zarekd Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 benim şu anda uğraştığım ek işim internetle bi öğrenci için gayet iyi para kazanıyorum kur düşük olursa daha da iyi oluyor durum doların 1.6, 1.7'ye gelmesi tam bi kabustu. 2.5 katına çıktığı zamanları düşünemiyorum bile göz boyamak insanın cebine giren para mı demek ? konuyu da saptırmayalım ermeni konusundan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 diyorum ya reklam meselesi, şimdiki gibi hazine arazilerini kankalarına satıp 100 milyonluk hediye çeki verip susturmayı bilemedi sol iktidarlar. önce doğalgaza %50 zam yapıp sonra bedava kömür dağıtma "sosyal" yardımını yapmak aklına gelmedi kimsenin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarekd Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 evet hakikaten bi reklam meselesi var ama başka bişi neyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 zarekd said: Sparkcaster said: reklam meselesi, sol iktidarlar halkı kandırmak konusunda başarısızlar benim şu anda uğraştığım ek işim internetle bi öğrenci için gayet iyi para kazanıyorum kur düşük olursa daha da iyi oluyor durum doların 1.6, 1.7'ye gelmesi tam bi kabustu. 2.5 katına çıktığı zamanları düşünemiyorum bile göz boyamak insanın cebine giren para mı demek ? konuyu da saptırmayalım ermeni konusundan. doların düşük olması sana yarıyor, bende yıllık 500 milyon dolarlık ihracat yapıp 50 000 işçi çalıştırıyorum, dolar düştü insanları işten çıkarmak zorunda kaldım, hangisinden ülke zarar gördü? konuyu sen saçmalattın ayrıca enginardıç yazısı koyarak, ermeni meselesinin başlığı diğer başlık daha çok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarekd Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 @Sparkcaster: engin ardıç'ın yazısını okuyup da anlamadın ermenilerle alakasını ya da hiç okumadan direk bu yorumda bulundun. her iki durumda da düşünme yetin hakkında fikir sahibi oldum yeterince. takıl sen diyorum. kaldı ki dolar kurunun 2 katına çıkmasını 2000 krizini tutup da bu örneğe bağlamak da ayrı bir saçmalık. edit/dasaaa: bir üstteki mesajı alıntılamıyoruz. burada henüz olmamış ama her an olabilir, dev quotelar yapmaktan kaçınının olabildiğince Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 ad hominem bal hominem yanakları gül hominem, kapının koluna takılayım hemen, uyan uyan bal hominem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 yazıyla arkasından gelen tartışma arasında bağlantıyı pek kuramadım.spark hakkaten biraz alakasız bi yerden girmişsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 yazı konuyla alakasız olduğu için, herhangi bir yerinden girmemin nasıl bir önemi olduğunu anlamış değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 alakasız değil yahu... yani hadi alakasız buldun da sağ sol kavgasına nasıl geldi hiç anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 [araya giren zenci] yo! yo! çek diz aut! hemen bir üstümüzdeki mesajı alıntılamıyoruz. burada henüz olmamış ama her an olabilir, dev quotelar yapmaktan kaçınının olabildiğince. saygılar sevgiler. aye! piiis bro.. [/araya giren zenci] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 saptırmayın konuyu. bu başlık ermeni meselesi başlığı değil ki engin ardıç'ın ermeni meselesi yazısını falan koyuyorsunuz. bu başlık sir'e "kaka sir" deme başlığı. kaka sir! KAKA SİR! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 simdi ortada 180 derece bi donus var. sir kardesimiz (ve bir kac kisi daha) olayi soyle acikliyor: "Konu hakkinda bilgi edinince goruslerim degisti." yalniz burda cok temel bi problem var. bu aciklama sununla es anlamli: demek ki sir kardesimiz yeteri kadar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmus, sonra yeteri kadar bilgi sahibi olunca fikrini degistirip "dogru yolu bulmus". sonuc: sir kardesimiz bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olabilen bi vatandas imis. bu huya sahip bir vatandasla ne tartisip konusucaz? bu konuda 180 derece dondugu gibi yarin da baska bi konuda ayni seyi yapabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 bir konuda fikir sahibi olmak icin 'yeterli' olan bilgi miktari nedir? bilgi birikimi hangi noktaya geldiginde okuyup arastirmayi, farkli fikirleri dinlemeyi kesmek gerekir? edit; bir de 'sirle tartisma' asamasindan, 'sirun ortaya attigi fikirleri tartisma' asamasina gecebilsek sahane olacak zaten, o ayri not; ust cumledeki 'sir' yerine 'x' de koyabiliriz, 'y' de tabii, ama kim takar bu notu bilmem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 bir yanda: fikrisabit, dediğim dedik, inatçı keçi öbür yanda: dönek, bilgi edinmeden fikir edinen, omurgasız where do you want to go today? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 vay anam vay neler dönmüş serhat ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 hah copy pastelemeye laf edilmiş, sg-1 retaliation aç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 wanderer said: simdi ortada 180 derece bi donus var. sir kardesimiz (ve bir kac kisi daha) olayi soyle acikliyor: "Konu hakkinda bilgi edinince goruslerim degisti." yalniz burda cok temel bi problem var. bu aciklama sununla es anlamli: demek ki sir kardesimiz yeteri kadar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmus, sonra yeteri kadar bilgi sahibi olunca fikrini degistirip "dogru yolu bulmus". sonuc: sir kardesimiz bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olabilen bi vatandas imis. bu huya sahip bir vatandasla ne tartisip konusucaz? bu konuda 180 derece dondugu gibi yarin da baska bi konuda ayni seyi yapabilir. İnsanlar bir konu hakkında fikir sahibi olmak için konu üzerine master yapmıyorlar. Şu dediğin insan tiplemesi en azından paticik için söylüyorum %99 dur. O yüzden bu tarz bir muhabbete gimeye hiç gerek yok. Türk insanı herşeyi en iyi kendi bilir , diğer kişilerde hiçbirşeyden doğru düzgün anlamaz. Genel olarak biz yani biz Türkiyede yaşayan vatandaşlar olarak diyorum zaten bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup , bu fikri kesin doğru olarak kanımızla canımızla savunan varlıklarız. not : Dönek SÖR !!!1!1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Nefr said: bir konuda fikir sahibi olmak icin 'yeterli' olan bilgi miktari nedir? bilgi birikimi hangi noktaya geldiginde okuyup arastirmayi, farkli fikirleri dinlemeyi kesmek gerekir? 10 gram iyidir.. yani ne cevabi veriyim ki buna simdi :) ama 180 derece donus yapiyorsan bi yerde hata yapiyorsun demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 aman çok meraklıydım sizle tartışmaya, ak sakallı bilge dedeler sizi.. herşeyin en iyisini siz bilirsiniz, ömrünüz boyunca da hiçbi fikriniz değişmemiştir. esas ben sizle tartışmıyorum be, nası dar görüşlü ve değişime kapalı insanlarsınız?! duvara konuşuyoruz resmen. evet eskiden aynen sizin gibiydim, bi makale okuyup şak diye fikir sahibi olurdum, her yere de c/p yapardım, benim gibi düşünmeyenlere ayar vermenin dayanılmaz hazzını yaşardım. nedense ideolojik görüşüm de sizinkilerle örtüşüyodu o noktada, bu da bi tesadüf olsa gerek heh ama sonra noldu biliyo musunuz, büyüdüm ve hiçbişeyi yeteri kadar bilmediğimi/bilemeyeceğimi gördüm. o yüzden empati kurmaya, karşı tarafı, yani bana benzemeyeni, benimle aynı sosyal arkaplandan gelmeyeni anlamaya uğraştım, uğraşıyorum. hemen değiştirmeye veya ikna etmeye veya çürütmeye değil, önce anlamaya, algılamaya ve iletişim kurmaya çalışıyorum. size de tavsiye ederim bi ara, öğrenecek çok şeyiniz olduğunu görebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Bravo sir, bu dediklerinden sonra rüyanda ak sakallı dede gördüğüne de kesin olarak kanaat getirdim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 wanderer ve benzer düşünceyi savunan arkadaşlar, keşke biraz septisizm felsefesinden feyz alsanız. bunu biliyorum ama doğruluğundan şüpheliyim, aslında şüpheleniyor oluşumdan da şüpheliyim, aslında bundan da şüpheliyim... şeklinde karikatürize edilmiş bir kısır döngü şeklinde değil ama. keşke en doğru bildiklerinizin bile baştan aşağı yanlış olabileceği ihtimalini bir kenarda tutsanız emniyet sübabı olarak. tabi sahip olduğunuz bilginin mutlak bilgi, bu bilgi sonucunda şekillendirdiğiniz düşünce sisteminizin de mutlak yargılar olduğunu kabul ettiğiniz zaman bir insanın bir konudaki düşüncesinin, gelen yeni bilgiler doğrultusunda 180 derece değişebilmesini anlamanız mümkün olmaz. böyle kişi ya baştan aşağı salaktır o yüzden 180 derece dönmüştür; ya da satılmıştır, kahpedir, sorosçudur o yüzden dönmüştür... kişisel yargı sisteminin sürekli yenileniyor olma ihtimali yoktur. ben şahsen zaman içinde en doğru bildiklerimin bile değişebilmiş olmasından çok mutluyum. "dönek" lafını da çok yedim bu değişimler sonucunda, "sen doğruyu bulmuşsun kardeşim" lafını da... ama zaman içinde, bana dönek diyenin tarafına yeniden döndüğüm de oldu ve 360 derece ile tam fırıldak oldum ya da başka bir tarafa daha dönerek doğruyu bulduğumu düşünen kişiyi de "sattığım" da oldu. ama düşüncelerimi hiçbir kalıp içine hapsetmemekten dolayı hiç pişman olduğum olmadı. temel konulardaki düşüncelerini değiştirebilen insanlara da her zaman saygı duydum. ister felsefe olarak bana yaklaşmış olsunlar ister benden uzaklaşmış olsunlar. temel düşüncelerini değiştirebilen insanlar ancak övgüyü hakeder. hakaret edenler ahmaklardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 beton kafa çıktı başa ülke yarıldı baştan başa. bi 25 yıl sonra falan imparatorluğumu kurduktan sonra rahata ericez arkadaşlar üzülmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 3 sene içinde hangi makaleyi,kitabı okudun da pkknın bütün hareketlerini meşru-mantıklı gördün TSKlerini terörist ilan ettin? Hangi makalede Atatürke düşmanlığın pekişti? Hangi kitap-makalede sırf Türban ile üniversiteye girilemiyor diye müslümanların bu ülkede zulum baskı gördüğüne inandın? Hangi makale, kitap sana türban takmamıza izin yok ama şehit olmamıza izin var diyerek hem TSKya hem şehitlerimeze hakaret etme hakkını sana verdi? 3 senede okunacak kitap sayısı belli bunlar kitap okunarak elde edilecek fikirlerse göster kaynaklarını bizim de senin gibi gözümüz açılsın? Bu arada ilk sayfadaki küfürlerin de editlenmiş. Daha basit şeyler ban görürken ilginç gerçekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Sir'e para vermişler, liberal olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar