Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

noeliniz kutlu olsun :) herkese mutlu yıllar!

thelegbra

Öne çıkan mesajlar

DiadanLocke said:
Masquerade said:
Kim ne derse desin, hıristiyanlar dinine bağlı yetiştiriyor bu tip bayramlarla çocuklarını. "santa sana hediye getirir belki. hadi dua edelim", "hadi kızım gel kiliseye gidelim, papaz belki senin istediğin o oyuncağı verecektir sana." (önceden papaza verirler evlatlarına hediye alacaklarsa, kendileri vermezler). bizim memlekette böyle birşey yapmaya kalksan adın liboşa, gericiye çıkar. :)

bu arada 2009 herkese sağlık, mutluluk ve refah getirsin. :)

Evet dinlerine baglilar, ama burda yaninda yasadigim insanlar kiliseden cok fazla yardim aliyolar. 1 buyuk koli dolusu yiyecek, kiyafetler, cocuklara 8er tane hediye verdiler. Ayrica burda cocuklar her carsamba kiliseye gidiyorlar cunku kiliseye okul gibi lise sonuna kadar sanirim gidince sana universite bursu veriyorlar.

abi burda imam hatiplere bile dünyanın lafı yapıldı, diyanet işleri millete erzak, öğrencilere burs saçsa tetikte bekleyen millet "AHA VALLAHA DA ŞERİAT GELİYOR" diye atlamaz mı?

anlatmak istediğim o yani. adamlar bu işleri çok iyi yapıyor. her 3 holywood filminin 1 inde kilise sahnesi var, ülkemizde pana filmdi sanırım dinine bağlı diye neler söylendi. yok fetocuymuş, kazandığı paraları tarikata aktarıyomuş hede hödö.

gece gece çok dağınık yazmış olabilirim sorry. :)
Sosyal ağlarda paylaş

abicim noeli kutlamam için hristiyan mı olmam lazım. kendi kafanızda yarattığınız değer yargılarınız, etik kurallarınız sizi bağlar. ben belki oruç tutan, ormanın ruhuna dua edip noeli tek ayak üstünde üç gün zıplayarak kutlayan sarışın zenci bir ateistim. SİZE NE?

ha ayrıca varsa hristiyan illerinde de devletin düzenini değiştirmeye çalışan irticai odaklar (yorum değildir bu, bkz: anayasa mahkemesi kararı) orda da eminim otoriteler hişş bi dk diye bu her yerde her filmde kilise falan olmasına itiraz ederlerdi. olmamış mı engizisyon cadı yakma zart zurt ama dörtyüz yıl geçince adamlar artık tehdit olarak görmüyor demek ki.

edit: yazı hatası
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
heh aklıma şey geldi, en olmadık filmde bile incil'den pasaj okuyor devamlı millet. bizde ayet okunsa olay olur.

Bu sanırım bizim yeteneksizliğimizden ve geri kafalı bazı hacı hocalar tarafından kaynaklanıyor.Artık dinden korkar olduk.Bunun sebebide kendini "dine veren" bazı kişiler yüzünden.

Aslında ne kadar basit dimi ?
Allah ile insan arasındaki inanç.Belkide camiler yerine ses sistemleri olsa,insanlar toplu ibadet etmese,herkes ibadetini evde yapsa,tv'lerde partilerde oluşumlar olmasa,yeni doğan çocuklara 18 yaşına kadar "dini seçilmedi" ibaresi koyulsa belkide

" Bir Türk kanalında ibadet eden haksızlıklara karşı gelen bir insanın öyküsü bize gericiden çok ilginç gelebilirdi. "

Türban meselesi gibi.Türbanı bu kadar halkın gözünde korkutanda zaten aşırı dinci kesim.

Türkiye'nin sosyal yapısında çok büyük çatlaklar var.
Çok kötü bir durum çok.
Sosyal ağlarda paylaş

CthuLhu said:
ay sonuna kadar okudum.
liseli birinin bizi komple ezik ilan etmesi ve masq'ın post kasması kutlama topiğinde çığır açmış..
:tebrikz:
thelegbra said:
CthuLhu said:
ay sonuna kadar okudum.
liseli birinin bizi komple ezik ilan etmesi
:tebrikz:

bunu yazmaya gelmiştim de, yazmışsın. bi tane yetkili de önüne gelene ezik diyen, ordan burdan defeden bi ergeni tokatlayıp kendine getirememiş, yazık.

Ağır olun gençler.
benim yaşımda üniversite 2'ye giden adamlar da var. Olayı aptalca yaş argümanına çevirirseniz ben de aynı şekilde saçmalarım yani. (ktulu sen 89'lu değil miydin ya? lol)

Ha, her şeyi yaşa çekmeye bu kadar meraklı insanlar 2 kat daha eziktir gözümde orası ayrı.

Neyse yetkililer okuyup anlıyor heralde de kocayıp alınganlaşmış olgun(!) öfkeli insanlar gibi gaza gelmiyor.

Uzatmayalım en iyisi, karşılıklı ağır konuşmaya girmeye niyetim yok.

edit:imla
Sosyal ağlarda paylaş

ben de o noktaya değinmeye çalıştım, tepede liseli diye kendilerini üste çıkaran insanlara karşı. İçlerinden birisiyle de aramda 1, taş çatlasa 2 yaş olunca insan sinirleniyor tabi di mi? Anlatın arkadaşlara bi zahmet.

ha bi de ergen demişler. Devlet baba git oy kullan diyor, ehliyet kapıda, burda forumda onun bunun bu şekilde yaftalamasına tanık oluyorum o da sinirlendirdi :P

hey allam, oy kullanınca da adam olunmuyor tamam ama eeh..
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:
Rahan said:
yav said:
Herangi bir tartışma platformunda falan olsak -sanal olmayan- ben ciddi ciddi konuşsam (bikbik yapsam) adamın biri de çıkıp ordan sanane lan ne bikbikliyosun dese, ağzı burnu yer değiştirirdi. iffet oluyorum bu klavyeci tripçi insanlara çok samimi olarak.

bayram/noel/hannuka/kandil kutlama topikleri tartışmak için değildir. iffet de olunmaz, ifrit olunur. had bakayım git ev ödevlerini yap.

2.mesajında böyle efendi yaparlar adamı^^
baş baş

kınayt bölümüne takılıyorsan orda devam et kurban olduğum.

şimdi sen biraz daha saçmalarsan ben sana köpek rektumunu yakından inceletecem, kafanı çıkardıktan sonra sen bana küfür edecen sonra nolacak? en iyi ihtimalle forumdan atılacan. ne gerek var?

"azını burnunu yer değiştirim" yazmasını beceren bir ergen mi beni efendi edecek? fiziksel şiddet ile tehdit etmenin hukuki sonuçların bihaber bi veletten mi korkayım¿ hani mesela ciddi gıcık olsam pazartesi sabah avukatı arasam sonra site yöneticilerine ulaşıp kayıtlı ip adresini alsam? sonra da dava açsam. ne yapacan? allasen ne yapacan?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...