Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Da Vinci Şifresi'nde ki ''PHI SAYISI''

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ya saçma gelmiştir belki ki normal insanın kafası almıo bi yerden sora çok atmasyon olağan dışı gibi gelio[signature][hline]yer:Fenerbahçe Cumhuriyeti
başkent:Kadıköy

racon kesmiyorum...kafa kesiyorum...!!!
Mesaj tarihi:
kafa yormaya lüzüm yok ki şu an bile pi sayısının ve fi sayısının bir soraki rakamını bulmaya çalışıolar onlar bulsun sölesin biz öle yararlanalım ;)[signature][hline]yer:Fenerbahçe Cumhuriyeti

[Bu mesaj eagle_dnz tarafından 04 Mayıs 2004 22:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Batilc, 04 Mayıs 2004 22:17 tarihinde demiş ki:
bence o sayıyı hesaplicak bi makine aramaya gitti :) illaki muhalefet ya
+1 :)

said:
gerci bonecağız da masumane 2 tane soru sormuş adamı baş muhalefet yaptık:-P
+1 :-P
Mesaj tarihi:
ya bu kadar kasıp, sorun yapcağınızı bilsem açmazdım konuyu ;)[signature][hline]yer:Fenerbahçe Cumhuriyeti

Mesaj tarihi:
makine bozulmuş ya da ben beceremiyorum (kök, üssü 2, faktöriyel felan almıyor..)

neyse horace'in verdiği link ile yaptım..

çıktı, güzel rakam, ancak önceki işlemlerde tam bir phi sayısı çıkmıyor.
matematik benim lise 3'ten ötede değil..
lisede gördüğüm olasılık gibi, rakamlar arttıkça daha yakın sonuç elde etme gibi gördüm bu konuyu..
ama o konunun adı, olasılık.
peki olasılık gibi bir konunun üzerinde bu kadar kesin konuşulabilinir mi?

yani "şu yerde oranlarsan phi çıkıyor, bu yeri oranlarsak phi çıkıyor" felan demişsiniz? Sonuçta tam phi çıkmıyor onlarda da..
ayrıca ben de diyorum ki: hadi şunları oranlarsak da 5.94 çıkıyor..

merak ettim, bu kadar kesin birşeyse, biz de öğrenelim, yoksa muhalefetlik felan değil...

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 04 Mayıs 2004 23:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
simdi her insanda gobek deliginden ayaga kadar olan kısmın kafaya dogru olan kısma oranı 1.618 sanırım... kesin konuşmiytim her insan da bole deildir ama buna ne kadar yakın olursa oyle oluyo sanırım... araştırdıgım sitelerde yeterince kesin konuşuyolardı ama hala forumlarda olan hani 175 ama 185 bacakları varya birinin sanirim black chaos tu, bu tip bişi dusundurdu... farkındaysanız normal bi insanda hic bisi goze carpmaz hepsi estetik gozukur, işte bunun nedeni altın oran... ama bence herkez de kesinkez altın oran var.

ayrıca mesela sumuklubocegin sprilallerinin kuculumu tam altın orana uyuyo, kozalaktakilerin sayısı fibonacci dizimindekiler kadar ve bitkilerdeki yaprakların sırası da direk fibonacci dizilimi

isteyene yeterince bilgi veriyim şurdan

http://www.metu.edu.tr/~e115152/project/nedir.htm[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar
But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts

Yeniden Baslasak , Patates mi yesek?

Deli Etmeyin Beni

Mesaj tarihi:
" http://www.goldennumber.net/ " i alip tturkcelestirmisler en kapsamli site filan yazmislar.
KAYNAK gostermek lazim genelde boyle seyler yaparken!
Yakistiramadim siteyi yapan arkadaslara.
Mesaj tarihi:
paticiki altın oranlıyalım ne olcak cok merak ediorum :)[signature][hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam)
Mesaj tarihi:
Sırf insan değil ki bu?
Tabiattaki herşey için geçerli.
Okuyun bu kitabı mutlaka, bunu geçen gün arkadaşla konuşuyorduk.

Ayrıca mutlaka Leonardo'nun Last Supper'ını da inceleyin.
Herkesin önünde kendi kadehi olduğunu göreceksiniz.

Ayrıca Mona Lisa'nın hem erkek hem kadın olduğunu söylememe gerek yok sanırım.Arka plana dikkat ederseniz sağ ve sol ayrı.Bir tanesinde sakin durgun su varken diğerinde kaos hakim.2 eli bile farklı tek eli erkek tek eli kadın.Surat ifadesi ve saçlarına özellikle dikkat edin.

En komiği Amon Isis'in fransızcası L'amon Isa oluyordu sanırım.Isis bağyan bir arkadaş Amon ise erkek bir kankidir enteresandır.

Çok gizemli adam çok.

Last Supper olayı gerçekten enteresandır.[signature][hline]BonePART, 01 Mayıs 2004 01:25 tarihinde demiş ki:
ben fahisenin tecrübelisini severim....

[Bu mesaj Alexi_Septimus tarafından 05 Mayıs 2004 00:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Batilc, 05 Mayıs 2004 17:04 tarihinde demiş ki:
ben size diyorum da vinci gelmiş geçmiş en dahi adam diye, inanmayın siz bana:)

Açıkçası ben Goethe'yle arasında kararsız kaldım ikisi de çok zeki ve daha fazlası da çıkar daha... En zeki diyemem ama çok çok çok zeki diyebilirim.;)

Valla önceden de ilgim vardı kitabı okuduktan sonra ciddi şekilde araştırdım falan olayları baya zevkli, tavsiye ederim.[signature][hline]Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Mesaj tarihi:
said:
Alexi_Septimus, 05 Mayıs 2004 00:14 tarihinde demiş ki:
Sırf insan değil ki bu?
Tabiattaki herşey için geçerli.
Okuyun bu kitabı mutlaka, bunu geçen gün arkadaşla konuşuyorduk.

Ayrıca mutlaka Leonardo'nun Last Supper'ını da inceleyin.
Herkesin önünde kendi kadehi olduğunu göreceksiniz.

Ayrıca Mona Lisa'nın hem erkek hem kadın olduğunu söylememe gerek yok sanırım.Arka plana dikkat ederseniz sağ ve sol ayrı.Bir tanesinde sakin durgun su varken diğerinde kaos hakim.2 eli bile farklı tek eli erkek tek eli kadın.Surat ifadesi ve saçlarına özellikle dikkat edin.

En komiği Amon Isis'in fransızcası L'amon Isa oluyordu sanırım.Isis bağyan bir arkadaş Amon ise erkek bir kankidir enteresandır.

Çok gizemli adam çok.

Last Supper olayı gerçekten enteresandır.

Oha...Cidden oha...

Mmm
1,618 miydi?

Tamam o zaman :P

Ben bisikletteki herşeyi 1,618 ayarlıycam
hehe

Kitabıda alıp okuyayım,evrenin sırlarının derinlemesine inmek lazım :P[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
[29.04.2002-29.04.2004]
Mesaj tarihi:
okumayanı döverler:P

Eveet bu forumu okuyan arkadaşlar kesin alıcaklar dimi kitabı:? bak yenişeler kazandırdık... ha bu arada dan brown ın davinci sifresindeki robert langdon un onceki durumunu anlatan da bikitabı var mış, turkceyee cevrili deil ama ingilizcesi Angels&Demons ilgilenenlere, kadıkoy nezih[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar
But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts

Yeniden Baslasak , Patates mi yesek?

Deli Etmeyin Beni

• Yeni Oluştur...