Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Da Vinci Şifresi'nde ki ''PHI SAYISI''

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
PHI (fi) SAYISI:1,618

boy ve göbek deliği-ayak, dirsek-parmak ucu ve omuz-parmak ucu, vs. mesafelerinin bölümünden çıkan sonuç die çok ilginç ve garip bir geyik vardı... en şaşırtanı doğru çıkıo ;)[signature][hline]yer:Fenerbahçe Cumhuriyeti
başkent:Kadıköy

racon kesmiyorum...kafa kesiyorum...!!!
Mesaj tarihi:
E zaten o kitaptaki bir çok şey gerçek :) Önsöz'ü de okursan farkediyorsun :)

Ben esas Pentagram ve Şeytan özdeştirilmesinin aslında ne olduğuna çok şaşırmıştım :)

Hmm böyle bir kitap daha vardı. Unuttum adını. Hatırlayınca söylerim, o da çok güzelmiş.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

seviyeli muhabbet icin ozelime gelin
bekliyorummm
Mesaj tarihi:
said:
Maedhros, 04 Mayıs 2004 19:36 tarihinde demiş ki:
Kitabı okumaya fırsatım olmadığı icin anca "Nasssı yanee?"
diyebilirim biraz daha açıklayıcı olsa (:

evet abi biz yabancı kaldıq :)[signature][hline]C'mon baby light my fire
Try to set the night on fire
the doors
Mesaj tarihi:
1,618 die bi sayı var buna fi sayısı diolar bu sayı:

senin boyununla, göbek deliğinden asağısındaki mesafeyi birbirine bölünce çıkan bi sayısı

ayrıca omuzdan-parmak ucu mesafenle
dirsekle parmak ucu arasındaki mesafeni bölünce de çıkıo

ve bunun gibi bikaç şey daha[signature][hline]yer:Fenerbahçe Cumhuriyeti

Mesaj tarihi:
said:
Rewendor, 04 Mayıs 2004 19:46 tarihinde demiş ki:
Bikaç şey mi? Doğadaki hemen hemen her şey demek istedin heralde ;)

fazla kafa karıştırmak istemedim öle diince örnek istencek ama ben hatırlamıorum kitapta arkta bakamıorum ;)[signature][hline]yer:Fenerbahçe Cumhuriyeti

Mesaj tarihi:
HAni hepsi aynı sayıyo çıkıyo hoş güzel de ne işimize yarayacak bu orda takıldım[signature][hline]Askinos, 06 July 2003 20:19 tarihinde demiş ki:
Kendini deleni Allah'ta deler gibi bir atasözü çıkarabiliriz burdan
Mesaj tarihi:
paranoyaklaşırız, yeni yaradılış teorileri uydururuz vs vs ;P[signature][hline]I see angels burning, falling down in ruins
Looking down I see myself, I'm my own enemy
Mesaj tarihi:
ya senin okulda işlediğin modüler aritmetik falan bi işine yarıomu mu sanki her yaptığımız şey işimize yarıyomu?

bi yerde anlatıp bilgiliymiş havası yaratırsın sadece ;)[signature][hline]yer:Fenerbahçe Cumhuriyeti

Mesaj tarihi:
ufalta ufalta b.kunu çıkardılar ;P hiç bitmiyor mübarek, aynı şeyler tekrarlanıyor sürekli[signature][hline]I see angels burning, falling down in ruins
Looking down I see myself, I'm my own enemy
Mesaj tarihi:
Benim bildiğim bu Fibonacci sayılarının limitinin oluşturduğu bir sayıydı.

"Altın Oran" diye geçer ve doğada bir sürü canlıda bulunur diye biliyorum... Güzel sanat yapıtlarında bu orana sıklıkla rastlanır.
Mesaj tarihi:
Fibonacci bi dizilim değilmiydi:

1-2-3-5-8-13-21-34 ...[signature][hline]yer:Fenerbahçe Cumhuriyeti

[Bu mesaj eagle_dnz tarafından 04 Mayıs 2004 20:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
E insan vücudu biraz orantılı sanki....[signature][hline]Computer games don't affect kids; I mean if PAC-MAN affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
Mesaj tarihi:
said:
horacegoesskiing, 04 Mayıs 2004 20:26 tarihinde demiş ki:
o fi sayısı dediiniz şey aynı zamanda mısırda kullanılan kutsal kübitti yanlış hatırlamıyosam.

o nedir?[signature][hline]yer:Fenerbahçe Cumhuriyeti

Mesaj tarihi:
hayır 1.618 deil 0.618 cıkar fibonacci diziliminden... ben bu kitabı okuyunca direk donem odevi konusu aldım altın oranı...

ve beni acaip derecede şaşırtan bişi farkettim... 1/1.618=0.618 ve 1/0.618= 1.618 bu tip bi olay yanlızca bu iki sayıda var... ayrıca altın oran muthiş bişi en guzel sayıdır kendisi... o kadar cok seyde varki aklınız durur, biraz araştırınca milyon tane şey geliyo mesela dunyanın herangı bır yerindeki bi arı kovanındaki dşi arı sayısı/erkek arı sayısı = 1.618 imiş.. ve deişmez bu...

ayrıca bu kitapda pentagramın kadın erkek eşitliğinin hatta kadın ustunlugunun sembolizesinin altını ciziyolar...

diyebilirim ki; ben bu kitaptan sonra da vincinin gelmiş geçmiş en buyuk dehalardan biri deil, en buyuk deha oldugnu kabul ettim ki, eger discovery de leonardos dream machines i biiki kere izlerseniz hsktr olursunuz :=)[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar
But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts

Yeniden Baslasak , Patates mi yesek?

Deli Etmeyin Beni

• Yeni Oluştur...