Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Silecek Sorunsalı (ACİL!)

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Annem arabasının sileceklerinin karda buzda (dışarışı -10 derece kar falan var) hiç bir işe yaramadığını, camının donduğunu, önünü göremediğini söylüyor. Ne yapabilir? Yarın'a kadar çözülebilir mi sorun? Arabalar hakkında hiç birşey bilediğimizi varsayarak neyin nereden alınacağını nereye taktırılacağını falan söyleyerek açıklarsanız sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Buz cozucu sprey ler var, ayni zamanda oldukca da yaglilar yagmur,camur, kar kayip gidiyor ustunden gayet kullanislilar,
ucuza bulamazsaniz(sahsen 10 liradan fazla vermezdim) su heryerde satilan mavi cam suyu antifreeze lerinden alip yogun oranda cam suyuna katmak gerek. klimayida cam isitma modunda birakirsaniz cam petekleri tam silecek ustune gelmesi lzm.
Sosyal ağlarda paylaş

walla ben arabayı çalıştırınca fanı en sıcağa ve cama verecek şekilde ayarlıyorum. başlarda işe yaramıyor ama 5 dakka sonra buğu falan kalmıyor.

camdaki buzu temizlemek için buz çözücü spreyler var. binmeden önce 2 fıs fıs bi silecek hamlesi tamamdır.

ayrıca geceleri silecekleri havada bırakırsanız faydasını görürsünüz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Anneme bunları bildirdim. Teşekkür ediyor, silecekler bozuk olabilir mi diye soruyor. İyi bir marka silecek alsam (marka'nın ne olduğu hakkında hiç bir fikir yok tabii) daha iyi olabilir mi, diyor.

Antifreeze varmış. Spreyi alacak şimdi.
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:
Benzincilerde antifrizli silecek suları satılıyo. Silecek suyuna ondan koyarsanız, dondukçada sıkar temizlerseniz sorun olmaz sanıyorum.

Evet aynısını biz de bayramda ankaraya giderken bolu civarında yaşadık. Hava o kadar soğuktu ki cam dondu, silecek suyu atalım dedik o da donmuş. Gittik aktifin dediğinden aldık. Bir de hafif ılık su döktük camlara.
Sosyal ağlarda paylaş

benim de bi kere olmuştu öyle bir şey.
durduk yere cam buhar oluyodu. radyatörde bi kaçaktan antifriz buharı klimaya karışıomuş, ordan da içeriden cama gidip bu işi yapıyormuş. radyatöre bi kum gibi bişi döküp o kaçağı kapatmıştık sorun hallolmuştu.
Sosyal ağlarda paylaş

Tekini 13 liraya aldım, klasik değil modern olanlardan ama dandik bi marka.
Pişman oldum Bosch olmadığıma.

Yine lafa girmişken soru sorayım. Benim eski silecekte boylu boyunca(çıakrınca gördüm, orjinalmiş) böyle sanki sileceği ayrodinamik yapmak için konmuş plastik bi parça var. Bilmem anlatabildim mi? Ne işe yarar, çok lazım bişey mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...