Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

noeliniz kutlu olsun :) herkese mutlu yıllar!

thelegbra

Öne çıkan mesajlar

Beni rahatsız eden şey kesinlikle azınlıkların noelinin kutlanması değil, noel kutlanırken herangi bir dinle dalga geçmek falan da değildi. Eleştirdiğim nokta; "hobarey iyi noeller kanka" şeklinde kutlamalar yapan insanlara herangi bir tenkitte bulunduğumuzda onların "ülkede hristyan mı yok bilader biz onlarınkini kutluyoruz sana noluyo" mottosunu kılıf olarak yaptıkları çikin şeye (bence çok çikin dfg) geçirmeleri. Arada gerçek hristyanlar da kaynayıp alındılar heralde (aquila?!) onlardan cidden özür dilerim de onlar da anladı beni ya neyse çaktırmayıp üste çıkıp beni trol edip mesaj kassınlar x)

said:
Sanırım ülkecek her mahallede mutlaka bir hristyan vardır diye kutluyoruz noeli, çam ağaçlarını dikiyoruz salonumuza. Ben hiç böyle düşünmemiştim, ufkumu açtınız. Teşekkürler.

Başka bişey demicem gerçekten :D
İyi noeller:)o
Sosyal ağlarda paylaş

peki yanlış anlamışım
yine de, Noel'de içilen sıcak şarabı kurban kokusuna tercih etmeni anlarım da buna özenmek pek hoş olmasa gerek :<
düşünsene 26 aralık günü istiklal'de herkes kiliseye gidiyo, şarap içiyo, hz isa'ya falan tapınıyor. olcağı varsa göremiyim yani
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
işte dini bayram tebriklerini trollemeyi akıl eden ilk türk ateistleri oldu...

bu laf bana geliyorsa, sana önerim gözlerinle okuman veya okurken ayağa kalkman olacak. bana gelmiyorsa merak ediyorum hangi mesajdan bu çıktı.

yav said:
... şarap içiyo, hz isa'ya falan tapınıyor. olcağı varsa göremiyim yani

saane bilader? seni zorla sokmuyorlarsa istediğini yapar.

kutlama topiğini de bikbikbik yapa yapa çorba ettin. aç yeni topik "ezik hristiyan özentileri" diye orda vızırda. sen burda böyle yapacağsan ben bir sonraki kandil topiğinde hiç boş durmam. hayret bişi yau.
Sosyal ağlarda paylaş

Kim ne derse desin, hıristiyanlar dinine bağlı yetiştiriyor bu tip bayramlarla çocuklarını. "santa sana hediye getirir belki. hadi dua edelim", "hadi kızım gel kiliseye gidelim, papaz belki senin istediğin o oyuncağı verecektir sana." (önceden papaza verirler evlatlarına hediye alacaklarsa, kendileri vermezler). bizim memlekette böyle birşey yapmaya kalksan adın liboşa, gericiye çıkar. :)

bu arada 2009 herkese sağlık, mutluluk ve refah getirsin. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Rahan denen forum insanı. Klavye delikanlılığı yapma hoş değil.
Beni sinirlendirme abuk subuk konuşarak, tartışmak istiyosan 'adam' gibi terbiyeli terbiyeli konuş beceremiyosan defol git.

Herangi bir tartışma platformunda falan olsak -sanal olmayan- ben ciddi ciddi konuşsam (bikbik yapsam) adamın biri de çıkıp ordan sanane lan ne bikbikliyosun dese, ağzı burnu yer değiştirirdi. iffet oluyorum bu klavyeci tripçi insanlara çok samimi olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Arma said:
Kutlamak isteyen kutlar kimsede buna bişey diyemez. Ama bu kutlamaya karşı gelen arkadaşlara tepki gösterirken şunu unutmayın ki, müslümanlıkla ilgili açılan başlıkların trollenmesine aynı hassasiyetle yaklaşılmıyor. İnanmayan arkadaşlar müslümanlıkla rahat bir biçinde dalga geçerken, Hristiyanlar için açılan bir başlığa burda doğru düzgün bir trolleme de gösterilmemiş ama biri tepki göstersede atlasak diye tetikte bekleniyor sanki. Çifte standart olmasın.

(tu)

Kesinlikle ben bir konu açmıştım.Kuranı parçalayan bir adamla ilgili.Açmamın sebebi şu değildi : hadi cihat ilan edelim.

Açmamın sebebi böyle videoların çatışmalara yol açması idi.

Yani aslında ateist bir insanda o videoya karşı çıkmalıydı.Çünki insanları ayıran bir video idi.,

Bilemiyorum çifte standart uygulayan insanlar var.,

Hristiyan birileri varsada burda noellerini kutlarım.Nice mutlu senelere.
Sosyal ağlarda paylaş

Azmodai said:
herkesin dini inanci kendine. sanane noelden moelden ozentilikten. kim naparsa yapsin.

burasi vaaz yeri degil, halka acik (lol) bir site ve fikirlere saygi lazim, kimseye birsey diretmeye hakkin yok.

simdi cakma noeliniz tekrardan kutlu olsun.

Diretmiyorum. Efendi gibi sen de haklısın ama napalım bu işler böyle dense bu kadar saçmalamazdım. (ya da sen haksızsın çünkü bence böyle böyle) Düşüncemi söyledim (ki vaaz bi yana son derece niteliksiz bi şekildeydi) sonra üstüme gelenlere karşı savunmak zorunda kaldım kendimi. Yanlış anlaşılmak istemiyorum, yanlış anlayan bu kadar insan olunca da çıldırdım açıkçası =p

Halka açık bir yerde insanların kendi düşüncesini paylaşması ve bunu tartışması doğal değil mi? Saygısızlık eden kim şimdi, azcık tepeden bakın olaya işiniz yoksa.
Sosyal ağlarda paylaş

Vay anam vay iki dakka başka topiğe bakarken bu topikte neler dönmüş serhat ya

Garager said:
Noel diye bir şeye inanan insanların noelini ( tam anlamını bilmiyorum tek bildiğim noel baba ),herkesinde yeni yılını kutlarım.Mutlu mesut geçer inşallah cümlemize.

+1

zokarto said:
NOEL REİS

yerlerdeyim
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:
Herangi bir tartışma platformunda falan olsak -sanal olmayan- ben ciddi ciddi konuşsam (bikbik yapsam) adamın biri de çıkıp ordan sanane lan ne bikbikliyosun dese, ağzı burnu yer değiştirirdi. iffet oluyorum bu klavyeci tripçi insanlara çok samimi olarak.

bayram/noel/hannuka/kandil kutlama topikleri tartışmak için değildir. iffet de olunmaz, ifrit olunur. had bakayım git ev ödevlerini yap.
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:
Kim ne derse desin, hıristiyanlar dinine bağlı yetiştiriyor bu tip bayramlarla çocuklarını. "santa sana hediye getirir belki. hadi dua edelim", "hadi kızım gel kiliseye gidelim, papaz belki senin istediğin o oyuncağı verecektir sana." (önceden papaza verirler evlatlarına hediye alacaklarsa, kendileri vermezler). bizim memlekette böyle birşey yapmaya kalksan adın liboşa, gericiye çıkar. :)

Ama ben tam bunu yazıcaktım ki :( o kadar güzel söylemişsin ki onlar dini bayramlarında içki içiyor filan diye elite ve ileri görüşlü olurlar , biz kandilde mevlüt dinledik mi , namaz kıldık mı , kurban kestik mi veya dua edip bişey istedik mi gerici oluyoruz. He ben gerici olmaya razıyım o ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu olayların sebebi müslümanlığa karşı yaratılan önyargılar. Çoğunluğu müslüman olan ülkemizde bile bu tür şeyler artık eskisi gibi rahat yapılamıyor. Bir müslüman inancını yerine getirmek istediğinde, kendini modern insan bilen armutlar tarafından garip tepkilere maruz kalıyor. Yanlış anlaşılmasın, kendini modern insan bilen angutlar derken, neyin ne olduğunu bilmeyip, sadece "müslüman gericidir, her türlü müslüman dincidir, laikliğe karşıdır cart curt vs vs" tarzı laflar edenleri kastettim.

edit: pek düzgün yazamadım, çok açım çünkü :) .
Sosyal ağlarda paylaş

Rahan said:
Sam said:
işte dini bayram tebriklerini trollemeyi akıl eden ilk türk ateistleri oldu...

bu laf bana geliyorsa, sana önerim gözlerinle okuman veya okurken ayağa kalkman olacak. bana gelmiyorsa merak ediyorum hangi mesajdan bu çıktı.

bu son 1-2 yıldır forumda gözlemlenebilecek bir durum, forumu gözleriyle okuyan arkadaşlar farkedebilir. sen bütün bu faaliyeti tek başına hesap hackleyerek mi yürütüyorsun da üstüne tek başına alındın?
Sosyal ağlarda paylaş

Rahan said:
yav said:

bayram/noel/hannuka/kandil kutlama topikleri tartışmak için değildir. iffet de olunmaz, ifrit olunur. had bakayım git ev ödevlerini yap.

2.mesajında böyle efendi yaparlar adamı^^
baş baş
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

Evet dinlerine baglilar, ama burda yaninda yasadigim insanlar kiliseden cok fazla yardim aliyolar. 1 buyuk koli dolusu yiyecek, kiyafetler, cocuklara 8er tane hediye verdiler. Ayrica burda cocuklar her carsamba kiliseye gidiyorlar cunku kiliseye okul gibi lise sonuna kadar sanirim gidince sana universite bursu veriyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...