Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ve İsrail kara harekatına başladı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
İsrail Gazze’ye karadan girdi
Helikopter desteğindeki İsrail kara birlikleri Gazze’ye giriş yaptı. İsrail’in hedefinde bugün Cebaliye kentindeki bir cami de vardı ve namaz sırasında vurulan camide 16 kişi öldü.

GAZZE - İsrail’in Gazze saldırıları ikinci haftasına girerken, İsrail kara birlikleri Gazze sınırından girmeye başladı. Filistinli görgü tanıkları da İsrail askerlerinin karadan Gazze Şeridi’ne girdiğini duyurdu.

Görgü tanıklarına göre, helikopterler desteğindeki küçük bir İsrail askeri araç konvoyu Gazze Şeridi’nin kuzeyine geçerek Beyt Lahiya’da sınır çitlerini aştı.

Filistin sınırında 10 bin askerini bekleten İsrail, bugün ilk kez Gazze’yi topçu ateşiyle vurmuştu. Topçu saldırısı kara harekatının habercisi olarak yorumlanmıştı.

İsrail uçakları uçaklar bugün içinde 200 kişinin bulunduğu bir camiyi de vurdu. Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yer alan Cebaliye’deki bir camiye yönelik yeni saldırıda en az 16 kişi öldü. Filistin mülteci kampındaki camiye saldırıdan sonra enkazdan 16 ceset çıkarılırken, bunlardan 2’sinin 10 ile 12 yaşlarındaki iki kardeşe ait olduğu belirlendi.

Ölenler arasında 2 genç kuzenin bulunduğu belirtilirken, İsrail’in namaz sırasında vurduğu camide en az 60 kişi de yaralandı. Yaralılardan 16’sının durumunun kritik olduğu duyuruldu.

ABD OKULU DA BOMBALANDI
İsrail ordusu, bugün 40’tan fazla Hamas hedefini de bombaladı. İsrail uçaklarının bugünkü saldırısında silah depoladıkları gerekçesiyle iki Hamas yetkilisinin evi, Hamas karakolları, eğitim kampları ve füze rampaları vuruldu. Saldırıda ABD ile herhangi bir bağlantısı bulunmayan ABD Uluslararası Okulu da hedef alındı. Saldırıda okulun gece bekçisi öldü.

Başka bir hava saldırısında da 2 Filistinli öldü, daha önce yaralanan 4 kişi de bugün hayatını kaybetti.

27 Aralık’ta başlayan saldırılarda ölenlerin sayısı 450’ye yaklaştı.

HAMAS’TAN ASKER KAÇIRMA TEHDİDİ
Hamas, İsrail’in Gazze’ye kara harekatı düzenlemesi halinde İsrailli asker kaçırma tehdidinde bulundu.

Hamas’ın radyosunda duyurulan bildiride, “İsrailliler Gazze’ye girerse, 25 Haziran 2006’da kaçırılan İsrailli asker Gilad Şalit’in yeni arkadaşları olur” denildi.

ntvmsnbc.com

Umarım Hizbullah misilleme yapıp İsraile savaşı yayma fırsatını vermez.Lübnan da dahil olursa ortalık bu sefer cok karısıcak.

edit/dasaaa:başlığı biraz değiştirdim
Mesaj tarihi:
Yurdunu işgal ediyorlar yahu, missilleme yapmayacak da ne yapacak, karanfil mi atacak hoşgeldiniz diye.

Gebersin insan olmayan varlıklar, tez zamanda defolmaları dileğiyle. Umarım bu saldırı İsrail'in okkalı bir tokat yiyip akıllanmasına yardımcı olur.
Mesaj tarihi:
@pekaziz
Hamas cevap vermesin demiyorum.Hizbullah İsrail kara harekatına geçerse füze saldırılarına başlıcagını açıklamıstı.Eger İsrail Lübnana bi daha girerse işler bayaa bi karışıcak.Görev süresi dolmadıysa eger bizim de barış gücümüz var hala Lübnanda.İsrail yine girerse barış gücü potansiyel hedef olucak iki taraf için de.Yoksa banane İsrailden inş 2006daki gibi madara olup cıkarlar yine.
Mesaj tarihi:
I hate israil grubunda israilli bir kadının yazdıgına bakın

said:
right now my army is taking down your beloved Gaza and im loving every second of it.
i hope all Palestinian people and all Muslim in general Die an awful Death by our hands !! our Jewish Hands !!!!!
Go Israel !!! The land is ours !!!!!!

Bunlar nasıl insan ya?
Mesaj tarihi:
Benim anlamadığım amerika ırağa saldırdığında neden bu kadar tepki olmadı?Müslüman bazlı bakıyorlarsa olaya ıraktakiler müslüman değilmiydi?
Mesaj tarihi:
Naziler Yahudilere Yahudiler Muslumanlara zulum yapiyorlar.
E Muslumanlar da zincirin son halkasi yahu.
Onlar da artik kendi toplumlarina yapiyorlar, mesela Afganistan gibi.
Mesaj tarihi:
Cnn canlı yayın yaparken spiker askerlerin zırhlı araçlarla elektrik direklerini yıktığını söyledi O_o Ama nedense İsrail sözcüleri sadece Hamas'a karşı operasyon yaptıklarını iddia ediyor. Garip bir savaş doğrusu.
Mesaj tarihi:
Snefru said:
Benim anlamadığım amerika ırağa saldırdığında neden bu kadar tepki olmadı?Müslüman bazlı bakıyorlarsa olaya ıraktakiler müslüman değilmiydi?

Irak'takileri Müslüman zulmünden a.k.a Saddam'dan kurtardılar. Yerse.
Mesaj tarihi:
Snefru said:

amerika susturmasını biliyordu heryeri ...İsrailde yeterince susturuyor merak etme ...İsraile kimsede dur diyemez amerika dısında bildigin kanki iki devlet
  • Yeni Oluştur...