pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Bravo Viktor, biz bu saydıklarının hiçbirini bilmiyoruz, bir boktan anlamıyoruz. Sen söyleyince öğrendik hepsini. Vay anasını ulan, 100 yıl önce "arkamızdan vurmalarını" dahi bugünkü zulmün meşrulaştırılmasında kulllanıyorsun. Hele sonda saçmalamanın doruklarına varmışsın, her millet hakettiği gibi yönetilirmiş. Bizler de asılarca padişahın kölesi olmuşuz, Atatürk pek enayiymiş ki bizi kurtarmak için heder etmiş.
Ramocan Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Chastise said: Bütün filistin halkı bombaları haketti yani? Tamam. Çok seviyorum "DEVLET BİŞEYE KARAR VERDİYSE HALK BUNUN CEREMESİNİ ÇEKER VE BU OLABİLDİĞİNCE MEŞRUDUR" diyen kişileri. Burası da tartışılmaz hale gelmiş. Devlet ne içindir ? Devlet, halk için midir yoksa halk devlete mi hizmet eder? Devlet kendi iyiliği için kendi halkının bombalanmasına izin verebilir mi?
Buyse Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Viktor said: araplarda bunu hakediyor işte hakedenler
Chastise Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Ha o zaman Hamasın halk üzerindeki büyük baskısını ve FKO'nun Arafat'ın ölümünden sonra ABD'ye satılıp, halkın güçlü oy alternatiflerinden birini daha kaybetmesini göz önüne almayalım direk. Oradaki insanları nasıl hayal ediyorsun bilmiyorum. Böyle çok modern, gayet rasyonel insan seviyesinde falan sanırım. Hamas "biz allah adına savaşıyoruz, tüm yahudileri de öldürecez, kuranda da yazıyor, bize destek vermezseniz cehennemde öcüler kovalar" safsatalarıyla halkı etkiliyor. e o zaman öldürülsünler tabi.
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 tarih affetmez geyigini gecelim, evinin onunde ates varsa ve sen bu ates isitiabilir bizi diyip korukle gidip buyutup kendi evini yakarsan suc ateste degil sendedir zulm gormek istemiyorlarsa, baris istiyorlarsa terorist eylemleri mesru goren ve savas tamtamlari calan hamas i iktidara getirmiyiceklerdi bu kadar basit
Chastise Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 İnandığınız herhangi bişeyin size biraz hümanizm aşılaması dileğiyle. Sivil ölümlerin hepsini sebep sonuca indirgemeye çalışamazsın.
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 e ates evinin onune degil icine dustuyse yapıcak birsey kalmıyor yanı? filistinliler israil bombalarını alıp kendi kafalarına vurmuslar gibi konusuyorsun.
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 yaptiklari bir nevi o 2. dunya savasinda muttefiklerin almanya isgali sirasinda olen alman sivilleri dusundunuzmu hic? babasi adolfa oy veren 16 aylik bebeginde bir gunahi yoktu ama savas boyle birsey iste kralliklar doneminde yasamiyoruz artik, halk kendi yonetiminden sorumlu savas istiyoruz diyip sonra savasin alevleri sivilleride etkiliyor diye agliyamassin o savasi ilan ederken once siviller gelmeli aklina hemde canli kalkan kullanan bir hamasdan bahsediyoruz burada kendi dusen aglamaz diye cok guzel bir soz var turkcemizde
Chastise Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Hayır, ne demek istediğimi hala ve hala anlamıyorsun ya. Mükemmel. "Hamas ist krieg" (aslında bi anlamda öyle lan) , "yaşasın hamas" diye bağırmıyorum burda değil mi? Rasyonel olmayan, seçimi de 1 den fazla olmayan bir halk için "yanlış seçim yaptıkları için ölmeyi hak ediyorlar" demek fazla mantıklı değil.
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 ben dusumdum yok berlinin isgali sırsında oldurulen sivilleri. Once bir savası baslatana isgi, zulumu baslatana bakmak lazım. "tamam peki" diyip insanları yerinden yurdundan gocmez. ben gelsem silah ceksem sana "senı oldurucem" desem, sen olduremezsin diey atlasan ustume ben cekip vursam sonra kimseyi "ama ben oldurucem dedim ustume atlamasaydı, o savasmak istedi" diye ikna edemem.
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 bir yanlis secimi analrim iki yanlis secim pekala ama bu kacinci yanlsi secim? israil arap mucadelesi zaten araplarin ustuste yaptigi yanlis secimler yuzunden bu kadar uzadi ki olayin cikis sebebide araplarin yanlis secimi
Sylian Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Chastise said: Bütün filistin halkı bombaları haketti yani? Tamam. Çok seviyorum "DEVLET BİŞEYE KARAR VERDİYSE HALK BUNUN CEREMESİNİ ÇEKER VE BU OLABİLDİĞİNCE MEŞRUDUR" diyen kişileri. Burası da tartışılmaz hale gelmiş. Devlet zaten halktan oluşmuyor mu? Halkın büyük çoğunluğu hamasa destek vermiyor mu?
Ramocan Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Valla adamlar seve seve göçmüşler bak Cucecim...
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 seve seve kısmı biraz muallakta bence ama evet gocmusler orası dogru.
Chastise Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Palestinian_land_loss_Map.jpg göçmüşler yaa ben diyorum halkın seçeneği yok, hala yok araplar yanlış seçim yaptı. bişey diyemiyorum cidden. çünkü aynı mesajları on kere tekrar etmem gerekecek.
kermit Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Viktor said: tarih affetmez geyigini gecelim, evinin onunde ates varsa ve sen bu ates isitiabilir bizi diyip korukle gidip buyutup kendi evini yakarsan suc ateste degil sendedir zulm gormek istemiyorlarsa, baris istiyorlarsa terorist eylemleri mesru goren ve savas tamtamlari calan hamas i iktidara getirmiyiceklerdi bu kadar basit bi buluşmada felan denk gelirsek söyle ağzını öpücem vallahi.
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 hayır üniversite ve okul bombalama nedir bana bunuda açıklayın. okul çıkış saatinde okul bombalama nedir abi. bu mu savaş? kritik noktaları bombalarsın anlarız. karakol bombalarsın anlarız, devlet binası bombalarsın bunuda anlarız ama okul bombalamak nedir yani?
Sylian Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 O zaman hamas militanları okul içinde saklanmasaymış. Şimdi ilk olarak kimseyle ya da herhangi bir ırkla hiç bir sorunum yok, ve hiçbir ırktan da nefret etmiyorum. Olayları inceleyelim; -6 aylık bir ateşkeş var, ateşkes hamas tarafından bozuluyor. -Bunu belki de israil derin devleti yaptı, bilmemiz mümkün değil fakat olayı zaten hamas kabulleniyor. -İsrail karşı saldırı olarak hamas militanlarının olduğu bölgelere saldırıyor. -Hamas'a göre ihtiyarlar ve çocuklar ölerek şehit düşecek ve cennete gidecekler. -Bu çocuk ve ihtiyarların iyiliği için - yani cennete gitmeleri için - onları canlı kalkan olarak kullanıyorlar. -İsrail ise bu gönüllü canlı kalkanları vuruyor. -Bu durumda ise dünya medyasının büyük çoğunluğuna göre İsrail suçlu...
Norak Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 vurulan islam uni. bildiğim kadarı ile hamasın en büyük sembolüydü gurur kaynağıydı vs vb
Ramocan Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Chastise said: Palestinian_land_loss_Map.jpg göçmüşler yaa ben diyorum halkın seçeneği yok, hala yok araplar yanlış seçim yaptı. bişey diyemiyorum cidden. çünkü aynı mesajları on kere tekrar etmem gerekecek. bakınız 1896 yılında osmanlı'ya Filistin toprakları için teklif edilen 20 milyon İngiliz sterlini(ki o yıl itibari ile dış borcumuz 2 milyon sterlindir) karşısında Padişah Abdülhamit'in cevabı:Ona söyle bu meselede ikinci bir adım atmasın. Ben bir karış dahi olsa toprak satmam, zira bu vatan bana değil milletime aittir. Milletim bu vatanı kanlarıyla mahsuldar kılmışlardır. O bizden ayrılıp uzaklaşmadan tekrar kanlarımızla örteriz. Benim Suriye ve Filistin alaylarımın efradı birer birer Plevne’de şehit düşmüşlerdir. Bir tanesi dahi geri dönmemek üzere hepsi muharebe alanında kalmışlardır. Türk imparatorluğu bana ait değildir, Türk Milletinindir. Ben onun hiçbir parçasını vermem. Bırakalım, Museviler milyonlarını saklasınlar, benim imparatorluğum parçalandığı zaman onlar, Filistin’i hiç karşılıksız ele geçirebilirler. Fakat, yalnız bizim cesetlerimiz taksim edilebilir. Ben canlı bir beden üzerinde ameliyat yapılmasına müsaade edemem.” Yıkılmakta olan bir imparatorluk bile toprağını para ile satmıyorsa, gözünü para hırsı bürümüş açgözlü insanları içinden ayıklamadan, vatanı için savaşmadan, çalışmadan sadece mandacı zihniyeti içinde bulunduğu ortamdan çıkabileceğine inanan Filistinlilerin seçimidir bu, ki sen de bunu anlayamadın galiba...
cado Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 hamas başa geçerken kendine düşman binlerce insanı öldürdü ve başa geçti.saçmalamayın lütfen haması halk seçmişte felan filan.
Ramocan Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 BiTcH_oFBaT said: hayır üniversite ve okul bombalama nedir bana bunuda açıklayın. okul çıkış saatinde okul bombalama nedir abi. bu mu savaş? kritik noktaları bombalarsın anlarız. karakol bombalarsın anlarız, devlet binası bombalarsın bunuda anlarız ama okul bombalamak nedir yani? War does not determine who is right - only who is left.- Bertrand Russell
Sam Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Viktor said: 2. dunya savasinda muttefiklerin almanya isgali sirasinda olen alman sivilleri dusundunuzmu hic? babasi adolfa oy veren 16 aylik bebeginde bir gunahi yoktu ama savas boyle birsey iste viktor çok haklı bu noktada. daha geçen aylarda burada bazı arkadaşlar "kuzey ırak'ta amerika'yla da savaşırız n'olacak" diyordu. bu kafayla savaşı böyle kolay başlatılacak birşey olarak gören insan kafasına bomba düşünce ağlayamaz. şaka değil bu işler, film de değil, oyun da. 90'lı yıllarda barışa yönelik olumlu adımlar atılmıştı ama ishak rabin'i de öldürdüler işte. sonra da başa salak aşırı milliyetçileri getirdiler paso. israil halkının da kabahati var esasen ama bilinçli olarak sivilleri bombalarsan karşılığı da böyle ağır oluyor işte. aklıma gelmişken, yarın öbürgün kürt köylerinden insan taşısalar pkk kamplarına, bizim uçaklar bombalayınca "oh olsun, gitmeselerdi" diyecek burada gene insanlar, bundan da eminim.
Cons Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 versinler kurtulsunlar ya filistinliler ne kastılar. ha satmışın ha vermişin.
Apis Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Bu saldırılara çanak tutan, ateşkesi sona erdirdiğini tüm dünyaya ilan edip ilk saldıran kimdi? HAMAS... Şu an ölü sayısı 350nin üzerinde deniyor (185'i HAMAS militanı, gersisi sivil). Dahada artacak gibi ne yazık ki. İsrail'in bu orantısız güç kullanım konusunda haklı göremesemde HAMAS'ın bu geri zekalılığı neden yaptığını anlamak zor. Filistinlileride suçlayamıyorum HAMAS konusunda. Zaten %90'ı artık umutsuz, ilgisiz. Arafattan sonra lidersizdiler. Birde HAMAS'ı seçtiler işte belki bir umut diye. Çünkü El-Fetih onlara sefaletin devamı dışında hiçbirşey sunmadı. Ama Fanatiklik. HAMAS gibi fanatik bir gruptan her türlü delilik ve aptallık beklenebilirdi. Yaptılarda. Ne denebilir ki? İster dine, ister politik bir düşünceye, neye bağlı olursa olsun fanatikliğin tek getirdiği şey yıkım.
Öne çıkan mesajlar