Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Özür Bekliyorum, "Binlerce çaresiz ve suçsuz ana ve çocukları işkenceyle öldürmüşlerdi.."

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Büyük Felaket, 1915 olaylarına Ermenilerin verdiği addır.
Büyük Felaket'in, 1915 olaylarının, Ermeni Tehcirlerinin ya da ne ad koyarsanız onun "soykırım" olarak nitelendirilmesi, apayrı bir olaydır.
Lütfen karıştırmayalım hepsini birbirine.
Ayrıca tüm ermeniler ayrımsız süper üstün insanlardır dediğimi de hatırlamıyorum.
Devletlerin tazminat peşinde koşarken ettikleri talepler beni ilgilendirmiyor açıkçası, beni geçtim, kampanyayı ilgilendirmiyor.
Ancak özür diliyorum kampanyasından hemen sonra Ermeniler de aynı kampanyadan başlattılar "O zamanlar biz de bir çok Türk'e zarar verdik, hala konuşmadık bunları özür dileriz" diye, bizden nasıl bir avuç insan katılıyorsa onlardan da bir avuç da olsa katılan katıldı. Belki haberiniz bile yoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

Antimodes52 said:
Ancak özür diliyorum kampanyasından hemen sonra Ermeniler de aynı kampanyadan başlattılar "O zamanlar biz de bir çok Türk'e zarar verdik, hala konuşmadık bunları özür dileriz" diye, bizden nasıl bir avuç insan katılıyorsa onlardan da bir avuç da olsa katılan katıldı. Belki haberiniz bile yoktur.

mıgır gıcıryan'ın kampanyasından mı bahsediyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Büyük Felaket, 1915 olaylarına Ermenilerin verdiği addır.
Büyük Felaket'in, 1915 olaylarının, Ermeni Tehcirlerinin ya da ne ad koyarsanız onun "soykırım" olarak nitelendirilmesi, apayrı bir olaydır.

nasıl apayrı bir olay? adamlar tamamen soykırımı kastediyorlar.

said:
Ancak özür diliyorum kampanyasından hemen sonra Ermeniler de aynı kampanyadan başlattılar

o kampanyaya da alakasız,kampanyadan haberi bile olmayan insanların ismi yazıldı mı?
Sosyal ağlarda paylaş

fenris niye anlamamakta ısrar ediyorsun çözemedim.
Büyük Felâket, 1915'te yaşanan olaylara Ermeni halkının verdiği isimdir.
Hukuki anlamda "soykırım", bir olaya, gerekli olgulara oluşturulduktan sonra verilebilecek bir sıfattır.
Büyük Felâket adının kullanımı hukuki anlamda hiç bir değer taşımaz. Soykırımın kabul edilmesi anlamına gelmez.
Sosyal ağlarda paylaş

e adamların olaydan kasıtları soykırım, tanınmasını istedikleri de o. anlamadığım bişey yok. yani "biz orda soykırım demek istemiyoruz." diye sana arka çıkacak bir ermeni olur muydu özür dilediklerin arasında merak ediyorum.

ermeniler için anlamı soykırım olduğu için, ermenilere göre "soykırım adına" özür dilemiş olmuyor muyuz?

kabul edilip edilmemesini tartışmıyorum zaten hukuk önünde; ne için özür dilendiğinden bahsediyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Antimodes52 said:
Büyük Felâket adının kullanımı hukuki anlamda hiç bir değer taşımaz. Soykırımın kabul edilmesi anlamına gelmez.

zaten şu anda "Büyük Felaket" için de özür dilemiyorlar. dikkatli edersen, "Büyük felaket araştırılıp tartışılmadığı" için özür diliyorlar.

ama dışarıdan açık bir şekilde ermeni soykırımı için özür dileniyor şeklinde algılanıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten kampanya en baştaki metinde "olayın tartışılmamış olması sebebiyle özür" ibaresiyle ortaya çıkmasına rağmen büyük bir başarıyla(!) lafı götünden anlamakla yetinmeyip aynı zamanda anladıklarını da götünden anlatmak isteyenler tarafından şimdiki hale çevrilmiş durumda. televizyonlara çıkıyor koca koca aydınlar(!) soykırımdan dolayı özür dileme kampanyasının ne kadar yanlış olduğunu anlatıyor sanki ilk metin soykırımdan dolayı özür diliyormuş gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Rahan said:
Antimodes52 said:

zaten şu anda "Büyük Felaket" için de özür dilemiyorlar. dikkatli edersen, "Büyük felaket araştırılıp tartışılmadığı" için özür diliyorlar.

ama dışarıdan açık bir şekilde ermeni soykırımı için özür dileniyor şeklinde algılanıyor.

e araştırılıp tartışılmasına zaten ermeniler karşı çıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Antimodes52 said:

Vay be doğru mu bu?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...