Brigand Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Sim kartı bozmak istiyoruz. Bozduğumuz anlaşılsın istemiyoruz, yani bu nedenle kıramıyoruz da. Suya soktuk bozulmadı. Mıknatısın yanına koyduk bozulmadı. Neler yapılabilir? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 elektrik verilebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 çipli yeri çizmeyi denediniz mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 her halukarda bozdugunuz anlasilir =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Şimdi elektrik vermek gibi bişe denemedik olabilir çalışabilir güzel fikir ama nası verecez elektriği bi kabloyla mesela neresinden neresine deydirecez sim kartın. bide fazla elektrikle böyle yanmasın sim kart simsiyah küle dönmesin :) Çipli yeri çizmeyi denedik çiz çiz bozulmuyor yani artık anlaşılacak düzeye geldi. veri yollarına bişeler yapsak böyle ama ne yapabiliriz o siyah yollara? Bide yani teknik servis gibi bişe bakmıcak bozdunuz mu diye şöyle bi karta bakınca bilerek bozulduğu anlaşılmasın yeter incelemeye alınmıcak yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 moriQ said: elektrik verilebilir. benim de aklıma direkt u geldi. ama 220 volt verirseniz hem simkartın bozulduğu anlaşılır, hem de yerdeki kömür haline gelmiş parmaklardan kimin bozduğu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 tuzlu suya atın denize falan sokun yani bizim bi arkadaş telefonla denize girmişti sim kartıda bozulmuştu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 kart telefona takiliyken uzerinden akim gectigi icin kisa devre olur suda. (tuzlu suya gerek yok, musluk suyu da icme suyu da saf su degiller zaten) ayrica elektrik vermek ile kisa devre yapmak ayni sey degil. plastik bolumune elektrik verirseniz yanar. belki cok az bir sudayken elektrik vermeyi deneyebilirsiniz? benim su anda devrelerim yandigi icin saglikli dusunemiyorum =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 hmm evet suda elektrik vermeyi denemek isterim. tuzlu su mu olsun bu peki? tuz katayım mı suya :) bir de elektriği nasıl vereyim yani bilgisayarın mesela fanına giden o 4v mi oluyo 12v mi oluyo onlardan versem az gelir heralde? prizden de vermek fazla gelir heralde ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 tuzlu olmasina gerek yok illa ki, yalniz saf su olmamasi lazim (saf suyu nerden bulacaksan). iletkenlik gorevini yerine getirsin de, gerisi onemli degil pek. eminim benden cok daha iyi bilenler vardir fakat teorik olarak akim gucunun bir onemi olmamasi lazim. kisa devre yaptirdiktan sonra direkt yattara olur herhalde. ben o fanlarin elektrigi yeter diyorum. fakat aman dikkatli olun, evi yakmayin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Elektroliz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 nolcakki bozulunca kart? dondurmayi denediniz mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 KHaRoN said: Elektroliz Yani işte tuzlu suya belirli bir akım vermek olmuyor mu elektroliz etmek? Mille said: nolcakki bozulunca kart? dondurmayi denediniz mi? Yok denemedik, dondurmak etki yapabilir mi ki öyle? Ayrıca ciddi bir neden yani öyle meraktan filan sizlerin zamanını çalmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Dondurmanin ise yarayacagini sanmiyorum, yusek sicaklik nem fln gibi faktorlerle oksidasyonu hizlandirmak fln bi nevi care olabilir ama sanmiyorum. Elektroliz icin 2 tane iletkene(anod ve katod) birde suya iletkenlik kazandiracak asitli cozelti hazirlamak lzm(evet tuz mesela), 4 ila 8 volt yeterli oluyordu ortaokuldaki deneylerimizde =P genelde anod ve katod icin bakir/demir, cinko/grafit tarzi kolay bulunabilir seyler kullaniliyordu ama hangisi hangisiyle, hangisi + hangisi -, ozellikle simkartda kullanilan metal parca icin baska bir bilesen kullanmali mi? suyun ph i kac olmali , tuz yeterli asitligi saglar mi hakkaten bilmiyorum. tamamen serbest salladim ama bi metalin ozelligini ev ortaminda bozabilecek yegane yontem gibi geliyor bana. Bu tarz lise fizigi kimyasiyla fln ugrasmayali cok oldu kagit ustunde degil masaustunde eglencesi benim icin daha keyifli oldugundan detaylarini hic hatirlayamiyorum. Bilim teknik bolumunde ardeth veya diger arkadaslar teorime bi aciklama-yontem fln getirebilir belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Röntgenini çekin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Hakikaten mikrodalga da ise yarayabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 at suya ver 12 v yeter, bataryalar da 12 değil mi yamulmuyosam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 lehim makinesi değdir ucuna falan. aşırı ısıt falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 mikrodalga plastiğine zarar verir mi acaba? bataryanın arkasından iki kablo ile üzerine akım verin doğrudan. ya da bataryanın üzerindeki değeri aşan akım verin. aslında spot ışık gibi bişi altında eritmeden uzun süre tutarsanız zarar görebilir belki. ya da.. e oha! http://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S0379073807007931 şu alışveriş merkezlerinde "kredi kartınızı buraya koymayın!" falan yazan zamazingoların üzerine bırakın ve bi süre almayın simkartı. belki o bozar bozabilirseniz yazın! nasıl bozacağınızı merak ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garadia Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 çamaşır makinasında uzun devir yıkanınca bozulmuyo boşuna denemeyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 olum guççücük sim kartı bozamadınız 2 sayfadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 FromTheHell said: lehim makinesi değdir ucuna falan. aşırı ısıt falan. Onu ben de düşündüm hatta lehim makinası da var ama belli olur diye korkuyorum. SeaGle said: at suya ver 12 v yeter, bataryalar da 12 değil mi yamulmuyosam Onu yapmayı planlıyorum işte arkadaştan alayım simkartı bir ara atıp deneyecem. SeaGle said: at suya ver 12 v yeter, bataryalar da 12 değil mi yamulmuyosam Walla bulabildiğimizen iyi mıknatıslar ile bıraktık bütün gece öyle durdu bozulmadı. Birkaç kere denedik hatta. Suya attık arkasını çizdik bozulmuyor yahu... Üsttekileri denicem işte yakında... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Şu an aseton içine atıp denenmekte hatta... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 aseton görünüşüne zarar vermiyor mu? yaw olm yaptıklarınızın fotosunu çeksene. böle olay mythbusters'ta bile izlenemez! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 hayır adamlar mini atom bombası bulacaklar en son o olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar