Marveloth Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Escinsellikle suclamak suc mu bu forumda? Ona göre yorum yapicam arkadasa =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Antimodes52 said: Rewendor ne de güzel mantık kurmuş öyle. Homoseksüellikte niye duruyoruz ki? Hadi 60 sene önceki gibi sakat insanları kısırlaştırmaya başlayalım. Doğuştan gelen defolarıyla yaşamalarına bir şey diyemeyiz, ancak onların üremelerine izin verip de "nesnel" ve "objektif" anlamdaki türlü yetersizlikleri sonraki jenerasyonlara ve insanlığa "bulaştırmalarına" izin vermemiz "yanlış" olur, değil mi? Eğer homoseksüaliteyle ilgili kurduğun şu mantığı, verdiğim önerme için de savunup arkasında duruyorsan o açıdan diyecek bir şeyim yok, nitekim kişisel ahlaki yapılanman beni ilgilendirmiyor. Ancak en azından dürüstçe "evet böyle olmalı" demeni beklerim. Buna karşılık beni ilgilendiren şeyse, kurduğun mantık zincirindeki büyük hatalardan biri. "Bilinç" kavramının tamamen etrafından dolaşıp, onu hesaba hiç katmadan "insan doğası" hakkında varsayımlar yapıyorsun. Neslin devamı ve ölümden kaçınma içgüdülerinin, bilinci olmayan bir hayvanmış gibi tüm hayatımızda güç sahibi olan tek şeyler anlamında niteliyorsun. Öyle olduğunu düşünüyorsan, prezervatif almayı, kız arkadaşın (varsa) doğum kontrol hapı kullanmasını falan engellemen lazım zaten. Tüm bunlar da insan doğasına aykırı olan, yüceltilmemesi gereken durumlar olmalı. Aynı şekilde zayıf insanların da yaşamalarına izin versek bile, eninde sonunda üremeden ölmeleri gerekiyor. İnsanoğlunu ancak böyle güçlendirebiliriz öyleyse. Oysa bilinç sahibi olan insanoğlu için bunun böyle olmadığını görebiliyor olman lazım. Nüfusu 7 milyarı geçmiş bir türüz. Şu ana kadar tanımış olduğumuz başka hiç bir canlı türünün sahip olmadığı "bilinç" isimli şeye sahip bir türüz. Hayatta kalma mücadelesini fiziksel nitelikler açısından çoktan aşmış durumdayız. Üstüne üstlük yine "bilinç" sebebiyle, hayatta kalmanın ötesinde şeylerin peşindeyiz (Tanrı, doğru, yanlış, anlam...). 2008 itibarıyla da, ihtiyacımız olan belki de son şeylerden biri daha çok üremek. Uzun lafın kısası, bilincinde ol ya da olma, yaptığın söylem kültürel muhafazakarlığını, "objektif" ve "nesnel" olma adı altında "doğallık, temizlik" maskesiyle saklamaktan öteye geçmiyor. İşte bu yüzden, yine bilincinde ol ya da olma, gerçekten seksistsin, gerçekten homofobiksin ve gerçekten bize (ve belki de kendine) karşı dürüst değilsin. Mantığım güzel de sen kötü çarpıtmışsın be Antimodes :/ Ben eşcinseller üremesin eşcinsel ilişkiyi yasaklayalım mı dedim? Kim kimle seks yapmak istiyosa yapsın bana ne. (Gidip tuttuğunuza tecavüz etmeyin ama bu lafımdan yola çıkarak tabii. Çünkü öyle güzel çarpıtılıyor ki sözlerim kesin bunu mu dedin diye gelcek biri) Ama bunu prime time da herkese ilan etmekle kendi içinde yapmak ayrı şey. Defolu insanlar üremesin diye bir şey mi dedim ben? Eşcinseli de üresin isterse, miyobu da üresin, düztabanı da, sakatı da. Ama tutup da tv de prime time da "haydi gözlerimizi bozalım yihuu şimdi herkes gözüne parmağını soksun" diye bir program olsa buna da aynı şekilde karşı çıkarım. Bir şeyi yapmak ayrıdır insanları buna yönlendirmek ayrı. Bilinç konusuna gelince, konuya zaten Absolut'un kızlarından ve dolayısıyla çocuklardan girdik. Bahsettiğin "muhteşem bilinç" maalesef küçük çocuklarda olmuyor. Hatta insan ömrü uzadıkça bilinçlenme de gecikiyor nesilden nesile, eskiden 18 yaşında adam eline kılıç alır savaşa gider ya da hayatını kurar yaşam derdine düşerdi. Şimdiki 18likler kafasını siyaha boyatıp kıçına başına piercing takarak emo emo geziyor. Böyle bir ortamda çocuklar için bilinçten bunu bahsedemeyiz. Şu anda nüfus ihtiyacına bakmıyorum ben. İnsan ve hayvanın evrimine bakıyorum. Cinsellik üremek için bir ihtiyaçtır, alınan zevk de onun için ödüldür. Yani "tüm sistem" bunun üzerine kurulmuş. Senin sistemin amacına ulaşmayı baltalıyorsa o sistem bozuktur. Görmek bir ihtiyaçtır, miyop görmeyi bozar. Miyop insan da defoludur. Merak etme ben de miyopum. Evet defo var gözde. Başka kavramlara yol açtık refah düzeyimiz arttı geçelim bunları da Cem Yılmaz'ın gösterisini getirdi aklıma, "Zenginiz ya biz, farklı zevkler arıyoruz. G.tümüze buzlu badem sokuyoruz" diye CMYLMZ'da :) Dediğim gibi ben sisteme bakıyorum mühendis mantığıyla, sistem cinsellik. Amacı üremek. Sistem amaca hizmet etmek için tasarlanmış (ister tanrı de ister doğa ister evrim tasarlayana) eğer üremeyi baltalıyorsa sistem kusurludur. Prezervatif ve korunma yöntemlerine gelince. Bunlar yapay önlemler, üremeyi de baltalamaz, bilinçli olarak çıkartılıp takılabilen şeyler çünkü. Doğal içgüdüyle de ters düşüp zorlanma sözkonusu değil. Oysa eşcinsellikte üremek istiyorsan o zorunlu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Şu konuyu burda tartışabildiğimize göre üremenin bir "içgüdü" olmasını sorgulamamız gerektiğini düşünüyorum. İkincisi Antimodes'in de açıkladığı gibi insanlık zaten riskte değil ki homoseksüeller illa üremek zorunda bırakılsın, üremeyince defolu görülsün. Benim mi saçma bir görüşüm var heteroseksüel olup da hayatının sonuna kadar ürememeyi seçen insanlar da mı defolu olarak mim yemeliler o zaman? Yani üremek "birinci" amaç ise ve bunun zevki de varsa, tek amaç değilse o zaman olmadığı bir durumda bunu defo olarak görmek yanlış değil midir? Benim burada dikkatleri çekmek istediğim taraf üremenin amacı değil, belli bir kitleyi "normal" olarak görüp değişik olanları dışlamaktı. "Normal" in ne olduğunu bir düşünmek lazım. Ha sayımızın risk aldığı bir durumda zaten gay dediklerimiz üreme kabiliyetlerini kaybetmiş değiller ki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Mum_Chamber said: bLackcha0s said: ADINA DA DERLER SEKS ahahaha http://etrafta.com/2008/12/15/seks-seks-seks/ herkesin dinlemesi lazim.. ayrica blackcim, her ne kadar su son yazdigin beni benden almis olsa da, bu konudaki yorumlarinla (uzgunum ama) cehaletini ortaya koymus oldun. yeni gördüm. Eşcinsellik konusunda mı yoksa tv konusunda ki görüşlerime göremi cahil kıldın bilmiyorum.Ama eşcinsellik konusuna gelince. Tamam "yozlaşma" yanlış kullanmış olabilir.Ama şuna inanıyorum sağlıklı bir toplumda eşcinsel olmamalı.Global düzende artık sağlıklı toplum kalmadı gerçi ama eşcinsel bir insan normal yapıda bir insan değildir.Ahlaki değerleri yozlaşmıştır benliği yozlaşmıştır.Kendini kaybetmiştir.Yenik düşmüştür. Eşcinsellik hormonlarla alakalı birşey değil.Kimse doğduğu gibi ya kız ya erkek seçmiyor.Kafana uyuyor ve yaşadıklarınla karşında ki kişiyi ilintilebiliyorsan hoşlanıyorsundur. Bir kadından hoşlanırsın.Doğada normal kılınan şey de budur.Erkeğin kadından hoşlanarak seks yapması ve üremesi. Ama bir erkeğin hemcinsinden veya farklı bir türden hoşlanması doğanın normal karşıladığı birşey değil.Doğaya saygısızlıktır.Bu nedenlede doğa en büyük cezayı AİDS virüsüyle verdi. Kendi görüşümde eşcinsele asla karşı değilim karışmam bu saatten sonrada zaten kimseyi bu noktadan çeviremezsiniz. Sadece anlatmak istediğim eşcinselliğin bu kadar sorgulanmadan kabullenilmesi.Bu yanlış bir düşünce. Eşcinsel insan normal bir insan değil.Hayatta bir takım olumsuz şeyler yaşamıştır tecavüze uğramıştır, aldatılmıştır, hor görülmüştür, iktidarsızdır, kadından aldığı hazza doymuştur, farklı hazlar aramaktadır. İlla ki bir problemi var ki eşcinsel olmuştur.E böyle insanların olduğu toplumdanda sağlıklı bir toplum olarak söz edilemez tabiki. Sadece kişi değil çünkü kişiyi bu şartlara zorlayan çevrede sağlıksızdır bu da toplumun yozlaşmasını göstermektedir. Tv konusuna gelince.Saat gece 12 de çocuğu tv karşısında tutmak anne babanın sorumsuzluğudur. Çocuk tv izler ama belli bir saati olur.Çocuk uyumayabilir ama o saate kadar tv izlememelidir. 7 yaşında yeğenim var. Çocuk hiperaktif insomniac velet gece 3 e kadar ayakta.Ama tv 8 e kadar çok beğendiği bişey varsa 9 a kadar izliyor.O olduğu zaman tv yi kapatıyoruz biz. Bana kalsa hiç tv izlettirmem çocuğuma minumum düzeyde izlettirmeye çalışıyorum.Çünkü müthiş zararlı.Onun yerine kendi seçtiğim filmleri çizgi filmleri izlettiriyorum.Çünkü kontrolü bende oluyor. Ama ben 7 yaşımda ki yeğenime "dayı bi erkek hemcinsiyle niye öpüşür" sorusunu 7 yaşındayken açıklayamam.En elitist en aydın açıklamayı yapsam bile biliyorum ki o çocuk deneyecektir merak edecektir.Bu çocuk kız tanımadan erkek tanıyarak mı başlamalı cinsel hayatına? Normal olan bu mudur? Yoksa bu kadar hoşgörülü olarak kendimizi modern dünyanın medeni insanları olarak mı görmeliyiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 ShadowFury said: ya şu "homofobikler hibne aslında" geyiği de bana çok tuhaf geliyo araknofobikler de spider-man mi mesela? Yüzyılın en büyük yalanlarından o "homofobikler gaydır" lafı :) Her tartışmada sırf inat olsun diye çıkar birileri söyler. Kim araştırmış nerde araştırmış nasıl bir kontrol grubu yapmış ortada yok :) * * * Bu arada evet cinselliğin amacı var. Psikoloji okursanız görürsünüz. Primary drive ve secondary drive denen iki farklı öncelik var insanın hayatında. Seks ve para gibi aradaki ekstrem örnekler normalde secondary olmasına rağmen primary mertebesinde değer kazanıyorlar günümüz koşullarında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Rewendor said: Ben eşcinseller üremesin eşcinsel ilişkiyi yasaklayalım mı dedim? Üreyemezler ki zaten =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 sesu said: Şu konuyu burda tartışabildiğimize göre üremenin bir "içgüdü" olmasını sorgulamamız gerektiğini düşünüyorum. İkincisi Antimodes'in de açıkladığı gibi insanlık zaten riskte değil ki homoseksüeller illa üremek zorunda bırakılsın, üremeyince defolu görülsün. Benim mi saçma bir görüşüm var heteroseksüel olup da hayatının sonuna kadar ürememeyi seçen insanlar da mı defolu olarak mim yemeliler o zaman? Yani üremek "birinci" amaç ise ve bunun zevki de varsa, tek amaç değilse o zaman olmadığı bir durumda bunu defo olarak görmek yanlış değil midir? Benim burada dikkatleri çekmek istediğim taraf üremenin amacı değil, belli bir kitleyi "normal" olarak görüp değişik olanları dışlamaktı. "Normal" in ne olduğunu bir düşünmek lazım. Ha sayımızın risk aldığı bir durumda zaten gay dediklerimiz üreme kabiliyetlerini kaybetmiş değiller ki.. Bilim dünyası üremeye içgüdü diyor sen aksini sorgularsan saygı duyarım :) İkinci dediğinde de, ürememeyi seçen insanlar eğer bilinçli tercihle yapıyorsa (aman çocuğa bakamam, aman hayatımı yaşim vs gibi) defolu değillerdir ama bilinçsiz ve içgüdüsel aseksüelliği soruyorsan evet o da defodur bana göre. Kimseyi dışlamıyorum ben. Normal de demiyorum. Ben sadece mühendis mantığıyla sisteme yaklaşıp düzgün çalışıp çalışmadığına bakarım. Dediğim gibi defolu görmek normal/dışlama olayı değil. Herkeste defo vardır. Kimisi miyoptur benim gibi, kimisinin konuşması peltektir, kimisi eşcinseldir, kimisinin vücudu fazla kıllıdır vs. Sen tutup da "ıyyy pis miyop, yaklaşma bana dörtgöz benim gözlerim sağlam" diye ayrımcılık yapmıyosan ben de "ıyy pis hipna" diye ayrımcılık yapmıyorum dışlamıyorum. Sadece ortadaki bir durumu belirtiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Marveloth said: Rewendor said: Ben eşcinseller üremesin eşcinsel ilişkiyi yasaklayalım mı dedim? Üreyemezler ki zaten =) Yani işte normal bir kadın bulup üreyip de genetik eşcinsellikle çocuğuna geçirebilir mesela kendisi eşcinsel olduğu halde, onu yasaklayalım demedim ya da bu adamlar eşcinsel ilişki yaşamasın onu yasaklayalım da demedim :) Demek istediim o :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 O zaman defo yerine başka bir kelime kullanmanı öneririm çünkü defo, sen ezmek için söylemedim şeklinde açıklamalar getirsen bile aşağılayıcı bir laftır. Madem sadece sistemin geneline göre durumu açıklıyorsun, o zaman "değişik" vb. laflar kullan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Eşcinsellik vücudun kazandırdığı birşey mi yoksa çevresel veya kişisel koşullar nedeniyle bir tercih mi? Miyop olursun engelli olursun konuşamazsın kör olursun.Bunlar vücudun yaptıklarıdır. Ama bildiğim kadarıyla hiçkimse doğuştan hemcinsen hoşlanarak dünyaya gelmiyor. 5yaşında çocuk kızlarla iyi anlaşamaz erkeklerle anlaşır yuvada onlarla uyuyordur dengesi altüst olur hemcinsini seçer. 40 yaşında ki adam kadınlardan bıkmıştır kazık yemeği, önüne anlaşabileceği mükemmel bir erkek çıkar hemcinsini seçer. ben mi yanlış biliyorum? Genetik veya hormonal olmadığını düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 sesu said: O zaman defo yerine başka bir kelime kullanmanı öneririm çünkü defo, sen ezmek için söylemedim şeklinde açıklamalar getirsen bile aşağılayıcı bir laftır. Madem sadece sistemin geneline göre durumu açıklıyorsun, o zaman "değişik" vb. laflar kullan. Aşağılayıcı bir anlamı yok. Defo = Hata. Eğer bir sistem fonksiyonunu yerine getiremiyosa o sistem hatalıdır, yani defoludur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 hormonal. ayrıca zenginin malı züğürdün çenesini yoruyor sanırım gfd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 bLackcha0s said: Eşcinsellik vücudun kazandırdığı birşey mi yoksa çevresel veya kişisel koşullar nedeniyle bir tercih mi? Miyop olursun engelli olursun konuşamazsın kör olursun.Bunlar vücudun yaptıklarıdır. Ama bildiğim kadarıyla hiçkimse doğuştan hemcinsen hoşlanarak dünyaya gelmiyor. 5yaşında çocuk kızlarla iyi anlaşamaz erkeklerle anlaşır yuvada onlarla uyuyordur dengesi altüst olur hemcinsini seçer. 40 yaşında ki adam kadınlardan bıkmıştır kazık yemeği, önüne anlaşabileceği mükemmel bir erkek çıkar hemcinsini seçer. ben mi yanlış biliyorum? Genetik veya hormonal olmadığını düşünüyorum. Pek çok etken var, psikolojik, hormonal, genetik gibi. Erkeklerde psikolojik katsayı diğerlerine göre çok daha azken dişilerde homoseksüellerin neredeyse %80'i psikolojik sebeplerden dolayı eşcinselliği seçiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Rewendor said: sesu said: O zaman defo yerine başka bir kelime kullanmanı öneririm çünkü defo, sen ezmek için söylemedim şeklinde açıklamalar getirsen bile aşağılayıcı bir laftır. Madem sadece sistemin geneline göre durumu açıklıyorsun, o zaman "değişik" vb. laflar kullan. Aşağılayıcı bir anlamı yok. Defo = Hata. Eğer bir sistem fonksiyonunu yerine getiremiyosa o sistem hatalıdır, yani defoludur. Birazdan mutfağında yemeğini yapmayan kadın defoludur, ben ezmiyorum bu sadece bir disfunction dersen gerçekten şaşmayacağım. Saçma bir argüman içindesin şu anda. Kullandığın kelime aşağılayıcı, önemli olan senin o kelimeye verdiğin anlam değil, insanların onu dışarıdan nasıl algıladığı. İnsanlara da sistem olarak bakmayı acilen bırakmalısın bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Cinsellik olayı hormonal birşey, homoseksüel de heteroseksüel de olsa hormonal. Gayet net bir şekilde hormonlarımız dürtünce cinsel istek oluşuyo. Feromonlar filan da vardı cinsel çekimle alakalı. Ne biliyim var bisürü şey işte. Bir erkeğin bir kadından hoşlanması da gayet hormonal birşey yani. İğrenç veya ahlaksızca gelebilir, o konu kişiden kişiye göreceli olarak değişir. Ancak doğaya aykırı değil. Karşı cinsten hoşlanmamızı sağlayan aynı mekanizma bazı insanların hemcinslerinden hoşlanmasınına sebep olacak şekilde çalışabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
münazara Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 ULAN ERKEK ERKEĞE YAPIŞTIRIR MI ? İNSAN İNSANA YAPAR MI BUNU! BİRAZ MANTIK YA! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Genetik escinsellik öyle sac rengi, göz rengi gibi kalitsal aktarilan bi özellik degildir. Ben 'dogustan escinselim' kavraminin büyük bi kismi kanimca, escinselerin bunu gift olarak görmeleridir. Halbuki okudugum arastirdigim 'konustugum' kadariyla bazi etkenler cok daha ön plandadir. Sonradan bal gibi escinsel olunur. Bunun aksi iddaa edilemez. 1-Toplum baskisi: Güzel temiz yüzlü cocuklarin kücük yaslarda erkek arkadaslari tarafindan dislanmasi, kafada olusan soru isaretleri, kizlarla iyi gecinme. 2-Kücük yasta yasanan tacizler. 3-Fiziksel kusurlar. Kizla olmuyosa bende kediyle yapim demiycek heralde. 4-Ailedeki erkek bireylerin cocuga yaklasimi ve baskisi. 5-Edinilen irk arkadasliklar. 6-'günümüz icin' basin yayin araciligiyla bilinc altina escinselligin sokulmasi 7-Ilk deneyimi kankasiyla sakalasmayla baslayan, sonunda kafada soru isaretleri ve merak birakan tecrübeler. 8-Erkeklere güvenememek, cinsellikten korkmak (kizlar icin özellikle) 9-Karsi cinsi anac görme 10-Hormonal eksiklik. 11-Dini baskilar sebebiyle kadinlarda uzak gecen ergenlik, bazi insanlarda hemcinse yönelmeye sebep olabilir. Suan aklima bunlar geldi. Paylasmak istedim. Eminim bu maddelerden herhangi birini yasamamis olmasaniz bile tanik olmussunuzdur. Yani sanmayin ki 'Adamin icinde varmis abi gaylik' ten etkenler barindirabilir. Tabiiki bu bi hastalik yada sorun degildir. Ama dezavanta olarak, cocuk sahibi olamazsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Öncelikle, kullandığım "bilinç" kelimesi "subjectivity" anlamına gelen, soyutu kavrayabilme yetisi, içgüdülerin ötesine geçebilmek. Yani eğitimlilik anlamındaki bilinçten bahsetmiyorum. Anlatmak istediğimi çok iyi anlatamamışım herhalde, benim yanlışımdır, biraz daha açayım o sebeple. Evrimsel anlamda içgüdülerimiz, hayvanlarla ortak olan yapılanmamız, Darwin'in de, Freud'ün de hemfikir olduğu bir amaca hizmet eder: survival. Survival gibi ingilizce bir kelimeyi kullanmamın sebebi, sadece anlık hayatta kalmanın ötesinde bir şeyden bahsetmem. Hem günlük hayatta karşılaşılan tehditlerden kaçınma, hem de üreme yoluyla türün devam etmesi, yani ırkın hayatta kalması. Bu hayvani yapılanmayı tüm argümanının temeline oturtup, kullandığım anlamıyla subjectivity'yi gözardı ettiğin için mantık yolunda hata var diyorum. 1-) Bilinç sayesinde insanoğlu olarak geldiğimiz noktaya bakacak olursak (teknoloji sayesinde tüp bebek, tıp; kültürel yapılanma ve toplumlar sayesinde doğadan korunabilmemiz vs) aslında bahsettiğin mekanizmalara bilinç sahibi olmayan canlı türleri kadar bağlı olmak durumunda değiliz. 2-) Ki bu daha önemli, yukarıda bahsettiğim "survival", bilinç sahibi olmayan bir hayvanın yaşam amacını tanımlamakta yeterlidir, oysa biz "bilinç" yüzünden, diğer türlerde neredeyse denklemsel olan bu doğa zincirini istediğimiz an kırabiliyoruz. O yüzden intihar edebiliyoruz, o yüzden seks yapıp ürememek için prezervatifler yapabiliyoruz, o yüzden Tanrı gibi bir şey arıyoruz, o yüzden bir dile sahibiz ve soyut kavramlara sahibiz. Bu noktadan baktığımız zaman, senin evrimsel olarak "defolu" diye addettiğin bir şeyin, gerçek bir "defo"ya işaret etmesi için hiç bir temel yok. Çünkü savunduğun ve insanlığın temeline koyduğun hayvani yapıya bilincimiz yüzünden istediğimiz an, istediğimiz şekilde ihanet edebilir, ona karşı çıkabiliriz ve buna rağmen "survive" edebiliriz. Bilinç, evrimsel yapının kurallarını bozmasına rağmen factual anlamda hiç bir yetersizliğe sebep olmuyorsa, gerçek bir defodan bahsedemeyiz. Bu bağlamda geriye sadece kültürel statükoculuk, muhafazakarlık kalıyor argüman olarak. Evrimsel yapılanmanın tek ve ana amacı olan "survival", evrimsel yapıya karşı çıksak da sağlanabildiğine göre, evrimsel yapılanmaya karşı çıkmak, gerçek bir defoya işaret etmez. Öyleyse homoseksüelliği defo olarak görmek, kültürel anlamda horgördüğümüz derecede bir defodur, daha ötesi değil. Bilmiyorum ne kadar anlatabildim anlatmak istediğimi, olduğu kadar artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 marveloth'a ek olarak kızlarda memeleri, kalçayı çok beğenmek ve bakmak da bence lezbiyenliğe giden yoldur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Mutfağında yemek yapamayan kadınla alakası yok bunun. Demogoji yapma lütfen. http://www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF4376734BED947CDE&Kelime=defo adresinde görüldüğü üzere defo'nun tanımı kusur, özür veya bozukluk olarak tanımlanmış. Yani benim yüklediğim bir anlam değil bu TDK'nın bizzat tanımladığı kavram bu bir. Bir insanın kendi içgüdüleri dolayısıyla belli bir konudaki işlevi yerine getirememesi bir kusurdur, bozukluktur. Aşağılayıcı bir yanı yok bunun. Evet eşcinsellik kusurdur. Ha bunu aşağılama kabul edip isyan eden varsa da umrumda değil. Miyop da bir kusurdur. Hala resmi sağlık raporu verirken "görme kusurunuz var mı" diye sorarlar. Ben nasıl "ne aşağılıyon lan beni kusurlu muyum ben miyopum diye" demiyosam o adam da demeyecek. Diyorsa da kendi bileceği iştir beni ilgilendirmez. Bilimsel kavramları tartışırken humanizmden ve sevgi pıtırcığı pembe kelebekler dünyasından uzak ve objektif olarak tartışmayı tercih ederim bu yüzden yeri geldi mi insan dahil her kavramı sistematize etmek objektif yaklaşıma daha yatkındır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 İçgüdülerin tamamının %100 gerekli, haklı ve insanı mükemmelleştiren güdüler olduğunu varsayarak yazdığınızdan oluyor hep bu saçmalamalarınız. İnsan bilinci artık içgüdülerine bağımlı kalmak zorunda olmayacak kadar gelişmiş durumdadır. Bu içgüdülerin tamamen yok sayılmadığı noktalarda bile, bilinç ağır basar. Bu nedenledir ki "RÖH ÜREMEM LAZIM" deyip kafasına vurduğumuzu mağaramıza götürmüyoruz, götürenleri cezalandırıyoruz. "Üreme içgüdüsünü yerine getirmiyor, demek ki defolu" derken, bu içgüdüyü tam anlamıyla zorunlu ve "normal" normunun sağlayıcısı olarak görüyorsun Rewendor, yazdıklarına bu kadar karşı çıkılmasının sebebi de bu. "Hayatta kalma" içgüdüsü insandaki en güçlü içgüdülerden birisidir bildiğin üzere, fakat örnek vermek gerekirse, arkadaşlarıyla birlikte çok uzun süre yemeksiz ve susuz kaldığı izole edilmiş bir ortamda, ölen bir arkadaşını sırf "hayatta kalmak" için "yemeyen" bir adama da "Defolu, normal değil" diyemezsin. Bunu yapan adama da "Defolu" diyemezsin, zira her şey siyah/beyaz değil, "Doğaya uygun değil" deyip kestirip atılacak kadar basit bir olay değil bu. Kurduğun mantık fazlasıyla basit olsa da Occam's Razor senin durumunda maalesef geçerli değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 yalnız eşcinseller o belli işlevi yerine getiremiyor değil, getirmiyorlar. adamlar istemiyorlar yerine getirmeyi, başka bir tercihleri var çünkü. defo nedir ya inanılmazsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Antimodes52 said: Öncelikle, kullandığım "bilinç" kelimesi "subjectivity" anlamına gelen, soyutu kavrayabilme yetisi, içgüdülerin ötesine geçebilmek. Yani eğitimlilik anlamındaki bilinçten bahsetmiyorum. Anlatmak istediğimi çok iyi anlatamamışım herhalde, benim yanlışımdır, biraz daha açayım o sebeple. Evrimsel anlamda içgüdülerimiz, hayvanlarla ortak olan yapılanmamız, Darwin'in de, Freud'ün de hemfikir olduğu bir amaca hizmet eder: survival. Survival gibi ingilizce bir kelimeyi kullanmamın sebebi, sadece anlık hayatta kalmanın ötesinde bir şeyden bahsetmem. Hem günlük hayatta karşılaşılan tehditlerden kaçınma, hem de üreme yoluyla türün devam etmesi, yani ırkın hayatta kalması. Bu hayvani yapılanmayı tüm argümanının temeline oturtup, kullandığım anlamıyla subjectivity'yi gözardı ettiğin için mantık yolunda hata var diyorum. 1-) Bilinç sayesinde insanoğlu olarak geldiğimiz noktaya bakacak olursak (teknoloji sayesinde tüp bebek, tıp; kültürel yapılanma ve toplumlar sayesinde doğadan korunabilmemiz vs) aslında bahsettiğin mekanizmalara bilinç sahibi olmayan canlı türleri kadar bağlı olmak durumunda değiliz. 2-) Ki bu daha önemli, yukarıda bahsettiğim "survival", bilinç sahibi olmayan bir hayvanın yaşam amacını tanımlamakta yeterlidir, oysa biz "bilinç" yüzünden, diğer türlerde neredeyse denklemsel olan bu doğa zincirini istediğimiz an kırabiliyoruz. O yüzden intihar edebiliyoruz, o yüzden seks yapıp ürememek için prezervatifler yapabiliyoruz, o yüzden Tanrı gibi bir şey arıyoruz, o yüzden bir dile sahibiz ve soyut kavramlara sahibiz. Bu noktadan baktığımız zaman, senin evrimsel olarak "defolu" diye addettiğin bir şeyin, gerçek bir "defo"ya işaret etmesi için hiç bir temel yok. Çünkü savunduğun ve insanlığın temeline koyduğun hayvani yapıya bilincimiz yüzünden istediğimiz an, istediğimiz şekilde ihanet edebilir, ona karşı çıkabiliriz ve buna rağmen "survive" edebiliriz. Bilinç, evrimsel yapının kurallarını bozmasına rağmen factual anlamda hiç bir yetersizliğe sebep olmuyorsa, gerçek bir defodan bahsedemeyiz. Bu bağlamda geriye sadece kültürel statükoculuk, muhafazakarlık kalıyor argüman olarak. Evrimsel yapılanmanın tek ve ana amacı olan "survival", evrimsel yapıya karşı çıksak da sağlanabildiğine göre, evrimsel yapılanmaya karşı çıkmak, gerçek bir defoya işaret etmez. Öyleyse homoseksüelliği defo olarak görmek, kültürel anlamda horgördüğümüz derecede bir defodur, daha ötesi değil. Bilmiyorum ne kadar anlatabildim anlatmak istediğimi, olduğu kadar artık. İyi de söylediklerin hep yapay çözümler. Doğal sisteme baktığında bir hata var. Evet o insan içgüdüsüyle savaşabilir ama bunu yapması gerekmesi bile bir eksidir bence. Diğer konulara gelince, ben de lens veya gözlük kullanarak göz bozukluğumu gideriyorum. Ama bu gözlerimin defolu olduğu gerçeğini değiştirmez. Normalde yapması gereken şeyi fiziksel, biyolojik ya da psikolojik nedenlerden dolayı yapamıyorsa o sistem ve böyle bir ikincil desteğe ihtiyaç duyuyorsa defodur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Ya ne doğal sistemi abicim, ağaçta mı yaşıyosunuz siz ailecek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Rewendor anlatamıyorum bir türlü galiba. TDK'nın verdiği anlam yüzünden kullanmamanı önermiştim zaten sana. Anlamıyorum kelime haznende defo yerine başka bir kelime mi bulamadın nedir yani neyi bu kadar uzattın. İlla sokak ağzıyla sen kimsin kieaa onlara özürlü diyebilirsin mi demek lazım?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar