya Israil'e karsi yapilan saldirilarda otobuslerin hedef alindigini? Hani bir Israil fuzesi Filistin'deki "sivil" (savasta sivil diye bir sey yoktur) hedefi vurunca Istiklali inleten insanlar, neden Israil'de otobus patlayinca baslarini cevirip hayatlarina devam ettiler? Karisik isler bunlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leoneo5 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Kurunun yanında yaşta yanar savaşlarda, hiç bi zaman kaçınılmazdır sivil kayıplar. Ama Filistinin durumu çok farklı. O HAMAS'lı şerefsizler İsrailliler için hazırladıkları kötü füzelerini cami altlarında, süt fabrikalarında ve okullarda saklıyorlar kasten. "Buralar sivil hedef çocuklar var buraları vurmazlar" diyerekten. Düşman korkusundan çocukların arkasına saklanınca bu manzara gayet doğal. burda İsrail'i suçlayamazsınız. Sonuç olarak İsrail kendine saldırıları engellemek adına düşmanın imkanlarını yok etmeye çalışıyor, çocukları öldürelim diye girmedi Filistine. Onu da geçtim İsrail bu konuda gayet özverili çalışıyor. Bi hedefi vurmadan önce ordaki sivilleri telefonla arayıp "biraz sonra o bölge bombalanacak, komşunuzu çoluğunuzu çocuğunuzu alıp oradan uzaklaşın" diye. CNN de NTV de vs. Filistinlilerle yapılan röportajarda bile söylendi bu. Buna rağmen HAMAS dünyanın tepkisini çekmek için çocukların olduğu yerlere sığınıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 @riglous savaşta sivil diye birşey yoktur ne demek abi? savaş çıkınca her çocuk otomatikman rütbe mi aldı? böyle saçmasapan bir laf duymadım ben şimdiye kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 benim gibi, 7 yasindan beri "sonmeden yurdumun ustunde tuten en son ocak" diyerek yetisen militanlardan biri degilsin sanki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 alakayı kuramadım. ben sadece senin o lafına takıldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssg Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 riglous said: benim gibi, 7 yasindan beri "sonmeden yurdumun ustunde tuten en son ocak" diyerek yetisen militanlardan biri degilsin sanki?süper nokta , ben bu ülkeyede sinir oluyorum. milliyetçilik falan bırakmadılar içimde , herkes kendi militanını yetiştiriyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 savasta sivil olmaz, ulkeler arasinda bir mesele, ulke 1 gidip ulke 2yi vuruyor, sivili divili yok bu isin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SadGamer Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Ben Hamas'ın şehirdeki sivil halka karşı düzenli olarak yaptığı roket saldırılarını desteklemiyorum ama İsrail'in aynısını Gazze'de yaparak şehirindeki sivillere saldırdığı için terörist ilan ettiği Hamas'tan hiçbir farkı olduğunu düşünmüyorum. Bu arada İsrail'in telefonla sivilleri arayıp çoluk çocuk, komşularınızı toplayıp kaçın bomba yağdıracağız dediği kısma artık gülerim.(Lafın gelişi insanlar ölürken tabi ki gülmüyorum.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leoneo5 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Bunda gülünecek bir şey yok, İsrail bunu yapıyor, yapmak zorunda da değil. Savaş bu sonuç olarak. Savaşta kural mural olmaz. Sen elinde tüfek olan adama sopayla kafa tutarsan kurşuna dizilince de ağlamaya hakkın yoktur olay bundan ibaret. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssg Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Savaşta sivil vardır çünkü klasik savaşlar hedef üzerine yapılır , hedefte karşı iktidarı yok etmek veya angaje etmektir ama sen kasıtlı olarak sivil hedef almaya başladığında o artık savaş değil soykırımdır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Ortadaki sorun şu ki: karşı iktidar(hamas) tamamen sivil hedeflerde saklanıyo. Hatta bombalanacağını önceden öğrendikleri yerlere canlı kalkan çağırdıkları da bilinen birşey. Karşı iktidarı yokedilirken siviller de zarar görüyo bu yüzden. edit: imla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 ssg said: Yalnız bi konuda yanlış anlaşılma var.İnsanların beyinlerini uyuşturup bugün ortadoğunun basiretini bağlayan din değil onu çarpıtan insanlardır Din tartışmasına çevirmek istemiyorum ama, suriye,ürdün,suudi arabistan,iran,ırak,oman,katar,yemen,lübnan,mısır,pakistan,endonezya,malezya,somali,tunus vs. vs. vs. yani burdaki insanların hepsi islamı çarpıttı öyle mi ? yani islamda bir problem yok 1-1.5 milyar insan dini çarpıttı ve hepsi şuan sefalet içinde. yorum yok... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Çocukları kalkan olarak kullanmak arapların kanında var yaptıkları mertçe değil ve bilindiği gibi biz tek başımıza dünya ile savaşırken bize yardım etmek bir yere arkamızdan vurmuşlardır bizi kimse safça osmanlı veya islam birliğine inanmasın.Bizde savaş ile oraları adamların ellerinden almışız ve gücümüz bitince güzelce kazığı yemişiz.Ülkeler arası hiçbir şekilde dostluk filan yok.Ülkeler arası sadece çıkarlar var.Gerisi hikaye. Yalnız bu işin sonu ortadoğudan arapların silinmesi anadoludanda türklerin atılmasına kadar varıyor.Israilin ve batı medeniyetinin amacı bu bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 sakin, biz anadoluya eğlenmeye geldik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssg Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 sipeyskeyk said: ssg said: Yalnız bi konuda yanlış anlaşılma var.İnsanların beyinlerini uyuşturup bugün ortadoğunun basiretini bağlayan din değil onu çarpıtan insanlardır Din tartışmasına çevirmek istemiyorum ama, suriye,ürdün,suudi arabistan,iran,ırak,oman,katar,yemen,lübnan,mısır,pakistan,endonezya,malezya,somali,tunus vs. vs. vs. yani burdaki insanların hepsi islamı çarpıttı öyle mi ? yani islamda bir problem yok 1-1.5 milyar insan dini çarpıttı ve hepsi şuan sefalet içinde. yorum yok...malesef evet, insan doğası egoyla yaratılmıştır tek tük doğru yaşayanlar olsada genel hep böyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 joker iyi yazmış el beşir gibi adamları konuk eden hükümete söyleyeceksiniz bunları. vik vik vik konuşuyor "islamcı" tvler gazeteler pek sevdikleri tayyip bi yaptırım uygulasın sıkıyosa israile? elçileri çeksinler vs vs nerde? veya çok beğendiğimiz araplar nerde, hepsi amerikanın kankası çünkü.iran da zaten haması maşa olarak kullanıyor o da direkt olarak bulaşmaz. ziyooniiizm ziyoniiizm diyen erbakandır israille birçok ticaret anlaşması imazalayan. boş konuşuyorsunuz vesselam başımızda büyük orta doğu procesinin eş başkanı var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssg Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 ShadowFury said: Ortadaki sorun şu ki: karşı iktidar(hamas) tamamen sivil hedeflerde saklanıyo. Hatta bombalanacağını önceden öğrendikleri yerlere canlı kalkan çağırdıkları da bilinen birşey. Karşı iktidarı yokedilirken siviller de zarar görüyo bu yüzden. edit: imlaabicim sende ne arıyorsun okulumun yanında diye sorarlar adama , israil işgal eden taraf unutmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 benim merak ettiğim rusya nie susuyoru. düşünsene bi anda saldırıyomuş sabah kalkıyoruz Kudüs yokedildi die haberde geçio :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 rusyaya ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Evde yokken camiye vermek olmaz.Önce biz kendimizi kurtaralımda başkalarını düşünmeye vaktimiz olsun.Tayyip ve çetesi hamas sempatisi duyuyor diye ırak konusunda hiçbirşey diyemezken bu konuda 2-3 laf söylüyor diye onların gazına gelende salaktır yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar