Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Omuz Çıkığı Sorunum


rubrubbakidibakbak

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar benim yaklaşıkl 2 hafta önce omzum çıktı. Sonra doktora gıttım tabı... Doktor da bir güzel taktı ve 3 hafta boyunca koluma takmam için bir düzenek verdi. Sakın çıkartma bunu dedi. Cidden sonra birkaç arkadaşıma sordum bu sorunu yaşayan ve onlarda bana çıkarmamam gerektiiini söylediler tekrar çıkmamasını istiyorsam. Ben de bu sebeple hiç çıkarmıyorum. Ve bu cuma günü kontrole gideceğim. Yani artık süre dolmuş olacak. Sizlerden de bu sorunu yaşayanlar vardır kesin. Benim bir de omuz ilk kez çıktı. Bu saatten sonra neler olur? Sürekli çıkma ihtimali nedir? Örneğin bir basket oynayamaz mıyım ya da bir kavgada yumruk atamaz mıyım misal?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya abi öncelikle geçmiş olsun kendim olarak bilmiyorum ama bizim bi arkadaş vardı çıkmıştı tabi o dediğini 3 hafta falan tam taktımı takmadımı bilmiyorum herifin basket oynarken sürekli kol çıkıyodu ama giriyoduda tekrar onla uğraşıyoduk falan.Umarım sende yaşamazsın aynı şeyleri... tekrar geçmiş olsun :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle 2 omzuda cıkan bi insan olarak, bu konu hakkında doktorlarla veya internetten okuduğum makalelerden veya kendi deneyimlerimden faydalanarak yazıyorum arada yannıs seyler olabilir gayet, bu konuda mutlaka doktor güdümünden cıkmamak gerek. onu belirteyim dedim :)

doğrusunu yapmışsın ben 3. günümde dayanamayıp cıkarmıstım o zımbırtıyı :)tamamen senin yaşadığın travmaya ve iyileşme sürecine ne kadar katıldığınla alakalı. bundan sonraki fizik tedavi calışmaları cok önemli senin için, omuz zaten anatomik olarak cıkmaya cok müsait bi eklem tutan doğru düzgün bağ yok nerdeyse, bir an önce omzundaki kasları güçlendirip gelecekteki cıkmaları önleyebilirsin, ben biraz yanlış kararlarla ilk cıktıktan sonra ara vermem gereken amerikan futbolunu bırakmadım aksine oynamaya devam ettim, zaten yoğun olan tempoda fizik tedaviyi aksattım filan, iki omzum toplamda en az bi 100-150 kere cıkmıştır heralde.

ne yapıp ne yapamayacağın konusu senle alakalı gene biraz. sol omzum baya iyileşti mesela 1 senedir hiç cıkmadı ve cok nadiren cok ters bi herekette oynadığını hissediyorum biraz, onun dısında hiç bi sıkıntısı yok.

fakat aksine sağ omzum cok beter bi durumda, sağ kolumla kulaç atamıyorum(yüzemiyorum bi diğer deyişle) böyle gerine gerine esneyince de cıkıyo. baskette malesef.

yani şöyle ben bütün bunları deneyerek öğrendim, canım basket oynamak isterse gidip oynuyorum omzumu taka cıkara, ama göze alabiliyorum cünkü daha kaybedicek bişeyim kalmadı :) öte yandan hala gidip ağırlığımı calısıyorum, kum torbası dövüyorum, vücudunü ve kaslarını iyi tanıman gerek biraz, neyi yapıp neyi yapamadığını kestirmen gerek önceden.sağ kroşe vururken cok geniş alırsam karşı kuvvetle cıkıyo mesela bunun gibi şeyler.

ameliyat mevzusunda da, çivi cok ilerlemiş vakalarda takılıyo die biliyorum. onun dısında genelde artriyoskopi denilen bi yöntemle, omuz ekleminin üstündeki zarda çıkmaya bağlı oluşan yırtığı dikiyolar. okuduğum bi makale de bu ameliyatı olan hastaların %30 unda tekrar cıkma gözlemlendi yazıyodu, ne kadar doğru bilemiyorum ama ameliyat oldun geçti gitti diye bişey yok malesef. denildiği gibi çivi takılsa bile omzun hareket kabiliyeti ve açısı azalıyo baya.

herneyse baya yazdım ama biraz olsun yardımım dokunur umarım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Doktora gittim. O zımbırtıyı çıkarttı. 10 gün sonra spora başlayabilirsin. Ancak tabi şu an eklemlerimde oynatmadığımda dolayı ağrı var. Onun için de bir kaç hareket verdi doktor. Bu sebeple günde birkaç defa onları uyguluyorum ve de yaklaşık 2 ay boyunca spor yapmayacağım. Bilmiyorum artık ama herhalde güçlenir bu dönemde. Geçenlerde bir arkadaşla konuştum. O da eğer şu kol zımbırtısını 3 hafta takarsan, sonra da dikkat edersen kendine bir süre bir şeycik olmaz dedi. Mesela onun da bir kere çıkmış omzu ve o günden beri çıkmıyormuş. Basket oynadığı halde birşey olmuyormuş. İnşallah benim de çıkmaz bir daha. Cidden berbat bir şey..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 ay sonra ...
omuz geçenlerde gene çıktı ve gene 3 haftalık zımbırtı verdı doktor. bu sefer daha kolay taktılar,ænesteziye gerek kalmadı. sımdı doktor 6 ay spor yapma dedı. git karı kızla dolaş dedi. ya abi anlamıyorum ben 5 ay spor yapmadım bundan oncede. sımdı son 1 aydır basket oynuyordum ve sonunda cıktı. sımdı dusunuyorum cıdden 7 8 ay spor yapmasam zorlamasam kendımı cıdden bır yararı olacak mıdır? yakında bır ortopedistle konusucam ama burada da böyle tıpla ilgilenen insanlar var mıdır ya da bilgisi olan? Cidden moralim bozuldu. ne güzel 2-3 aydır kas falan da çalışıyordum. şimdi herşey yatacak mı allasen?????
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...