St_Dreamer Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Şimdi enstitü nün sitesinde: 3.3.5. Paragraflar Başlıklar dahil tüm metin iki yana yaslanmış olarak yazılır. Paragraflar 1 TAB (1,25 cm) içeriden başlatılır. Paragraflar arasında 6 nokta (6 Punto) boşluk bırakılır. 3.3.6. Satır Aralıkları Metin içinde satırlar arasında 1,5 satır, dipnot satır aralarında 1 satır boşluk bırakılır. Başlıktan önce 2x1,5 satır, başlık ile takip eden ilk paragraf arasında 1,5 satır boşluk bırakılır. diyor.Şimdi altı çizili yerlerde ne denmeye çalışılmış ve nasıl yapacam bunu word de bi açıklayabilir misiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 kağıdın üst kısmında 3 satırlık boş yer kalıcak gibi bişey sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
utopia Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 wordde format'tan paragraph'a giriyorsun, bütün bu ayarları buluyorsun orada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 İki yana yaslı ; sağ üst köşede ki ikona tıklayacaksın üstüne gel yazar. Metini iki yana yaslı olarak yazar. Eğer yazdıysanda seç yazıyı ikona tıkla. 1 satır boşluk olması gerek paragraflar arasında Sonuncusunda da 3 satır boşluk bırakman gerektiğini anladım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
St_Dreamer Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 şimdi şöle bunlar sade anlamadığım yerler birde anladığım yerler var.diyorki baştan 4cm boşluk bırakacaksın.birde genel olarak satır aralığı 1.5 olacak.satır aralığını 1.5 yaptım o zaman tepeden o 4cm den sonra iki satır bırakıp öyle mi yazmam gerekiyor başlığı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
utopia Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 hepsinin ayarı var da girip bakamıyorum ki office yüklü değil. ama o sekmede buluyorsun çoğunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Solda ve üstte cetveller var bu işler için.Onlardan rahatlıkla ayarlıyabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
St_Dreamer Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 bLackcha0s said: İki yana yaslı ; sağ üst köşede ki ikona tıklayacaksın üstüne gel yazar. ikonu göremedim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
St_Dreamer Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 yok o cetvellerden grintileri ayarladım ama satır sonuna geldiğin kelimeleri kesmiyor direk bir önceki yada sonraki kelimden bi satır aşşağı atıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
utopia Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 renklerin yanında orada çizik çizik ikonlar var ya, onlar. edik: onları kesmez ki zaten? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
St_Dreamer Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 tamam hallettim teşekkür ederim:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 İşaretli olan sarı bölgeye bak onlardan en sağdaki. Nasıl kesmez ya onlar ayarlıyor gayet güzel ? ben mi anlamadım dediğini acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
St_Dreamer Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 ya resimdeki metin gibi yazıyorum ama sağ tarafta sol taraf gibi hizalı olsun istiyorum.sanırım buldum ama değiştiremedim daha nese biraz daha kurcalayayım o zaman edik:bu ayarları metni yazdıktan sonra da ayarlayabilirim demi?olmazsa şimdi bildiğim gibi yazayımda sonra değiştiririm tam olarak öğrenince Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Hepsini secip o tusa basman gerekiyor tabii ki.. Yoksa sadece bulundugun satirda gerceklestirir islemi. St_Dreamer said: Şimdi enstitü nün sitesinde: 3.3.5. Paragraflar Başlıklar dahil tüm metin iki yana yaslanmış olarak yazılır. Paragraflar 1 TAB (1,25 cm) içeriden başlatılır. Paragraflar arasında 6 nokta (6 Punto) boşluk bırakılır. 3.3.6. Satır Aralıkları Metin içinde satırlar arasında 1,5 satır, dipnot satır aralarında 1 satır boşluk bırakılır. Başlıktan önce 2x1,5 satır, başlık ile takip eden ilk paragraf arasında 1,5 satır boşluk bırakılır. diyor.Şimdi altı çizili yerlerde ne denmeye çalışılmış ve nasıl yapacam bunu word de bi açıklayabilir misiniz? Soylendigi gibi paragraf seceneklerinden paragrafin basindaki tab uzunlugunu belirleyebiliyorsun. Paragraflar arasinda bir satir bosluk birakiyorsun. Bunu ya ayarlardan yaparsin ya da fazladan bir satir bosluk birakirsin. O biraktigin satira gelip puntoyu 6 olarak secersin. Yalniz son satir 1,5 line olacagindan onu single line'a cekmen gerek... Paragraf formatlarindan yapman cok daha mantikli bu yuzden. Hani senin her satirin 1,5 line degerinde ya (double space, single space, 1,5 space gibin) hah iste ana basliktan sonra iki defa enter'a basip bosluk birakacaksin, bu satirlarin her biri 1,5 line olacak. Text'in normalde oldugu gibi yani. Normal basliklarda da sadece tek bir satir bosluk birakacaksin. Zaten her satirin 1,5 oldugu icin o bosluk 1,5 degerinde olacaktir. WYSIWYG ne kadar zor olabilir ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Aslında tez yazarken latex falan kullanmak lazım: http://forum.paticik.com/read.php?6,3707020,3707263 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Word Processor isini goruyosa niye LaTeX? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar