Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnternette Ermeni Savaşları Başladı (www.ozurdileme.com)

junkcan

Öne çıkan mesajlar

Devletin zirvesini de bölen Ermeni kavgası, sibere de yansıdı. 1915 yılında yaşanan olaylardan dolayı bir grup aydının internet sitesi aracılığıyla özür dilemesiyle başlayan tartışmalar, internete taşındı.

ozurdiliyorum.com adresli özür sitesinin ardından bu kez de yaşanan olayları bir yurt savunması olarak değerlendiren bir grup tarafından yeni bir site oluşturuldu. www.ozurdileme.com adresinden yayın yapan sitede, yaşananların soykırım olarak değerlendirilemeyeceği belirtilerek, imza kampanyası başlatıldı. Sitede şu ana kadar 4000'den fazla kişi elektronik olarak, kamyanyaya katıldı.

http://www.ozurdileme.com
Sosyal ağlarda paylaş

kundaktaki ermeni bebek Çarlık Rusya'sı ile işbirliği yapmış 500 bin Türk katletmiş? Bir gece kapınıza askerler dayanıyor çoluk çocuk yaşlı demeden yollara düşüyorsunuz. Bunun adına da vatan savunması diyorsunuz?
İ. Melih'ten çok bahsetmişken; böyle vatan savunmasının içine tükürürüm.
Sosyal ağlarda paylaş

ben okudum ve mantıklı buldum katıldım. Evet bunun adı NE YAZIKKİ SAVUNMADIR. Savaş durumunda Orduya zarar veren bir topluluğa gidip baklava vericek değiller. EN AZINDAN gaz odalarına doldurmamışlar aşağılık hitler gibi.Sadece göçe zorlanmışlar.buda yetki bende olsa aynı kararı verirdim.Çünkü kim bizden kim değil diye ayıramazsın.Hayatın gerçekleri ilede yüzleşmek lazım dünya savaşının içindeyiz.Ama Lanet olsun ki göç sırasında bi sürü türk çeteleri ve eşkiyalar yüzünden şu anki durumlara geldi bu konu.. neyse

sonuç olarak bu siteye ilk baktıgımda önce çok militan bir gurup sandım okudum .. ve bence gayette makul normal bi site. Katıldım .bende özür dilemiyorum zaten. Bu işte özür 2 taraflı olur
Sosyal ağlarda paylaş

Biz, Türk Milleti olarak ÖZÜR DİLEMİYORUZ. Yüzlerce yıldır bulunduğumuz coğrafyada kardeş halkları birbirine düşüren emperyalistlere, başta Mehmetçiklerimizin kanları olmak üzere, dökülmesinde payları bulundukları her damla kan için özür diletmeye Türk Milleti ve gençliği olarak YEMİN EDİYORUZ.

adama bi sorarlar. sen değil misin? kaybettiğin toprakları geri alma hevesiyle, üstüne alman hayranı ittihatçılar yüzünden bu savaşa giren ülke?
benim emperyalizmim iyidir senin ki kötü demek olmuş bu.

ne yazık ki asarım keserim göç ettiririm demekle kolay değil bu işler. 1915'te gerekli gördüğün zulmün şimdi bedelini ödeyeceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

kaybedilen toprakları geri almaya emperyalizim denmez... Zaten o topraklarda yaşayan halklarda Osmanlılın gelmesini istiyorlardı.. Kaldıki zaten İmparatorluğun topraklarıydı.Müttefik kuvvetlerin işgali altında idi.Arabistanlı lawrance şerefsizi ve etrafındakilerle . Gayrimüslümleri bilemiyeceğim .Ama gayrimüslümlerin arasındada Osmanlıdan memnun olanlar çok sayıda idi. Ayrıca evet Emperyalizme karşı verilmiş bir savaştır bu. Nutuğu okuyun X(

hemen bi editliym dedim: Ermenilerin savaştan sonra .Türkiye kurulduğunda eğer bir devleti olmamış olsa idi belkide tekrardan göç ettirildikleri yerlere gelmeleri makul olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

Ancalagan said:
.Ama gayrimüslümlerin arasındada Osmanlıdan memnun olanlar çok sayıda idi.

ittihat ve terakki öncesinden bahsediyosun.

"a peace to end all peace"

okuyun bunu güzel tarafsız kitaptır. okuması zor biraz ama baya bilgileniyosunuz (ana konusunun ermenilerle alakası yok, ama ittihat ve terakkinin naaptığını filan baya anlatıyodu)
Sosyal ağlarda paylaş

bLackcha0s said:
thorine tarih derslerinden muafmış hoş çok objektif bi tarih görmüyorduk zaten de en azından araştırma sorgulama yetileri aktifleştirilmemiş.Üzüldüm.

Tamamen haklısın. Zaten lise/ortaokul tarih kitaplarından nefret ederdim. Her ülkenin karanlık geçmişi vardır ama bunu resmi tarihi savunan kitapların hiç biri yazmaz. Bu bütün ülkeler için geçerlidir.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
anadoluya girerken yaptığımız zulmün de bedelini ödeyelim mi, ya da istanbulu ve balkanları ele geçirişimizin? Dur hatta esas çinlilerle yaptığımız savaşların bedelini ödeyelim.

bu sözü söylersen yarın bir gün birileri bu zulmün aynısını sana layık gördüğünde kendi hakkını arayamazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle soykırımın kelime anlamanı kavrayamadan tartışmanız ayrı bir tartışma noktası olmalı bence.

Ermeni lobisi güçlü.Çünkü maşa devlet.Bizim halkımız yarı mandacıyken onların halkı topyekün mandacı.Bu yüzdende lobileri güçlü.Bizden baskın.
3T nin peşinde usanmadan koşuyorlar.Her türlü baskıyı yapıyorlar.

ama hala geniş çaplı bir tarih komisyonunun kurulmasına izin verilmiyor. Bu bile yetmeliydi ermeni foyasını ortaya çıkarmaya.
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:
sg-1 said:
anadoluya girerken yaptığımız zulmün de bedelini ödeyelim mi, ya da istanbulu ve balkanları ele geçirişimizin? Dur hatta esas çinlilerle yaptığımız savaşların bedelini ödeyelim.

bu sözü söylersen yarın bir gün birileri bu zulmün aynısını sana layık gördüğünde kendi hakkını arayamazsın.

ödeyelim diyosun öyle mi?
Peki dostum, seni kendi hayali romantik dünyanla başbaşa bırakıyorum.

Ha bi de

sg-1 said:
Bizim bildiğimiz anlamda soykırım, 1948 yılında hazırlanan, Türkiye'nin 1950'de imzaladığı ve 1951'den geçerli olmak üzere (Yahudi soykırımı hariç, bu sözleşmenin ortaya çıkma sebebi bu zaten) belirlenmiş BM soykırım anlaşmasında tanımlanmıştır. Ermeni soykırımı iddialarından bağımsız olarak, bir milleti bugünün şartlarıyla soykırım olan birşeyle suçlamak için ne kadar geçmişe gideceksiniz, 10 yıl, 20 yıl, 100 yıl, 1000 yıl?

Sizin mantığınıza göre kalecinin geri pası elle aldığı zamanlardaki tüm eski maçlar iptal edilmeli.

Ha bi de 2,
birileri benim vatanımı parçalayıp paylaşmaya kalkıştı. Ama hak aramama gerek kalmadı, boylarının ölçüsünü almaları uzun sürmedi çünkü.
Senin bunlardan haberin yok belli ki.
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:
kundaktaki ermeni bebek Çarlık Rusya'sı ile işbirliği yapmış 500 bin Türk katletmiş? Bir gece kapınıza askerler dayanıyor çoluk çocuk yaşlı demeden yollara düşüyorsunuz. Bunun adına da vatan savunması diyorsunuz?
İ. Melih'ten çok bahsetmişken; böyle vatan savunmasının içine tükürürüm.

yavas tukurde 301 lik olma

hatta git baska yerde tukur ktunnel filan ugrastirma bizi paticige girerken
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:
sg-1 said:

ne zulmü kafayı mı yedin sen?
savaştasın
ermeniler seni arkadan vurup orda ermenistan kurmak istiyo
halkını öldürüyo
sende daha fazla tehdit oluşturmasın diye kuzey'e gönderiyosun onları?
bu mu soykırım?
soykırım hitlerin yaptığı gibi olur ermenileri toplayıp özenle öldürüp sabun yaptıktan sonra yıkansaydık soykırım olurdu bu
ama bu soykırım değil
Sosyal ağlarda paylaş

adamınbiri said:
throine said:
sg-1 said:

ne zulmü kafayı mı yedin sen?
savaştasın
ermeniler seni arkadan vurup orda ermenistan kurmak istiyo
halkını öldürüyo
sende daha fazla tehdit oluşturmasın diye kuzey'e gönderiyosun onları?
bu mu soykırım?
soykırım hitlerin yaptığı gibi olur ermenileri toplayıp özenle öldürüp sabun yaptıktan sonra yıkansaydık soykırım olurdu bu
ama bu soykırım değil

işte benimde demek istediğim bu.. bugün Hacışakir yerine Mıcır gıcıryan olsaydı sabunun adı ozaman soykırım diyebilridik evet
Sosyal ağlarda paylaş

ya ne komik be adama diyosunki osmanlı ile ermeniler uzun zaman dost yaşadılar
hemde toprak kapma ideolojileri olmadan
sonra rusya ile birlikte parçalanan osmanlı topraklarından pay kapmak istediler
ve sonrasında bilinen olaylar
boyle bi mantık yok ya senin ülkende vatandaşlarını öldüren insana ödülmü verilmeli
osmanlının sayesinde 30 deve ile çölde savaş kazanan müttefik amerika bile
tek bir vatandaşı olmadığı halde geldi konsolosluk açtı ve olmayan haklarını arama başladı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...