Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vista kurup ağlayan adam (vista kurdum!)

Dragonfire

Öne çıkan mesajlar

xp yi kaldırıp ramlerden tam faydalanmak için vista kurudm. Bunla beraber bi dünya sorun da eksik olmadı başımdan.
Öncelikle ses driveri sorun oldu. Realtek hd audio vista driveri buldum çektim çalışıyor ama sorunlu. Şimdi kaldırdım bidaha yükledim bakalım ne olacak. Sorun da bir video yada mp3 açıyorum, 1dk kadar çaldıktan sonra resetlenirmiş gibi bir ses çıkıyor ardından ben bir işlem yapana kadar o ses gelmeye devam ediyor. Eskiden xp de o ses geldimi makine kendisini yeniden başlatırdı. Şimdi sadece ses gidiyor. Yeniden açıyorsun videoyu yada mp3ü yine 1dk çalıyor sonra aynı şey tekrar oluyor.
Başka bir sorunumda hdd sürekli patritionlar arası kopyalama yaparken bir ses çıkarıyor ya sürekli o ses geliyor. Farklı hdd lere kopyalama yapıyor gibi. Bilgisayar daha hızlı çalışacağına daha yavaş çalışıyor. Xp ile 3gb ram var iken şimdi 5gb ram ile sürünüyorum resmen. Makine vista ready ama yinede sorun var.
Bir diğer sorunda download, şimdi torrentten normal hızla download/upload yapıyorum ama başka bir siteden bu işlemi yaparken 5kb nin üstüne çıkmıyor hız. port falan açayım diyecem de alakası yok bir sorun olsa torrent düzgün çalışmaz. Dandik sunuculardan çekiyorum diyecem bi dünya sunucu denedim.
Usb sorunu var başka bir başlık altında yazdığım. Usb ile 1mb/sec dosya aktarımı yapıyorum çok yavaş.

Bu vistayı biraz daha düzeltmek için olmassa olmaz updateler varmı? Vista ultimate 64x sp1 mevcut.
Daha bir kaç sorun var da aklıma geldikçe yazarım.
Şimdiden yardım edeceklere teşekür ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Vistada HDD sürekli çalışır. Durmaz yani. O yönden bir problem olduğunu sanmıyorum. Sen yine de arama fonksiyonunun dizinleme şeysini kapat. Alet bilgisayarın boşta olduğu anlarda dosyaları dizinliyor neyin nerede olduğunu falan. Bilgisayarımdan sürücülere sağ tık özelliklerden dizinleme kapatılabiliyor.

Realtek HD Audio driver kullanıyorum, laptopumda da masaüstünde de o yüklü, bir problem yok. Uygun sürücüyü bulmaya çalış bence, anakartının markası modelini öğren oradan bulmaya kas.

İnternet problemin enteresan. Hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.

USB sorunu Vista nın ilk sürümlerinin kronik problemiydi. Sırf usb değil bütün kopyalama işlemleri saçmalıyordu. SP1 ile düzeltildi. Sende de yüklüyse düzelmiş olması lazım. Ama şundan da kaynaklanabilir, alet USB 1.1 standardında çalışıyorsa, yavaş kopyalar yine. Anakartının USB çıkışları için USB 2.0 driverları mı var acaba?

Ek: Laptop mu, masaüstü mü? Vista Ready logosu basılan bilgisayarların büyük kısmı aslında sadece Vistayı çalıştırabiliyor :) Yani yavaş da olsa çalışıyorsa bas logoyu olayı. Hatta MS çoğu sorun çıkartan laptopa bile vermişti galiba bu logoyu. Laptopsa özelliklerini yazarsan, belki de yetemiyordur alet.
Sosyal ağlarda paylaş

İnternet için torrent kapalıykende yapıyor aynı olayı sanmıyorum yani. utorrentin eski versiyonunu buldum onu kullanıyorum.

Bilgisayar desktop, vista ready logolu değil donanımda vista için verdiğim şu linkteki zımbırtı ile kendim redy olduğuna kanaat getirdim.
Yeri gelmişken usb sorunumda ahanda şuraya yazmıştım.

Ana kartım msi k9neo amd için olanı k9neo2 mi oluyor artık ne oluyor. Audio driveri dışında anakartın tüm driverlerini vista kendisi yüklüyor. Belik yeni bir driver bulup yüklerim çözüm olacaksa ama download baya kötü. Şimdi torrent te yavaşladı.

//Ayrıca Denetim MasasıSistem ve BakımPerformans Bilgileri ve Araçları'dan Dizin oluşturma seçeneklerini tıklıyorum ama o zımbırtıyı ayarlayamadım bir türlü.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi ses driverini tekrar yükledim bir müddet sorun yoktu sonra yine saçmaladı. İnternette berbat ama genel anlamdamı öyle yoksa bana özelmi bilemicem. MSI driveri çekiyorum bakalım ne olacak. Tabi kağnı hızı ile ne zaman çeker orasıda belli değil.
/Birde masaüstü yöneticisi kendisini kapattı diye hata alıyorum bu ne saçmalık ffs!
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonfire said:
...Sorun da bir video yada mp3 açıyorum, 1dk kadar çaldıktan sonra resetlenirmiş gibi bir ses çıkıyor ardından ben bir işlem yapana kadar o ses gelmeye devam ediyor. Eskiden xp de o ses geldimi makine kendisini yeniden başlatırdı. Şimdi sadece ses gidiyor. Yeniden açıyorsun videoyu yada mp3ü yine 1dk çalıyor sonra aynı şey tekrar oluyor.
Başka bir sorunumda hdd sürekli patritionlar arası kopyalama yaparken bir ses çıkarıyor ya sürekli o ses geliyor. Farklı hdd lere kopyalama yapıyor gibi. Bilgisayar daha hızlı çalışacağına daha yavaş çalışıyor...

işlemcide falan bi problem olmasın?
Sosyal ağlarda paylaş

O cbivv sesi, ve hddnin paso calismasi, power saving hede hodo var denetim masasindan, ondaki herseyi disabled duruma getir, ya da kafana gore harddisk'in power saving'ini falan kapa, ince ayar falan cekebiliyorsun. HDD'nin paso kurcalanmasi olayi ise search indexing olayindan, maykomputir, sag kilik, properties, orada ayarlardan ''surucuyu dizine ekle/index this drive'' zamazingosu olacak, onu uncheck ettiginde duzelecegini tahmin ediyorum sorunun.

Ayrica ugrasip kafa yorabilirsen cok guzel bir rehber var, her vista yukleyenin az da olsa goz gezdirmesi lazim, bayagi ise yarayan seyler var keza.

http://tweakhound.com/vista/tweakguide/index.htm

Edik : Yorgunluktan oldugumden indexing kapatmayi yanlis yazmisim, roket adam dogrusunu yazdi orada, yep.
Sosyal ağlarda paylaş

vista sp1 li usb de sorun olmaması lazım benim laptopda çatır çatır veri aktarımı yapıyor, WD 1 TB sadece ethernet bağlanlatılı harici hdd yi takıyorsun ethernetten anında görüyor ağ da vista , xp de göstermek için switch almak zorunda kaldım şaka gibi :D (vista aynı zamanda torrent programını bile görüyor ağ olarak 2 makinayı switchle bağlarsan :D ) Aynı zamanda xp den harici ye dosya atarken saniyede 3.5 mb civarı hızla atıyor ancak vistada 7 mb :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bendeki vista ingilizce üzerine türkçe yaması var. Yarısı ingilizce yarısı türkçe anlayacağınız.
şindik önce >Denetim MasasıSistem ve BakımGüç Seçenekleri gidiyoruz burda bişey yok yapacak, yüksek performansı seçip çıkıyorum.
Denetim MasasıSistem ve BakımIndexing Options a gidiyorum buradan ne var ne yok kaldırıyorum.
Başkada pek bişey yok o siteyede bir bakayım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgisayar/C: ye sağ tık - özellikler - En altta daha hızlı arama için bu sürücüyü dizine ekle kutucuğunu kaldır. Tam olarak böyle dizine eklemeyi engelleme şeysi.

Ayrıca az önce baktım, yaklaşık 1 senelik laptopumun canını çıkardım sayılır, 5 gb falan yer kaldı ve gerçekten çok özensiz bir kullanım söz konusu, mısır çarşısı gibi bilgisayar o kadar dağınık her şey. Power a bastıktan sonra bilgisayarın açılıp HDD ışığının sönmesine kadar olan süre yaklaşık 6.30 dakika.

Bi de bu guide iyiymiş gerçekten. Okuyalım.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet tweakhound'da gayet guzel seyler var abi, cok rahatlatiyor makineyi, bendeki andavalyus x-fi sacma sapan driver cakismalari yapip bsod yedirmeseydi cok guzel vista x64 kullaniyor olacaktim su an, ama Creative Labs dingilleri sorunsuz bir driver yapmayi senelerdir beceremediginden pes edip XP SP3'e dondum yine.
Sosyal ağlarda paylaş

hdd'nin devamlı çalışmasının bir diğer nedeni de vista'ya özgü superfetch sistemi. en çok kullandığın programları ram boşaldıkça cache'liyor devamlı vista. çöken mmo açıp kaparken beni deli etti, en sonunda kapattım.

start menüsüne services yaz enter'la, superfetch'i bul, içine gir ve disabled yap startup için. kafamı dinliyorum artık çok şükür.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence superfetch i kapatma. Superfetch ve vista ile gelen diğer o boost özellikleri çok işe yarıyor.

Sistem boştayken HDD nin çalışmasının bir zararı yok. Ben kapatma derim.

Ama dizin hizmetlerinin gerçekten hiç bir anlamı yok. Kırk yılda bir yapacağım aramanın biraz daha hızlı olması için bilgisayarı genel olarak yavaşlatamam.
Sosyal ağlarda paylaş

Onu halettim benim tek derdim ses ve net. Realtekin uygun zaten 1tane sürümü var. Onuda evire çevire kuruyorum.
Ha birde bilgisayarı açtıktan 1-2 dk sonra bir hata veriyor vistanın bazı görsel öğelerini kısıtladığını düşünüyorum.
Masaüstü yöneticisi çalışamadımı ne gibi bişey diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...