Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zor bi soru ( coğrafya bilgisine güvenenler baksın !! )

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Okyanus akıntıları ve sürekli rüzgarlar dünyanın dönüş hareketden dolayı sapmaya uğrarlar. Dünyanın dönüş yönü gereği ( batıdan doğuya ) Güney Yarım Küredekiler doğuya kuzey yarım küredekiler batıya saparlar.
G.Y.K' dekiler niçin dünyanın dönüş yönünün tersine doğru saparlar??
Soru bu cevabı bende bilmorum bakalım siz ne diceksiniz?[signature][hline]
Mesaj tarihi:
allahın işine karışılmas[signature][hline] YOU TAKE THE BLOOD, I TAKE THE GLORY !!!
Mesaj tarihi:
vıyy coğrafya hiç sevmem
Zaten 1 tane dünyamız var
Bukadar çok sınıflandırmaya sıfatlandırmaya ne gerek varki ya
Yani absürt kanyon zırtırıp şekli diye sınıflandırma açıyorlar içinde 1 tane örnek var

Yani şuna benzetirim çoğrafyayı hep
3 tane eşyan vardır
biri misket biri uçak biri lego
Sen tutup bunları
Misketler
Uçaklar
Legolar diye sınıflandırırmısın? hayır
Ha dersinki daha devamı gelicek ozaman sınıflandırırsın

Aynısnı çoğrafya yapıyor örnek veremicem ama anladınız sanırım böyle içinde 1 den fazla örnek olmayan şeyleri sınıflandırıyor
Ha yakında 3 4 dünyamız daha olucak ozaman mantıklı olur da yok öyle birşey olmamıyacağı için saçma:)[signature][hline]And there's a million of us just like me who react like me, burn, smell, explode like me glow like me, periodical like me and just might be a piece uranium, but they are just isotopes of me!
I'm Chemical. Yes, I'm the pure Chemical
All other isotope Chemicals can't react forever. So won't the pure Chemical please meltdown please meltdown please meltdown...
Mesaj tarihi:
şey var mesela kuzey yarım kürede musluğu aç su deliğe saat yönünde dönerek girer... güney yarım kürede ise saat yönünün tersine dönerek girer... nedenini tam bilmiyorum ama dünyanın dönüş hızı ve eksen eğikliğinden kaynaklanıyor olabilir[signature][hline]BOccOB, 25 Nisan 2004 22:26 tarihinde dönem ödevi yapılacak güzel bir program arayan arkadaşımıza demiş ki:
Ben paint le yapıyorum, biraz zor oluyor ama olsun
Mesaj tarihi:
Eksen eğikliği olabilir dershane hocam sordu cvp ını da solemio iddialaştık araştırcam bulcam ama eksen eğikliğiyle ilgili olabilir[signature][hline]
Mesaj tarihi:
Böyle küçük şeylere etken olan binlerce şey var öyle dünya döndü hööö diye olmaz oradaki manyetiklik radrasyon eğim zırt pırt güneş ışınları herbirşey etkiliyordur
Birde ondan çoğrafya sevmem çünkü orada öğrettikleri şey kesinlikle tek değildir devamı vardır[signature][hline]And there's a million of us just like me who react like me, burn, smell, explode like me glow like me, periodical like me and just might be a piece uranium, but they are just isotopes of me!
I'm Chemical. Yes, I'm the pure Chemical
All other isotope Chemicals can't react forever. So won't the pure Chemical please meltdown please meltdown please meltdown...
Mesaj tarihi:
Dünyanın şekli :)

Bana coğrafyadan hep sebeb sorduklarında bunu söylerdim.
Ama doğruda hepsi dünyanın şekli yüzünden.
Tepsi gibi olsaydı bişey olmııcaktı[signature][hline]Düşünmemeyi düşünür müsünüz?Düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı" düşünür müsünüz? Düşünmemeye çalışmamayı düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı düşünme" diye düşünür müsünüz?Sonra düşünmeden duramadığınızı düşünür müsünüz?
Mesaj tarihi:
Manyetik alan yüzünden. Doğru anladıysam eğer mesela musluğu açtığın zaman su alttan giderken saat yönünde dönerek gider. Ama Güney Yarım Kürede tam tersidir..[signature][hline]Computer games don't affect kids; I mean if PAC-MAN affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
Mesaj tarihi:
said:
karpuz, 09 Mayıs 2004 19:29 tarihinde demiş ki:
şey var mesela kuzey yarım kürede musluğu aç su deliğe saat yönünde dönerek girer... güney yarım kürede ise saat yönünün tersine dönerek girer... nedenini tam bilmiyorum ama dünyanın dönüş hızı ve eksen eğikliğinden kaynaklanıyor olabilir

Ula adam coğrafya bilgisine güvenenler demiş, sen daha papuayla kıbrısı karıştırıyodun 5 dk önce icq da senin neyine bu topic ;)[signature][hline]Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Mesaj tarihi:
abi girneyle gineyi karıştırdım ulan şerefsiz ya icq konuşmalarını buraya taşırsak yakarım seni rew... bilgin ola[signature][hline]BOccOB, 25 Nisan 2004 22:26 tarihinde dönem ödevi yapılacak güzel bir program arayan arkadaşımıza demiş ki:
Ben paint le yapıyorum, biraz zor oluyor ama olsun
Mesaj tarihi:
said:
karpuz, 09 Mayıs 2004 20:39 tarihinde demiş ki:
abi girneyle gineyi karıştırdım ulan şerefsiz ya icq konuşmalarını buraya taşırsak yakarım seni rew... bilgin ola

Bendeki loglar daha sağlamdır tahminen ama hadi öyle diyelim bakalım. Sarhoşken attığın mesajlardan tut aşk hikayelerine herşey bende valla :D[signature][hline]Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Mesaj tarihi:
Ekvator çizgisinde
Suyun akış yönü dibe doğru
yani dönmüyor...

Biliyormuydunuz???[signature][hline]Düşünmemeyi düşünür müsünüz?Düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı" düşünür müsünüz? Düşünmemeye çalışmamayı düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı düşünme" diye düşünür müsünüz?Sonra düşünmeden duramadığınızı düşünür müsünüz?
Mesaj tarihi:
said:
Rewendor, 09 Mayıs 2004 20:42 tarihinde demiş ki:
said:
karpuz, 09 Mayıs 2004 20:39 tarihinde demiş ki:
abi girneyle gineyi karıştırdım ulan şerefsiz ya icq konuşmalarını buraya taşırsak yakarım seni rew... bilgin ola

Bendeki loglar daha sağlamdır tahminen ama hadi öyle diyelim bakalım. Sarhoşken attığın mesajlardan tut aşk hikayelerine herşey bende valla :D

euhee..

ayrıca
suyun musluktan akış yönüyle okyanus akıntılarının sapması ters yönde değil mi şimdi ..?[signature][hline]sadece ölüm ...
  • Yeni Oluştur...