throne_eins_meister Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Jahrein said: o zombiler istanbulda zeytinburnu'na falan giremezler... :D zombiler zeytinburnu dahil heryere girer ama çinçin mahallesi konusunda o kadar emin değilim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Kimse koymamış şunları çok şaşırdım; http://www.videojug.com/film/how-to-survive-a-zombie-apocalypse bu video. http://www.kuro5hin.org/story/2005/4/18/153047/155 bu da makale. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
White Wolf Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 millet büyü müyü demiş, büyü varsa öyle turn undead falan a gerek yok 10 zombinin arasından biri yemese o saving throw atsa aklını alır en garanti, tenser transformation yaparım akıl alınır sloganıyla gezerim.olmadı son çare Gundam Riseeeee !!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Otobandan zombi kaldırırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 lifts.. always full of zombies:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 fastreloader said: zombiler bizi teğet geçecek inşallah derim hamdolsun. çok güldüm allahta seni güldürsün :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throne_eins_meister Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 White Wolf said: millet büyü müyü demiş, büyü varsa öyle turn undead falan a gerek yok 10 zombinin arasından biri yemese o saving throw atsa aklını alır en garanti, tenser transformation yaparım akıl alınır sloganıyla gezerim.olmadı son çare Gundam Riseeeee !!!! gundam fight! readyyyyyyyy! gooooooooooooo! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Parka varsa ben yokum ajan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hatred Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 kalkıyorum, elimi yüzümü yıkadıktan sonra bir kase mısır gevreği yiyorum, ardından balkondaki uzun demir saplı süpürgenin başını cıkarıyorum ve sopasını mutfağa götürüyorum, dolaptan koli bandı ve cekmecedeki en büyük bıcakları alıyorum, ardından sopanın ucuna her biri farklı yerelere bakar bicimde sırayla bıcakları koyarak koli bandıyla sarmalıyorum and heads are gonna roll. zaten eğer zombiler filmlerde gösterildiği gibi acizse yani paytak yürümeler, el kol yapmalar, garip sesler cıkarıp 10 saatte 2 adım atmalar filan, camdan izlerim o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 iddqd idkfa bitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hardter Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 canım resident evil çekti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rajeesh Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 buffy i çağrırdım gerçi kendisi vampir avcısı ama o kadar iblisin ağzına etti 2 çapulcu zombiyi de durdulur herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 kasaba gider 5 ton beyin sardiririm, lazim olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throne_eins_meister Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 ekşi'den konu hakkında en iyi c/p'ler, yararlı olması dileklerimizle : ------------------ eğer sadece ayağını yere sürüyüp mal mal dolaşan zombi varsa sorun yoktur. etrafınızı duvarlar ile örün yeter. tabi burada sadece insanların zombileştiğini varsaydık. eğer 28 days later da olduğu gibi hayvanlar da zombileşiyorsa. bu sıçtığınızın işaretidir. kendinize kapalı alan bulun. mümkünse vücudunuzu kaplayan kıyafetler giyin. eğer half life daki gibi atlayıp hoplayıp zıplayan türler varsa silah kullanma kabiliyetinizi geliştirin. en az gordon freeman kadar iyi pompalı kullanmalısınız. eğer land of the dead deki gibi colt kullanabilen yüzebilen zombiler varsa sağlam bir taşıt bulun. ve yine land of the dead deki gibi zombiler havai fişeklere tepki veriyorsa bol bol fişek olmazsa patlayıcı taşıyın. flame thrower ile çok sağlam frag yaparsınız hatta arkanızdan birileri double kill, multi kill god like diye bağırabilir. eğer i am legend türünden zombiler ile uğraşıyorsanız büyük şehirlerden uzak durun. yok ben illa şehirlerde takılacam diyorsanız dandirik bir evde kalmayın. iki zombi kapıya yüklenince kapınız kırılmasın. eğer shaun of the dead deki gibi zombiler dolanıyorsa etrafta sakın müzik plaklarınızı ziyan etmeyin. yanınızda salak arkadaş bulundurmayın. şehrin ortasındaki bara gitmeyin. ayrıca yaptığınız planları herkes ile paylaşın ki etraf neşelensin. eğer resident evil zombileri ile uğraşıyorsanız hemen en yakındaki silahlı amcalara sığının. hayatınızda silah kullanmamışsanız ve tırsaksanız tek başına bir yerlere gitmeyin , mümkünse açık alanda durun. şemsiye isimli şirketlere dikkat edin. eğer ısırılmış arkadaşınız varsa hemen kafasına sıkın. eğer zombiler beslenemezlerse ve bu işin sonunda ölüyorlarsa bir kaç ay bir yerlere kendinizi kapayın. eğer zombiler ölümsüz olmuşlarsa orhan babadan batsın bu dünya dinlemeye başlayın. eğer insanlar zombilere bir şekilde üstünlük sağlarlar ise bu işe ticarete dönüştürmenin yollarını arayın. eğer zombi oldunuz ama zekanızı aynen koruyorsanız artık dünyada sizden kralı yoktur. mal mal yaşayın. --------------------------- en doğru hareket evden çıkmayıp mevcut erzakla idare ederek bir süre pencereden gizlice olan biteni izlemektir. zira zombiler çok akıllı yaratıklar olmadıklarından kapıları kırmak evlere girip bakmaya çalışmak gibi atraksiyonlara girmezler. erzak azalmaya başladığında ise olası bir zombi istilasına karşı evde bulundurulan kılıç; ki kılıç zombi ile mücadelede en etkili silahtır; alınarak uygun zaman kollanıp en yakın marketten erzak temini yapmak en doğru hareket olacaktır. bunun için uygun zaman gecedir. çünkü sessiz bir şekilde zombilere görünmeden en rahat gece hareket edilebilir. ama karanlığın verdiği psikolojik baskıyı kaldıramam ben gündüz hareket etmek istiyorum diyorsanız bu durumda gecenin tam tersi çok hızlı davranmanız gerekir. erzakları aldıktan sonra maceraya kapılmadan hemen eve geri dönülmelidir. askeri birlik bulmak veya bir adaya sığınmak gibi fantezi fikirlere kapılmak sonunuzu getirebilir. uyarı: burada yer alan bilgiler, tavsiyeler ve yorumlar zombilerin tipik george romero zombileri olduğu var sayılarak yapılmış olup danışmanlık kapsamında değildir. burada bahsedilen yöntemler ve ulaşılan sonuçlar yazarın hayal gücü ve izlediği filmler gibi temellere dayanmakta olup, içinde bulunduğunuz duruma ve koşullara uygun olmayabileceğinden sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak kararlar verilmesi sağlıksız sonuçlar doğurabilir. zombiler sizi katır kutur yiyebilir. -------------------------------- max brooksun yukarıda belirtilmiş kitabında ziyadesi ile irdelenmiş konu. zombi ile mücadelede en etkin silahın pala olduğunu akıldan çıkarmamak gerekir. daha artistik pozlar için machete de kullanılabilir lakin zombi gibi dokusu yumuşak, zırhsız bir düşman düello ya da savaş değil hasat konseptine uygundur. ateşli silahlar uzun vadede cephane tedarikinde problem yaşatacağından muhtemelen yalnızca istilanın ilk günlerinde işe yarayacaktır. bilindiği üzere zombi dediğin kes kes bitmez bu yüzden adı geçen silahları yalnızca kaçış yolunuzu açmakta kullanın. ülkemiz yüzölçümü itibarı ile geniş bozkırlara sahiptir. bu avantajın hakkını vermek adına açık araziye çıkın, şehirden uzak taş evleri tercih edin. çatıya çıkarsanız olası saldırıları önceden farketmeniz rahat olur. jandarma karakollarının yerini öğrenin. en ufağında otuzdan fazla g3, 100 şarjörlik mermi, land gibi arazi araçları ve dışarı ile haberleşme için telsiz-telefon vs. vardır. o karakolu zombiler basmış olsa bile ağır zaiyat vermiş olmaları muhtemeldir, civar göreceli olarak güvenlidir. jandarma yemek tedarikini dışarıdan yaptığından her karakolda yiyecek bulamayabilirsiniz. cinnete yatkın bir toplumda yaşadığınızı unutmayın. hayatınıza tek kasıt yaşayan ölüler olmayabilir. muhtemel dost ateşine karşı hazırlıklı olun. tarımın, tarihin ve uygarlığın başladığı, öyle ağır kıtlıkların sık yaşanmadığı bu coğrafyada korumayı becerebildiğiniz sürece arazi size iyi davranacaktır. eğer hayatta kalma evresini atlatıp uyum sağlama evresine geçebilirseniz -o süre içinde yardım gelmediyse dünyanın vay haline- kuracağınız mini minnacıcık komünde pastoral köy hayatı sizleri beklemektedir. ha ara sıra geceleri "şşş merve bacı, senin tavukları zombi boğazlıyo galk" gibi artık hayatınızın tatlı dertlerinden biri haline gelmiş nidalarla uyandırılsanız bile her yeni güne umutla başlamamanız için sebep yoktur. ------------------------------ ancak deneyimle edinilecek bilgiler sonunda öğrenilecek tekniklerdir. ben çok zombi öldürdüm. bu zombi dostlarımız bilindiği üzere eskiden senin benim gibi insan olan fakat gerek çeşitli radyasyonel durumlar olsun gerek çevre kirliliği olsun bu türlü etkenlerle kendilerinden geçmiş, ne yapacaklarını şaşırmışlardır. ilk olarak night of the living dead isimli filmde ekranlara gelen zombiler o günden bu yana görüldüğü üzere yalpak yalpak yürüyerek 1km/saat hızla ilerlemektedirler. bu açıdan bir kaplumbağadan kaçmakla zombiden kaçmak arasında fark yoktur. o yüzden zombiden kaçmaya gerek yoktur. o da senden korkuyor zaten. fakat yok efendim ben ırkçıyım, ben kendimden farklı olanı yaşatmam, dünya tek tip olsun şeklinde söylemlere sahip bir soykırımcıysanız tabii ki bu zararsız dostlarımızı öldürmek için can atacaksınız. o zaman şöyle yapacaksınız. zombi size kollarını açmış gelirken aslında sarılmak, teselli bulmak için geliyor. o yüzden siz de kollarınızı açıp ona doğru koşacak ve hasretle kucaklayacaksınız, zombi'nin ağladığını anladığınız anda avcunuzun içine önceden sıkıştırdığınız jileti zombi'nin boğazına dayayıp "dur yoksa yakarım" diyeceksiniz. zombi neler olduğunu anlamaya çalışmakla hayal kırıklığı arasında gidip gelirken, seri bir hareketle arkasına dolanıp boğazından tutacak ve yere çömelteceksiniz. bu noktada zombinin çırpınışlarına ya da haykırışlarına kulak asmayınız. insan olsaydı o da. az önceki jiletle zombi'nin kafatasını henibıl lektır usulu ortadan yarıp ufacık kalmış beynini asılarak dışarı çıkarın. evet artık zombiniz ölü. beyni olmayan hiçbir zombi ayakta kalamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Czentovic Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 hepsini okudum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 bende okudum. sonuncu saçma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 "çeşitli radyasyonel durumlar" Abi bu ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 hmm az önce bu durumu ciddi ciddi düşündüğümü söylemem gerek.. ha tabii şöle bişiyi bile detaylı planlamış biri olarak en salak durumda dahi detaylı planlama yapmam kaçınılmazdı. said: survivalism: her şartta popoyu kurtarmanın ve postu deldirmemenin yolunu bulmaktır. bu yol bazen savaşmaktan bazen ise kaçmaktan geçer. (fight or flight) nükleer savaş kaynaklı anabileceğimiz survivalism nükleer sığınaklarda saklanma (retreat) ve sonrasında hayatta kalma (survival) olarak açıklanabilir... lakin survivalism aslında "hazırlıklı olma durumu"dur. her türlü durumda, yanınızda gerekli ekipmanlar bulunmasa bile kısa süreli ani kararlar ile durumu değerlendirebilme, plan kurma ve nispeten ayakları yere basan, sizi hayatta tutabilecek planı anında uygulayabilme kararlılığıdır. zihinsel şartlanmadır. bu gece yaklaşık üçte biri deniz üzerinden geçen bir uçak yolculuğu esnasında kardeşimin sorduğu "uçak denize inse/düşse ne olur?" sorusuna saniye beklemeden "cep telefonunu, hızlıca uçuş sırasında müzik dinlememiz için verdikleri kulaklıkların naylonuna sarar ve cebime geri koyarım ıslanmasın diye. sert bir cisim olsa dahi iletişim imkanı varsa telefon işe yarar yoksa hiç olmazsa ışık verir; eğer kurtulursak tabii. etrafta zarar verebilecek sert bir cisim varsa koltuk ceplerinin dibine koyar ve saatimi de çıkartır atarım yanına. çarpma sonrası, çıkış esnasında vakit kaybına yol açabilecek panik teyze, şişko amca vs. gibi daha sorunlu kişilerin yerlerini tespit etmek için çıkış yoluna bi kere daha göz atar ve brace position ile çarpmayı beklerim. çarpmadan sonra ise aracın hareketi tamamlanana kadar durumumu korururum. uçağın hareketi tamamen durduktan sonra devam edebilecek durumda isem çıkışa yönelirim. zaten çıkışların yerini biliyorum ama uçağın su dolma ihtimaline karşı can yeleğini dışarı çıkana kadar şişirmem. panikle hareket eden kitle tarafından ezilmeden ya da birilerini fazla ezmeden, olabildiğince sıralı bir biçimde ilerleyerek ama en önce harekete geçenlerden olmaya çalışarak uçağı terk ederim. tabii bu plan sen yaralanmışsan, yaranın durumuna bağlı olarak değişebilir ve yeni plan çıkışı biraz geciktirebilir. ama suya inmiş uçaktan çıkmak şart ise, ne bileyim suya batıyorsa falan düşünme sürem nispeten kısa olacaktır. sana zarar vermeden kusmuk torbası ve safety card (güvenlik kardı?) ile boynuna takviye yapar ve dışarı taşımaya çalışırım" şeklinde vermiş olduğum uzuuun cevap en azından zihinsel hazırlık kısmını gerçekleştirebildiğimi gösteriyor. zaten her zaman zihinsel olarak hazır olmak survivalistin olmazsa olmazdır der ve sağdan sağdan ilerleyerek çaktırmadan kaçarım. az sonra gaçıcam ama standart bi zombi saldırısı ise, yavaşlar ise vs. evde yeterli erzak ve korunma var. giriş çıkışları güvene alır, eve yeterli cephaneyi doldurur bi süre saklı durumda olayı izlerim. eğer sayıları artmış ancak yardım gelmeyecek gibi bir ortam var ise işte o zaman babayı tutuyoruz yavaştan. bu duruma karşı ufaktan apartmanı güvenliğe almak şart. gerekli malzemelerin temini için günde 2 sefer yapsak (kardeşimin de etkilenmediğini farz ediyorum) tüm apartmanı güvenliğe almamız ve gerekli düzenlemeleri yapmamız sanırım 1-2ayımızı alacaktır. elbette etrafta gezen zombilerin kafasına göre hareket ettiğini ve hepsinin i am legend'ın son kısmı gibi doğrudan bize doğru gelmediğini farz ediyorum. öle bi durum olursa babayı alıyoruz yine. diğer taraftan hızlı, kuvvetli ve aşırı saldırganlar ise geri çekilmek çok akla yatan bir çözüm değil. daha çok deli gibi saklanarak varlığımızı unutturmaya çalışırız gibi geliyor. galiba en doğrusu bir şekilde yeterli malzeme ve yakıt gerektirmeyen bir araç ile denize açılıp sadece erzak temini için karaya çıkmak olurdu. en azından ortam gözlemlenip durumu anlayana kadar... daha bi sürü bişiler de var gerçi.. amaaan neyse ne! kaçıyom şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elderon Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 kafasına ayakkabımı fırlatırdım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kitana Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Masquerade said: Gündüz zombiler ortada olmayacağından lol? vampir değil abi zombi bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
N-c Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 leoneo5 said: camdan lazer pointer tutup takip edip etmeyeceklerine bakardım... ediyolarsa eğlenirdim sağa sola koşturarak ahaha mükemmel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 zombieleri de bitkiler yese circle tamamlansa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Earenwen Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 haha kimse yapmamış, türban konusunu gündeme getirirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 kitana said: Masquerade said: Gündüz zombiler ortada olmayacağından lol? vampir değil abi zombi bunlar evet o da var ama filmden filme değişiyor bu hedeler. mesela i am legendda gün ışığına çıkamazlardı falan. hmm madem gündüz gece ayrımı yok, aracıma atlar, en yakın yerden bir iş aracına geçip carmageddon misali eze eze geçerim zombileri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar