Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İsrail Füzeyle Saldırdı En Az 140 ölü.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Rahan said:
yau diyorsun ki

"gazze halkı rasyonel davranmadığı için israil güçlü olduğu için israil'in sivilleri hedef almasından gazze halkı sorumludur."

ben de diyorum ki, sivil ölümlerinden sivilleri öldürenler sorumludur. bu kadar basit.

gazze halkının rasyonel olup olmamasının konuyla alakası yok. kaldı ki konuyla alakası olsa bile zaten rasyonel olmasını bekleyemezsin sen bu adamların.

İlk olarak rasyonellik kavramını sen söyledin, ben karıştırmıyorum zaten. Sivil ölümleri 1- bomba atılacak yere dolduran ve 2- haması seçenler a.k.a. siviller sorumludur. Yani siviller sivilleri öldürüyor bir bakıma. Yani İsrail de hükümeti seçen, Filistin'de Hamas'ı seçen herkes suçlu, e bunlarda o ülkelerin halkı yani sivilleri, demekki kendi ölümlerinden kendileri sorumlu.

Rahan said:

ikna etmek mümkün gözükmüyor. tabi ki gözükmez. dönüp dolaşıp aynı saçmalıkları söylüyorsunuz. "hamas da x yaptı ama", "hamas ı seçmeselerdi ama".

tecavüze uğrayan kadına da "minik etek giymeseydi o da" diyenlerle aynı gruptansınız herhal??

Konuyu saptırmaya başladın, hiç alakası yok, Ateşkesin bitiminden hemen sonra 200 füze atmış adamlar, 1 2 değil 200, normal bir tepki mi sence bu? İsrail'in ne yapmasını öneriyordun bu durumda? Ah 200 az geldi 500 atın hala 2 kişi öldü mü demeliydi? Mini etek boyutuna indirgeyemezsin bu olayı. Ben Amerika'ya 200 değil 2 füze atsam karşılığında atom bombası yer miyim diye düşünürüm ya. Mantıksız bağlantılar kurmayın abi.
Mesaj tarihi:
Rahan said:
yau diyorsun ki

"gazze halkı rasyonel davranmadığı için israil güçlü olduğu için israil'in sivilleri hedef almasından gazze halkı sorumludur."

ben de diyorum ki, sivil ölümlerinden sivilleri öldürenler sorumludur. bu kadar basit.

gazze halkının rasyonel olup olmamasının konuyla alakası yok. kaldı ki konuyla alakası olsa bile zaten rasyonel olmasını bekleyemezsin sen bu adamların.

ikna etmek mümkün gözükmüyor. tabi ki gözükmez. dönüp dolaşıp aynı saçmalıkları söylüyorsunuz. "hamas da x yaptı ama", "hamas ı seçmeselerdi ama".

tecavüze uğrayan kadına da "minik etek giymeseydi o da" diyenlerle aynı gruptansınız herhal??

Bu mesaj banaysa, ben herhangi bir tarafı ayırıp suçlamıyorum, iki tarafın yediği bok da temelde aynı.

Sadece İsrail'in çoook fazla avantajı var Filistin'e göre ve şu an içinde bulunulan durumda Filistin'in savaşı devam ettirmesi gözü kapalı fanatiklikten başka hiçbir şey değil. Keskin sirke kübüne zarar hesabı kendi kendilerini yiyorlar, sonra da çıkıp ağlıyorlar.
Mesaj tarihi:
Joscelin said:
Sadece İsrail'in çoook fazla avantajı var Filistin'e göre ve şu an içinde bulunulan durumda Filistin'in savaşı devam ettirmesi gözü kapalı fanatiklikten başka hiçbir şey değil. Keskin sirke kübüne zarar hesabı kendi kendilerini yiyorlar, sonra da çıkıp ağlıyorlar.

bu konuda haklısın ama son 3 gün içinde ölen sivillerin sorumluluğu yine israil'dedir.

hamas'ın fanatikliği israil'e sorumluluktan sıyrılma hakkı tanımaz. israil yine de suçludur.
Mesaj tarihi:
İsrail Büyükelçisi'nden büyük iddia
"İsrail Başbakanı Olmert, Erdoğan'a 360'tan fazla kişinin öldüğü operasyon öncesinde saldırı olacağı yönünde ipuçları verdi"

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in Başbakan Erdoğan'a 360'dan fazla kişinin öldüğü operasyonunun öncesinde, saldırı olacağı yönünde ipuçları verdiğini söyedi. Levy, Olmert'in geçen haftaki ziyareti sırasında Erdoğan'la yaptığı 5 saatlik görüşmede "Başka çaremiz yok" dediğini aktardı. İsrail'in Ankara Büyükelçisi bu açıklamaları HABERTÜRK canlı yayınında yaptı.

Link
Mesaj tarihi:
İki taraf da suçlu zaten.

İsrail'in sorumluluktan sıyrılmak için bir sürü yolu varken, Filistin "Terörist" diye damgalanmaya mahkum. O yüzden diyorum zaten gözü kapalı fanatiklik diye.

İsrail ne yaptığını biliyor, yaptıklarının sonuçlarının ve sorumluluklarının da farkında, o yüzden kılıfına uyduruyor bir şekilde.

Öte yandan Filistin hiçbir şeyin farkında değil, bildiği yolda gidiyor, bu da var olan desteğin de çekilmesine, tek başlarına bırakılmalarına yol açıyor, "İşgal altındaki Filistin" oluyor sana "Terör örgütü HAMAS".
Mesaj tarihi:
gazzeye gelen insani yardımın geçmesine izin vermiomış israil. sınırlara giden insanlarada ateş açılmış.

camileri filan bombalamayada başlamışlar. yarın hastaneleride bombalarsa şaşırmam. sizde hala israil haklı onlar ateşkesi bozmasaydı demeye devam edin.

zamanında nazilerin yahudilere yaptığından ne farkı var. 4 bir tarafı kuşatılmış dışarı çıkamıo insanlar. eğer o soykırım katliamsa bunun ne farkı var?
Mesaj tarihi:
ya su ilk sayfalarda bi video verilmis, iki haftadan uzun bir hafızaya sahip olun diyor adam. olun ya. dunden onceki gun bisey yoktu dun hamas fuze attı bugun israil karsılık verdi gibi konusuyorsunuz.
Mesaj tarihi:
BiTcH_oFBaT said:
gazzeye gelen insani yardımın geçmesine izin vermiomış israil. sınırlara giden insanlarada ateş açılmış.

camileri filan bombalamayada başlamışlar. yarın hastaneleride bombalarsa şaşırmam. sizde hala israil haklı onlar ateşkesi bozmasaydı demeye devam edin.

zamanında nazilerin yahudilere yaptığından ne farkı var. 4 bir tarafı kuşatılmış dışarı çıkamıo insanlar. eğer o soykırım katliamsa bunun ne farkı var?

ben yahudilerin roketlerle alman sivillerine saldirdigini okumadim hicbiyerde veya intehar saldirisi duzenleidklerini veya saldirip onlerine sivil koyup "yiyosa ates et NIHAHAHA" diye yuzsuz yuzsuz sirittiklarini
Mesaj tarihi:
Rahan said:
Apis said:
İsrail'in yaptığı insanlık dışıdır, evet. Ama şu barizki HAMAS'ın yaptığı iş, yani bir ateşkes bozmak pek akıllıca durmuyor. Hele ki İsrail gibi başka bir fanatik, güçlü ve saldırmak için mazeret arayan bir devlete karşı.

yani diyorsun ki, zayıfın mahallenin kabadayısına saldırması yanlış, kabadayının zayıfa saldırması o kadar yanlış değil. bu biraz "o da öyle minik etek giymeseydi hakim bey" triplerine giriyor sanki.

Yok öylede demiyorum. Sadece bana göre iki tarafta suçludur, iki taraf derken Filstinliler ve İsrail değil, HAMAS ve İsrail. Çünkü iki tarafta bir çözümden yana değil. İsrailin zaten çözümden yana olmadığını biliyoruz (ki bunu sende söylemişsin zaten hali hazırda), HAMAS ise başına gelecekleri bile bile bir ateşkesi bozmasıda zaten onunda bir çözümden yana olmadığını gösteriyor.

Rahan said:
Apis said:
Ne yazıkki Filistin sorunu çözülmez bir düğüm ve bu kadar diplomat ve ülkenin çözemediği sorunu ukalalık edip burada bir post ile ben çözemem.

o zaman aynı alçak gönüllülüğü gösterip çözülemez olduğunu da iddia etme. belki de israil hükümeti çözülmemesini istiyor¿

İşte iki tarafta çözüm istemediği için bence bir çözüm yok. Eğer varsada ben bilmiyorum o çözümü arkadaş.
Mesaj tarihi:
Viktor said:
BiTcH_oFBaT said:

ben yahudilerin roketlerle alman sivillerine saldirdigini okumadim hicbiyerde veya intehar saldirisi duzenleidklerini veya saldirip onlerine sivil koyup "yiyosa ates et NIHAHAHA" diye yuzsuz yuzsuz sirittiklarini

Elinde roket olsa yaparlardı merak etme, keriz değildi öldürülen onlarca Yahudi.

Türk Solu tayfasının faşizan tavırlarını biliyorduk ama sayende İsrail övücüsü olduklarını da öğrenmiş olduk.
Mesaj tarihi:
Bizim köyde de bunun gibiler için dübürünü görmeden konuşuyor derler.

Türk Solu'nu gayet iyi biliyorum merak etme. Kürt düşmanlığını öylesi bir noktaya getirmiştir ki lahmacun yemeyin, ibo şarkıları dinlemeyin diyecek kadar pervasızlaşmış, MHP'ye faşistlikte fark atmıştır.

Ayrıca Viktor'un geçmiş mesajlarını bildiğim için İsrail ve Türk Solu bağlantısını kurdum.

Bilmediğimiz konularda yorum yapmazsak forumun huzuru için daha iyi olacak.
Mesaj tarihi:
Bugünkü solculuk anlayışı nedir, Irak'a savaş açıp milyonlarca insanın ölümüne yol açan İngiliz İşçi Partisi solculuğu mu, yoksa eşcinselliği baş gündem maddelerinden yapmış, çalışanların günden güne ezildiği ve buna ses çıkarmayan Almanya, Fransız Sosyalistler'in solculuğu mu?
Mesaj tarihi:
said:
All of the Palestinians must be killed; men, women, infants & even their beasts."
-Rabbi Yisrael Rosen, dir Tsomet Institute.
Israeli Haaretz, 3/26/2008

"We must use Terror, Assassination, land confiscation, & the cutting of all social services to rid the Galilee of its Arab population" -Israeli PM David Ben-Gurion 1948

'Let us Hope for a new war with the Arab countries, so that we may finally get Rid of our troubles & acquire our space."
-Moshe Dayan, "Israel's Sacred Terrorism
Mesaj tarihi:
yalanlar ustune dıye bı fılm var.ortodogunun halını ozetlıyor.sonucunda da ısraıl hıcbısey umrum da deıl toptan temızlık yaparım ben dıyıp bombaları yagdırıyor.
  • Yeni Oluştur...