Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Maden Suyu a.k.a. SODA Börbek taşı yaparmı,Zarar verir mi sorunu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
black sen önce ayaklarını yıka :D

İĞREEAAANÇ :-)[signature][hline]
_o_ _o_ _o_ _o_
..| ....|.....|.....|
./ ./ ../ ../
Tey,Tey,Teyyy..
Soldan Sağa:Paskal,Koraks,Tora ve Llama,Paticiğin Resmi,Tescilli Halaycıları..
Powered bY Korax & Pascal.
Pati halay ekibi kurucuları ve başları..

[Bu mesaj Korax tarafından 08 Mayıs 2004 02:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Okumuştum daha öncede ama bir kaç yere baktım emin olmak için. Maden suları yukarıda saydığım hastalıklar yoksa böbrek taşlarına sebep olmuyor. Çünkü çok az miktarda mineral içeriyorlar. Tehlike sınırı nedir bulamadım, bulursam yazarım.

Hatta Güney Afrika'da yapılan ilginç bir araştırma varmış. Kalsiyum ve magnezyum içeren maden suları içen kişilerde kalsiyum-oksalat taşları daha az görülüyormuş :) İlginç ama doğru hehe.[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
Mesaj tarihi:
Ben yoğurt iyi geliyo diye duymuştum taşlar için. Babam bi kere taş düşürmüştü. Taşların bazıları adama duvar tırmandırırken bazıları sidik gibi çıkıyo. Şekille alakısı var onların sanırım. Çünkü babam hiç farkına varmamış sonradan en sonuncuyu yakalamış. Dedem ise annemin anlattığına göre koltukları falan tırmalarmış. Ben babamınkini görmüştüm elipsi şeklinde oval bişiydi.[signature][hline]...steal,hide,stealth,runaway,sell...
Mesaj tarihi:
gunde 3 tane normalmıdır D vıtamını alıyotum ama One a Day kullanıyorum gunluk maxımum 400 IU D vıtamını ıcerıyor bı gunluk[signature][hline] Zed, 06 January 2004 02:54 tarihinde demiş ki:
oside gmler yeşile boyanıp "ciem bonepart the hulk" adını alıp bankanın önünde "beni döven yok mu?" diye bağırıp sonra da rp only demiyolar

Mesaj tarihi:
günde 1 tane maden suyu zaten yararlıdırda.Meyvelisini börtü böceklisini çıkardılar onlarda e330 var[signature][hline]|apache the taksimetre|
have no fear,vlad is here! -vlad
iki+iki=dört hehe -Einstein
allah allah deyip geçer genç osman..
Mesaj tarihi:
Günde 200-600 IU D vitaminini besinlerden alıyoruz zaten. Önerilen günlük miktar ise 800 IU. Bu rakamlar 19-50 yaş arası ve 70 yaş üzeri için. 19 yaş'ın altı için biraz daha yüksektir. Günlük 400IU sağlıklı kişiler için iyi bir rakam.

Ama defalarca tekrarladım tekrar tekrar söylerim bıkmadan. Vitaminlerde ilaçtır! Yağda eriyen vitaminler (A, D, E, K) vücutta depolanabilirler. Dolayısıyla fazla miktarda alınmaları çeşitli sağlık problemlerine yol açar. Ayrıca farkında olmadığınız belkide ciddi olmayan, yada ciddi olup henüz kendini belli etmemiş olan hastalıklarınız olabilir. Masum (?) vitaminler bu hastalıkları ciddi boyutlara taşımanıza sebep olabilir. Aldığınız şey vitamin bile olsa bir doktora danışarak basit bir iki testten geçmenin kimseye bir zararı olmaz. En fazla bir kaç ml kan vericeksiniz! [signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere

[Bu mesaj Qui tarafından 08 Mayıs 2004 14:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Qui orada yazdığına bir ek yapmak istiyorum. Yağda eriyen vitaminler vücutta depolanır ve fazlası da zarar verebilir diyorsun ama bu gruba giğrmediği halde C vitamini de fazla kullanımda vücutta çok büyük zararlara yolaçıyor. Özellikle de cilt problemlerine, saç dökülmesi, kepeklenme, yaralar vs. Aslında sağlıklı beslenen normal bir insana günde bir bardak portakal suyunun içerdiği C vitamini yeterlidir. Fakat sigara başta olmak üzere bir çok etken bizim vücudumuzdaki C vitamini ihtiyacının artmasına neden oluyor. Bunun yanında maalesef hiç birimiz de sağlıklı beslenemiyoruz. Ama fazla portakal suyu içilmesi durumunda Kalsiyumun böbrekte kuma neden olduğu ve fazla gelen C vitaminin de başta cilt olmak üzere çeşitli problemlere neden olduğu bilinir.

Yani anlatmak istediğim vücutta depolansın depolanmasın yağda erisin erimesin vitaminlerin hepsinin azı karar çoğu zarar.
Mesaj tarihi:
said:
SilphatosIce_, 06 Mayıs 2004 22:53 tarihinde demiş ki:
Ben eşşek gibi maden suyu içiyorum her gün, ölecek miyim doktor? :(

bnde eşşek gibi olmasa da bayaa içiyorum..[signature][hline]when a man lies he murders some part of the world
these are the pale deaths which man miscall their lives
all these i cannot bear to witness any longer
cannot the kingdom of salvation take me home

:rock:To LiVe iS To Die:rock:
Mesaj tarihi:
Paraceleus: "All substances are Poisons; there is none which is not poison, the right dose differentiates a poison and remedy"

Bütün maddeler zehirdir, zehir olmayanı yoktur, zehir ve ilaç (şifa) farkını yaratan dozdur.

Olayı gayet iyi özetliyor heralde :)[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
Mesaj tarihi:
besinle almamız gereken maddeler arasında demir de var ama gıda alışverişimi kardemir yerine tanşaş'tan yapmayı tercih ediyorum.. :)[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Mesaj tarihi:
mmm iyi ben kurtarıyorum o zaman ;)
1 saatlik antrenman sonrası vücuttan atılan minerallere tam eş değer çıkıyor :P

Bu arada tırstırmadın değil yani beni Qui ;)

O taşlar adamı inletmekten beter eder...oy oy oy...

Ama şimdi lazerle kırıyorlar sanırım...?[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
[29.04.2002-29.04.2004]
  • Yeni Oluştur...