sharky Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Tebrik ederiiiz ! :) Canim var Fortune 500 de olan zaten ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 onu soylerken senin sirket aklima geldi de, kontrol ederken yanlis yerden kontrol etmisim.. penth bu unvani kacirdin maalesef sdfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 hani bu kadar konuştunuz, hangi şirket, huh ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 "senin sirket" cok havali olmus. Kendimi CEO gibi hissettim valla. Hem de Fortune 500 'da vay be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Ehm, neyse konu Penth 'in MS ile evliligi, degistirmeyelim giderayak.. Penth, bu durumda tum Linuxcular sana kil kil bakicak, ne hissediyorsun ? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zokarto Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 1. Bir otobüse kaç golf topu sığar? otobüsüne göre değişir. 2. Bozuk para boyutuna ininceye kadar sıkıştırıldınız ve kütleniz orantısal yoğunluğunuzu koruyacağınız kadar ufaldı. Ardından bir kıyıcı (blender) içine atıldınız ve 60 saniye içinde çalışmaya başlayacak. Ne yapardınız? dönen kısmın üzerine otururdum veya bıçakların altına yatardım 3. Veritabanının ne anlama geldiğini sekiz yaşındaki kuzeninizin anlayacağı bir şekilde açıklayın. dil dersinde öğrendiğin her bir kelime veri olsun, sözlük de veritabanı olur. bilgisayarlarda da durum böyledir. 4. Saatin akrep ve yelkovanı günde kaç kere üst üste gelir? 23 5. A noktasından B noktasına ulaşman gerek ama başaracağın kesin değil. Ne yaparsın? En azından denerim. 6. Dolabında o kadar çok tişört var ki seçmekte zorlanıyorsun. Daha kolay seçim yapmak için ne yaparsın? en az giyilmiş olanını seçerim 7. Bir köyde her 100 evli çiftin birinde koca, karıyı aldatıyor. Her kadın kendi kocası dışında hangi erkeğin aldattığını biliyor. Köyde zina yasak ve kadına kocasının aldattığını ispatladığı anda öldürme yetkisi veriyor. Hiçbir kadın bu kurala karşı koyamıyor. Bir gün kraliçe köyü ziyaret ediyor ve en azından bir erkeğin zina yaptığını söylüyor. Ne olur? kavga çıkar 8. Hep erkek çocuk istenen bir köyde aileler erkek çocuk doğuncaya kadar doğurmaya devam ediyor. Erkek doğarsa da artık çocuk yapmıyor. Bu köyde kızların erkeklere oranı ne olabilir? 0 - 0,99 arası herhangi bir oran olabilir (en az %1 erkek olmalı) 9. Bir otoyolda 30 dakika içinde bir araca rastlama oranı yüzde 0,95 ise, 10 dakikada rastlama oranı nedir? yine %0,95 tir, ihtimal süreye bakmaz her an gerçekleşebilir 10. Kolundaki saat 03:15. Akrep ve yelkovanın açısı kaçtır? 7,5 11. Dört kişi gece karanlığında bir ip köprüden geçmek zorunda. Ancak sadece bir el fenerleri var ve içindeki pil 17 dakika yetecek. Köprü aynı anda iki kişiden fazla taşıyacak kadar sağlam değil ve el feneri olmadan geçmek için çok tehlikeli. Her kampçının geçiş hızı da farklı. Bir 1 dakikada, diğeri 2 dakikada, diğeri 5 ve en yavaşı 10 dakikada geçebiliyor. Nasıl olur? herhangi biri geçer gidip diğerleri için el feneri alır gelir 12. Bir partidesin. Sen ve arkadaşınla birlikte 10 kişi var. Arkadaşın seninle aynı gün doğmuş her kişi için 1 dolar vermek üzere bahse giriyor. Ama bulamadıkların için de 2 dolar alacağını söylüyor. Bu bahse girer miydin? girerdim, sonra gider nüfus müdürlüğünden 16 aralıkta doğanların listesini çıkarttırırdım. benim ve nüfus müdürlüğünün bulamadığı adamları o mu bulacak? 13. Dünyada kaç piyano akortçusu var? piyano akort ediliyor muydu ya gitar değil mi akort edilen 14. Aynı boyda sekiz topun var. Hepsi aynı ağırlıkta ancak bir tanesi biraz daha ağır. Bir terazide sadece iki defa tartarak hangi topun daha ağır olduğunu nasıl bulabilirsin? bana tek tartım da yeter. bütün topları terazinin üstüne yıkarım sonra tek tek top alırım terazinin üstünden, en fazla ağırlık kaybını sağlayan daha ağır olan toptur. 15. 5′ten 1′e doğru azalan rütbelerle beş korsanın var. En rütbeli korsan toplam 100 altının nasıl bölüşüleceğine karar verme hakkına sahip. Ancak diğerleri de onun kararına oy veriyor ve yarısından azından oy alırsa öldürülüyor. Kendi payını en fazla tutup hayatta kalması için nasıl bir paylaşım yapmalı? kulis yapar adamların ikisini ayartırım derim ki eğer herkes eşit alırsa 20 altın eder, gelin ben size 21 er altın vereyim benim kararıma evet diyin derim. ayarttıktan sonra paylaşımı da kendime 58 altın bana oy vereceklere de 21 er altın şeklinde yaparım diğer 2 korsan havasını alır. korsan dediğin 1 altın için bile satar arkadaşını dafsfads Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 sharky said: Ehm, neyse konu Penth 'in MS ile evliligi, degistirmeyelim giderayak.. Penth, bu durumda tum Linuxcular sana kil kil bakicak, ne hissediyorsun ? :)sharky kacma, hangi sirket :) valla abi benim alanim business intelligence, Microsoft Dynamics diye bi urunde calisicam, Windows'la hicbi alakam yok ki zaten basta ben sevmiyorum, mulakatlarda falan da babalar gibi macbook promla dolastim microsoftta :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 maasini kim vericek onu soyle sen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Penthesilea said: valla abi benim alanim business intelligence, Microsoft Dynamics diye bi urunde calisicam, Windows'la hicbi alakam yok ki zaten basta ben sevmiyorum, mulakatlarda falan da babalar gibi macbook promla dolastim microsoftta :) macbook prom var diyosun yani hehe, ayrıca gz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 1. Bir otobüse kaç golf topu sığar? -sie 2. Bozuk para boyutuna ininceye kadar sıkıştırıldınız ve kütleniz orantısal yoğunluğunuzu koruyacağınız kadar ufaldı. Ardından bir kıyıcı (blender) içine atıldınız ve 60 saniye içinde çalışmaya başlayacak. Ne yapardınız? -bıçağa tutunurum 3. Veritabanının ne anlama geldiğini sekiz yaşındaki kuzeninizin anlayacağı bir şekilde açıklayın. -verilerini koyduğun taban 4. Saatin akrep ve yelkovanı günde kaç kere üst üste gelir? -23 filan 5. A noktasından B noktasına ulaşman gerek ama başaracağın kesin değil. Ne yaparsın? -otobüse binerim 6. Dolabında o kadar çok tişört var ki seçmekte zorlanıyorsun. Daha kolay seçim yapmak için ne yaparsın? -/roll 7. Bir köyde her 100 evli çiftin birinde koca, karıyı aldatıyor. Her kadın kendi kocası dışında hangi erkeğin aldattığını biliyor. Köyde zina yasak ve kadına kocasının aldattığını ispatladığı anda öldürme yetkisi veriyor. Hiçbir kadın bu kurala karşı koyamıyor. Bir gün kraliçe köyü ziyaret ediyor ve en azından bir erkeğin zina yaptığını söylüyor. Ne olur? -adam ölür? 8. Hep erkek çocuk istenen bir köyde aileler erkek çocuk doğuncaya kadar doğurmaya devam ediyor. Erkek doğarsa da artık çocuk yapmıyor. Bu köyde kızların erkeklere oranı ne olabilir? -kısmet 9. Bir otoyolda 30 dakika içinde bir araca rastlama oranı yüzde 0,95 ise, 10 dakikada rastlama oranı nedir? -0,95 10. Kolundaki saat 03:15. Akrep ve yelkovanın açısı kaçtır? - 8, veya çok kuulluk yapıp saatim dijital denir(günü 15 saatten hesaplamışım zuzuzu 7.5) 11. Dört kişi gece karanlığında bir ip köprüden geçmek zorunda. Ancak sadece bir el fenerleri var ve içindeki pil 17 dakika yetecek. Köprü aynı anda iki kişiden fazla taşıyacak kadar sağlam değil ve el feneri olmadan geçmek için çok tehlikeli. Her kampçının geçiş hızı da farklı. Bir 1 dakikada, diğeri 2 dakikada, diğeri 5 ve en yavaşı 10 dakikada geçebiliyor. Nasıl olur? -10 dakikada yürüyeni koyarsın, verirsin eline feneri o yürüyedururken hepsi geçer sırayla. 12. Bir partidesin. Sen ve arkadaşınla birlikte 10 kişi var. Arkadaşın seninle aynı gün doğmuş her kişi için 1 dolar vermek üzere bahse giriyor. Ama bulamadıkların için de 2 dolar alacağını söylüyor. Bu bahse girer miydin? -girmem manyakmıyım yada adamları kafalarım 13. Dünyada kaç piyano akortçusu var? -sie 14. Aynı boyda sekiz topun var. Hepsi aynı ağırlıkta ancak bir tanesi biraz daha ağır. Bir terazide sadece iki defa tartarak hangi topun daha ağır olduğunu nasıl bulabilirsin? -3 er 3 er ayırırım, 2 tanesini dışarda bırakırım tartarım. eğer 3-3 ayırdıklarımdan biri diğerinden ağırsa onları 1 1 ayırıp birini dışarda bırakırım tartarım. eşit çıkarsa dışardakidir. ilk ayırdığım 3-3 eşit çıkarsa o 2 taneyi tartarım. 15. 5′ten 1′e doğru azalan rütbelerle beş korsanın var. En rütbeli korsan toplam 100 altının nasıl bölüşüleceğine karar verme hakkına sahip. Ancak diğerleri de onun kararına oy veriyor ve yarısından azından oy alırsa öldürülüyor. Kendi payını en fazla tutup hayatta kalması için nasıl bir paylaşım yapmalı? -pas pf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Cons said: 3. Veritabanının ne anlama geldiğini sekiz yaşındaki kuzeninizin anlayacağı bir şekilde açıklayın. -verilerini koyduğun taban AHAHAHAHASHDASHDASHAH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
viole Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 hahaha cons rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Cons said: 6. Dolabında o kadar çok tişört var ki seçmekte zorlanıyorsun. Daha kolay seçim yapmak için ne yaparsın? -/roll Şuna çok güldüm ya ahahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaz Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 1. Bir otobüse kaç golf topu sığar? eğer 525 no lu otobüs ise istediğin kadar sığdırırsın 2. Bozuk para boyutuna ininceye kadar sıkıştırıldınız ve kütleniz orantısal yoğunluğunuzu koruyacağınız kadar ufaldı. Ardından bir kıyıcı (blender) içine atıldınız ve 60 saniye içinde çalışmaya başlayacak. Ne yapardınız? 60 dan geri sayarım ? 3. Veritabanının ne anlama geldiğini sekiz yaşındaki kuzeninizin anlayacağı bir şekilde açıklayın. lan git pipinle oyna 4. Saatin akrep ve yelkovanı günde kaç kere üst üste gelir? jim carrey 5. A noktasından B noktasına ulaşman gerek ama başaracağın kesin değil. Ne yaparsın? taksi çeviririm 6. Dolabında o kadar çok tişört var ki seçmekte zorlanıyorsun. Daha kolay seçim yapmak için ne yaparsın? gömlek giyerim 7. Bir köyde her 100 evli çiftin birinde koca, karıyı aldatıyor. Her kadın kendi kocası dışında hangi erkeğin aldattığını biliyor. Köyde zina yasak ve kadına kocasının aldattığını ispatladığı anda öldürme yetkisi veriyor. Hiçbir kadın bu kurala karşı koyamıyor. Bir gün kraliçe köyü ziyaret ediyor ve en azından bir erkeğin zina yaptığını söylüyor. Ne olur? dişi yakarış programlarına konu olur 8. Hep erkek çocuk istenen bir köyde aileler erkek çocuk doğuncaya kadar doğurmaya devam ediyor. Erkek doğarsa da artık çocuk yapmıyor. Bu köyde kızların erkeklere oranı ne olabilir? sen onu bırakta.. kocasız kalan o kadar kadın ne olacak ?! 9. Bir otoyolda 30 dakika içinde bir araca rastlama oranı yüzde 0,95 ise, 10 dakikada rastlama oranı nedir? hıza bağlı 10. Kolundaki saat 03:15. Akrep ve yelkovanın açısı kaçtır? 0 ! sdfgsa 11. Dört kişi gece karanlığında bir ip köprüden geçmek zorunda. Ancak sadece bir el fenerleri var ve içindeki pil 17 dakika yetecek. Köprü aynı anda iki kişiden fazla taşıyacak kadar sağlam değil ve el feneri olmadan geçmek için çok tehlikeli. Her kampçının geçiş hızı da farklı. Bir 1 dakikada, diğeri 2 dakikada, diğeri 5 ve en yavaşı 10 dakikada geçebiliyor. Nasıl olur? o 1dk da geçen arkadaşı kaslı varsayalım taşısın birer birer 12. Bir partidesin. Sen ve arkadaşınla birlikte 10 kişi var. Arkadaşın seninle aynı gün doğmuş her kişi için 1 dolar vermek üzere bahse giriyor. Ama bulamadıkların için de 2 dolar alacağını söylüyor. Bu bahse girer miydin? yok artık 13. Dünyada kaç piyano akortçusu var? dunno 14. Aynı boyda sekiz topun var. Hepsi aynı ağırlıkta ancak bir tanesi biraz daha ağır. Bir terazide sadece iki defa tartarak hangi topun daha ağır olduğunu nasıl bulabilirsin? önce elle bir yoklarım sonrada tek seferde bulurum 15. 5′ten 1′e doğru azalan rütbelerle beş korsanın var. En rütbeli korsan toplam 100 altının nasıl bölüşüleceğine karar verme hakkına sahip. Ancak diğerleri de onun kararına oy veriyor ve yarısından azından oy alırsa öldürülüyor. Kendi payını en fazla tutup hayatta kalması için nasıl bir paylaşım yapmalı? tek tek mulakat yapacağını söyler sonra her korsanı tek tek öldürür kalır 100 altın cepte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Komik değil malesef. Lisede duvar arkasında sigara içen çocukların "mauah" cevaplarına döndürmüşsünüz son iki şeyde. /roll ve korsan-mülakat muhabbeti güzel ama :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 said: valla abi benim alanim business intelligence, Microsoft Dynamics diye bi urunde calisicam, Windows'la hicbi alakam yok ki zaten basta ben sevmiyorum, mulakatlarda falan da babalar gibi macbook promla dolastim microsoftta :) Yerler seni :) MS de sevilmiyor olmasi lazim Apple'in, gerci US bura belli de olmaz.. Daha kendilerinin neyi sevip sevmedigini bilmiyorlar milletce. Ben kil oldum ama simdiden, senin kesin bir ayagin Windows a deger uzaktan da olsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 O macbookla gezme alışkanlığını değiştirmezse kariyeri açısından endişelenmeli bence İlke. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 yok yau, mac bir tabu değil ms içinde.. bir ara bloglarda bir sürü ms ofisi fotoğrafı dolaştı, mac notebook'lar falan. hatta steve ballmer'ın katıldığı bir konferansta, ballmer'dan önceki konuşmacının mac'i vardı. masanın üzerinde elmacık sırıtıyordu kocaman. tabii bunu fırsat bilen fanboylar "muhahah ms çalışanları bile mac kullanıyo beaaağğ" modunda mesajlarla donatmışlardı etrafı da.. ne yapsın adamlar, donanım üretmiyorlar ki. ama ms'in en yakın olduğu bilgisayar üreticisi hp. bir de ibm'den daha bir nefret ediyor olabilir ms, kurumsal anlamda =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Lütfen bir kişi daha Google'da İşe Girmek için Mülakat Soruları'nı komiklikler şakalar modunda cevaplandırmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 penth said: sharky kacma, hangi sirket harbi sharky kacma, hangi sirket? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Sam said: bu mülakat doğruysa google sadece bilgisayar çalıştırıyor sonucunu çıkarıyorum. hehe, güzel tespit :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 yeni konu açmıyım dedim, google marketing stajyerleri arıyormuş. ben burda olmadığım için gidemiyom ühü, siz gidin diye yazıyorum. http://www.google.com/support/jobs/bin/answer.py?answer=52095 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 . Sticky bit nedir ? . Unix dosya sistemlerinde, bir inode a erismek icin hangi system call cagirilir ? . /etc/passwd dosyasinda su su su su su etc. columnlarindan hangi 2si yoktur ( cevap : Preferred Language + umask ) . /23 netmaskinde kac tane host address vardir. . TCP/IP headerinda MAC adresi kac bytedir ? . TCP/IP de connection kurulumu / handshaking nasil olur. 2-3 tane daha low level soru geldi de, hatirlayamadim simdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 of unix & hardware falan ogrenmem lazim o zaman :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 Mmm hatirladim. . IPv6 kayitlari DNS lerde hangi class la tutulurlar ? . Bir dosyanin owner bilgisi kac bittir ? sanki bisey daha vardi ama.. Dur bakalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar