Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Özür Dileme Topiği - Siz de Özür Dileyin, Suçluluk Hissetmeyin.


roket adam

Öne çıkan mesajlar

Sözlükten alıntı.

Haçlılardan Özür Diliyorum

çok yakında başlatmayı düşündüğüm kampanya... çok şık olacak çok! yıllar yılı o adamların kanlarıyla sulanmış bir coğrafyada onları yok sayarak yaşadık! bin bir umutla, sefalet içerisinde geldikleri bu topraklarda bir nebze huzura kavuşmak için neler yapmadılar ki! kimisi alman, kimi fransız, kimisi ingiliz, envai çeşit memleketin kahraman evlatları! onlara doğru yolu gösteren papalarının izinde kendilerine vaadedilmiş kutsal toprakları ele geçirmek için hangi cefalara katlanmadılar ki! ah ki ah! bu nasıl büyük bir felakettir dostlar, anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalıyor! biz bu masum insancıklara neler yapmışız geçmişte? geçtikleri yollardaki su kuyularını zehirlemişiz. baskınlar yapmış canciğazlarına kastetmişiz! yapılır mı ulan bu! adamlar ta anasının gözünden kalkıp topraklarımıza turistik gezi formatlı bir sefer düzenliyor, bizse adamları nasıl karşılıyoruz! kim bilir kaç ocağı söndürdük böyle. kim bilir kaç masum gencin kanına girdik, kaç taze gelini kocasız, kaç yavrucağı babasız bıraktık! frederik barbarossa isimli dost canlısı imparator sırf barış getirebilmek için geldiği bu topraklarda hunharca boğuldu! hem de bir nehir tarafından!! düşünebiliyor musunuz dostlarım! bir nehir... ne kadar nefretle, hınçla yoğrulmuş bir coğrafyamız var ki, nehirler bile masum insanların canına kastedip vahşileşiyor hükümranlığımız altında! halbuki o nehir düşman bildiğimiz güzel insanların kontrolünde olsa barbaros'u boğmak bir tarafa, onu alır, yılların yorgunluğunu ve kirini üzerinden atması için ilahi bir duş yaptırırdı. ama gelin görün ki kader, ağlarını ördü mü örüyor.

hele o arslan yürekli richard yok mu, o yeleleri rüzgârlarda parıldayan, aslan yüreğinin içinde iyi huylu, yumuşak bir kalp barındıran o adaletli hükümdar! selahaddin denen canînin ona çadırında neler yaptığını resmî tarih açıklamaz! ah o resmî tarih yok mu! arslan yürekli richard'cığımın başına gelenleri anlatsam kaldıramazsınız. o dürüstlük timsali asil hükümdar, soy, sop ne bulsa kıran bu canîlerin elinden kurtulduktan sonra çok değişmiş, kendini iyiden iyiye dîne vermiş, rahibe olmuştur. bunu da yazmaz resmî tarih! yazamaz! ama işte benim bu kalbim kaldıramıyor bu yapılanları. bunca yıl nasıl dayandığımı ben bile bilmiyorum. 1915'den tam 1100 önce cereyan eden bu elim olaylar zinciri için o insanlardan özür dileme vaktimiz gelmedi mi? evet! sesinizi duyabiliyorum. come on everybody!

en az 300 yıl boyunca bu topraklara turistik geziler düzenleyen bu insanları kazıklayan her bir hancı, tüccar adına, bu masum insanlara kapılarını açmayıp, onları kışın ayazında sersefil sokakta bırakan her bir anadolu sakini adına, onlara istanbul'u dar eden ve onları yağma gibi adice bir iş yapmak zorunda bırakan bizansın bilinçsiz halkı adına, şamda çobanlık yaparken bulduğu yaralı, hasta, aç bi ilaç kardeşlerimizi bir koyun fiyatına pazarlarda satan keita isimli hunhar adına bile, sizlerden özür diliyorum sevgili kardeşlerim! bu tarihi sorumluluğu alacak binlerce ilerici ve aydın insanımızın hali hazırda uğradıkları haksız, mesnetsiz saldırılar karşısında tüm eleştirileri göğüsleyerek bu tarihi ayıbımız için affedilmeye giden yolun kapısını aralıyorum.o masum insanlara bunca yıl çapulcu dedikleri için utanıyor, bunun için de özür diliyorum! düzen nedir bilmeyen bu topraklara yabancı gelen o gizemli düzeninizi ne anlasın bu cahiller! senden de özür diliyorum john! ve senden kassandra! rahip bernard! senin de karizman iki paralık olmuştu bu seferler yüzünden! senden de özür diliyorum! affedin!
(crembears, 20.12.2008 13:38)
#14635761 !?


İtilaf Devletlerinden Özür Diliyorum

türkiye'nin acilen demokrasiye kavuşabilmesi, çağdaş ve ilerici bir ülke olabilmesi, liberalizmde ilerlemesi için herkesi davet ettiğim kampanya.

bizler, birinci dünya savaşının sonunda türkiye'yi alnının teriyle, savaşarak işgal altına almış ve her bir şehrini hak etmiş olan itilaf devletlerini yeniden savaş çıkararak türkiye'den uzaklaştırdık. yunanları izmir'den denize döktük, fransızlara karşı zafer kazandık. daha da bir yığın halt var yediğimiz.

itilaf devletleri'nin bizler için özene bezene hazırladıkları sevr antlaşmasını da kabul etmedik. ne oldu? türkiye cumhuriyeti kuruldu.

türkiye cumhuriyeti'ni kurmak ve bağımsız bir ülke olmak amacıyla savaş çıkardık, itilaf devletleri'nin askerlerini öldürdük. bu da yetmiyormuş gibi onlara yardımcı olan halkları da türkiye'den dışarı çıkarmaya çalıştık.

bu vahşet yıllarının unutturulmasına müsade etmeyip, itilaf devletleri'nden verdiğimiz bu zarar için özür dilemeliyiz.

ingilizler'den, fransızlar'dan, italyanlar'dan, yunanlar'dan bağımsızlık adına savaş çıkardığımız ve bağımsız bir türkiye cumhuriyeti kurduğumuz için özür diliyorum.
(je suis sur, 19.12.2008 19:11)
#14631206 !?


Asala nin katlettigi sehitlerden ozur diliyorum

yetmişli ve seksenli yıllardı. aklım yeni ermeye başlamıştı o zamanlar. ama hatırlıyorum; siyah beyaz televizyon görüntülerini, renksiz gazete başlıklarını. ermeni terör örgütü asala’nın hedefi pek çok büyükelçimiz hayatını kaybetmişti. pek çok alçakça saldırı düzenlenmişti savunmasız insanlarımıza karşı. sadece türk kimliği taşıdıkları için oldu bu saldırılar.

1973 ve 1984 yılları arasındaki şehitlerimiz, isimlerinizi anmak isterim.

27 ocak 1973 - los angeles (abd) mehmet baydar - bahadır demir
22 ekim 1975 - viyana (avusturya) daniş tunalıgil
24 ekim 1975 - paris (fransa) ismail erez - talip yener
16 şubat 1976 - beyrut (lübnan) oktar cirit
9 haziran 1977 - roma (italya) taha carım
2 haziran 1978 - madrit (ispanya) necla kuneralp - beşir balcıoğlu
12 ekim 1979 - lahey (hollanda) ahmet benler
2 aralık 1979 - paris (fransa) yılmaz çolpan
31 temmuz 1980 - atina (yunanistan) galip özmen - neslihan özmen
17 aralık 1980 - sidney (avustralya) şarık arıyak - engin sever
4 mart 1981 - paris (fransa) reşat moralı - tecelli arı
9 haziran 1981 - cenevre (isviçre) m. savaş yergüz
24 eylül 1981 - paris (fransa) cemal özen
28 ocak 1982 - los angeles (abd) kemal arıkan
5 mayıs 1982 - boston (abd) orhan gündüz
7 haziran - lizbon (portekiz) erkut akbay - nadide akbay
27 ağustos 1982 - ottawa (kanada) atilla altıkat
9 eylül 1982 - burgaz (bulgaristan) bora süelkan
9 mart 1983 - belgrad (yugoslavya) galip balkar
14 temmuz 1983 - brüksel (belçika) dursun aksoy
27 temmuz 1983 - lizbon (portekiz) cahide mıhçıoğlu
28 nisan 1984 - tahran (iran) işık yönder
20 haziran 1984 - viyana (avusturya) erdoğan özen
19 kasım 1984 - viyana (avusturya) evner ergun

ermeniler'den özür dileyen yalapşap aydınlarımız; o itina ile hazırladığınız paragrafta şehitlerimizin kemiklerini sızlattığınızın ve yakınlarını incittiğinizin farkında mısınız?

evet, ben bir ekşi sözlük yazarıyım. adım da kartonadam. şehit olan büyükelçilerimiz, dışişleri mensupları, asala teröründen mağdur olan tüm vatandaşlarımız ve hayatta olan yakınları.

hepinizden özür diliyorum.

---------------------------------------

edit 1: bu başlık bir ermeni düşmanlığı içermez; sapla samanı ayırınız. asala bir terör örgütüdür; kuruluşu ne şekilde olursa olsun.
edit 2: türk vatandaşlığı taşıyan pek çok ermeni vatandaşımız vardır, bu başlık bir türk vatandaşlığı sorgulaması amaçlamaz.
edit 3: tehcir ve ermeni sorunu sorunu başka şeylerdir, bu vatan için şehit olanları anmak başka bir şeydir.
edit 4: ilk üç edit gelen mesajlar üzerine aynı anda yazılmıştır. numaralandırma sadece vurgu sağlamak içindir.
(kartonadam, 16.12.2008 01:32 ~ 02:46)
#14604499


Cezayirlilerden ozur diliyorum

fransız aydınlardan beklediğimiz kampanya.
(phobosss, 05.12.2008 17:50)


Çelik ten Özür Diliyorum

'' ermenilerden özür diliyorum '' , '' asala' nın katlettiği şehitlerden özür diliyorum '' gibi toplum dalgalanmasına göre haraket eden kampanyaların en tazesi, en son geleni. beyazıt öztürk' ün yıllar önce başlattığı bu kampanyaya bende imzamı koyuyorum ve '' dum kah kah dum kah kah '' , '' uvuuaah jiji kııızz '' gibi şarkılarını kalabalık arasında dinletip arkadaş ortamında kendisini madara etmemden sebep, ve tek başıma kaldığımda hakkında ürettiğim ilginç fantezilerin getirdiği bir sonuç olan yavuşakça gülüşüm, ayrıca şahsında beslediğim tüm kötü niyetlerden dolayı kendisinden özür diliyor, bu yaptıklarımın asla tarih tarafından affedilmeyeceğini bilip şarkıcı çelik' in aziz hatırasını hem kendim adına, hem bu özür için yanıp tutuşan milyonlarca yürekli yurttaş adına, hem de mazhar alanson adına saygıyla selamlıyorum. evet çelik, senden özür diliyorum, beni, mazhar abi' yi ve seni tenhada kıstırmak isteyen şu arsız yürekleri affet. '' ateşteyim, ateşte ateşte '' de eski günlerdeki gibi.. uuaaahh jiji kıız...
(peceteye recete yazan doktor, 16.12.2008 02:37 ~ 02:41)
#14604803 !?



Çinlilerden Özür Diliyorum

cin halk cumhuriyetinin onurlu halkindan acilen dilenmesi gereken ozur adına baslattigim kampanya.

zira bu topraklarda yasayan kimi insanlarımızın ''olası'' ataları cin halkinin atalarına hayati zindan etmis, koca bir millet göt korkusundan dev gibi (2400km-10.000km arasi) cin seddini insaa etmek zorunda kalmis, akabinde uzun uzun yillar boyunca (totalde 17-19 yüzyıl falan) devam eden bu amelelik, bu kole gibi calismacilik adeta ruhlarına, genetik kodlarına islemis, adamlar aradan yuzlerce sene gecmis olmasina ragmen halen aynı eforu sarf ederek köle gibi, amele gibi gunde iki kurusa tamah ederek calisiyorlar.

iste bu yuzden cinlilerden, cin halk cumhuriyetinin kölemsi, amelemsi halkindan ozur dilemeyi ''olasi'' atalarımız adına borc bilirim.

- çok çok özür diliyoruz abi!

- gecici olarak dustugum notu silmem sorun olmus. onu musadenizle tekrar buraya ekliyorum...

(abicim sakın bana hunlar, mogollar, onlar bizim atalar ya da degil falan diye tarih konularıyla gelmeyin. agiz tadiyla bir trip yapiyoruz surada bozma lutfen)
(arzach, 15.12.2008 09:18 ~ 20.12.2008 02:18)
#14598709


kuzey mogolistanlilardan ozur diliyorum

yıllardan beri içimi kemiren vicdan azabıyla haykırdığım cümledir.

bundan yaklaşık 1500 sene evvel, 73.kuşaktan dedemin mensup olduğu aşiret, kuzey moğolistan'ın steplerinde avlanırken, komşu moğol kabilesinin bahçede otlayan yabani sığırlarından* birini avlamış. buna çok bozulan komşu kabilenin reisi dedemin kulağını çekmiş. dedemin babası da reise sıkı bir yumruk çakmış. olay büyümüş ve iki kabile bir hayvan yüzünden birbirine girmiş. bizim aşiret daha kalabalık olduğu için adamları biraz hırpalamış. bu olay nedeniyle kuzey moğolistan halkından özür diliyorum ve tüm aydınlarımızı* destek olmaya çağırıyorum.
(spartacusun donusu, 05.12.2008 20:42)


jedilardan ozur diliyorum

darth sidious ve darth vader alayını keserken sesimi çıkarmadım. hatta yeri geldi "hadi oğlum onu da vur", "çocuklarıda kes çocukları büyürlerse yaşatmazlar valla" diye onlara destek oldum. izlerken zevkle sevindim, güldüm, eğlendim.
kolpa kabahatlerden dolayı özürler dilediğimiz şu dönem de bende jedilardan özür dilemeyi kendime bir borç biliyorum.
(mertuil, 05.12.2008 18:09)



spermlerimden ozur diliyorum

x'den özür diliyorum ünlemesini duyanda; el frenine asılıp, - çek lan sağa! diye babalanan yurdum gençliğinin sersemliği sebeptir bu özür arayışına da.
sırf keyfe kederden harcadıklarından dile özrünü tabiyiki. yohusa tabiyatı zayıf olanların menzile varamayışına karışma. sperm bu, uzmanına salla.
oysa, o zayıflar da belli müdahalelerle iş görebiliyor deniyor ya.. neise.
yau, çok mu köfte oldu böyle bir özür? yok yok olmadı. müthiş beyin kıvrımlarımı serdim bahaneile. nassıl da zihnime düşüverdi böyle bi cinlik; hemmencik gösteriverdim. pirim yapıveriyim didim. bende de ses yok, fikir yok, türkçe bombok annasın istedim ahâli. dalga geçmeye dahi değmeyecek bir gazlama neticede. aha, şinci gelir de deli deli akanı, vura vura tıkarlar mı? tıkarlar babam tıkarlar. ah babam, babam babam.
(yapacakbirseyyok, 19.12.2008 21:52)
#14632171 !?


yahudilerden ozur diliyorum

sanirim son donem moda olan ozur kampanyalarindan en anlamsizi olacak uygulama. zira hazirda ozur dilenmis hali var.

(bkz: israil)
(endi, 12.12.2008 20:01 ~ 20:01)
#14581442 !?


nazilerin yaptıkları yüzünden türk vatandaşı olsam da kendilerinden özür diliyorum.

en aydın ben olacağım koydum kafaya.
(evliyacelebi, 20.12.2008 14:07)


21 gundur boklu su iciyorsunuz ozur diliyorum

bir süre önce suyun rengi bir garip akmaya başladığı için yemekte dahi kullanmayı kesen bendeniz için şaşırtıcı olmayan bir melih gökçek yumurtasının mealidir.

şu durumda ankara halkı denek grubudur. 21 gün kızılırmak suyu verilmiş, ishal vakaları artıyor mu artmıyor mu bakılmış, artmadığına hükmedilince de bu başlıktaki anlama gelen gudik bir açıklama yapılmıştır. ne kadar şeffaf bir yönetim tarzı değil mi?

sen suyun tahlilini şebekeye vermeden önce adam gibi yaptırma, sonra da günde 20 farklı bölgeden örnek toplayıp acaba bugün ishal oldu mu velinimetlerim diye artistlikler yap. süper lan.

http://haber.gazetevatan.com/...d=180964&categoryid=1

melih gökçek'e oy verip başımıza getirenler bu muameleye layıktır.
(akincibeyi, 28.05.2008 20:56)


armani lerden ozur diliyorum

armani'lere karşı kendini bir şekilde ezik hisseden, suçlu hisseden bireyler için, hissedilen vicdan azabını sona erdirmenin yegane yolu sayılabilecek özür beyanı.

bismillahirrahmanirrahim diyerek açılışı yapıyorum. allah mahçup etmesin!

giorgio armani'nin birbirinden şık tasarımlarına duyarsız kalınmasını, yıllar süren titiz çalışmalar sonucu üreterek piyasaya sürdükleri kozmetik ürünlerinin ülkemiz parfümerilerinin raflarında gereği kadar yer bulamamasını vicdanım kabul etmiyor.

bu zevksizliği ve ilgisizliği reddediyor, kendi payıma armani kardeşlerin, emeklerine saygısızlık olarak nitelendirilebilecek bu tutum karşısındaki olası hissiyatını paylaşıyor, onlardan özür diliyorum.
(scipio africanus, 16.12.2008 00:52)
#14604313


ali sami alkistan ozur diliyorum

turgay şeren abimizin "ebenin ami ali sami" cümlesini istemeden de olsa kullandığı için ben de bir türk aydını olaraktan ali sami alkış tan özür dilerim.

32. günde olayı bu kadar basite indirgiyordu sayın çalışların yanında oturan gözlüklü beyefendi. bir yeriniz mi eskir bir özür dileseniz gibisinden. olay bu kadar insani değil ki işte anlamadığı bu. türkiye cumhuriyeti devletinin uluslararası arenadaki berbat olan yeri bu durumla beraber ne kadar gerileyecek haberi yok heralde.
(evliyacelebi, 20.12.2008 14:13)
#14635973


author dan ozur diliyorum

şurada duymak istediğim, ama bir türlü duyamadığım, duyamadığım için de kalbim kırık yazakaldığım, üç kelimelik basit bir özür ifadesi.

ne o çok mu gördünüz arkadaşım? bakıyorum, bir haftadır, ondan özür dilediniz, bundan özür dilediniz, o da yetmedi, özür dilediklerinizin 7 göbek cümbüriyetinden bile teker özür dilediniz. ulan en son özür diye arattım, nihat genç'ten bile özür dilemşsiniz, allah hepinizin cezasını verecek, bi benden özür dilemediniz.

ebemi sikmediğiniz, götüme sokmadığınız, ağzıma sıçmadığınız mı kaldı? çalıştığım şirkete mektuplar yazıp, bu amna koyduğumun çocuğunu işten atın diye patronları ikna etmek için götünüzü yırtmadığınız mı kaldı? ehehe ebak nasıl herifi çaylak yapiyorum diye kendi aranızda sidik yarıştırırken koca adamın hesabini 9 ay, 10 ay, 20 ay çaylak etmediğiniz mi kaldı? her tarafa kadınlkar melektir, kadınlar annedir, author senin götünü bir kadın sikmiş o yüzden kadın dülmanı olmuşsun pis ezik diye yazmadığınız mı kaldı? ne zaman bir kızla tanışsam, ilk işi sözlüğü açıp, hakkımda yazılanlara bakmak olunca, "ay ben kendimi sana siktirtmem, sen benim şeftali gibi amcığımı sikmek isteyen pis kadın düşmanısın" demediği mi kaldı; ben tüm bu acılar içinde kıvranıp, sözlükçülerin bana yaptıklarının intikamnı birgün almak üzere yeminler edip ayakta kalaya çalışırken, sizin yalaya yalaya sikmediğiniz ilik gibi sözlükçü çıtır kaldı mı? ama şimdi dönüp bakıyorum, maşallah her yer, author haklıymış, author doğruymuş itirafları ile dolu. bi işime yarıyor mu sizin gözünüzün açılması. bana bir faydası var mı? hala milyon dolarlık dizi projesi için kanal müdüresi ile görümeye gidince, karı açıyor sözlüğü, aaaaa, author sözlükçüler seni sevmiyormuş bak bütün krili çamaşırlarını yazmışlar buraya, ne pis adammışsın sen, kadın düşmanıymışsın, seninle çalışmam ben diyor. diyor mu demiyor mu amcıklar?

e o zaman, benden de özür dileyin amını götünü kırdıklarımın, benden de özür dileyin, benim neyim eksik? ben de yargısız infaz kurbanıyım, benden de özür dileyin.
(author, 19.12.2008 21:01)
#14631822 !?


bayanlardan ozur diliyorum

bir ibrahim tatlıses klasiği. adı geçenin yıllar önce (yamulmuyorsam 2000 ya da 2001 yılında) isveç'te verdiği bir konserde arbede çıkmıştı. kendisi sahnede sanat icra ederken, yumrukların havada uçuşmasına içerleyen imparator, kolunu emme basma tulumba gibi sallayarak, sakince "bayanlardan özür diliyorum, bayanlardan özür diliyorum, bayanlardan özür diliyorum" demiş; hemen ardından son derece hiddetli bir ses tonuyla, " bana gelin ulan, bana gelin!" diye haykırarak, olayı yatıştırmaya çalışmıştır.*
peki bu hamle olayı yatıştırmış mıdır? tabii ki hayır, ama ibrahim tatlıses'in ne kadar kadıncıl* * * bir insan olduğunu göstermiştir.
(belirgin, 21.12.2005 23:16)


turkulerden ozur diliyorum

dizi furyasına kadar kimsenin pek haberdar olmadığı, sonrasında maden bulmuş gibi yağmalanan türkülerimizi içi acıyarak dinleyenlerin biraz da ''gündeme doğrudan gönderme'' kaygısıyla başlattığı kampanya.

http://www.radikal.com.tr/....php?ek=cts&haberno=7120
(sungerbob, 16.12.2008 21:34)


çelikten onuru, yücelerde esen boran kudretinde sarsılmazlığı olan türkülere karşı işlediği özrün türkülerin ardındaki dev hissiyatı zedeleyemeyeceğini bilmeyen zihniyetin kampanyası. evet politize edilmeleri, materyalleşmeleri üzücü, fakat bunun için bu toprağın ve halkın tarihine dair kendimizden dilememiz gereken sayısız özür var, fakat özür dilemek bir şeyleri geri getirmiyor, bozulanı düzeltmiyor. türkülerden özür diliyorum diyeceğimize sahip çıkıp yaşatmak, arşivlerden kurtarıp, hayatta olan kaynaklardan alıp kalıcı hale getirmek söz konusu "özrü" düzeltmek namına çok daha gerçekçi hareketler olacaktır, yoksa sloganlaşan bir ton özür cümlesi arasına karışıp gidiyor bu husus da, günbegün.

kampanyanın iyi niyetli olduğu aşikar, fakat bu furyayı sonlandırma konusunda belirgin bir etkisi olmayacağı kesin. türk medyasını az çok bilen biri, furyaların bir başarılı bir deneme-bir ilk girişim sonrasında başka yapımcıların da "bu satıyor" gibi gayet anlaşılır, ne kadar tenkit etsek de yerinde olan etikleri çerçevesinde hayat bulduğu ve bir döneme hakim olduğu kanaatine rahatlıkla varabilir. nihayetinde dizilerde kullanılmaları, yaşayan efsaneler olan türkülerin dünyasında vızıldayan bir sinek kadar rahatsız edebilir ancak onları.
(alustriel, 16.12.2008 22:35 ~ 22:36)
#14610727


ebesinden ozur diliyorum

her ebenin cevap olarak "sen ozur dilesen ne olur dilemesen ne olur" diyecegi laf. turkiye'de en cok kufur yiyen meslektir ebelik.


esmerlerden ozur diliyorum

29 sene oldu yatmadım. evet ;sarışını, kumralı, beyaz tenlisi hatta kızılı oldu, esmeri olmadı.
olacak gibi de gözükmüyor. o heyecan oluşmuyor , o kıvılcım parlamıyor esmer bir hatun ile .
sizlerin de huzurunda bir kez daha özür diliyorum tüm esmer kızlardan.
(prothedop, 16.12.2008 16:53)


kezbanlardan ozur diliyorum

ahah author dilemiyor lan, keko seni.

neyse efendim, burdan da beyan edeyim; tanıdığım 15-20 kezbana bi nevi teşekkür mahiyetinde gaztelere verdiğim ilanın giriş cümlesi. yüzlerine çok küfür ettim ama özür dilerim burdan da. nasıl kadın olunmaz, hangi kadınlardan cacık olmaz, bi kahve bile içilmez, hangi kadınların ayakları yıkanır, aromalı yağlarla masaj yapılır çok nefis anladım sayelerinde. hepinizden ettiğim küfürler ve diğer hakaretamiz seyler için özür dilerim.
(bryan fury, 17.12.2008 04:15)


kobay farelerinden ozur diliyorum

kobay fareleri bu ozuru kabul edecek mi bilmiyorum, zira bilim insani degilim. ancak huzurlarınızda ozellikle son 150-200 senelik surecte sayisi hizla artan, insan irkinin bencilce sagligini dusunerek giristigi bir hareketle surdurulen kobay faresi katliaminin inanılmaz boyutlarda devam ettigini belirtirim. bu yuzden kobay farelerinden ve tum farelerden ozur dilememiz gerekiyor inancındayım.

fare de olsa o bir memeli turu ve memelileri soguk kanlı, eklem bacaklı, omurgasız ve pörtlek gözlü, kıl kuyruklu canlılardan ayirip onlari ayri bir yere koymamız gerektigi asikar. zira bu gun elimizdeki verilere gore memelilerin her birinin duygusal yasantisi, bizimkine benzer duygu ve hisleri oldugu aleni bir bilgi.

bu sebepten diyorum ki, sadece ve sadece insan yasaminin gelisimi adina surdurdugumuz calismalar duygulari olan bu canlılar uzerinde nasil bir etki birakti ve birakiyor. bu gun dunya uzerinde milyonlarca fare labrotuar ortamında doguyor ve buyuyup birer denek haline geliyorlar. kirlarda, bahcelerde, lagimlarda asla kosup oynama sansi olmayan bu fareciklerin, tavsanciklarin cektikleri cileye goz yummaya devam mi edecegiz?

anlasilan o ki sadece insan olmak degil, genetik olarak insana benzemek bile yer yuzunde cehennemi yasamak icin yeterli bir sebep.
(arzach, 15.12.2008 23:20 ~ 16.12.2008 00:49)



orclardan ozur diliyorum

helms deep kusatmasinda ve battle of the pelennor fields'da orclara yapılanlardan ötürü bir grup aydın elf tarafından geç de olsa başlatılmış kampanya.



nihat genc ten ozur diliyorum

ahaha ermenilerden özür diliyorum kampanyasindan aklima geldi de, eksi sözlük yazarlari baslatsa böyle bir kampanya, nicklerle filan gidip imza atsalar. ssg baslatsa hatta, dünya capinda ilgi ceker.
aykiri, bariscil sözlükcüler mesela basini cekseler. sözlügün yarisi tepki gösterse "lan o adam yilansi dedi" filan deseler, tartisma ortami olsa.

ssg: "biz nihat genc'den arsivlerini acmasini istedik, biz de acalim, ne var ne yok ortaya ciksin dedik, kabul etmedi."

sinirli sözlük yazari: " nihat genc, romanlarinin basina eksi sözlük yazarlari ve köpekler giremez yaziyormus, nasil böyle bir kampanya baslatilir aklim almiyor"

aktivist sözlük yazari: " bizden önceki nesillerin nihat genc'le yasadigi sorun yüzünden biz de nihat genc'e düsman olmak zorunda degiliz. onlar bir yanlis yaptiysa yanlisi devam ettirmek zorunda degiliz. nihat genc'e yapilanlardan dolayi üzgünüz, özür diliyoruz."

manset: "bu sözlükte 10 bin nihat genc entrisi girildi, 1 milyon da kitap elestirisi"
(zeykur valekov, 15.12.2008 20:13 ~ 20:14)
#14602209

özür diliyorum

hoş bir tanju okan şarkısı.

özür diliyorum sizden giden eski sevgililer
kalbimde ben artık sizi sizleri affettim.
son aşktan bilseniz benden neler götürdü neler
en çaresizini tattım ondan ihanetin

bir bakış uğruna kıskandım bazen terk ettim
bir acı söz uğruna yüzümü göstermezdim
bu sona hazırladım demek kendi kendimi
özür diliyorum sizden eski sevgililer
özür diliyorum sizden eski sevgililer

maziye dönüp gelmek için artık yüzüm yok
yeni bir sevdaya koşacak kadar gücüm yok
ne ondan ne sizlerden alınacak öcüm yok
özür diliyorum sizden eski sevgililer

özür diliyorum sizden giden eski sevgililer
kalbimde ben artık sizi sizleri affettim.
son aşktan bilseniz benden neler götürdü neler
en çaresizini tattım ondan ihanetin

bir bakış uğruna kıskandım bazen terk ettim
bir acı söz uğruna yüzümü göstermezdim
bu sona hazırladım demek kendi kendimi
özür diliyorum sizden eski sevgililer
özür diliyorum sizden eski sevgililer

maziye dönüp gelmek için artık yüzüm yok
yeni bir sevdaya koşacak kadar gücüm yok
ne ondan ne sizlerden alınacak öcüm yok
özür diliyorum sizden eski sevgililer
özür diliyorum sizden eski sevgililer
(biztha, 07.05.2004 03:45)
#4161610


!


Paticiğin ebesinden özür diliyorum

Biraz uzun oldu derleme, özür diliyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...