Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün Ne Seyrettiniz?

sabonis

Öne çıkan mesajlar

Sufi said:

sg-1 said:

arka arkaya STAY'i gazlayan yorumlar geliyor.

epeydir izlemek isteyip de hep ertelediğim bi filmdi, bu akşam bakayım bari.

stay'i çok beğendim ama hemen peşinden dedim ki:

keşke bunu tarantino falan çevirseydi. eğer tarantino'nun elinden çıksaydı;

ağır spoiler içerir. seyretmemişseniz bakmayın.

"stay with me" temalı son planda doktorun çömeldiği için pantolonu yukarı çıkmış baldırları görünen pozunu vurgulu bi biçimde görürdük. ve daha da önemlisi olayları sam'in bir mantığa oturtma çabasını görmezdik. tıpkı filmin başında "ne çocuğu? komşularımız 90 yaşında" diyalogundan sonra kısa bir duraklama ile mantıkszlığım ignore edilmesi temelinde bütün mantıksızları geçiştirirdik. hatta sam mantıksız görünen durumların aslında mantıklı olduğu konusunda henry'yi ikna etmeye çalışırdı. yani başka bir deyişle, henry'nin halisünasyonunda bir oyuncu olan sam'in mantık arayışıyla geçirmezdik bütün "film şeridi hayatım" anlarını.

ekleme: hatta intihar girişiminde bulunanın henry mi yoksa lila mı olduğunu da son planda görürdük. her ne kadar intihar girişiminde bulunanın henry olduğu kesin olsa da bunu son sahnede henry'nin kollarındaki izleri görmek suretiyle teyit eidp rahatlardık.

filmi izledim, notumu vereyim önce, 8/10 diyerekten.
bu tip içine girilmesi zor, sıradan popcorn flmlerine benzemeyen, sürekli kafa karıştıran, yorucu bunaltıcı filmleri severim. aslında 9 veya 10 bile verebilirdim, ama filmin sonundaki açıklama kısmının gereksiz uzatıldığı kanısındayım. imdb'deki alternatif final kullanılarak daha az açıklama, çözümü daha çok seyirciye bırakma yöntemi seçilseydi belki filme çok daha uygun ve güzel bir son olurdu. filmin geneli değil ama finali popcorn.

Ha bu filmi kim çekseydi sorusunun cevabı tarantino değil david lynch'tir. ve o çekseydi muhtemelen benim bahsettiğim kadar bile açıklama yapmazdı finalde.
Sosyal ağlarda paylaş

ama orda çok pis g.t olmuştuk. ilk defa izleyen biri için 10 numara. bi de olay şey. adam 5 dk sonralarını görebilio normalde. ama hatun (taş, neyse konumuzla alakası yok sada) adamın kaderinde var hesabı, adamla yakınlaştıında adamın görüş menzili uzuyo. seviştikleri gece direk günler sonrasını saniye saniye görebilmesi de mantıklı hale gelio. zaten rüyamış diil. adam hiç uyumadıki. sabaha kadar geleceği gördü. sonra da plan kurdu. ftw..

Sosyal ağlarda paylaş

bir komedi filminde ne beklersiniz bilmiyorum ama ingiliz komedisi dedikleri bişey var ya hani. hah iş bu film tam o. katıla katıla gülmek, abuk sabuk sakarlıklar, osurma efektleri falan olmadan adamlar bir şekilde film boyunca suratınızda bir sırıtışla bırakıyorlar sizi.

adı bilinmeyen bir ülkeye savaş açılması için uğraşan ingiliz ve abdli diplomatlara karşı savaş açılmaması için uğraşan ingiliz ve abd'li diplomatların savaşını anlatıyorlar filmde.

en akılda kalan espri ise şu: bm binasında yeniden düzenledikleri bir raporu oturuma yetiştirmeye çalışan iki lavuk, çıktı almak için printer bulamayınca bir tanesi dahiyane bir fikir atıyor ortaya...

-JAPONLAR!!! onların yanında vardır yazıcı.

yani işte espriler hep bu şekil ama tüm dialoglar hep böyle. yaklaşık 3,5 saniyeye 1 tane düşüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...