Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vatandaşlıktan Nasıl çıkılır

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Çıkılır atılınır ne bilim makul olan yolları varmıdır bunun ? Bizimkilerden duyduğum , onlar zamanında avrupa insan haklarına gidip bu ülke bana işkence yapıo diyip çıkabilme olayları varmış ama geçmiş sanırım o .Ya nasıl bi babam var benim ya gidiyo yeni karısından olan çocuğu amerikada doğurtturuo sdfs. Zamanında benide orda çıkarttırsaymış ya işkence çekiorm buralarda boş boş.
Mesaj tarihi:
bildiğim kadarıyla top olursan avrupa insanoğlu mahkemesine gidip "ben topum ülkemde rahat vermiolar. bizim millet şey yapmasın başka ülkenin erkekleri şey yapsın" diyerek gidebiliyorsun.
Mesaj tarihi:
dönüp dolaşıp aynı yere gelmek istemiyorum işte sorun orda . Bende biliorm dönüp dolaşıp aynı yere gelceğimi ama farklı yere konmak istiyorum sonunda . Hmm gaylik kabul edilebilir bişey aslında denenebilir sdf
Mesaj tarihi:
gideceğin yere git, vatandaşlıktan niye çıkıyorsun ki? burda vatandaşlıktan çıkınca, başka ülke direk sana vatandaşlık falan mı verecek zannediyorsun?

yanlış bilmiyorsam içişleri bakanlığına dilekçe verip çıkmak istediğini söyleyebiliyorsun vatandaşlıktan. sonra bakanlar kuruluna falan gidiyor konu, uygun görülürse basıyorlar tekmeyi. yanlış biliyor olabilirim tabii. bununla birlikte başka bir ülkeden vatandaşlık almadan böyle birşey yapmak istemesin. açıkta kalmak da var işin sonunda, böyle kimsenin dikkate almadığı, varı yoğu hep başkalarının üstüne bir adam olur çıkarsın.
Mesaj tarihi:
Başka bir ülke vatandaşlığına haber vermeden geçersen bu vatandaşlıktan çıkarma sebebidir ayrıca yurtdışına gidip askerlik yükümlülüğünü yerine getirmessen buda vatandaşlıktan çıkarma sebebi.

Sorun şu önce seni kabul edecek bir ülke bulman lazım. Bunun içinde mesela hapishaneye siyasi suçlu olarak girip işkence görmen ve bunu kanıtlaman lazım daha sonra gidip iltica et bir ülkeye bana böyle böyle yaptılar de oradada göçmenler için ayrılan yerlerde kalıp uzzuun bir yargı maratonuna hazırlanman lazım.

Mesela kıza yoldan vatandaşlık kazanmak için bir örnek vereyim, Fransız yabancılar lejyonu her ülkeden gönüllü kabul ediyorlar, ama önce tabi fiziksel ve psikolojik testlerden geçmen lazım. Akabinde 5 yıllık bir kontrat imzalaman lazım 5 sene sonunda hayatta kalırsan veya atılmassan yarı Fransız vatandaşlığı kazanıyorsun, 15 sene yaparsan ise tam fransız vatandaşlığı kazanıyorsun (yani tüm haklarıyla seçme seçilme felan).

Veya yabancı bir kadınla evlen, daha sonra o ülkeye evliliğin düzmece olmadığını kanıtla sonra o ülkeye yerleş ve vatandaşlığını kazan felan gibi.
Mesaj tarihi:
Ya tabiki hani başka bi ülkenin vatandaşlığını almayı düşünüyorum başta . Türkiyeye turist olarak gelmek istiyorum yani işin açıkçası sdf . neyse teşekkürler .

@Kenjuro D: aga ne güzel söledin ya . tıkıldım kaldım para yok pul yok göçemiorz sdf
Mesaj tarihi:
Havlayan köpek ısırmaz derler ya, o hesap bir dikkat çekme konusu işte :) Köpeği üstüne alma tabi, benzetme sadece. Şöyle ki, "kaçıcam gidicem olm buralardan, vatandaşlıktan bile çıkıcam sdf" diye gezen adamlar genelde hayatları boyunca bunu söylemeye devam edip hiçbirşey yapmazlar, istisna olduğunu sanmasam da umuyorum.
  • Yeni Oluştur...