daverc Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 yani sole diyebiliriz adam 25 milyon yerine 30 milyon demis bunlara bunlarda 10 ar milyon wermisler sora cirak 25 milyon yerine 30 aldiklari icin 5 milyonu geri gotururmus bakkaldaa 25 kalmis . sora cirak cinlik yapmis 2 milyonu cebe atip 1 er milyon dagitmis adamlara. 3 milyon dagitmis yane 2 de kendisinde war 30 oluo eksik felan yok ilk mesajda tam aciklayamadim heralde
McsPeyn Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 said: Black1ce, 09 Mayıs 2004 22:36 tarihinde demiş ki:şimdi hesaplayalım elemanlar bir milyon geri alınca 9 m harcamış oldular.. 9*3= 27 + 2 milyonda çırakta var = 29 o zaman 1 milyon nerde? Eheh önce kastım baya bulamadım sonra uzandım koltuğa düşündüm buldum: Harcanan para 3*9=27 dediğimiz zaman zaten bakkaldaki 25 + çıraktaki 2 milyonu söylemiş oluyoruz. +2 milyon diyerek kafalar karışıo halbuki ortada dönen para zaten otomatikman 27 milyona düşüo adamların cebine 1 milyon girince. (Aynı hesap 36 versinler aslında 20 milyon olduğu anlaşılsın 16 bölünmez 1 milyon cebe atsın 5 milyon dağıtsın herkes 12-5=7 milyon harcadı 3*7=21 milyon +1 milyon da çırakta 22 milyon edio, senin verdiğin örnekte özellikle para miktarları yakın tutulmuş ki hemen anlaşılmasın. Ayrıca kandırmaca şöyle de açıklanabilir: Başta a1+b1=c diyoruz. Sonda a2+b2+x=c diyip x'i bulmaya çalışıyoruz ama c'nin zaten a2 ve b2 ile alakası olmadığı için gösteriş işlemi yapmış oluyoruz.) (Of amma gaza geldim bulunca :-p) Gene de güzelmiş, iyi hazırlanmış..[signature][hline]Unique|MF (eski) >> CS ---- Wololo (yeni) >> CS ---- Padaone >> Sanane (JK2) Celeis >> Elan Realms (UO) ---- Celeis Sirion >> Dark Venue (UO) Webmaster >> www.FAOTO.com
Norton_Antor Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 0'a bölünen sayı tanımsız olur olay ondan ibaret tanımsız=tanımsız:P
Qui Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Biryerde hata yaptım hadi bunu bulun soruları niye bu kadar ilginç hale geliyor anlamıyorumki :)[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
555 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 fani şeyler bunlar?[signature][hline]Life won't be both hell and bliss, Or it can be nothing at all TEŞHİRCİ TİKKY TUĞÇEGÜL
kingpin Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 kaç tane rakam vardır ?[signature][hline]KinGpiN the striked sazan Müslüm Gürses: Yumurtaya can veren Allah'ım yeşil biberi nasıl yarattın ?
Holy Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 said: Black1ce, 09 Mayıs 2004 22:36 tarihinde demiş ki: 3 kişi markete gider ve birşey alırlar.. bakkal 30 milyon der ve bizim tipler 30 milyonu verip giderler.. ardından bakkal 5 milyon fazla söylediğini çakozlar ve çırağına " koş lan yakala şunları 5 milyonlarını geri ver " der.. çırak bir kaç alaycı laf sarfettikten sonra koşmaya başlar ve yolda düşünür "ben 5'i 3'e bölemem 2 milyonu cebe atayım 3 milyonu dağıtayım "der.. elemanları yakalar onlara teker teker milyonları dağıtır ve sonunda herşey yerine oturur.. şimdi hesaplayalım elemanlar bir milyon geri alınca 9 m harcamış oldular.. 9*3= 27 + 2 milyonda çırakta var = 29 o zaman 1 milyon nerde? 27+2 olmaz işte 27-2 olması lazım. Bilim teknik'te çıktı bu soru.[signature][hline]Dynamick'ten bombalar ve Azmodai'de katılıyor! su cocuk biskuvileri varya eti bebe hastayim bende seviyorum Antimodes 15 şubat 2004 Pazar Saat 04:21'de Irc'de demiş ki: ben oğlancıyım tunca hadi Holy
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 said: karpuz, 09 Mayıs 2004 22:37 tarihinde demiş ki: şu var bi de i^2 = -1 i = kök -1 i.i = kök -1 . kök -1 i^2 = kök 1 i^2 = 1 -1 = 1 bu da saçma tabii... bu saçma değil de biraz dalgınlık yapmışsın gibi. bir tamsayının orjine eşit uzaklıkta iki adet ikinci dereceden kökü vardır. bu örnekte 1'in bir kökü +1 iken diğer kökü -1'dir. böylece -1 = -1 çıkar.[signature][hline]en ince yerim bileğim..
SwZ Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 yaaaa bırah aaa gavur icadı bunnar günaah günah[signature][hline]Nobody is Perfect Im Nobody Forever Çaykur Rize !!! Geçmişine Önem Vermeyenin Geleceği Olmaz!!
Halfmumi Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 said: theKingpin, 10 Mayıs 2004 01:08 tarihinde demiş ki: kaç tane rakam vardır ? aha bu paradox işte... 1 ile 2 arasında sittin tane sayı var... onun arada bir sayı,onun arada bir sayı... ama bir profesör bunun sonunu getirmişti sanırım...[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir! [29.04.2002-29.04.2004]
GE-TA Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Hocam ozaman kullandığın sayı sistemi devreye giriyor, 16'lık sistem ise A,B,C,D,E,F 'de var rakam olarak. Tabi bana kalırsa 0 ve 1 den başka rakam yok lakin bana soran da yok tabiki.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test
Volfied Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 sadece 10 rakam vardir sayi sisteminin kac base de oldugu rakam sayisini degistirmez, kullandigin rakamlarin sayisini degistirir, ya da gerekirse kullandigin 10 rakama HARFleri eklemeye baslar. sonucta her biri pointerdir (madem 1,0 anlarim ben diyosun) en bastaki soruda herkesind edigi gibi 2-2 = 9-9 dan kaybediyo soru karpuzcum senin dedigin de karekok alirken absolute value girmek zorundasin, o yuzden 1 = 1 cikiyo. Gecin bunnari efenim, matematigi sevmeyenler bunlari icat ediyolar ama ne kadar sacmaladiklarini gormuyolar :) Matematigi sevseydiniz ve bilseydiniz bunlara zaman harcamaz proof by induction ile garip seylr kanitlardiniz . bohuhuhuhuhu (IB sinavlarinin kolesi Volfi)[signature][hline]Be nice to your computer 'cause one day they'll take over the world
Grudge Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 hangi sistemi kullanırsanız kullanın 10 tane rakam vardır. (on diye okumayın. bir-sıfır diye okuyun) isterseniz harfleri de ekleyebilirsiniz...[signature][hline]You figure a sword and a bunch of spells make you tough? It ain't what you got that counts, berk. It's what you know. -Fairven, a cipher [Bu mesaj Grudge tarafından 10 Mayıs 2004 07:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Hickman Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 tamam yaw 10 tane rakam wardırda.. bende başka bir şey sorucam 1 üzeri sonsuz neden tanımsızdır ü.s. = üzeri sonsuz 1ü.s.= x dersek her iki tarafın Ln ini alırsak sonsuz * Ln1 = Ln x Ln1=0 sonsuz*0=ln x sonsuz çarpı sıfır da tanımsızmı neden tanımsız sonsuz çarpı sıfır bence sıfırdır 1 üzeri sonsuzda 1 dir
DonCorleone Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Hickman ın yazısı bana ait yaw.. arkadaşın ewden yazdım çıkış yapmayı unutmuşum lol
narin Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Herkes birbirnin aynını yazmış okumadan lol[signature][hline]Ayşe'nin yaşı Mehmetin yaşının....
neter Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 said: Black1ce, 09 Mayıs 2004 22:36 tarihinde demiş ki:9*3= 27 + 2 milyonda çırakta var = 29 o zaman 1 milyon nerde? deadweight loss olmuş o :=) şaka bir yana, beyninizi yormayın boşa, ilüzyon bunlar 2 her zaman 2'ye eşittir.[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin Tıklayalım yardım edelim ...
GE-TA Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 said: Volfied, 10 Mayıs 2004 06:35 tarihinde demiş ki: ... sayi sisteminin kac base de oldugu rakam sayisini degistirmez, kullandigin rakamlarin sayisini degistirir, ya da gerekirse kullandigin 10 rakama HARFleri eklemeye baslar. sonucta her biri pointerdir (madem 1,0 anlarim ben diyosun) ... Volfied hocam (inan nasıl hitap edeceğimi düşünmek yazıyı yazmaktan fazla zaman aldı), öncelikle şunu belirteyim "sonuçta her biri pointerdir" cümlene sonuna kadar katılıyorum. Rakam dediğimiz 10'luk sistemde kullanılan 0'dan 9'a kadar olan ifadelerle sadece 10'luk sistemde sınırlıdır. Yani 0'dan 9'a kadar olan rakamlar sadece 10'luk sistemin kullanabildiği tüm rakamlardır. Ama kullandığın sistem değişirse rakam sayısıda değişir. Misal Romen rakamları. Rakam bir digit'de ifade edebileceğin değerlerin herbiri oluyor. Yani seninde dediğin gibi herbiri bir pointer. 16'lık sistemde o harf dediklerin harf değil birer rakamdır. Yani harf olarak a ile a'yı toplayamazsın. Oradaki harfler harf değil başka simgeler de olabilirdi. Bu sonucu değiştirmez çünki onlar bir değeri ifade ediyorlar. Bu yüzden onlarda rakamdır. Bu anlamda rakam sayısı sonsuzdur. Çünki kullanabileceğin sistem sayısı da sonsuzdur.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test
pacman Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 herkesin dediği gibi 2=8 de olur herşey olur işin içinde 0 varsa.[signature][hline]I'm the Warrior of Life, I know the Reaper by name, I was born one foot in grave, I'm the Warrior of Life and my blood's running cold, I see pain wherever I go.
Peach_Riza Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 iyiki solemeyin dedi hemen kitap yazcaksiniz biraz daha kasarsaniz :)[signature][hline]Efsane geri dondu ....... !
Batilc Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 sacma sapan sembollerle yormayın abi kendinizi... ben de diyorum ki ßßa92= oaıæskå 2= 837215381 3/3 = 1/3 ... sonucta matematik sacma bi olay, ben kendi dediğimi bilirim: 2+2=4=2.2 mi haa gerisi boş[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts Yeniden Baslasak , Patates mi yesek? Deli Etmeyin Beni
DonCorleone Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 yaw benim sorduğumu bilen yokmu
McsPeyn Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Sen ne sormuştun?[signature][hline]Unique|MF (eski) >> CS ---- Wololo (yeni) >> CS ---- Padaone >> Sanane (JK2) Celeis >> Elan Realms (UO) ---- Celeis Sirion >> Dark Venue (UO) Webmaster >> www.FAOTO.com
DonCorleone Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 bi sayfa önceye bakmayacak kadar üşengeçmisin?
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 aklıma linux geldi. ne alakaysa[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President
Öne çıkan mesajlar