Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

süleyman demirel ve Türki cumhuriyetleri

necmi

Öne çıkan mesajlar

mesut yılmaz, tansu çiller ve süleyman demirel bu ülkenin başına gelen en büyük felaketlerdir.

doğru, genel olarak siyasetçilerimizde bir kalite eksikliği var; ama bu üçü ne yazık ki kalitesizliğin zirvesi.

konuya gelirsek, turancılıktan bugün kim ne anlıyor bilmiyorum; ama elin sittin sene birbirini kesen avrupalısı ab'yi kurabiliyorsa, biz de Türki cumhuriyetlerle benzer birşey yapabiliriz.

bu ha diyince olacak birşey değil tabii ki. kültürel olarak ne yazık ki artık çok ortak bir yanımız yok adamlarla; ama şu da var kültürel benzerlik zaten günümüz küresel dünyasında zaten çok önemli bir konu değil. ekonomik olarak kalkınan ülkeler ister istemez abd ya da batı kültürünün getirdiği bireyselliğin öne çıktığı tüketimci bir hal alıyor. 30 sene öncesinin Türkiyesi ile şimdi arasında dünyalar kadar fark var mesela.

ekonomik anlamda yıllardır birşeyler yapılmaya çalışılıyor. ekonomik çıkarlar birleştiği zaman olmayacak birşey değil. bu kadar geniş bir coğrafyada, yüz milyonlar tek devlet çatısında birleşebilir gibi bir iddiam yok tabii, o gerçekçi değil.

ab gibi bile olması zor; ama çok şeyler yapılabilir.

sovyetler sonrası türki cumhuriyetlerin Türkiye'nin kullandığı alfabeye benzer bir alfabeye zamanla geçmesi ve Türki ülkelerin birbirini kolayca anlayabileceği ortak bir dil oluşturulması yönünde karar alındığını, bu konudaki çalışmaların günümüzde devam ettiğini ve bu çalışmaların 2010 yılına kadar bitirilmesinin düşünüldüğünü; Azerbaycan, Türkmenistan ve Özbekistan'ın bu karar doğrultusunda latin alfabesine geçtiğini, Kazakistan ve Kırgızistan'da latin alfabesine geçmek için çalışmaların devam ettiğini biliyor muydunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

bu türki ülkelerden birini ziyaret etmiş arkadaşlar varsa aramızda bizi bilgilendirebilirlerse seviniriz. bu adamlar kendilerine türk diyor mu ki bir kere? ayrıca kültürlerinin bizden çok farklı olduğuna inanıyorum, avrupa ülkelerinin birbirleriyle kurduğu kadar kolay bir bağ olmaz aramızda. toprak bağı yok, 1992'ye kadar azerbaycan'la komşuyduk ermeniler kesti o bağı, kaldı ki azerbaycan'dan sonrası hazar denizi arada yine kara bağı yok. sonra onların dünya dili rusça, bizimki ingilizce, onlar sovyet kültüründe kavrulmuş, bizim insanlarımız öyle bir sosyal yapıyı şak diye kaldıramaz. dillerimizin akraba olması dışında bir bağ göremiyorum o ülkelerle aramızda. azeriler hariç adamların tipleri bile benzemiyor, illa ki yabancılık olacaktır aramızda.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
bone said:

gerçi şu da var, piyasadaki son zamanlardaki (70'lerden beri diyelim) politikacılara bakarsak, en doğru düzgün hareket etmiş kişilerden biridir. Sağcı partilerden Demirel gibi adamların çıkmasını ne çok isterdim

bone, her mesajınla ayrı bir efsanesin. demirel solcu partilerde mi yer aldı?
bence senin tez zamanda yakın tarihle ilgili bilimum belgesel izlemen yahut kitap-makale filan okuman gerek böyle konularda ahkam kesmeden evvel..

ya sen hala konuşuyor musun sir be?

sabah gazetesi, taraf gazetesi okuyup gelip ordaki yalanları gerçek gibi sunan birisin.
"resmi tarih yalandır böhühühü", "Atatürk hiç kitap okumamış kültürsüzün tekidir" diye emo takılan adamları gelip burda savunan birisin.
Bana karşı "yakın tarihle ilgili bilimum belgesel izlemen yahut kitap-makale filan okuman gerek" diyecek burdaki en son kişisin.

kitap-makale filan dediklerin şu çok sevdiğin "resmi tarih yalandır" tripleriyle dolaşan kişilerse, bırak boşver kalsın, ben almayayım.

Ha bu arada, demirel'in sol partilerde olmasıyla ilgili hiç birşey demedim.
Dediğim şey çok basitti: "en doğru düzgün hareket etmiş kişilerden biridir. Sağcı partilerden Demirel gibi adamların çıkmasını ne çok isterdim".
Sosyal ağlarda paylaş

yok canım illa taraflı bişiler okuman gerekmez, şu can dündarın yakın tarihe dair 3 belgeselini (demirkırat, 12 mart, 12 eylül) izlesen yeterli..

benim mesajım o kadar değildi, kafana göre güzel törpülemişsin, cevaplayabileceğin kısmı alıp geri kalanına bişey diyememiş olman, tespitimi doğrulamakta zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

İyi ne ya
FRP mi oynuoz
Lawful goodmuş abi Enver, Mustafa Kemal fazla saving throw atmış.

İyi ne kötü ne ya; bi insanı nası bu iki kalıptan birine daraltır ki insan =).
Adamın niyeti bizim niyetlerimize doğru orantılıysa iyi niyetliymiş denilebilir evet,
Ama yaptığı hareketleri sorgularken;
Eğer ki o hareketler tutsaydı şimdi iyi olcaktı
tutmamış ondan şimdi Enver kaka.

Iyi ne kötü ne yaw hahaha
Sosyal ağlarda paylaş

süleyman demirel'in benim hatırladığım en bomba 2 olayı şöyle:

demirel başbakanken yunanistanla gene ege'de bir gerginlik yaşanıyor. 5-6 saat kadar uzun bir süre generallerle, bakanlarla toplanıyor. toplantı sonunda yaptığı açıklama: "ege bir yunan gölü değildir. ege bir türk gölü de değildir. ege bir göl değildir."

bir de 80 darbesinde askere karşı direnmemekle, "şapkasını alıp gitmekle" kendisini itham eden bir yazara, "ne yani şapkayı bırakıp mı gitseydim?" demesi.

kendi çapında bir efsanedir tabii.

bir de enver'in tırtlığı fikirlerinden vs kaynaklı değil. yapsaydı iyi olurdu, yapamadı kötü oldu diye birşey söylemiyorum. peşinden koştuğu fikirleri gerçekleştirebilecek yeterlilikte birisi değildi. en nihayetinde tabii ki yapamadıkları üzerinden ben bugün onu değerlendirmek durumundayım. vatan hainiydi, satılmıştı, beş para etmezdi gibi bir ithamım da yok yani. sadece yetersiz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...