Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Baykal : İnsanların kıyafetini, "Devlete meydan okuyor" diye algılamak bir saplantının sonucudur.

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

Baykal : "Her insanın kılığını kıyafetini, devlete meydan okumak diye anlamak, bir saplantının sonucudur. Tek parti zihniyetidir. Herkes, kendini o saplantıdan çıkaracak" diye konuştu.

Aşık Veysel'in ölmeden önce Atatürk'ü görmek istediğini, Ankara'ya
geldiğini ancak bulvara çıkmasına izin verilmediğini bildiren Baykal, ''Bu tek
parti zihniyetini şimdi 2009'a girerken, sosyal demokrat, insancıl bir parti
olarak biz mi uygulayacağız?'' dedi.

Cumhuriyet döneminde, Atatürk Bulvarı'ndan, kılık, kıyafeti uygun olmayan insanların geçirilmediğini anımsatan Baykal, ''Tek parti zihniyeti oydu. (Kıyafetini düzelt öyle gel) diyorlardı. Biz siyasi partiyiz. Bir kıyafet tüzüğü, nizamnamesi mi ilan edeceğiz? İnsanları kılık kıyafetine göre yeniden tasnif mi edeceğiz?'' sorularını yöneltti.

"Alanya'da hemşehrilerim şalvar giyiyor. Onlara, gel dediğimde ne olacak? 'Ne işi var bu şalvarlıların, niye ütülü pantolonla, redingotla CHP'li olmuyorsunuz?' mu diyeceğiz. Üstelik de çok da rahat, kullanışlı yaz aylarında" diye konuştu.

Her yerde bulabilirsiniz ama bir iki kaynak :
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10495256.asp?gid=229
http://www.meclishaber.gov.tr/develop/owa/haber_portal.aciklama?p1=75583
Sosyal ağlarda paylaş

milli görüş gömleğini çıkardım, gelişerek değiştim diyenler dansöz olmuyorda baykal doğruyu söylediğinde mi dansöz olunuyor? kılık kıyafet yönetmeliği var kamusal alana türban giremez. avukatlar hakimler doktorlar türbanlı olamaz dediğinde tepki veriyorsunuz şimdi oy veren kitlesini genişletmek istediğinde de mi tepki veriyorsunuz? adam doğruları söylüyor fakat yaranamıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

inançlara saygılı laiklik, dine saygılı solculuk, demokratik solculuk dediğinde tepki vermeyen, fethullaha sempati beslerken, okullarını överken, vahidettin vatan haini değildi derken ecevite tepki vermeyen zihniyet, baykal türbanlı çarşaflı vatandaşlarımız ülkenin gerçeği partimize geldiğinde hayır mı diyeceğim dediğinde mi tepki veriyor? bu ne çelişkidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Puahahahah yürü be Baykal, kim tutar seni!

Baktı akp zırvalayıp oy kaybediyo, dökülenleri ben topluyim dedi heralde.

Ama kendisi de bayağı oy kaybeder böyle. Yani ben şüpheye düştüm bayağı. chp ye verilecek her oy akpnin şansını düşürüyo olmasa şu anki hallerine oy vermem imkansız ya...

Neyse, herkes gelişerek değişiyo, baykal da geri kalmasın bari. digimon siyaseti ftw!
Sosyal ağlarda paylaş

yani çok doğru söylemiş, bizim de her zaman söylediğimizi söylemiş hatta. ama samimiyeti çok tartışmalı gerçekten, bu açıdan bakınca "chpye oy verirken vatandaşsınız ama üniversteye girerken devlete meydan okuyosunuz" gibi bi duruş ortaya çıkıyo. üniversteyle veya kamusal alanla da ilgili bi iki laf etse iyi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

"18 yaşından önce türban yasak, sonra devlet dairesi dışında heryerde olabilir" desin

oyumu chpye verebilirim

o kadar yani :) ne farkeder, ha akp ha chp.

politikacıların samimiyeti olmaz.

ha 350 kere seçim kaybetmiş bir insanın hala genel başkan kalması aşırı saçma, ama akp ye oy verdirttiren zihniyet (ie. "başka kime oy vercez ki") şimdi de chpye verdirttirebilir zaten.

ki "yahudileri rumları iyiki de atmışız" diyen bir bakanı istifa ettirtmeyen akp benden oy alamayacağını kesinleştirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...